Homepagina » Financieel » Wanneer beginnen mensen door te krijgen dat geld eigenlijk niks is? Kijk hier hoe je wordt besodemieterd
Wanneer beginnen mensen door te krijgen dat geld eigenlijk niks is? Kijk hier hoe je wordt besodemieterd

Wanneer beginnen mensen door te krijgen dat geld eigenlijk niks is? Kijk hier hoe je wordt besodemieterd

Waarom heeft de financiële elite vrij spel? En waarom wordt ons op school en op de universiteit niet duidelijk uitgelegd hoe geld nu eigenlijk ontstaat?

De situatie waarin we ons bevinden is gaandeweg ontstaan. Het systeem waarin we leven is heel nauw verweven en in alle belangrijke sectoren hebben de grote bankiers een dikke vinger in de pap.

Denk daarbij aan het onderwijssysteem, de media, de overheid, enzovoorts. Wie betaalt, bepaalt.

Het lesmateriaal wat je krijgt is voorgekauwd, gecensureerd, stelt econoom Rein de Vries in Café Weltschmerz. “Je krijgt een gecensureerde versie van de geschiedenis voorgeschoteld.”

Mysterie

Omdat langzaam maar zeker het fractioneel bankieren, waarbij een bank slechts een klein deel van het totale vermogen als reserve aanhoudt, werd toegestaan, konden de bankiers veel macht naar zich toetrekken.

Een bank die al heel lang met veel mysterie wordt omgeven is de Bank voor Internationale Betalingen, de bank die optreedt voor de nationale centrale banken.

“Hier worden waarschijnlijk dingen gezegd die wij niet mogen weten,” zegt De Vries.

Men wil duidelijk niet dat wij als volk weten hoe het financiële systeem precies in elkaar steekt.

Gebakken lucht

De Vries merkt op dat de totale schuld sinds de bankencrisis in 2008 is gestegen van 160 biljoen dollar naar 250 biljoen dollar.

“Mocht er een nieuwe crisis komen – en die komt er – dan wordt het nog lastiger om [die weer te boven te komen],” zegt hij.

De vraag is nu wanneer mensen door beginnen te krijgen dat geld eigenlijk niks is, gebakken lucht.

Crisis of niet, alle betrokken partijen – media, overheid, banken – zijn erbij gebaat dat het systeem onveranderd blijft, omdat zij er een positie in hebben, aldus De Vries.

Bilderbergconferentie

Het is volgens hem dan ook niet voor niks dat deze partijen ieder jaar worden uitgenodigd op de Bilderbergconferentie.

“De bankiers weten ook wel dat de volgende crisis gaat komen, maar zij gebruiken dat moment om nog meer macht te krijgen,” klinkt het.

De macht zal zich dan nog meer concentreren in Brussel, met mogelijk een federaal Europa als gevolg, voorziet de econoom.

Het uiteindelijke doel is een wereldoverheid, besluit hij.

Bekijk de video hieronder:

[Café Weltschmerz]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Eksegese schreef:

  Het monetaire stelsel met bijbehorend economisch stelsel is door een klein clubje heel slimme mensen in elkaar geknutseld en ons langzaam maar zeker onder valse voorwendselen door de strot geduwd. Het is vam a tot z manipuleerbaar en controleerbaar en als iedereen zou durven beseffen hoe het werkt en wat dat inhoudt zou een volksopstand niet te vermijden zijn. Mensen weigeren het te beseffen. Dus blijft alles bij het oude. Als de leugen maar groot genoeg is kom je er het makkelijkst mee weg, zo blijkt keer op keer.

  31 likes
  • joepiedepoepie schreef:

   Het monetaire stelsel zoals wij dat hedentendage kennen is een babylonisch geldsysteem dat door de familie Rothschild in de 17e eeuw werd geherintroduceerd.

   In 1934 van dit hele gebeuren (de bakermat van geld door schuld) een film verschenen, getiteld: “The House Of Rothschild” (Oorspronkelijke familienaam was Bauer)

   https://youtu.be/MqCTvW5URfY

   Sindsdien heeft deze psychopatische famlie, samen met enkele anderen (zoals Schiff en Warburg) meer dan 60% VAN ALLES WAT OP DEZE AARDE AANWEZIG IS in bezit. Of het nu diamantmijnen, opiumhandel, wapenhandel, centrale banken, VN, of wat dan ook is.

   15 likes
  • Silberye schreef:

   Precies Eksegese het gaat zelfs zover dat men burgers verplicht een hypotheek te nemen, omreden scheef wonen op de woningmarkt tegen te gaan. Huurcontracten worden open gebroken belastingdienst word misbruikt etc.
   Het lijkt een plausibele maatregel maar het druist regelrecht tegen de rechten van burgers in, de werkelijke bedoeling van hoofdzakelijk de VVD is totale controle en onderwerping van de burgerij.

   En daar is digitaal geld voor bedoeld om dit ultieme doel te bereiken als men elkaar met goud betaalde in plaats van zogenaamde waarde papieren en digit cijfers, hadden en veel minder mensen in de staats slavernij gezeten.
   En waren de mensen burgers mondig gebleven in plaats van apathisch gedrag en kopieer gedrag wat kudde gedrag genoemd kan worden.

   12 likes
 • Rikk schreef:

  – Aflossingsvrije en aflossingsblije slaven is op het moment het credo van de NVB
  – Alles wordt duurder maar de koopkracht stijgt met 1,5% door zogenaamde lagere belastingen
  – Afschaffen van de dividendbelasting is nodig hoor… hoe meer mensen werken hoe hoger het BNP hahaha
  – We starten de energietransitie met “Van het GAS af” : De schoonste fossiele energie 🙂
  – Migrantenbelasting in verband met het profijtbeginsel, de vervuiler betaald.

  Zo kan ik het rijtje nog wel verder aanvullen. Maar het maakt niet uit hoor. De mensen gaan iedere ochtend weer braaf naar het werk een beetje koffie drinken en mokken en kletsen over late night en dwdd.

  15 likes
 • Gladiator schreef:

  @theo,

  Ik citeer: “Hoe het ook zij, zonder geld begin je niks”

  Beste theo,

  Zolang mensen denken zoals u denk zal dit verrotte systeem idd blijven bestaan echter ook aan u zal naar alle waarschijnlijkheid de beurt toekomen dat u met GELD helemaal niets begint!!

  Ik voer hier verder geen discussie meer over daar voor mij idd zo klaar als een klontje is dat zo lang mensen er zo over denken ook met ZEKERHEID het leed en de ellende op deze wondermooie AARDE blijven bestaan en dat is dus in principe de schuld van de banksters maar op een welverdiende tweede plaats aan mensen die zo denken als U!!!

  Verdiep u eens in het “fiat money system” en HUIVER!!!

  Dit is gewoon een criminele daad, en de banken weten dit, de psychopaten (zelf noemen ze zich “politici”) weten dit, echter NIEMAND van het gepeupel welk gebruik maakt van dit criminele afpersers systeem wat ook nog eens volledig gebaseerd is op een grote leugen, heeft hier ook maar een greintje kennis van!!

  Henry FGord, ja u weet wel, die de eerste automobiel via de lopende band produceerde zei in 1926 (als ik me niet vergis) al dat als de MENSEN wisten hoe het fiatmoneysytem functioneerde er morgenvroeg opstand was!!!

  Gegroet beste en breng u zelf eens op de hoogte van de feiten!!

  Goede bron is o.a de “wissensmanufaktur” van Andreas Popp of Prof. Dr. Frans Hörmann welke les geeft aan de Wirtschafts Uni te Wien!

  Veel succes,

  Gladiator

  17 likes
 • koloth schreef:

  Ach wat een gejank allemaal weer, het is gewoon je eigen stomme rotschuld dat je geen cent te makken hebt. je moet niet meer uitgeven dan dat er in komt, het is gewoon een ruilmiddel. Niks mis mee als je de spelregels kent.

  1 likes
  • Gladiator schreef:

   @koloth,

   Beste,

   Dit vind ik persoonlijk met afstand het stomste commentaar wat ik hier ooit gelezen heb mits u bankier bent!!

   Er zijn namelijk mensen beste koloth die zonder dat ze er ook maar iets aan kunnen doen hun baan verliezen, met onherroepelijk daaraan gekoppeld hun huis verliezen, dat er zich dan privé omstandigheden beginnen voor te doen die hun weerga niet kennen en dus zodoende gigantisch in de problemen komen…..

   Nu zou ik door kunnen gaan echter ik hoop dat u nu precies weet waar ik over praat én waar ik het verder over zou kunnen hebben dus als ik u was zou ik in elk geval nooit meer zo hoog van de toren blazen.

   En nu heb ik het niet eens gehad over dit verrotte corrupte en vooral ONRECHTMATIGE fiat money system welks er debet aan is dat er in mijn land het volgende aan de orde is en nu niet schrikken:

   18 huisuitzettingen PER DAG
   5 zelfmoorden PER DAG (dat is 3,5 x zoveel dan in het verkeer én mensen die een psychische stoornis hebben worden NIET meegeteld hierbij wat onterecht is maar cijfers moeten mooi lijken bij Trutte. Indien wel meegeteld kom je op een aantal zelfdodingen in NL van ruim 27………..PER DAG)

   Ik wil het u met genoegen uitleggen maar zelf eens Googelen brengt zeker ook bij u meer duidelijkheid!!

   Uw uitspraak vind ik dan ook een behoorlijke misstap!
   Nog vragen, shoot me!!!!!

   Gladiator
   I’ll never forget

   14 likes
   • koloth schreef:

    Beste Gladiator, O.K. je raakt je baan kwijt, dan krijg je voorlopig een uitkering. En dan zoek je een andere baan (als je wil is er werk zat) En je moet ook geen hypotheek nemen die je maar net kunt betalen, dan moet je geen huis kopen. En als je helemaal niets meer hebt kom je in de bijstand en als je handig bent klus je nog wat bij. Het punt is de knop moet om, maar dat willen ze niet. Ze willen op de bank liggen TV kijken en bier drinken. En als het je niet bevalt ga je toch emigreren naar Turkije of Marokko, waar zou je naar toe willen ? idd. nergens is het beter.

    0 likes
   • 1789 schreef:

    . . . Wat houd het tegen, 1789

    0 likes
 • rob schreef:

  inderdaad iedereen word voor de gek gehouden en inderdaad iedereen doet er aan mee , en iedereen heeft een bankrekennummer dat nummer is al een bewijs dat iedereen verslaaft is gemaakt aan geld,en ja deze verslaving voelt prettig en ook onprettig het legt er maar aan hoeveel je er van heeft, de banken zelf is de grootste verslaafde want het middel is zo aan en bij dit lichaam ingeburgerd waar veel burgers in werkzaam zijn en achter de computer zitten en de hele dag met getallen bezig zijn, het zijn eigenlijk gewoon robots die voor de computer zitten en vele uren ermee word verslonden met een lichaam met aan lichaam verbonden het [bankwezen] en verslaaft zijn, en waar doen ze het voor, voor het getalletje die ze krijgen op een bankrekening uiteindelijk doet iedereen eraan mee, elk beroep is werkzaam en word betaald met getalletjes en iedereen is daaraan verslaaft of men het nu wil zien of niet,de grootste verslaving aller tijden en waardoor vele ziekte.s stress enzv en waar door ook veel slachtoffers vallen door dat getalletje en veel onzinnige dingen eraan en mee gebeuren om ja in stand te houden ongeacht wat het ook kost .. eigenlijk ziet men dit niet zo of men wil het gewoon zo niet zien, een verslaafde heeft altijd wel een excuus voor zij gedrag..

  13 likes
 • Silberye schreef:

  De EU burger heeft gezien en wat er kan gebeuren als een EU land in financiële problemen verkeerd en gegijzeld wordt door Brussel, dan is het geld op spaarrekeningen wat wel gedekt wordt door goud word ineens legaal plukbaar door de overheid.
  De overheid met name Griekenland heeft dit bij haar burgers gepresteerd, dus legaal maar toch onrechtmatig geld van de rekening weggenomen ook zo met onroerend goed gewoon geconfisqueerd, en dus niet alleen staatseigendommen zoals vliegvelden havens etc.
  Met deze voorbeelden wordt het helder wat geld en onroerend goed als bezit in werkelijkheid is.

  Het is dus volstrekt begrijpelijk en aannemelijk dat onze overheid de ING onbestraft zijn gang laat gaan en zelfs zaken mee blijft doen, dit zegt wat over onze overheid en onze rechtsbescherming daarbij.

  7 likes
 • weg met ons schreef:

  Een wereldregering is het monopolie op de totale macht en is ernstig te noemen en moet met alle kracht worden voorkomen.

  Men kan het zien als een wereld waarin één winkelketen het monopolie heeft op alles en niemand nog kan kiezen uit verschillende aanbieders en dus concurrentie tussen partijen is verdwenen. Deze éne winkelketen of één wereldregering bepaalt dan alles en is overstappen naar andere partijen met betere condities niet meer mogelijk. Men zal dan letterlijk worden gedwongen om te doen wat de monopolist verlangt en heeft men net als een slaaf die gevangen zit geen (keuze,) vrijheid meer.

  6 likes
 • theo schreef:

  Ze willen juist wel dat het volk zogenaamd weet hoe het in elkaar steekt. Nog meer onrust, nog meer wantrouwen, strijd en verongelijktheid. Dat is nu net wat ze willen. Hoe het ook zij, zonder geld begin je niks

  5 likes
 • rob schreef:

  Wat is geld eigenlijk echt hoe werkt dat middel, men verricht er diensten aan die op zijn beurt een verdiensten zijn aan een vorm die men wil hebben dat hebben is een soort begeerten een bevrediging zeg maar om het object te willen hebben ,elk object kost een dienst die men verricht waarin en waaruit een ieder zijn dienst ,[werk] bestaat..het is een schijnmiddel waarmee dit middel objecten kunnen worden vergaart, de schijn ervan is dat het tijdelijk duurt om gelukkig te zijn of te voelen maar dat is ook de schijn ervan en het geluk[s]- gevoel is tijdelijk .. het ebt gewoon weer naar een tijdje weg en men zoekt naar een volgende object..voor een tijdelijke bevrediging..geen een object kan men als een geluk[s]- gevoel onder vinden als blijvend daar kan elke object niet aan voldoen ..geluk zit niet in objecten maar men is er gewoon niet echt bewust van dat geluk wel bestaat maar niet in een object..er is dus een een object [diegene die denkt dat geluk geeft maar tijdelijk is] ] die een object koopt als middel voor geluk , geluk is bewustzijn zelf al ,het object waar het om gaat veranderd voortdurend maar het verlangen naar geluk blijft onveranderd, geluk kan daarom nooit voortkomen uit objecten ..net zo is de ervaringen van geluk altijd hetzelfde ,ongeacht het object die het veroorzaakt en dus kan het object nooit zelf het doel zijn van de zoektochten naar geluk…geluk is niet te koop ..wie daar echt van bewust is zal vrede en geluk elk moment aanwezig zijn daarom is bewustzijn altijd zich zelf en laat het zich niet beïnvloeden door objecten waarmee denkt dat het geluk geeft.. bewust er van zijn is de kracht van het bewust- er- van- Zijn.. alleen een onbewuste zoekt het in objecten. en wat is een object alle vormen van waar men bewust is dat het bestaat maar dat is niet het bewustzijn zelf.. echt bewustzijn blijft onaangeroerd en is daarom ook altijd in vrede en geluk met zichzelf.

  5 likes
 • Hmck schreef:

  Dan wordt het tijd dat N.E.S.A.R.A in werking treedt……. maar bestaat deze organisatie
  Nog wel?

  1 likes
 • 1789 schreef:

  . . . Aan wie hebben de staten schuld, is de vraag.
  Is er dan helemaal geen schuld, moet je dat vertalen naar “chantage”
  Verdwijnt die macht wanneer er voor alle mensen een basis inkomen komt.

  1 likes
 • formidabele schreef:

  Met de bitcoin maken ze er helemaal een ongeloofwaardig potje van?

  0 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  het enigste wat je over geld dient te begrijpen.. en als jij dat echt begrijpt, begrijp je ook dat geld nooit geldend is totdat, dat door jou geldend is gemaakt..

  en elk jaar heb je meer nodig, de domme mensen zien dit niet in.. de makers van het geld dus wel..
  niks wordt ook duurder of gaat meer kosten.. het is de stompzinnigheid van het geloof dat jij in geld heb en niet meer als normaal mens kan denken of onderzoeken wat het is dat jij er elk jaar meer van nodig heb..
  het is het spel wat geld heet, en wolven spelen het..

  GELD WORDT ELK JAAR MINDER WAARD wanneer je inziet onderzoekt en weet waardoor dan pas begrijp jij het..

  en ben je op een goede weg toen er nog geen geld was is er het paradijs even later brak de hel los door dat iemand op een papiertje een cijfer schreef en zij ………

  MvG van,
  :adrianus-johannes.

  0 likes
 • JAN schreef:

  Het beste antwoord
  De hoeveelheid geld die een bank kan scheppen is afhankelijk van de grenzen die de Europese Centrale Bank stelt. Deze stuurt op inflatie alleen. Het bankwezen kan dus net zoveel geld scheppen als zij van de ECB mag, die zich op haar beurt laat beperken door de inflatoire ontwikkeling van de euro. Dit is het geheim van hoe de nationale valuta in onze tijd worden geschapen. Dat de hoeveelheid geld die een bank kan scheppen niet oneindig is blijkt wel uit de problemen die zijn ontstaan in de Verenigde Staten in 2007 op de hypotheekmarkt. Wanneer hypotheken niet meer kunnen worden afgelost en dit gebeurt op grote schaal geeft dat liquide problemen voor een bank

  Toegevoegd na 4 minuten:
  Tijdens de periode van 1939-1942 raakte Groot-Brittannië veel van zijn goudvoorraad kwijt aan aankopen van munitie en bewapening op een “cash & carry”-basis van de V.S. en andere naties. Deze uitputting van de Britse reserves gaf Winston Churchill signaal dat terugkeer naar een gouden standaard naar vooroorlogs model niet meer praktisch was; in plaats daarvan werd John Maynard Keynes, die tegen een dergelijke gouden standaard had gedebatteerd, meer en meer invloedrijk: zijn voorstellen, een zich breder uitstrekkende versie van de “naar het stabiliteitspact” gemodelleerde gouden standaard, zou zijn uitdrukking vinden in het systeem van Bretton Woods.

  volgens mij zijn we dus decennia lang los gekoppeld aan hoeveel geld er wordt gedrukt, gekeken naar de heoveelheid goud.

  0 likes
 • x

  Check Also

  bill gates

  Het is begonnen: Honderden Belgen slepen Bill Gates voor de rechter

  Honderden boze Belgen slepen Bill Gates, België ...

  europese commissie

  Europese Commissie komt met doodeng document. We mogen niet meer zelf denken

  De Europese Commissie heeft net een doodeng ...

  >