Homepagina » Buitenaards » Zijn pulsars buitenaardse bakens?
Zijn pulsars buitenaardse bakens?

Zijn pulsars buitenaardse bakens?

Is het mogelijk dat de buitenaardse boodschappen ons om de oren vliegen, maar dat we ze missen omdat we niet op het juiste moment op de juiste plek zoeken? Volgens James en Dominic Benford van Microwave Sciences in Californië kunnen SETI-bakens worden gezien als een soort vuurtoren die de ruimte in een rastervormig patroon scant.

“We moeten leren hoe we zulke bakens kunnen onderscheiden,” zeggen de auteurs. Op basis van dit ‘vuurtoren’-model kunnen pulsars, snel ronddraaiende neutronensterren die elektromagnetische straling uitzenden, buitenaardse boodschappen zijn.

Toen pulsars in de jaren zestig werden ontdekt kregen ze de naam LGMs oftewel ‘Little Green Men’, omdat ze leken op radiobakens die werden gebruikt door buitenaardse wezens.

De auteurs zeggen dat SETI-bakens een verklaring kunnen zijn voor mysterieuze radiosignalen. Ze noemen PSR J1928+ 15 als voorbeeld, een mysterieuze uitbarsting van radioflitsen die in 2005 twee minuten lang werd waargenomen. De bron van het signaal stond op 26.000 lichtjaar, de afstand tot het hart van de Melkweg.

Volgens de vuurtoren-hypothese kan PSR J1918+ 15 een buitenaards baken zijn geweest. Het is ook mogelijk dat het magnetisch veld van de pulsar werd verstoord door een externe kracht. De auteurs zeggen dat er superbeschavingen kunnen zijn die buitengewoon krachtige zenders bouwen. Ze beschikken mogelijk over een oneindige hoeveelheid machines die enorme antennes maken.

Dergelijke beschavingen zijn waarschijnlijk zeldzaam. Minder hoogontwikkelde beschavingen zouden ook gebruik kunnen maken van bakens. Die zouden echter zwakker zijn, maar wel in grotere getale voorkomen in het sterrenstelsel.

[Epoch Times]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk001
Henk001
5 jaren geleden

Als en ECHT intelligente beschaving bijna 200.000 TW aan energie en “oneindig veel machines die enorme antennes maken” inzet om te laten weten: “wij zijn hier”, dan zijn ze ook op de hoogte van het bestaan van pulsars — neutronensterren die een overblijfsel zijn van een supernova-uitbarsting. En dan zullen ze er heus wel voor zorgen dat hun signalen niet als twee druppels water op zo’n pulsar lijken, want dan is alle moeite immers voor niets?

Henk001
Henk001
Reactie op  Henk001
5 jaren geleden

correctie: “energie” moet zijn: “vermogen”

Tim
Tim
Reactie op  Henk001
5 jaren geleden

Beste Henk, geloof jij dat er intelligent leven bestaat dat hiertoe in staat is? Daarmee veronderstel ik dan dat jij ook denkt dat buitenaards leven er moet zijn simpelweg omdat het universum dit mogelijk maakt, deze planeet is het mooiste bewijs. Deze zoektocht gaat niet lang meer duren, maar de zoektocht naar intelligent leven kan nog vele eeuwen aanslepen. Over 10 jaar vestigen zich 4 mensen permanent op Mars dankzij Mars One(een nederlands bedrijf!) waarmee de mens zich trots interplanetair mag noemen, daar verheug ik me al erg op. Na 50 jaar kunnen ze daar misschien zelfstandig leven, d.w.z zonder hulp van de aarde. Wie weet hoe ver staan we in een miljoen jaar? Als we bv alles kennen van hoe de genen en de hersenen werken en dit gebruiken om ons te verbeteren dan is de mens wellicht de alien die primitieve volkeren komt verrassen.

Henk001
Henk001
Reactie op  Tim
5 jaren geleden

Ik geloof uit principe niets. In dit geval kun je hoogstens over een kans spreken, maar de parameters om die kans in te schatten zijn nog veel te onzeker om daar iets zinnigs over te zeggen. het volgende is (net als iedere andere uitspraak hierover) daarom grotendeels speculatief: het leven op aarde is snel ontstaan. kans op het ontstaan van leven is dus (?) vrij groot als de noodzakelijke randvoorwaarden aanwezig zijn. Gegeven het enorme aantal sterren met planeten en de redelijke kans dat een aantal daarvan aardse omstandigheden zullen hebben, mag je verwachten dat er nogal wat planeten met leven zullen zijn in ieder melkwegstelsel. Intelligent? Met een ruimtevaarttechnologie? Toen de aarde 1% jonger was dan nu, waren er nog geen apen. Het leek er volstrekt niet op. Zegt dat iets over de kans op intelligent leven? Hoogstens met een heel grote slag om de arm. En dan zou de “conclusie” kunnen zijn dat de kans op ruimtevaarttechnologie niet zo groot is, omdat het in het enige geval dat we kennen tot meer dan de helft van de bewoonbare leeftijd heeft geduurd. Dus? Mogelijk, maar zeldzaam.

Ferry
Ferry
5 jaren geleden

Volgende deel van een zin roept wel vragen op bij mij: “….omdat ze leken op radiobakens die werden gebruikt door buitenaardse wezens.”
Hieruit zou blijken dat de auteur met 100% zekerheid aantoont dat er buitenaardse wezens of aliens bestaan.
En hoe ziet dat radiobaken er dan uit? lijkt het op onze flitspalen?
Bewijs nihil natuurlijk tenzij wat vage foto’s of andere beelden, dat laatste kan moeilijk als echt bewijs meetellen.

Henk001
Henk001
Reactie op  Ferry
5 jaren geleden

De zin is door de redactie ongelukkig geformuleerd. Daar had moeten staan zoiets als “omdat men ze vond lijken op radiobakens. En daardoor dacht men aan buitenaardse wezens”.

Ferry
Ferry
Reactie op  Henk001
5 jaren geleden

Dank voor de correctie.

Diabolo's
Diabolo's
5 jaren geleden

Kunnen we niet alle UFO’s die op de aarde komen een soort vragenlijst voorleggen? Zij weten meer en misschien weten ze het antwoord. Tenminste als ze hier komen gezien 🙂

Jeff
Jeff
5 jaren geleden

Beste Henk, ik snap je logica wel….maar net zoals een hoop reageerders hier ga je uit van onze logica en die is hoe vervelend ook nogal betrekkelijk al is het alleen al gezien dat we nog maar steeds van een klein deel van onze hersenen gebruiken. M.a.w. 1+1 is niet altijd 2 al zou ik graag willen dat dat altijd zo is. Het gedeelte wat fantasie heet, bijv zou wel eens uitkomst kunnen bieden. Je hoeft er alleen maar voor open te staan, meer niet. Hee fijne dag man, groetjes.

Henk001
Henk001
Reactie op  Jeff
5 jaren geleden

Maar de hele suggestie van deze twee heren is gebaseerd op onze logica. Zij (wij mensen) beredeneren (onze logica) dat hullie (de aliens) het zo zouden aanpakken. Met diezelfde logica van ons denk ik dan dat ze dat anders zouden hebben moeten doen.

Jeff
Jeff
Reactie op  Henk001
5 jaren geleden

ze moeten leren hoe ze zulke bakens kunnen onderscheiden en de seti bakens kunnen een signaal zijn. Volgens mij zijn dat dus nieuwe inval hoeken en proberen ze dus wat nieuws met de kennis die ze hebben.
Dat heet dan toch ook open staan voor mogelijkheden en je niet blindstaren op al gebruikte methoden en theorieën . Dat was ook het geen ik bepleite en niet welke logica zij volgen.

Jeroenske
Jeroenske
5 jaren geleden

SETI staat voor Silly Effort To Investigate .

Ze zullen nooit wat vinden met hun radio. Ten eerste omdat ET echt niet onze oude radio technologie gebruikt en ten tweede om deze grappenmakers dan zonder werk zitten.

x

Check Also

astronomen

Astronomen ontdekken gigantische muur achter de Melkweg: ‘We waren verrast’

Astronomen hebben boven de Zuidpool een gigantische ...

objecten

4 mysterieuze objecten gespot in diepe ruimte. ‘Nog nooit eerder gezien’

Diep in de ruimte is iets vreemds ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x