Mens en Dier

Zo antwoordt Pieter Omtzigt op de vraag of hij partijen UITSLUIT

Help door dit met iedereen op je social media te delen!

Pieter Omtzigt doet in november met zijn eigen partij mee aan de Tweede Kamerverkiezingen: Nieuw Sociaal Contract. In een exclusief interview met Tubantia vertelt hij erover.

In het interview deed Omtzigt een opmerkelijke uitspraak. Op de vraag of hij partijen uitsluit voor een coalitiesamenwerking antwoordde hij: “Voor mij moeten partijen voldoen aan de basisvoorwaarden van rechtsstatelijkheid. Als dat er niet is, dan kunnen we niet samen in een coalitie. Daarom zie ik coalitiesamenwerking met PVV en FVD niet gebeuren.”

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Gaat het nu dan eindelijk anders in Nederland?

Hij voegde er nog aan toe: “Wat ik wel belangrijk vind, is dat als die partijen een valide onderwerp ter sprake brengen, je dat serieus moet nemen. Het migratieprobleem dat door de PVV op tafel is gelegd, is door veel partijen vermeden. Net als FVD die een punt maakte van de baantjescarrousel. Daar hebben ze een goed punt, en dan moet je kijken of je daar wat mee kan doen.”

“Wauw, wat verfrissend, Omtzigt! Een eigen partij! Gaat het nu dan eindelijk anders in Nederland? Gaan we de democratie weer in ere herstellen, wat zo broodnodig is? Nee hoor. Meneer sluit al op de eerste dag van oprichting honderdduizenden FVD- en PVV-stemmers uit,” reageert fractievoorzitter van FVD in de gemeente Teylingen Milan Schenk.

Bijna onmogelijk

“Omtzigt sluit FVD en PVV nu al uit en dus wordt het bijna onmogelijk om straks een coalitie te vormen zonder GroenLinks/PvdA,” merkt Schenk op.

“Er gaat dus helemaal niks veranderen in dit land wanneer Nieuw Sociaal Contract groot/de grootste wordt. Meer migratie, meer klimaat, meer EU,” stelt hij.

4.8 187 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

234 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ALF
ALF
6 maanden geleden

WEF pop.

Kiekedief
Kiekedief
6 maanden geleden

Jammer Pieter ,mijn stem krijg je niet .

ProAsfalt
ProAsfalt
6 maanden geleden

”  “Voor mij moeten partijen voldoen aan de basisvoorwaarden van rechtsstatelijkheid. Als dat er niet is, dan kunnen we niet samen in een coalitie. Daarom zie ik coalitiesamenwerking met PVV en FVD niet gebeuren.” ”

Zijn de VVD, het CDA, etc wel rechtstatelijk bezig geweest met name denkenke hierbij aan het voorstemmen van Totalitaire Wetgeving zoals de gewijzigde / nieuwe Wpg.

En is gelet het het stemgedrag van Omtzigt zelf wel rechtstatelijk bezig geweest?

Je kunt wel een thorbecke-lezing houden maar als je er zelf niet aanhoudt dan is het een hoop geschreeuw maar totaal geen wol.

Dree
Dree
6 maanden geleden

Google maar eens op de WEF broer van Pietertje.

Back to top button
234
0
We lezen graag je reactie!x