Homepagina » Financieel » Bankier van satan. Klokkenluider laat in dit interview zien hoe de wereld echt in elkaar zit
Bankier van satan. Nog een insider die ons laat zien hoe de wereld echt in elkaar zit

Bankier van satan. Klokkenluider laat in dit interview zien hoe de wereld echt in elkaar zit

De Amerikaanse bankier en klokkenluider Bradley Birkenfeld benaderde in 2007 het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Hij vertelde dat zijn voormalige werkgever, de Zwitserse bank UBS, rijke Amerikanen hielp om belasting te ontduiken.

Grootste belastingfraude

Men was in eerste instantie geschokt dat iemand het lef had om de grootste belastingfraude ter wereld te ontmaskeren.

Birkenfeld ging in 2001 bij UBS aan de slag. Zijn belangrijkste taak was om rijke Amerikanen over te halen hun vermogen in Zwitserland te stallen, buiten het zicht van de Amerikaanse belastingdienst.

Er werd een strafrechtelijk onderzoek ingesteld dat in februari 2009 resulteerde in een boete van 780 miljoen dollar. Datzelfde jaar kreeg de bank staatssteun ter waarde van zes miljard dollar.

Gestoord

De betrokkenen kregen een tik op de vingers en zelf werd Birkenfeld veroordeeld tot 40 maanden gevangenisstraf.

Hij was de enige die na de financiële crisis in de gevangenis belandde. Alle banken gingen vrijuit. “Dit is gestoord,” zei de bankier. “Het laat zien hoe erg ze klokkenluiders haten.”

Voor zijn informatie kreeg hij in 2012 wel een beloning van 104 miljoen dollar. Zijn onthullingen over UBS waren het begin van het einde van het Zwitserse bankgeheim.

Medeplichtig

Birkenfeld onthulde dat de grootstse vermogensbeheerder ter wereld zich ook schuldig maakte aan het financieren van terroristische organisaties, witwassen, omkoperij, afpersing, prostitutie, drugshandel, enzovoorts.

In zijn boek Lucifer’s Banker noemt hij onder meer Abdul Aziz Abas, die illegale olietransacties met Saddam Hoessein sloot en een woning van 50 miljoen dollar in New York City had.

Het ministerie van Justitie ondernam geen stappen tegen Abas, aldus Birkenfeld. “De overheid is medeplichtig aan het financieren van terrorisme.”

Belazerd

Hij merkte op dat oud-president Obama in een Senaatscommissie zat die onderzoek deed naar de criminele praktijken van UBS, maar nooit kwam opdagen tijdens de hoorzittingen.

Wel accepteerde hij miljoenen dollars van UBS tijdens zijn presidentscampagne.

Obama wees Eric Holder aan als minister van Justitie, die UBS als grote klant had bij zijn voormalige werkgever. Volgens Birkenfeld hebben zij het Amerikaanse volk belazerd.

Ondertussen kan UBS haar criminele praktijken ongestoord voortzetten.

[RT]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
johan
johan
4 jaren geleden

Pff wanneer gaan mensen nou inzien dat in het geld wereldje iedereen service to self is gericht en uiteindelijk iedereen neukt voor een beetje geld voor zichzelf.

Denk er maar eens over na alles wat we doen voor geld doen we uit tegenzin!

kaatje
kaatje
Reactie op  johan
4 jaren geleden

klopt wat je zegt..maar wat doe je er aan..want al diegene die zich verzetten daartegen worden aangepakt en de echte schuldige gaan vrij uit..en dat is x op x..je kan niet tegen dat zooitje op,die zijn te machtig !!

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  kaatje
4 jaren geleden

Dit is een van de redenen waarom ik geen hoge pet op heb van de huidige vorm van democratie. Een koers die (wereld)leiders promoten en waarbij de privatensector het voor het zeggen heeft gekregen. Machtig genoeg is om oorlogen uit te lokken en dat ook met schering en inslag doen.

Het draait om geld, olie, gas, goud, en andere grondstoffen waaraan de power elite grof aan verdient. En ze vonden vele manieren om bij landen binnen te komen. Zo werd het begrip ”Peace and Justice”, de dekmantel om hun criminele activiteiten te verbloemen, en het begrip ”Terrorist” het motief om hun plannen te verwezenlijken. Immers wisten ze dat men hun oorlogsgeweld in die landen, iemand vanzelf zou opstaan die je vervolgens als terrorist wegzet en de cirkel om door te gaan is rond!

Echter in werkelijkheid hebben ze de aangevallen landen waar democratie op basis van vrijheid en gelijkheid zou worden gebracht, kaal geplukt en kapot gemaakt. Waardoor zelfs bevolkingsgroepen en religies in deze landen, die voorheen redelijk naast elkaar leefden, elkaar in de haren vlogen, waardoor de chaos nog groter werd.

Deze ellende kan alleen maar gestopt worden als de Commerciële Banken, Oligarchen en andere multinationals, het Militair Industrieel Complex, en Mainstream Media die veelal eigendom is van dit machtsvacuüm, in zijn geheel word genationaliseerd.

diepbruineogen
diepbruineogen
Reactie op  Gezinusk
4 jaren geleden

Goed stuk. Nationalisatie werkt helaas niet omdat overheden ook beheerst worden via financiele touwtjes door hetzelfde machtsblok. Geen idee hoe dit wel gestopt kan worden maar een goede controle van machtshebbers, tegenwerking van globalisering, het bekendmaken van de werkelijke structuren en personen, initieren van referenda, het hervormen van de media kan een aardige start zijn

Sergio
Sergio
Reactie op  kaatje
4 jaren geleden

Precies. Inmiddels is genoeg bekend over de financiële elite, maar wat kan het gewone volk eraan doen?

Derek
Derek
Reactie op  Sergio
4 jaren geleden

Dat is de vraag waar ik elke dag mee rond loopt Sergio, hoe is dit aan te pakken. Hoe kan je dit bij de grote massa krijgen, heel groot hoeft niet eens gezien het kuddedieren gedrag. Maar hoe dit te krijgen bij een deel van de bevolking die het verder verspreid waardoor de schapen de wei uit lopen?

???

Het is er en de mensen die dit weten zijn denk genoeg om de kudde in beweging te krijgen. Maar de vraag hoe???

Idee?

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Derek
4 jaren geleden

@Derek, Lees het verhaal van schapen is. Hier op de pagina.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Derek
4 jaren geleden

Mensen zijn net schapen.

Derek
Derek
Reactie op  johan
4 jaren geleden

De vraag is hoe @johan?

Eddy
Eddy
Reactie op  Derek
4 jaren geleden

Niet zo moeilijk: doe zelf eens onderzoek……Google is in dat geval (nog) uw vriend. Lees je zelf eens in en leer eens voor jezelf nadenken!!!!!! Voor de meeste schapen blijkbaar veel te moeilijk.

Je zou bijv je geld van de bank kunnen halen……..als genoeg mensen dit doen, tref je ze in het hart!!!!

De schaapjes hebben nog steeds niet door dat uiteindelijk zijzelf de macht in handen hebben…..

Sergio
Sergio
Reactie op  Eddy
4 jaren geleden

Denk je? Dat gaat niet zo makkelijk. Mijn salaris wordt elke maand op mijn bankrekening overgemaakt. Mijn huur moet elke maand worden overgemaakt, mijn overige vaste lasten worden eveneens per bank betaald. Daarnaast zijn er al winkels waar ze moeilijk doen over bankbiljetten > 50,- wanneer je contant betaalt. Een goede poging vond ik wel de introductie enkele jaren geleden v.d. bitcoin, maar dat is inmiddels bezig aan een zachte dood ( door technische redenen, maar ook door de menselijke hebzucht).

diepbruineogen
diepbruineogen
Reactie op  Sergio
4 jaren geleden

Als iedereen het geld dat niet via bankoverschrijving gebruikt wordt voor vaste lasten gewoon van de bank haalt is dat al een aardige start. Rente is nu toch vrijwel nihil en als je straks voor je saldo en overschrijvingen moet gaan betalen heb je geen andere keuze toch?

trackback
Bankier van satan. Klokkenluider laat in dit interview zien hoe de wereld echt in elkaar zit | Silvia's Boinnk!!!
4 jaren geleden
Tinus
Tinus
4 jaren geleden

Het is een criminele bende, de maffia is in controle. |Hier nog een klokkenluider uit Nederland, die brak bij een offer en heeft zijn leven gebeterd, en is nou bezig om een fair-trade bank op te zetten een echte.

https://cooperatiedevrijemedia.nl/2017/03/de-macht-achter-het-grote-geld-onthullingen-van-een-insider/

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Tinus
4 jaren geleden

Ja hoe verzinnen ze het? cooperatiedevrijemedia.nl.

De signalen waren er al veel langer en zegt veel hoe het met de media, onderzoeksjournalistiek in Nederland is gesteld. Het zelfde geld voor de media in andere EU landen die sinds Brussel en EU meer in het gevaarlijke stramien, want zo zie ik het voor mijn ogen gebeuren, van de mainstream media van de USA zijn gaan lopen. Dit lijkt mij geen toeval. Net zoals het mij geen toeval lijkt dat met de oprichting van de EU er een Europese Council on Foreign Relations werd opgericht die in beginsel op de website mededeelde dat ze niks te maken hadden met de Amerikaanse variant, waar de kopstukken van alle Amerikaanse mainstream media volop vertegenwoordigd zijn. En daarmee begeven we ons op het terrein van het begrip Business as Usual.

In dit geval de georganiseerde mainstream media die per definitie niet zelf meer aan journalistiek onderzoek doet maar des te meer functioneert als doorgeef-luik. Nieuws brengt in kant en klare hapjes zoals die van hogere hand eerder werden voorgesteld. Gewoon een geluid die vervolgens in koor de ether in word gestuurd. Zo maken ze van iets wat niet exact bepaald is, precies duidelijk, of bewezen, gewoon een nieuwsfeit. Draaien snel om de kernzaak en halen er allerlei andere factoren bij tot aan randzaken, om het geluid, iemand, verder in een kwaad daglicht te plaatsen. Het is een van de methoden hoe ze opereren.

Op zich niet ernstig tenzij ze anderen gaan beschuldigen van de kunststukjes die ze zelf flikken. Mogelijk zelfs als eerste mee begonnen zijn. Dan draait de wereld door.

Tinus, bedankt voor de link.

marcelleke
marcelleke
4 jaren geleden

Lééft die Birkenfeld nog ?

Ino
Ino
4 jaren geleden

Ik geloof dat het jullie ontgaat dat Birkenfeld hier de grote winnaar is met $104 miljoen. En intussen speelt meneer het slachtoffer en iedereen trapt erin.

x

Check Also

kolonel

Ex-kolonel Russische geheime dienst GROe waarschuwt: ‘Machthebbers willen wereldbevolking uitdunnen’

Er is geen sprake van een pandemie. ...

trump

‘Trump-aanhangers’ bestormen (naar verluidt) het Capitool

Woensdag is het Amerikaanse Capitool naar verluidt ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x