Homepagina » Binnenland » Ziekenhuis doet afstand van uitingen longarts die ‘noodklok luidde om overvolle IC’
ziekenhuis
Foto: Reinier de Graaf Gasthuis (StevenL CC BY-SA 3.0)

Ziekenhuis doet afstand van uitingen longarts die ‘noodklok luidde om overvolle IC’

Woensdag verscheen er een bericht in het AD over een anonieme longarts die twitterde dat de IC-afdeling van het Reinier de Graaf-ziekenhuis in Delft ‘overvol is’. De longarts schreef: “Het Reinier de Graaf ligt dus, sinds vanmiddag, helemaal vol. De IC, de Covid-afdeling en alle gewone afdelingen. Gewoon 0 plek. Dit heb ik, sinds ik er werk, nog nooit meegemaakt.”

Het bericht wekte de interesse van journalist Annelies Strikkers. Ze besloot in de cijfers te duiken en ontdekte dat de gemeente Delft geen sterke toename in ziekenhuisopnames liet zien. Er waren 0 opnames gemeld. In de veiligheidsregio Haaglanden waren er de dag ervoor 31 ziekenhuisopnames gemeld, maar dat kunnen ook opnames van eerdere dagen zijn.

“Geen enkel teken dus dat het Reinier de Graaf Gasthuis wordt overspoeld door coronapatiënten. Mijn vermoeden: veel personeel zit met een snotneusje en positieve test thuis,” aldus Strikkers.

Onfrisse uitspraken

De longarts blijkt te grossieren in onfrisse uitspraken. Zo schreef de arts op 10 april: “Voordeel is dat je uiteindelijk met een beademingsbuis in je keel wel stil zal zijn.” Op 12 maart twitterde deze persoon: “Wel erg dat al die FVD-nazi’s nu zo huilie doen over een cabaretier.” En op 19 maart schreef hij in een reactie op Kamerlid Wybren van Haga: “Ik hoop dat jij nooit in het ziekenhuis belandt. Elke zorgverlener kan je bloed wel drinken. Hopelijk kunnen ze netjes blijven. Een medisch ongelukje zit immers in een klein hoekje.”

Strikkers besloot een mail te sturen naar het ziekenhuis over de uitingen van de arts, onder andere over de overvolle IC-afdeling en de bedreiging aan het adres van Van Haga. Er ging ook een mail naar het AD waarin ze vraagt om verwijdering van het artikel, dat op dit moment nog gewoon online staat. Als een bevredigend antwoord uitblijft, doet Strikkers hiervan melding bij de Raad voor de Journalistiek. Het account van de longarts is inmiddels verdwenen.

Ziekenhuis distantieert zich van uitingen

De journalist heeft inmiddels antwoord gekregen van het ziekenhuis, dat zich zegt te distantiëren van de uitingen die de betreffende arts heeft gedaan op Twitter. Het ziekenhuis is met hem in gesprek ‘om zijn beweegredenen te achterhalen en daarin de juiste stappen te kunnen nemen’.

“We herkennen dit soort teksten ook niet van onze medewerkers. We betreuren het zeer dat de arts met zijn uitingen mogelijk het vertrouwen heeft geschaad van patiënten of anderen in onze zorgverlening,” aldus een woordvoerder van het ziekenhuis.

Volkskrant-journalist reageert kritisch

De reactie van het journaille op de stappen die Strikkers heeft ondernomen om deze kwestie op te helderen, is veelzeggend. “Er zijn mensen die momenteel echt te veel tijd omhanden hebben. Ga aan het werk! Lees een boek!” schrijft Aliëtte Jonkers, een medisch journalist die schrijft voor de Volkskrant en Trouw.

4.9 61 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
25 dagen geleden

Hulde voor deze journalist (Annelies Strikkers)!

Veluweman
Veluweman
Reactie op  ProAsfalt
24 dagen geleden

Mevrouw Strikkers heeft veel ontdekt. Waarom meld ze de naam van die arts niet ? Dat doet ‘woke’ links toch ook in het kader van de ‘cancel cultuur’ ? Het account van die longarts, lijkt omgezet naar haar meisjes naam ? De foto bij de account lijkt op een jongere uitvoering van één van de longartsen… https://twitter.com/tjvanderzwet/status/1384809355074326528

Petrus
Petrus
Reactie op  ProAsfalt
24 dagen geleden

Alle besturen van alle Nederlandse ziekenhuizen zijn op de hoogte van deze neppandemie Covid19.
Zij verplichten hun artsen en verplegend personeel om de opgelegde maatregelen toe te passen en de patiënten pas te behandelen na een toegepaste pcr test en het dragen van een mond/neuskapje.
Hierdoor zijn zij verantwoordelijk en blijven in gebreke tenaanzien van hun afgelegde eed.
Dit is een schandelijke houding naar het Nederlandse publiek en alle patiënten.

André
André
25 dagen geleden

Ja leuk lees een boek zoiets als 1984…

Realistic
Realistic
Reactie op  André
24 dagen geleden

Ik luister wel naar Animals.

E M Goossen
E M Goossen
25 dagen geleden

idd hr van haga ! we moeten zo snel mogelijk met deze absurde gekke toestanden stoppen .en vooral normaal en nuchter blijven denken .

Don Roemer
Don Roemer
25 dagen geleden

De waarheid boven tafel brengen mag niet meer en de uitspraak van de Volkskrant journalist (hoogst waarschijnlijk ingefluisterd door de ‘strakdeoverheidspropagandavolgende’ hoofdredacteur) bevestigt dit nog eens extra. Welkom in de Dictatuur der Nederlanden. En op 4 mei straks allemaal weer netjes stil zijn om 8 uur en daarna tegen elkaar zeggen hoe erg het ‘toen’ was en hoe dat toch zo ver heeft kunnen komen….
Slapen jullie lekker door, schaapjes.

Judith
Judith
Reactie op  Don Roemer
25 dagen geleden

Ik zal wel stil zijn om 8 uur om de doden te herdenken die stierven èn sterven onder een dictatuur en voor onze vrijheid.
Maar bevrijdingsdag is nu voor mij geen feestje meer. De vlag gaat omgekeerd aan de stok.

Willem de Zwijger
Willem de Zwijger
Reactie op  Judith
24 dagen geleden

Juist bij mij ook

Elske
Elske
Reactie op  Judith
24 dagen geleden

Hang de vlag niet eens meer op en ik vier op 5 mei mijn eigen beveijding uit deze dictatuur

Rudy
Rudy
Reactie op  Judith
24 dagen geleden

En @Judith doe hem (de vlag) ook nog maar halfstok, dan heb je hem helemaal goed!!!

Niemand.
Niemand.
Reactie op  Judith
24 dagen geleden

Alle dagen dat de vlag buiten mag hangen gaat deze omgekeerd en halfstok!

Judith
Judith
Reactie op  Niemand.
24 dagen geleden

De rest van de dagen heb ik de vlag van ‘een oorlog reeds verloren
buiten hangen. Dit soms tot onvrede van enkele buren…..

Niemand.
Niemand.
Reactie op  Judith
24 dagen geleden

Doe je goed 🙂

Don Roemer
Don Roemer
Reactie op  Judith
23 dagen geleden

Het was ook cynisch bedoeld. De schapen zien nog steeds niet dat de geschiedenis zich herhaalt en dat zij in dezelfde valkuilen en propaganda trappen als hetgeen zij op 4 mei herdenken en waarover zij zich verbazen hoe dat destijds toch heeft kunnen gebeuren en hoe iedereen daar toch met open ogen in heeft kunnen trappen…. Dus dat….

Jan Bruggink
Jan Bruggink
Reactie op  Judith
23 dagen geleden

Hier precies hetzelfde.
De vlag gaat ongekeerd in de mast.
En zeker met koning dag, het verraad doo deze opvreter mag niet vergeten worden.

Momo
Momo
Reactie op  Judith
19 dagen geleden

goed idee, ga ik ook doen

jacob
jacob
Reactie op  Don Roemer
24 dagen geleden

En ook opgedonderd met ons Koningshuis.

Audrey
Audrey
25 dagen geleden

Schandalig dat een longarts zulke uitlatingen doet. Moet per direct ontslagen worden. Ik kan op het moment zijn bloed wel drinken. Bah naar mannetje.

Bas
Bas
Reactie op  Audrey
24 dagen geleden

Dit soort extremistische griezels kennen we allemaal. Ooit ontpoppen ze zich. Maar je zult toch in alle vertrouwen zijn patiënt zijn…

Veluweman
Veluweman
Reactie op  Audrey
24 dagen geleden

Ik dacht ook eerst ‘naar mannetje’ . Deze trol maakt haar collega’s verdacht door anoniem te blijven. Het lijkt een ‘naar vrouwtje’ te zijn : Het account van die longarts, lijkt omgezet naar haar meisjes naam ? De foto bij de account lijkt op een jongere uitvoering van één van de longartsen… https://twitter.com/tjvanderzwet/status/1384809355074326528

C.C.
C.C.
Reactie op  Audrey
24 dagen geleden

Hij heeft vast een goede relatie met Ab Osterhaus, samen lekker aan de Whisky gezeten. Als de wijn is in de man, is de wijsheid in de kan.

Marianna
Marianna
Reactie op  Audrey
24 dagen geleden

als je liegt kun je niet meer “wetenschapper”
zijn

Momo
Momo
Reactie op  Audrey
19 dagen geleden

mannetje?

W Appie🤔😁
W Appie🤔😁
25 dagen geleden

Wat een trol dit wezen kan je geen mens meer noemen leeft op angst energie zeker👺en waarschijnlijk dubbele bonus van zijn opdrachtgevers Zolang er bruikbare idioten zijn gaat er niks veranderen Opsluiten die criminelen die denken dat zij er gezond voor wegkomen 😤 Echt niet als de Job geklaard is zijn zij aan de beurt en terecht😠😡

bilbo
bilbo
25 dagen geleden

dat bewijst maar weer dat ook al heb je veel geleerd, dat je daarmee nog geen intellectueel wordt

Lidie
Lidie
Reactie op  bilbo
25 dagen geleden

Intelligentie en wijsheid zijn twee verschillende dingen.

Realistic
Realistic
Reactie op  bilbo
24 dagen geleden

Hoogopgeleid betekent niets anders dat je goed hebt gelezen wat een ander bedacht heeft. Hoogbegaafd is weer een ander verhaal.

Dubito
Dubito
25 dagen geleden

Ja maar..ja maar….klopt het nou van die bezettingsgraad en de andere cijfers? Vind ik interessanter dan dat stupide geblaat van die arts. Die loopt kennelijk regelmatig bij dokter Pulder binnen voor een privé voorraadje opiaten.

En de Volkskrant? die zaait al meer dan een jaar angst met fakegegevens. Daar hebben ze Maarten Keulemans voor, ‘wetenschapsjournalist’. Al zo vaak onderuitgehaald door werkelijke wetenschappers, maar hij publiceert schaamteloos zijn onzin voort. Uiteraard met de zegen van Pieter Klok, Klaus Schwab en de bruine Vlaamse eigenaarsfamilie van het Volksvod.

KnutzEls
KnutzEls
Reactie op  Dubito
25 dagen geleden

Dat vraag ik me ook al maanden af. Want op de grafiek van NICE staat een hele andere lijn van ziekenhuisopnames en sterfgevallen dan op die van het RIVM. Wie moet ik geloven?

Dubito
Dubito
Reactie op  KnutzEls
24 dagen geleden

In geval van ‘covid’ altijd de grafiek met de laagste cijfers. Hoe hoger hoe currupter en frauduleuzer. Dus da’s makkelijk…

Ruud
Ruud
Reactie op  KnutzEls
24 dagen geleden

Geen van beide Covid 19 is zo ontzettend Fake!!
Doe je huiswerk en zoek uit wat de bedoeling is van deze duidelijke Plandamie!!

Nina-
Nina-
25 dagen geleden

Goed zo, aanpakken die leugenaars. Mag dit ook in het half 8 journaal op RTL, en bij Beau a.u.b.?

Realistic
Realistic
Reactie op  Nina-
24 dagen geleden

Waar kijk jij in Godsnaam naar? RTL???? Of is het anders niet waar?

Johannes
Johannes
25 dagen geleden

Deze ´arts´ is dus een gek. En wraakzuchtig ook. Wat is er nog meer nodig om iemand uit zijn vak te zetten, eigenlijk. Maar dat gebeurd nooit, he, artsen organisatietjes ! Rara hoe zou dat nu komen…

Verontruste
Verontruste
Reactie op  Johannes
24 dagen geleden

Hij is niet de enige. Hoeveel artsen jagen vooral ouderen niet naar die prik des doods, wat hij toch moet weten?

x

Check Also

IC-bedden

Onderzoeksteam legt leugens over IC-bedden bloot: slechts 4% bezet door coronapatiënten!

Niet alleen in Nederland, maar ook in ...

de jonge

De Jonge beweert dat cijfers goede kant opgaan dankzij vaccinatie: ‘Pure propaganda’

De cijfers gaan de goede kant op, ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

80
0
We lezen graag je reactie!x