Homepagina » Buitenaards » Zijn pulsars buitenaardse bakens?
Zijn pulsars buitenaardse bakens?

Zijn pulsars buitenaardse bakens?

Is het mogelijk dat de buitenaardse boodschappen ons om de oren vliegen, maar dat we ze missen omdat we niet op het juiste moment op de juiste plek zoeken? Volgens James en Dominic Benford van Microwave Sciences in Californië kunnen SETI-bakens worden gezien als een soort vuurtoren die de ruimte in een rastervormig patroon scant.

“We moeten leren hoe we zulke bakens kunnen onderscheiden,” zeggen de auteurs. Op basis van dit ‘vuurtoren’-model kunnen pulsars, snel ronddraaiende neutronensterren die elektromagnetische straling uitzenden, buitenaardse boodschappen zijn.

Toen pulsars in de jaren zestig werden ontdekt kregen ze de naam LGMs oftewel ‘Little Green Men’, omdat ze leken op radiobakens die werden gebruikt door buitenaardse wezens.

De auteurs zeggen dat SETI-bakens een verklaring kunnen zijn voor mysterieuze radiosignalen. Ze noemen PSR J1928+ 15 als voorbeeld, een mysterieuze uitbarsting van radioflitsen die in 2005 twee minuten lang werd waargenomen. De bron van het signaal stond op 26.000 lichtjaar, de afstand tot het hart van de Melkweg.

Volgens de vuurtoren-hypothese kan PSR J1918+ 15 een buitenaards baken zijn geweest. Het is ook mogelijk dat het magnetisch veld van de pulsar werd verstoord door een externe kracht. De auteurs zeggen dat er superbeschavingen kunnen zijn die buitengewoon krachtige zenders bouwen. Ze beschikken mogelijk over een oneindige hoeveelheid machines die enorme antennes maken.

Dergelijke beschavingen zijn waarschijnlijk zeldzaam. Minder hoogontwikkelde beschavingen zouden ook gebruik kunnen maken van bakens. Die zouden echter zwakker zijn, maar wel in grotere getale voorkomen in het sterrenstelsel.

[Epoch Times]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk001
Henk001
6 jaren geleden

Als en ECHT intelligente beschaving bijna 200.000 TW aan energie en “oneindig veel machines die enorme antennes maken” inzet om te laten weten: “wij zijn hier”, dan zijn ze ook op de hoogte van het bestaan van pulsars — neutronensterren die een overblijfsel zijn van een supernova-uitbarsting. En dan zullen ze er heus wel voor zorgen dat hun signalen niet als twee druppels water op zo’n pulsar lijken, want dan is alle moeite immers voor niets?

Ferry
Ferry
6 jaren geleden

Volgende deel van een zin roept wel vragen op bij mij: “….omdat ze leken op radiobakens die werden gebruikt door buitenaardse wezens.”
Hieruit zou blijken dat de auteur met 100% zekerheid aantoont dat er buitenaardse wezens of aliens bestaan.
En hoe ziet dat radiobaken er dan uit? lijkt het op onze flitspalen?
Bewijs nihil natuurlijk tenzij wat vage foto’s of andere beelden, dat laatste kan moeilijk als echt bewijs meetellen.

Diabolo's
Diabolo's
6 jaren geleden

Kunnen we niet alle UFO’s die op de aarde komen een soort vragenlijst voorleggen? Zij weten meer en misschien weten ze het antwoord. Tenminste als ze hier komen gezien 🙂

Jeff
Jeff
6 jaren geleden

Beste Henk, ik snap je logica wel….maar net zoals een hoop reageerders hier ga je uit van onze logica en die is hoe vervelend ook nogal betrekkelijk al is het alleen al gezien dat we nog maar steeds van een klein deel van onze hersenen gebruiken. M.a.w. 1+1 is niet altijd 2 al zou ik graag willen dat dat altijd zo is. Het gedeelte wat fantasie heet, bijv zou wel eens uitkomst kunnen bieden. Je hoeft er alleen maar voor open te staan, meer niet. Hee fijne dag man, groetjes.

x

Check Also

astronomen

Astronomen ontdekken gigantische muur achter de Melkweg: ‘We waren verrast’

Astronomen hebben boven de Zuidpool een gigantische ...

objecten

4 mysterieuze objecten gespot in diepe ruimte. ‘Nog nooit eerder gezien’

Diep in de ruimte is iets vreemds ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x