Mens en DierCorona

Zo reageert De Jonge op kritische vragen over het coronavaccin

Help anderen door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Woensdag stelde Kamerlid Wybren van Haga (FVD) coronaminister Hugo de Jonge enkele kritische vragen over het coronavaccin. De reactie van de minister was ‘echt verontrustend’. Er kwam nog net geen stoom uit zijn oren. “Hij gedroeg zich onbeschoft en schreeuwde door Van Haga heen. Voorzitter Arib greep niet in,” stelt Forum.

Van Haga confronteerde De Jonge met de grote corona-uitbraken in verpleeg- en verzorgingstehuizen nadat er gevaccineerd is. “Er zijn een hoop verontrustende berichten.” Hij noemde onder andere het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort, waar inmiddels 22 bewoners zijn overleden, woonzorgcentrum De Meander in Zele, verpleeghuis Liemerije in Zevenaar en zorgcentrum Heelwijk in Heesch.

“Dat er mensen overlijden is één ding, maar dit lijkt te toevallig. Ik was benieuwd naar de verklaring,” zei Van Haga. De Jonge beschuldigde het FVD-Kamerlid van het zaaien van paniek. “Je komt van alles tegen op social media en met name dit type verbanden wordt heel snel gelegd. Dat kan heel giftig zijn. Als in het hoofd van mensen gaat ontstaan dat vaccinaties gevaarlijk zouden zijn, dat je daar ernstige bijwerkingen door zou kunnen krijgen, mogelijk zelfs door zou kunnen overlijden, kan dat iets doen met de vaccinatiebereidheid.”

Paniek zaaien

“Laten we nou geen paniek zaaien terwijl dat niet nodig is. Dat zou zelfs ondermijnend kunnen zijn voor de volksgezondheid,” voegde De Jonge toe. Van Haga zei helemaal geen paniek te zaaien. “Als er dit soort uitbraken zijn, consequent een week of twee weken nadat er gevaccineerd is, is het goed om dat te onderzoeken. Het is juist ontzettend belangrijk om daar transparant over te zijn.”

Op het moment dat Van Haga een zeer belangrijk punt aansneed, werd hij onderbroken door de minister. “Als iemand overlijdt, wordt er dan goed gekeken of hij overleden is aan de vaccinatie of aan onderliggend lijden? Nu is mij ter ore gekomen dat dan altijd wordt gezegd dat het onderliggend lijden prevaleert. Dan wordt hij dus geregistreerd als iemand die is overleden aan kanker of een hartaanval of wat dan ook, terwijl onze ervaring bij coronadoden precies andersom is. Iemand komt na een auto-ongeluk op de IC, krijgt een wattenstaafje in de neus en wordt een coronadode.”

Nepnieuws

“Dat is echt gevaarlijk: nepnieuws verspreiden,” onderbrak De Jonge hem. “We zitten midden in een pandemie. Het gaat over ernstige zaken.”

“Voorzitter, dit kan echt niet,” reageerde Van Haga. De minister zei: “Wat niet kan, is nepnieuws verspreiden over hoe het zit met coronabesmettingen in Nederland en over hoe het zit met gevaren rondom vaccinatie. Dat ondermijnt de bereidheid om je te willen vaccineren.”

Van Haga wendde zich tot Arib: “Voorzitter, dit is verwerpelijk. Ik was midden in een zin en u greep niet in. Dit is echt heel raar. De reactie van de minister is echt verontrustend.”

De Jonge beschuldigde FVD op Twitter van het ‘doelbewust verspreiden van nepnieuws, foutieve informatie en complottheorieën’. “Stop daarmee!” schreef hij.

Er wordt met verbazing gereageerd op de beelden. “He-le-maal gestoord die De Jonge! Hij gedraagt zich echt als een kat in het nauw die wild om zich heen begint te slaan. Respect dat Van Haga nog zo rustig weet te blijven,” twittert Sol. “Hij stampvoet er nog net niet bij. Wat een kleuter,” zegt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

4.9 78 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
130 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jp Dickens
Jp Dickens
2 jaren geleden

Die de Jonge is een misdadiger, evenals de rest om hem heen in de 2e kamer…….Zou niet meer dan normaal zijn als ze in de toekomst worden berecht/gestraft?

Frits Lourens
Frits Lourens
2 jaren geleden

De Jonge paniekerig. Kan een goed teken zijn. De waarheid krijgt hij niet over zijn lippen, maar stijgt hem nu wel tot de lippen.

Danny
Danny
2 jaren geleden

Daar kwam Wybren wel heel dicht bij de waarheid…

joop
joop
2 jaren geleden

Hugo liegt duidelijk alles bij elkaar samen met Rutte en de andere kliek mensen worden gewoon vermoord in opdracht van de staat.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

130
0
We lezen graag je reactie!x