Buitenaards

Zijn korte radioflitsen boodschappen van buitenaardse wezens?

Help door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In 1967 stond de Britse astronoom Jocelyn Bell Burnell voor een raadsel toen ze mysterieuze signalen detecteerde van buiten het zonnestelsel. Volgens haar was het mogelijk dat de signalen waren verstuurd door een buitenaardse intelligentie, maar later werd bewezen dat ze afkomstig waren van pulsars.

Er zijn nu opnieuw mysterieuze signalen opgevangen, zogeheten korte radioflitsen, die astronomen hoofdbrekens bezorgen. Ze vragen zich af of we buitenaardse boodschappen hebben ontvangen.

Korte radioflitsen doen zich geheel willekeurig voor en zijn daardoor niet alleen moeilijk te vinden, maar ook moeilijk te bestuderen. Men weet niet precies hoe zo’n korte radioflits kan worden veroorzaakt.

De eerste korte radioflits werd in 2007 opgevangen door radiotelescopen. Het kostte sterrenkundigen jaren om vast te stellen dat het niet ging om een fout in de meetapparatuur. Het eerste signaal, dat vijf milliseconden duurde, is vernoemd naar zijn ontdekker, Duncan Lorimer.

Volgens schattingen doen zich iedere dag tot wel 10.000 radioflitsen voor. Men was daarom verbaasd dat er pas in 2012 weer één werd ontdekt. Ditmaal werd de korte radioflits gedetecteerd door de Parkes-telescoop in Australië.

In april dit jaar kregen astronomen de bevestiging dat deze signalen echt zijn, toen de enorme radiotelescoop in Puerto Rico een korte radioflits opving. Wetenschappers kunnen echter nog niets zeggen over de herkomst van deze mysterieuze signalen.

Het zou kunnen gaan om samensmeltende witte dwergsterren, botsende neutronensterren of buitenaardse signalen. “Deze buitengewone vondst wijst op een nog onbekend of ongewoon astronomisch fenomeen of een enorm buitenaards communicatienetwerk,” zei Nigel Watson, auteur van het boek ‘UFO Investigations Manual’.

Elk ongewoon signaal uit de ruimte doet ons afvragen of het afkomstig is van een buitenaardse beschaving, aldus Watson. “Het zou fantastisch zijn als dit een buitenaards signaal is.” Voor nu blijven korte radioflitsen een groot mysterie. Er is meer onderzoek nodig om te bepalen waar ze vandaan komen en hoe ze worden geproduceerd.

[Mail Online]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
barsoomx
barsoomx
9 jaren geleden

korte radioflitsen zijn waarschijnlijk een hemels walkie-talkie systeem..

Tsjah
Tsjah
9 jaren geleden

Men weet niet wat ‘korte radioflitsen’ zijn en waardoor ze worden veroorzaakt, slechts zelden wordt een signaal opgevangen (2007, 2012), aldus het artikel.

Toch weet de schrijver van het artikel dat zich iedere dag 10.000 radioflitsen voordoen!?
Graag zie ik het getal 10.000 voorzien worden van een onderbouwing…..

Johan
Johan
9 jaren geleden

Ik zat werkelijk met stomheid geslagen achter de pc met bovenstaande.
47 jaar geleden werd bewezen dat het bericht uit de buurt of van pulsars kwam.
nu, met de doorgegroeide mogelijkheden, staan de “wetenschappers” voor een raadsel mede doordat er in 2012 ook al een bericht ontvangen was en duurde het nog 2 jaar voordat zij toegaven dat de signalen echt waren. Waren 47 jaar geleden de “wetenschappers” beter omdat ze zeker wisten dat het GEEN signalen waren vanuit een eventuele buitenaardse beschaving of is er toen maar iets gezegd of geschreven?
Ik weet het, er zullen nu personen zijn die mij onmiddellijk sites kunnen aanbevelen waar duidelijk staat dat het toen nep was en nu opeens “waarschijnlijk” wel echt zou kunnen zijn.
Wie het echt zeker weet mag het mij uitleggen tot dan hou ik beide opties open en zou het zo maar kunnen dat wij een signaal van een andere beschaving hebben ontvangen.

Piet
Piet
9 jaren geleden

“Het zou fantastisch zijn als dit een buitenaards signaal is.”

Dat is nog maar de vraag, of dit zo fantastisch is …

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x