Financieel

Wanneer beginnen mensen door te krijgen dat geld eigenlijk niks is? Kijk hier hoe je wordt besodemieterd

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Waarom heeft de financiële elite vrij spel? En waarom wordt ons op school en op de universiteit niet duidelijk uitgelegd hoe geld nu eigenlijk ontstaat?

De situatie waarin we ons bevinden is gaandeweg ontstaan. Het systeem waarin we leven is heel nauw verweven en in alle belangrijke sectoren hebben de grote bankiers een dikke vinger in de pap.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Denk daarbij aan het onderwijssysteem, de media, de overheid, enzovoorts. Wie betaalt, bepaalt.

Het lesmateriaal wat je krijgt is voorgekauwd, gecensureerd, stelt econoom Rein de Vries in Café Weltschmerz. “Je krijgt een gecensureerde versie van de geschiedenis voorgeschoteld.”

Mysterie

Omdat langzaam maar zeker het fractioneel bankieren, waarbij een bank slechts een klein deel van het totale vermogen als reserve aanhoudt, werd toegestaan, konden de bankiers veel macht naar zich toetrekken.

Een bank die al heel lang met veel mysterie wordt omgeven is de Bank voor Internationale Betalingen, de bank die optreedt voor de nationale centrale banken.

“Hier worden waarschijnlijk dingen gezegd die wij niet mogen weten,” zegt De Vries.

Men wil duidelijk niet dat wij als volk weten hoe het financiële systeem precies in elkaar steekt.

Gebakken lucht

De Vries merkt op dat de totale schuld sinds de bankencrisis in 2008 is gestegen van 160 biljoen dollar naar 250 biljoen dollar.

“Mocht er een nieuwe crisis komen – en die komt er – dan wordt het nog lastiger om [die weer te boven te komen],” zegt hij.

De vraag is nu wanneer mensen door beginnen te krijgen dat geld eigenlijk niks is, gebakken lucht.

Crisis of niet, alle betrokken partijen – media, overheid, banken – zijn erbij gebaat dat het systeem onveranderd blijft, omdat zij er een positie in hebben, aldus De Vries.

Bilderbergconferentie

Het is volgens hem dan ook niet voor niks dat deze partijen ieder jaar worden uitgenodigd op de Bilderbergconferentie.

“De bankiers weten ook wel dat de volgende crisis gaat komen, maar zij gebruiken dat moment om nog meer macht te krijgen,” klinkt het.

De macht zal zich dan nog meer concentreren in Brussel, met mogelijk een federaal Europa als gevolg, voorziet de econoom.

Het uiteindelijke doel is een wereldoverheid, besluit hij.

Bekijk de video hieronder:

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
5 jaren geleden

Het monetaire stelsel met bijbehorend economisch stelsel is door een klein clubje heel slimme mensen in elkaar geknutseld en ons langzaam maar zeker onder valse voorwendselen door de strot geduwd. Het is vam a tot z manipuleerbaar en controleerbaar en als iedereen zou durven beseffen hoe het werkt en wat dat inhoudt zou een volksopstand niet te vermijden zijn. Mensen weigeren het te beseffen. Dus blijft alles bij het oude. Als de leugen maar groot genoeg is kom je er het makkelijkst mee weg, zo blijkt keer op keer.

theo
theo
5 jaren geleden

Ze willen juist wel dat het volk zogenaamd weet hoe het in elkaar steekt. Nog meer onrust, nog meer wantrouwen, strijd en verongelijktheid. Dat is nu net wat ze willen. Hoe het ook zij, zonder geld begin je niks

rob
rob
5 jaren geleden

inderdaad iedereen word voor de gek gehouden en inderdaad iedereen doet er aan mee , en iedereen heeft een bankrekennummer dat nummer is al een bewijs dat iedereen verslaaft is gemaakt aan geld,en ja deze verslaving voelt prettig en ook onprettig het legt er maar aan hoeveel je er van heeft, de banken zelf is de grootste verslaafde want het middel is zo aan en bij dit lichaam ingeburgerd waar veel burgers in werkzaam zijn en achter de computer zitten en de hele dag met getallen bezig zijn, het zijn eigenlijk gewoon robots die voor de computer zitten en vele uren ermee word verslonden met een lichaam met aan lichaam verbonden het [bankwezen] en verslaaft zijn, en waar doen ze het voor, voor het getalletje die ze krijgen op een bankrekening uiteindelijk doet iedereen eraan mee, elk beroep is werkzaam en word betaald met getalletjes en iedereen is daaraan verslaaft of men het nu wil zien of niet,de grootste verslaving aller tijden en waardoor vele ziekte.s stress enzv en waar door ook veel slachtoffers vallen door dat getalletje en veel onzinnige dingen eraan en mee gebeuren om ja in stand te houden ongeacht wat het ook kost .. eigenlijk ziet men dit niet zo of men wil het gewoon zo niet zien, een verslaafde heeft altijd wel een excuus voor zij gedrag..

Rikk
Rikk
5 jaren geleden

– Aflossingsvrije en aflossingsblije slaven is op het moment het credo van de NVB
– Alles wordt duurder maar de koopkracht stijgt met 1,5% door zogenaamde lagere belastingen
– Afschaffen van de dividendbelasting is nodig hoor… hoe meer mensen werken hoe hoger het BNP hahaha
– We starten de energietransitie met “Van het GAS af” : De schoonste fossiele energie 🙂
– Migrantenbelasting in verband met het profijtbeginsel, de vervuiler betaald.

Zo kan ik het rijtje nog wel verder aanvullen. Maar het maakt niet uit hoor. De mensen gaan iedere ochtend weer braaf naar het werk een beetje koffie drinken en mokken en kletsen over late night en dwdd.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x