Homepagina » Mens en Dier » Zo reageert De Jonge op kritische vragen over het coronavaccin
de jonge
Foto: Hugo de Jonge (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

Zo reageert De Jonge op kritische vragen over het coronavaccin

Woensdag stelde Kamerlid Wybren van Haga (FVD) coronaminister Hugo de Jonge enkele kritische vragen over het coronavaccin. De reactie van de minister was ‘echt verontrustend’. Er kwam nog net geen stoom uit zijn oren. “Hij gedroeg zich onbeschoft en schreeuwde door Van Haga heen. Voorzitter Arib greep niet in,” stelt Forum.

Van Haga confronteerde De Jonge met de grote corona-uitbraken in verpleeg- en verzorgingstehuizen nadat er gevaccineerd is. “Er zijn een hoop verontrustende berichten.” Hij noemde onder andere het Sint Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis in Amersfoort, waar inmiddels 22 bewoners zijn overleden, woonzorgcentrum De Meander in Zele, verpleeghuis Liemerije in Zevenaar en zorgcentrum Heelwijk in Heesch.

“Dat er mensen overlijden is één ding, maar dit lijkt te toevallig. Ik was benieuwd naar de verklaring,” zei Van Haga. De Jonge beschuldigde het FVD-Kamerlid van het zaaien van paniek. “Je komt van alles tegen op social media en met name dit type verbanden wordt heel snel gelegd. Dat kan heel giftig zijn. Als in het hoofd van mensen gaat ontstaan dat vaccinaties gevaarlijk zouden zijn, dat je daar ernstige bijwerkingen door zou kunnen krijgen, mogelijk zelfs door zou kunnen overlijden, kan dat iets doen met de vaccinatiebereidheid.”

Paniek zaaien

“Laten we nou geen paniek zaaien terwijl dat niet nodig is. Dat zou zelfs ondermijnend kunnen zijn voor de volksgezondheid,” voegde De Jonge toe. Van Haga zei helemaal geen paniek te zaaien. “Als er dit soort uitbraken zijn, consequent een week of twee weken nadat er gevaccineerd is, is het goed om dat te onderzoeken. Het is juist ontzettend belangrijk om daar transparant over te zijn.”

Op het moment dat Van Haga een zeer belangrijk punt aansneed, werd hij onderbroken door de minister. “Als iemand overlijdt, wordt er dan goed gekeken of hij overleden is aan de vaccinatie of aan onderliggend lijden? Nu is mij ter ore gekomen dat dan altijd wordt gezegd dat het onderliggend lijden prevaleert. Dan wordt hij dus geregistreerd als iemand die is overleden aan kanker of een hartaanval of wat dan ook, terwijl onze ervaring bij coronadoden precies andersom is. Iemand komt na een auto-ongeluk op de IC, krijgt een wattenstaafje in de neus en wordt een coronadode.”

Nepnieuws

“Dat is echt gevaarlijk: nepnieuws verspreiden,” onderbrak De Jonge hem. “We zitten midden in een pandemie. Het gaat over ernstige zaken.”

“Voorzitter, dit kan echt niet,” reageerde Van Haga. De minister zei: “Wat niet kan, is nepnieuws verspreiden over hoe het zit met coronabesmettingen in Nederland en over hoe het zit met gevaren rondom vaccinatie. Dat ondermijnt de bereidheid om je te willen vaccineren.”

Van Haga wendde zich tot Arib: “Voorzitter, dit is verwerpelijk. Ik was midden in een zin en u greep niet in. Dit is echt heel raar. De reactie van de minister is echt verontrustend.”

De Jonge beschuldigde FVD op Twitter van het ‘doelbewust verspreiden van nepnieuws, foutieve informatie en complottheorieën’. “Stop daarmee!” schreef hij.

Er wordt met verbazing gereageerd op de beelden. “He-le-maal gestoord die De Jonge! Hij gedraagt zich echt als een kat in het nauw die wild om zich heen begint te slaan. Respect dat Van Haga nog zo rustig weet te blijven,” twittert Sol. “Hij stampvoet er nog net niet bij. Wat een kleuter,” zegt gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

4.9 77 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
129 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jp Dickens
Jp Dickens
1 maand geleden

Die de Jonge is een misdadiger, evenals de rest om hem heen in de 2e kamer…….Zou niet meer dan normaal zijn als ze in de toekomst worden berecht/gestraft👹

Karel I
Karel I
Reactie op  Jp Dickens
1 maand geleden

Hugo Mengele.

Badbone
Badbone
Reactie op  Karel I
1 maand geleden

Ik zie hem toch eerder als dokter Morell, Theodor Morell was erg goed met spuitjes.

Jacob
Jacob
Reactie op  Jp Dickens
1 maand geleden

En Hugo de Jonge is zéker geen christen.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Jp Dickens
1 maand geleden

Ik wil niemand valse hoop geven, maar…….

24/02/2021

“Een tweede Neurenberg-tribunaal wordt sinds afgelopen week voorbereid en een class action wordt opgezet.”

“De internationale juridische coalitie zal nog deze maand operationeel worden.”

https://commonsensetv.nl/explosief-nieuws-tweede-neurenberg-tribunaal-is-voorbereid/

Rob
Rob
Reactie op  Veterans_Resistance
1 maand geleden

Ik lees de boel tegenwoordig gewoon als informatie, niet als hoop. Het is sowieso altijd wel goed om dan iets te lezen dat in ieder geval een mogelijk kan zijn. Anders lees je alleen maar steeds over de vernietiging. Met zo’n bericht lees je dan de mogelijkheid van een aanpak tegen die vernietiging. Hoe dat uit pakt zal de tijd leren. Dat zoveel advocaten hem steunen is een hele goede zaak. En het zijn ook deskundigen dus wat wil je nog meer? Nationaal gezien zou het volk een volkstribunaal op kunnen zetten maar in dit land lijkt nauwelijks ergens een ruggegraat te zijn.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Rob
1 maand geleden

Vanmiddag in de (senioren) flat van mijn ouders stond ik in de lift met een dame (zonder mondkapje, terwijl velen dat wel doen) van bijna 80, zoals ze zelf vertelde.
Ze was helemaal op de hoogte/wakker en behoorlijk kwaad over wat er allemaal plaatsvind.
Bij mijn ouders binnen vertelde mijn vader (87 jr.) dat hij het mondkapje zat was en zonder de supermarkt in was gelopen.
Hij vertelde vol trots dat hij complimenten kreeg van 5 jongeren (van +/- 18 jr.) die ook geen mondkapje droegen.

*Ruggegraat*

Ook al ziet er allemaal somber uit, ik probeer tóch de positieve dingen te zien.
Ze zijn er. 😊

Rob
Rob
Reactie op  Veterans_Resistance
1 maand geleden

Dat klinkt goed. Zo hier en daar begint het dan blijkbaar genoeg te worden. Hier bij ons merk ik daar nog helemaal niets van in de winkels. Allemaal nog veel te braaf. Als je hier niet zo’n ding op hebt dan heb je een probleem. Hier loopt soms politie rond en daar heb ik geen zin in om gezeik te krijgen. Maar als er één of twee zijn die dat ding afdoen dan doe ik hem ook af. Ik zag pas agenten die nog heel erg jong waren. Ik weet dat die generaties heel anders in elkaar steken dan de oude generaties. Het uniform past voor mijn gevoel eigenlijk niet bij die generaties. Die zien er helemaal niet zo machtsbelust en vernietigend uit als de oude garde. Die oude garde heeft vaak echt een duistere kop. Ik las ergens op een website van de politie dat er 14.000 zijn die straks een keer aan het einde van hun werk zijn. Misschien dat dat dan ook iets verandert. Ik heb jaren geleden eens met zo’n jonge politie agent gepraat toen ik een keer aangehouden werd door een groep. Je merkt meteen he verschil. Die oude generaties zijn machtsbelust en kunnen niet praten, niet in cont. Toen kwam die jonge agent erbij en daar kon je mee praten. Je merkte meteen het verschil. Al weten die jonge agenten ook niet hoe de wereld in elkaar steekt maar ze zijn zelf wel anders.

Ik denk allang niet meer in positief en negatief. Ik kijk gewoon naar de realiteit en hoe die is. Als er een keer iets verandert dan zien we dat vanzelf wel. Zoals regelmatig gezegd is: niet iedereen in elk beroep is slecht (of duister). Ik denk dat je die jonge generatie straks een eer beter iets kunt vertellen dan de oude oude generaties (ook politie agenten). De oude zijn gebrainwashed en ‘afgericht’ om agressief en gewelddadig te handelen. Dat krijg je er niet zomaar meer uit als er straks een keer iets verandert. Daar hebben die jonge generaties dan niet zo’n groot probleem mee als de oude generaties. Er zijn dan wel veranderingen maar het systeem van macht en controle moet een keer eindigen want dat is alles vernietigend. De berichten lezende lees je wel dat er op allerlei vlakken beroering is dus het is niet dat er helemaal niets gebeurt. Misschien moet het gewoon langzaam op gang komen. En als je het zo leest over andere landen komt Nederland erg traag op gang. Ons land is blijkbaar niet zo erg samenhangend maar meer tegendraads met elkaar. Maar ja, als er maar eenmaal meer beweging in komt kan ook hier iets veranderen. Misschien werkt het ook niet over op dezelfde manier.

mikkie
mikkie
Reactie op  Jp Dickens
1 maand geleden

En Arib…tnt wel respect voor..mag van mij ook vertrekken met haar duidelijk disrespect en aversie tegen FVD. Ze wás al in opspraak met haar dubbele paspoort..húp..weg ermee. Mag van mij in Marokko gaan zitten met haar dubbele paspoort.

Nina
Nina
Reactie op  mikkie
1 maand geleden

Onbegrijpelijk dat mensen met een dubbel paspoort, en dus niet loyaal aan Nederland in onzekere tijden, een bestuurlijke functie kunnen hebben.

Ron Swart
Ron Swart
Reactie op  Nina
1 maand geleden

Heeft de Marokkaanse koning Mohammed VI (afstammeling van de profeet, vrede zij met hem) geen leuk baantje in zijn hofhouding voor kamervoorzitter Khadija Arib?

Frits Lourens
Frits Lourens
1 maand geleden

De Jonge paniekerig. Kan een goed teken zijn. De waarheid krijgt hij niet over zijn lippen, maar stijgt hem nu wel tot de lippen.

C, De Mantre
C, De Mantre
Reactie op  Frits Lourens
1 maand geleden

Hij mag erin verzuipen, fig. zodat ontkennen niet meer kán! Laat ze allen een keer het vuur na aan de schenen krijgen! Ze verdienen niks beters dan dat, en straf!

Danny
Danny
1 maand geleden

Daar kwam Wybren wel heel dicht bij de waarheid…

joop
joop
1 maand geleden

Hugo liegt duidelijk alles bij elkaar samen met Rutte en de andere kliek mensen worden gewoon vermoord in opdracht van de staat.

Haggis
Haggis
Reactie op  joop
1 maand geleden

Duidelijk dat ie een satanist is, die draaien altijd alles om

William
William
1 maand geleden

De Jonge… buikspreekpop van Rutte… volledig gebrainwashed en doorgesnoven… ik wacht met smart op het tribunaal die deze gasten voor levenslang opsluit…

Ertje
Ertje
Reactie op  William
1 maand geleden

de Jonge en Rutte voeden elkaar, maken elkaar gek met hun angst voor besmettingen!

William
William
Reactie op  Ertje
1 maand geleden

ze zijn niet bang… ze weten al vanaf het begin dat het allemaal fake is… de bedoeling is alleen zoveel mensen de injektiespuit te laten krijgen… je doodvonnis

Lange Fries
Lange Fries
Reactie op  Ertje
1 maand geleden
Tom
Tom
Reactie op  Lange Fries
1 maand geleden

Opmerkelijk, dank voor de link, nooit geweten. Tja de mensen lopen met de mondkapjes virtueel ook in een mentale cirkel. Vergelijkbaar met wat Jeroen Pols als voorbeeld gaf met het blussen van een huis in de straat. Maandenlang blijven de brandweer maar blussen bij een huis want ze denken dat als ze stoppen met blussen dat het huis dan weer in brand vliegt.

Perm
Perm
Reactie op  William
1 maand geleden

Wanneer komt dat tribunaal er dan? We hebben het hier al vanaf 2019 over en ik zie geen enkele vooruitgang.

Heleen
Heleen
1 maand geleden

Alles is kapot gemaakt door die junk en we accepteren het. Wat moet er dan nu nog gebeuren om mensen te doen laten inzien dat er een nieuwe ronde rutte van 4 jaar aanstaande is. We verdienen niet beter en moeten ons schamen voor de jeugd wiens toekomst niks meer voorstelt, dromen zijn bedrog. En met weer een frauduleuse verkiezing in aantocht is ons graf gegraven.

C, De Mantre
C, De Mantre
Reactie op  Heleen
1 maand geleden

Dat gedoe met stemmen is niets waard, en erg onverstandig, maakt niks uit waar je op stemt, we worden altijd al bedonderd, de hele historie door, wie dat niet ziet, heeft klei in de oogjes! Mooie beloftes, maar nooit waargemaakt. Bevolking altijd zwaar de dupe!

Paca
Paca
1 maand geleden

Geen paniekzaaien want dat is ondermijnend voor de volksgezondheid? Laat me niet lachen. Wat dit kabinet met ons doet, al een jaar lang, is niets anders dan gezondheid ondermijnen. De Jonge is een smeerlap.

OptimaForma
OptimaForma
1 maand geleden

Allereerst maar eens advocaat van de duivel zijn, De Jonge. Eant hij heeft in essentie gelijk. Dit soort vragen zijn gevaarlijk en ondermijnen het vertrouwen. Daar eindigt dit relaas dan ook gelijk want er is al heel lang reden voor twijfel bij de positieve testresultaten die zonder oog voor valspositieven worden geteld als besmettingen, er zijn besmettingen die worden geteld als zieken, er zijn mensen die ziek zijn en sterven aan een auto-ongeluk en wel degelijk als coronadode worden geteld. Het afgelopen jaar kwam het keer op keer terug op Twitter, er kloppen een aantal zaken niet, mensen die achterbleven stelde dan vragen en werden belachelijk gemaakt en gestonewalled door diverse organisaties. Voeg daarbij op de diefstal uit het steunfonds voor windmolens, de mondkapjes die niet werken wat Hugo zelf op beeld heeft gezegd en dan toch komen, de rapporten van het WHO dat lockdowns contraproductief zijn, de avondklok die er alleen maar voor zorgt dat mensen overdags elkaar opzoeken. De build back better uitspraken door politici over de hele wereld. Klaus Swaab en zijn great reset. Die Belgische van dissel die even doodleuk verteld hoe hij geïnstrueerd is om angst te zaaien. Duitse wetenschappers die betaald zijn om angst te zaaien. De PCRTEST die een kiwi en cola positief laat testen. Nou zo kan ik dus nog wel even doorgaan, waarbij ik de term massahysterie en de ziekmakende effecten die dat echt heeft ondanks dat het een psychologisch effect is nog niet eens benoemd heb.

Het CDA en alle andere in het partijenkartel gaan zichzelf onsterfelijk maken als de grootste fraudeurs van deze eeuw. Ik had echt verwacht dat ze zouden wegrennen met het geld, ze de klasse a label van het virus afhalen op een woensdagnacht en dat het dan ineens over zou zijn. In plaats daarvan dubbelen ze down, gaan ze hier prat op. Nou ja dan komt dus uiteindelijk de parlementaire enquête. Of erger. Aanslagen en tribunalen. Want de macht over het land is defacto overgedragen aan de vaccinfabrikanten, want zij zijn degene die bepalen of de pandemie voorbij is. Niet de who. Niet Brussel, niet de marionetten in des Grafhagen. En dat is een schending van artikel 97, maar er zijn vast en zeker indirect nog veel meer zaken die het daglicht niet kunnen verdragen. We gaan er hoe dan ook achter komen, en die dag is de laatste dag dat mensen hier in Nederland de politiek vertrouwen, christenen vertrouwen, bedrijven. De schade zal ongekend zijn.

Hugo kan nog steeds een middelvinger opsteken naar Astrazeneca en Ernst Kuiper. Hij kan als een blad aan het boom draaien, ze met een koffer geld wegsturen en normaal gaan doen. Elke dag dat hij het laat graaft hij zijn eigen graf weer ietsje dieper. Komen mensen zoals Van Haga dichter in de buurt van de waarheid. En bezegeld hij zijn lot.

Rutger
Rutger
1 maand geleden

Hoe lang laat het hele Nederlandse volk zich nog voorliegen door deze globalisten-psychopaten? Zelfs de grootste idioten zullen zich nu toch wel vragen gaan stellen?

Tom
Tom
Reactie op  Rutger
1 maand geleden

Ze zien het niet, kijken en lezen alleen main stream media. Zonder de volledige medewerking van de MSM had dit nooit kunnen gebeuren.

Jan
Jan
Reactie op  Tom
1 maand geleden

De MSM laten Van Haga echt niet zien na zo’n betoog. FvD wordt al een jaar vrijwel doodgezwegen, behalve als er iets aan de hand is.

Nina
Nina
1 maand geleden

De enige die nepnieuws in grote mate verspreiden, zijn Rutte, Grapperhaus en de Jonge zelf en hun WEF en Bilderbergvriendjes. Hoe durft hij van Haga zo te behandelen. De Jonge moet per direct achter de tralies.

x

Check Also

lijkschouwer

Lijkschouwer: meeste coronadoden mogelijk niet aan corona bezweken

Er is geen wetenschappelijke basis voor de ...

canad

Canadese politieagenten weigeren nieuwe lockdownwetten in Ontario te handhaven: ‘Politiestaat’

Ten noorden van de Verenigde Staten is ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

129
0
We lezen graag je reactie!x