Universum

Zijn wij alleen? Wetenschappers: “Wij zijn niet de eerste geavanceerde beschaving”

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Wetenschappers concluderen op basis van gegevens die met de Kepler-satelliet van NASA zijn verzameld dat we niet de eerste geavanceerde beschaving in het heelal zijn.

De Amerikaanse radioastronoom Frank Drake stelde in 1961 een wiskundige formule op die een schatting moest maken van het aantal intelligente beschavingen in ons heelal. Wetenschappers van de Universiteit van Rochester hebben deze vergelijking van Drake na 55 jaar geupdate met nieuwe gegevens van de Kepler-satelliet.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Bijzonder klein

De gegevens hebben onder andere betrekking op het aantal exoplaneten in de Melkweg waarop misschien leven kan bestaan. De onderzoekers hebben geconcludeerd dat de kans bijzonder klein is dat onze beschaving de eerste geavanceerde beschaving van het universum is.

“Kleiner dan één op 10 miljard,” zei hoofdonderzoeker Adam Frank. “En op basis van de gegevens van Kepler kunnen we bijna met zekerheid zeggen dat onze beschaving niet de eerste is.”

Fermiparadox

Volgens sommige onderzoekers is de formule van Drake wensdenken en is de waarde eigenlijk nihil. “En als er intelligent leven in het heelal is, waarom heeft dat zich dan nog niet kenbaar gemaakt aan ons?” vraagt natuurkundige Enrico Fermi zich af in zijn Fermiparadox.

Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift Astrobiology.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
havana
havana
7 jaren geleden

Wat een grap !! haha ! De mens is : a) Technisch zeker niet geavanceerd.
b) Spiritueel is een holbewoner geavanceerder of de mens.

Conclusie : Mocht er al bewijs bestaan van intelligent leven ; dan zijn wij in hun manier van denken : agressief , gevaarlijk , onderontwikkeld , zeker geen aanrader om er naartoe te trekken en zich kenbaar te maken. Wij staan gelijk aan peuters die met en aansteker spelen onder een gasleiding wat betreft het nucliaire.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

“En als er intelligent leven in het heelal is, waarom heeft dat zich dan nog niet kenbaar gemaakt aan ons?” ; omdat regeringen dit in de doofpot houden.

Berenbotje
Berenbotje
7 jaren geleden

Het is onwaarschijnlijk dat er in onze nabije planeet intelligent leven is dat op ons lijkt of op ons (of hoger) niveau zit. Kenmerk van intelligent leven is nl dat ze altijd contact zoekt met ander intelligent leven. Zoals wij contact zochten met andere mensen op andere werleddelen toen we het vermoeden kregen dat er elders op de aarde ook mensen woonden.

Jankertje
Jankertje
7 jaren geleden

Dit is echt een superonderwerp! Wij zijn niet de eerste beschaving in ONS zonnestelsel. Er staat inmiddels al vast dat er 3.2 miljoen jaar gelden een type 2 beschaving was.

Hier de presentatie van Richard hoagland die het onderzocht heeft samen met Tom van Flanderen en Joseph Farell . Alle 3 profesoren van NASA met pensioen Tom van Flanderen is inmiddels overleden.

Richard C Hoagland Ancient Super Advanced Civilizations https://youtu.be/QZ2SNLFTnus via @YouTube

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x