Homepagina » Universum » Zijn wij alleen? Wetenschappers: “Wij zijn niet de eerste geavanceerde beschaving”
Zijn we alleen? Wetenschappers overtuigd dat we niet de eerste geavanceerde beschaving zijn

Zijn wij alleen? Wetenschappers: “Wij zijn niet de eerste geavanceerde beschaving”

Wetenschappers concluderen op basis van gegevens die met de Kepler-satelliet van NASA zijn verzameld dat we niet de eerste geavanceerde beschaving in het heelal zijn.

De Amerikaanse radioastronoom Frank Drake stelde in 1961 een wiskundige formule op die een schatting moest maken van het aantal intelligente beschavingen in ons heelal. Wetenschappers van de Universiteit van Rochester hebben deze vergelijking van Drake na 55 jaar geupdate met nieuwe gegevens van de Kepler-satelliet.

Bijzonder klein

De gegevens hebben onder andere betrekking op het aantal exoplaneten in de Melkweg waarop misschien leven kan bestaan. De onderzoekers hebben geconcludeerd dat de kans bijzonder klein is dat onze beschaving de eerste geavanceerde beschaving van het universum is.

“Kleiner dan één op 10 miljard,” zei hoofdonderzoeker Adam Frank. “En op basis van de gegevens van Kepler kunnen we bijna met zekerheid zeggen dat onze beschaving niet de eerste is.”

Fermiparadox

Volgens sommige onderzoekers is de formule van Drake wensdenken en is de waarde eigenlijk nihil. “En als er intelligent leven in het heelal is, waarom heeft dat zich dan nog niet kenbaar gemaakt aan ons?” vraagt natuurkundige Enrico Fermi zich af in zijn Fermiparadox.

Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift Astrobiology.

[Nieuwsblad]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • havana schreef:

  Wat een grap !! haha ! De mens is : a) Technisch zeker niet geavanceerd.
  b) Spiritueel is een holbewoner geavanceerder of de mens.

  Conclusie : Mocht er al bewijs bestaan van intelligent leven ; dan zijn wij in hun manier van denken : agressief , gevaarlijk , onderontwikkeld , zeker geen aanrader om er naartoe te trekken en zich kenbaar te maken. Wij staan gelijk aan peuters die met en aansteker spelen onder een gasleiding wat betreft het nucliaire.

  49 likes
 • Kalki schreef:

  “En als er intelligent leven in het heelal is, waarom heeft dat zich dan nog niet kenbaar gemaakt aan ons?” ; omdat regeringen dit in de doofpot houden.

  24 likes
 • faith schreef:

  Sure, volgens mij gaan de Oranjes 10x per jaar op vacantie en dat al vele jaren lang. Maar nu blijkt dus achteraf dat dat allemaal enorme kansen waren dat er hier iets kon gebeuren. Nooit van bewust geweest.
  Maar we zijn het belangrijke point of no return gepasseerd en de dark is niet meer bij machte om het tij naar hun kant te keren. Ze lopen dus nog een beetje na te klieren wat ze niet zal helpen.
  Ze wisten het van te voren. Age of Aquarius.

  7 likes
  • Enkidoe schreef:

   Voor die mensen is hun hele leven een vakantie. leve de lol op kosten van de belastingbetaler.

   4 likes
  • Elise49 schreef:

   Je beseft nog steeds niet dat technologie(data) onze totale vrijheid gaat afnemen. Dat er sinds vandaag een manier is gevonden om je pc incl. je hardware(besturingssysteem) geheel overgenomen kan worden, zonder dat jij kan achterhalen wie dat doet. Via cloud computing. Dus met 1 druk op de knop en je bent game over. Hoop is prima in real life dimensie, maar weet wel welke gevaren er zijn in die andere duistere dimensie.(die je niet kunt zien, maar zij jouw wel).

   3 likes
 • Berenbotje schreef:

  Het is onwaarschijnlijk dat er in onze nabije planeet intelligent leven is dat op ons lijkt of op ons (of hoger) niveau zit. Kenmerk van intelligent leven is nl dat ze altijd contact zoekt met ander intelligent leven. Zoals wij contact zochten met andere mensen op andere werleddelen toen we het vermoeden kregen dat er elders op de aarde ook mensen woonden.

  2 likes
 • Erik43 schreef:

  Het duidelijkste bewijs dat er intelligent buitenaards leven bestaat, is juist dat ze ons niet bezoeken…… 😉

  9 likes
 • kiaora schreef:

  Een deel v/d buitenaardsen zijn hier allang geweest..(en sommigen zijn hier nu ook), anderen in onze Melkweg en 100 biljoen andere galaxies daarbuiten hebben (nog) het zelfde probleem als wij namelijk de schijnbaar onoverbrugbare afstanden. Dan zijn er nog diegene die hier wel kunnen komen maar niet willen.. (begrijpelijk als je weet welke psychopaten de touwtjes in handen hebben op deze totaal verziekte planeet genaamd GREED).

  8 likes
 • Elise49 schreef:

  Zoals ik al eerder zei: de kennis is oud. De agenda/systeem/niburu is daarom gestuurd. Op planeten/sterren/zon cycli. Google eert vandaag cloud(e). Vannacht is de overgang waarbij de dimensies elkaar overvlakken. Maxima was 25 april de zwarte bruid bij paus. Dat betekent offers. Zowel in de technologie, als in de real world.
  Het koningshuis is op vakantie.(1ste bloedlijnen). Dit is geen goed teken. Tijdje geleden al geschreven. Als deze mensen op vakantie gaan, dan is de kans dat er hier iets gaat gebeuren groot.(denk aan 2de wereldoorlog).

  4 likes
 • Armonicus schreef:

  “Wetenschappers concluderen op basis van gegevens die met de Kepler-satelliet van NASA zijn verzameld ..”

  Het zou een stuk wetenschappelijker zijn, als ze die “NASA satelliet gegevens” eerst eens vergelijken met gegevens van andere satellieten. Maar helaas, alleen NASA heeft natuurlijk dat soort satellieten. Gelukkig kunnen we deze nobele organisatie volledig vertrouwen op hun mooie blauwe ogen! Het is niet dat daar ooit Nazi’s of zo hebben gewerkt.

  3 likes
  • Enkidoe schreef:

   het feit dat er nazi’s gewerkt zouden hebben bij de Nasa, betekend niet per definitie dat dit hen hierdoor onbetrouwbaar maakt.

   Andere tijden, andere gewoontes. Kijk naar de SP met haar communistische inslag of kijk naar de vele mohammedanen in ons land met hun grote leider die een warlord is(met alle slechte onbeschaafde gewoontes).

   Alles is helaas niet zo zwart-wit als gesteld.

   0 likes
   • Armonicus schreef:

    “Kijk naar de SP met haar communistische inslag of kijk naar de vele mohammedanen in ons land met hun grote leider die een warlord is(met alle slechte onbeschaafde gewoontes).”

    Yeah right! De SP en mijn islamitische buren gelijk stellen met Nazi’s?! En dan mij beschuldigen van zwart-wit gedrag! Volgens mij heb je jezelf iets te hard tegen je hoofd geslagen met een Sumerisch kleitablet!

    1 likes
 • Neo Xirtam schreef:

  Waarom zou een intelligente beschaving met ons contact opnemen?? Wij die ons eigen huis niet eens op orde kunnen houden en respecteren. Wij die vertier en plezier belangrijker vinden dan onszelf ontwikkelen. Wij die nog steeds een oorlogindustrie levend houden in het belang van de elite over de rug van de rest. Wij die ons eigen leefmilieu verzieken zodat we mogelijk niet eens overleven. Wij beschaafd? Wij zijn nog minder dan barbaren. Als een intelligente beschaving contact zou maken, zou dat zijn met de walvissen en dolfijnen.

  4 likes
 • only yoU schreef:

  Vrienden maken we als mensen maar even daarna is het oorlog?

  3 likes
 • Neo schreef:

  Een echte wetenschapper durft ons geklungel niet “Beschaving” te noemen, lijkt mij.

  2 likes
 • Jankertje schreef:

  Dit is echt een superonderwerp! Wij zijn niet de eerste beschaving in ONS zonnestelsel. Er staat inmiddels al vast dat er 3.2 miljoen jaar gelden een type 2 beschaving was.

  Hier de presentatie van Richard hoagland die het onderzocht heeft samen met Tom van Flanderen en Joseph Farell . Alle 3 profesoren van NASA met pensioen Tom van Flanderen is inmiddels overleden.

  Richard C Hoagland Ancient Super Advanced Civilizations https://youtu.be/QZ2SNLFTnus via @YouTube

  1 likes
 • Neo schreef:

  +1 naamgenoot.

  Wellicht maken ze onderling weddenschappen wanneer TSHTF en wij onze “beschaving” eigenhandig vernietigen. Boem! Vuurwerk! Kijkend op een veilig afstandje, natuurlijk.

  1 likes
 • AngelWarrior schreef:

  Unite no fight.. We all come from the stars and beyond.. We not our body’s… We are eternal, immortal, divine…. Just lost connection.. But you can get wifi again so you will have internet.. So you will see

  0 likes
 • Robin schreef:

  “En als er intelligent leven in het heelal is, waarom heeft dat zich dan nog niet kenbaar gemaakt aan ons?” vraagt natuurkundige Enrico Fermi zich af in zijn Fermiparadox.

  De mens gedraagt zich als kanker op een ooit gezond hemellichaam.
  In plaats zichzelf te versnellen doet de mensheid zichzelf vertragen ten koste van andere mensen, wezens en natuur.
  De huidige globale leefwijze is het domweg consumeren en exploiteren van alles om ons heen.
  Niet echt aantrekkelijk voor andere ruimtebewoners, behalve dan ons te mesten.

  0 likes
 • x

  Check Also

  studie

  Studie: Melkweg huisvest meer dan 30 actieve buitenaardse beschavingen

  Er kunnen meer dan 30 buitenaardse beschavingen ...

  nasa

  NASA-wetenschappers ‘ontdekken parallel universum naast het onze’ waar de tijd achteruit loopt

  NASA-wetenschappers hebben bewijs gevonden voor een parallel ...

  >