Mens en Dier

Zeiljacht van prinses Beatrix ‘is bodemloze put’: 435.000 euro belastinggeld aan onderhoud!

Help door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!

De Groene Draeck, het zeiljacht van prinses Beatrix, wordt helemaal gerenoveerd. Het wordt van binnen en van buiten gestript, de romp wordt geconserveerd en installaties en inrichting worden vervangen.

Het Koninklijk Huis laat weten: “Het zeiljacht de Groene Draeck is sinds 2021 uit de vaart voor groot onderhoud. Het gaat om een grootschalige renovatie en revisie van vrijwel het gehele schip. Het zeiljacht zal naar verwachting aan het eind van de zomer van 2022 vaarklaar zijn.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Er is alleen één probleem: de renovatie valt duurder uit dan gepland. De kosten zijn hoger dan het vijfjarenbudget dat ze ontvangt van het ministerie van Defensie. Dat budget is vastgesteld op 435.000 euro. Prinses Beatrix zegt mee te betalen aan de renovatie.

‘Beatrix moet alles zelf betalen’

Op 23 februari kwam ze zelf een kijkje nemen op de werf waar experts de prijzige refit uitvoeren, laat journalist Menno Swart weten. “435.000 euro belastinggeld aan onderhoud! De privé-zeilboot van prinses Beatrix is een bodemloze put,” stelt hij.

Swart is van mening dat Beatrix alles zelf moet betalen. De meeste mensen zijn het met hem eens, zo blijkt uit een twitterpoll die hij eraan heeft gewijd. Ruim 80 procent is het eens met zijn stelling.

Nul reden

Hij krijgt bijval van Story-baas Guido den Aantrekker: “Er is nul reden waarom de gemeenschap überhaupt voor het onderhoud zou moeten betalen.”

De uitkering van prinses Beatrix is gestegen van 564.000 euro tot 569.000 euro. Ze krijgt daarnaast een uitkering van 1,1 miljoen euro voor personele en materiële uitgaven. Totale uitkering: 1.669.000 euro.

4.7 64 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

118 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
OGV
OGV
2 jaren geleden

Rupsen nooit genoeg.

Juffie
Juffie
2 jaren geleden

De eigenaar betaalt, wanneer mijn auto ‘gerenoveerd’ zou moeten worden zijnde kosten ook voor mij.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 jaren geleden

Koningshuis?! Nederland heeft geeneens een Koning of Koningin!!! Prinses Beatrix, Willempie & Juliana zijn alleen maar Puppets…toen Wilhelmina in 1940 als een RAT het zinkende schip de Hollandia verliet deed ze gelijk Troonsafstand…Na WOII heeft Uncle Shmuel met zijn Keizerrijk der Leugens, Nederland ingelijfd als Provincie…Wilhelmina is NOOIT Herkroond….

Gosse.
Gosse.
2 jaren geleden

Hoe is het mogelijk dat er mensen zijn die deze grootste en duurste uitkeringsTREKKERSfamilie nog willen hebben.
Erger: verafgoden.

Púúr misdadig en altijd zichzelf verrijkend in al hun doen en laten op kosten van de steeds armer wordende belastingbetaler.

En wordt het oorlog:
dan zijn zij al éérsten ‘gevlucht’, om elders hun luxe leventje voort te zetten en om later weer terug te komen en alle eer te ontvangen.

Ga er maar gerust van uit dat alle plannen vele jaren kant en klaar liggen en het vluchtvoertuig afgetankt.

Hoe volkomen krankzinnig moet je zijn om die profiteursfamilie eer toe te brengen.

Back to top button
118
0
We lezen graag je reactie!x