Natuur en Milieu

Het KNMI sjoemelt en manipuleert cijfers. Baudet reageert op verontrustend rapport

Help anderen door deze info met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het KNMI knoeit met cijfers over hittegolven, stelt De Groene Rekenkamer. Uit een nieuw rapport blijkt dat veel hittegolven uit de boeken zijn geschrapt.

“Het is een zeer verontrustend rapport,” reageert Tweede Kamerlid Thierry Baudet (FvD). “Het is een rapport wat eigenlijk concludeert dat het KNMI sjoemelt en de cijfers manipuleert.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Van de 23 hittegolven die zich voor 1951 hebben voorgedaan, heeft het KNMI er 16 geschrapt om nu te kunnen betogen dat het de warmste zomer ooit zou zijn en dat het nog nooit zo heet was, aldus Baudet.

Alarmistische klimaatclub

Hij wees erop dat het KNMI al bekendstond als een alarmistische klimaatclub.

“Als blijkt dat ze ten onrechte hebben zitten schrappen en klooien met de cijfers, dan is dat een heel ernstige zaak,” zei het Kamerlid, toevoegende dat de FvD hier een debat over heeft aangevraagd.

Er moet over gedebatteerd worden in de Tweede Kamer, vindt Baudet. Hij zei dat de minister het KNMI op het matje moet roepen.

Niet betrouwbaar

“Dit moet tot op de bodem worden uitgezocht,” benadrukte hij.

Als dit rapport klopt, dan is ons nationale instituut – dat ons moet voorlichten over het weer, over het klimaat, dat wij vertrouwen als het gaat om adviezen over de zeespiegel, overstromingen, over alle mogelijke zaken die te maken hebben met het klimaat en weer – niet betrouwbaar, besloot Baudet.

Bekijk de video hieronder:

[Lissauer.com]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wil
Wil
5 jaren geleden

De burger wordt opgezadeld met een peperdure rekening om het klimaat te redden terwijl andere studies en wetenschappers het tegendeel beweren, ik vind dat hier serieus naar gekeken moet worden door de politiek.
Mensen hebben nu al moeite om de eindjes aan elkaar te knopen hoe moet dat straks dan? nog meer verwarde mensen erbij in de maatschappij en wat kost de samenleving dat wel niet!
Zelfs de telegraaf komt vandaag met een bericht van een wetenschapper die verteld dat het allemaal niet zo spannend is.
https://www.telegraaf.nl/nieuws/3265053/europese-uitstoot-doet-er-niet-toe

J@n
J@n
5 jaren geleden

Wij als EU hebben bar weinig invloed op onze oost europianen die nog zitten in de 50’tger jaren qua brandstof en energie gebruik. Hier zou de politiek eens naar moeten kijken maar ja, da’s nadenken en een visie ontwikkelen. Woorden die in de huidige politiek als vreemd klinken. De burger opzadelen met torenhoge kosten die geen enkel invloed hebben op het milieu da’s pas stoer vinden ze…..tja…gelukkig komen de verkiezingen eraan. Heb je nu de mogelijkheid om dergelijke denkers weg te stemmen.

janssen
janssen
5 jaren geleden

Nou ze kunnen schrappen wat ze willen ik weet wel beter, hoe bloed verziekend heet zomers vroeger waren. Ik heb zomers meegemaakt met droger en geler gras dan afgelopen zomer. Mijn moeder vertelde dat ze voor de oorlog ook half februari met korte mouwtjes buiten liepen !

Earthaxis
Earthaxis
5 jaren geleden

Dus wat denken jullie? Dat het KNMI ook de “loopjongen” is van de multinationals? En Baudet is onze redder op het witte paard?

Vergeet klimaatverandering even. Is er geen vervuiling door de mens? Is er geen plastic in onze zee? Is er geen sprake van uitsterven van diersoorten? Zijn er wereldwijd niet meer auto’s dan ooit tevoren? Zijn de industrieen wereldwijd niet veel massaler dan ooit tevoren?

De pionnen die klimaatverandering bashen zijn juist de loopjongens van de multinationals. Dus de “gewone” man, die zich bedrogen voelt door een elite van multinationals en bankiers, die is juist degene die in de leugens van die elite geloven.

De elite is er bij gebaat om haar macht te behouden, dit zijn de lui die nu nog rustig op bijna uitgestorven dieren gaan jagen. Zouden zij zich zorgen maken om het milieu? Of om hun winst/ behoud van macht?

Trap niet in de leugen. Je denkt misschien ten onrechte dat het klimaat probleem wordt uitgebuit door deze elite, maar je kunt niet ontkennen dat de aarde ontzettend uitgebuit en vervuild wordt. Mensen die vaak de wereld rondreizen en op veel plekken komen weten dit heel goed.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x