Homepagina » Mens en Dier » Ongeruste huisarts: ‘Wat er nu gebeurt, druist in tegen de artseneed en Code van Neurenberg’
huisarts
Foto: Unsplash

Ongeruste huisarts: ‘Wat er nu gebeurt, druist in tegen de artseneed en Code van Neurenberg’

Huisarts Els van Veen was al ongerust, maar sinds de start van de vaccinatiecampagne tegen corona is ze alleen maar ongeruster geworden. “Het gebeurt haastig en onzorgvuldig.” De mensen die momenteel worden ingeënt, doen eigenlijk mee aan een onderzoek, stelt Van Veen.

“We hebben een code waar we als artsen aan zijn gehouden en dat is de Code van Neurenberg. Er is ooit afgesproken dat we mensen nooit mogen dwingen om deel te nemen aan een experiment,” legt de huisarts uit bij de buitenparlementaire onderzoekscommissie.

Ze maakt zich ook grote zorgen over de sterfgevallen die vrijwel dagelijks kort na vaccinatie optreden. “Er wordt dan steeds gezegd dat al die mensen onderliggend lijden hadden. Ik vind dat onzorgvuldig en oneerlijk, want als je met onderzoek bezig bent moet je zeker weten dat het niet aan het vaccin ligt.”

De verantwoordelijken komen hier niet mee weg

Als je hierover contact opneemt met artsenorganisaties zoals het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) of de KNMG, krijg je nietszeggende reacties terug, zegt huisarts Van Veen. “Dan word ik nog ongeruster.”

Zo schreef ze naar het NHG: “Het is om moedeloos van te worden, dat artsenorganisaties niet de vaccinaties stopzetten nu er mensen overlijden na vaccinatie. Het is nota bene een fase 3-experiment waar men nu mee bezig is. Alleen daarom zou je al een ‘hold’ moeten zetten, om zodoende te onderzoeken of er echt geen verband is tussen overlijden en vaccin. Waarom neemt u uw verantwoordelijkheid niet hierin? Waarom geeft u informatie van het RIVM door die evident niet volledig en zelfs misleidend is?”

“Uiteindelijk zal de waarheid boven tafel komen en komen de verantwoordelijken hier niet mee weg. Dit is tegen de Eed van Hippocrates, dit is tegen de Code van Neurenberg, dit is immoreel wat er nu gebeurt,” voegde ze toe.

De artsen lopen opnieuw voorop

Ze kreeg als antwoord: “Wij hebben uw protest genoteerd. Het overlijden na de vaccinatie en de reden daarvan is niet aan het NHG om te beoordelen. Dit laten wij over aan de daartoe aangewezen instanties zoals het Lareb, het EMA, de Gezondheidsraad en het ministerie van Volksgezondheid. Ditzelfde geldt ook voor uw overige bezwaren ten aanzien van de huidige vaccinatiestrategie.”

Van Veen wijst erop dat bij het Neurenberg-tribunaal na de Tweede Wereldoorlog bleek dat juist de artsen vooropliepen. Ze gaven tips hoe je de bevolking het beste kon zuiveren. “In deze coronacrisis lopen artsen opnieuw voorop,” zegt ze. “Jaap van Dissel is een arts. De voorzitter van de KNMG is een arts. Diederik Gommers is een arts. Ernst Kuipers is een arts.”

[BPOC]
4.8 93 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
84 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wilde Westen
Wilde Westen
1 maand geleden

Vernon Coleman heeft het over een experiment met het vaccin en verwijst naar clinicaltrials.gov waarbij hij zegt dat op pagina 3 van 14 de test of het onderzoek naar verwachting afgerond wordt op 31 januari 2023. Wie kan mij helpen deze gevens te vinden, want ik vind ze niet.

Nico
Nico
Reactie op  Wilde Westen
1 maand geleden
Wilde Westen
Wilde Westen
Reactie op  Nico
1 maand geleden

Bedankt!

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
Reactie op  Wilde Westen
1 maand geleden

Misschien op het kanaal van Paul Weston. Daar heb ik zo iets langs zien komen

HaaryN
HaaryN
Reactie op  Wilde Westen
1 maand geleden

Probeer zijn website eens : vernoncoleman.com en klik op de HEALTH button gigantisch dossier opgezet door hem.

TaoTruth
TaoTruth
1 maand geleden

ACU2020: Het Tribunaal 🙂

Tom
Tom
1 maand geleden

De Code van Neurenberg en de eed van Hippocrates hebben geen waarde zodra artsen hun bankrekening zien stijgen.

Marie-Jeanne
Marie-Jeanne
Reactie op  Tom
1 maand geleden

De eed van Hippocrates is sinds, ik meende vorig jaar (2020) afgeschaft. Een grote schandaal is dit. Dat wil zeggen dat ongeacht welke arts/chirurg geen verantwoording meer hoeft af te leggen, en in principe kunnen zeggen en doen wat ze willen.

LUCIA
LUCIA
Reactie op  Marie-Jeanne
1 maand geleden

Altijd al gedacht dat de eed van Hippocrates vervangen zou worden door de eed van Hypocrisie.

Ricky60
Ricky60
Reactie op  Tom
1 maand geleden

NU misschien niet, maar de artsen die de eed hebben afgelegd zullen zich uiteindelijk moeten verantwoorden. Is het niet aan ons dan aan God. En er zijn nog altijd de 10 geboden. Rechtvaardigheid komt altijd boven

Jeff
Jeff
1 maand geleden

Tja, ga dat maar is tegen die kudde zeggen, die niet kan wachten op het verlossende spuitje. Voor wat de verdragen betreft: die zijn bedacht om te worden geschonden.

Wasiva
Wasiva
Reactie op  Jeff
1 maand geleden

Heb het geprobeerd. Maar echt, die willen het dus niet geloven. Omdat ze zo vol zitten met oprechte bekommernis voor de medemens en zich gaan laten inspuiten. Dat staat vast.

Dirk
Dirk
Reactie op  Jeff
1 maand geleden

Het verlossende spuitje…..?
Klinkt zoiets als euthanasie

Jeff
Jeff
Reactie op  Dirk
1 maand geleden

nou ja, wat scheelt ‘t?

Paul Dino
Paul Dino
1 maand geleden

Roepende in de woestijn?

Wim
Wim
1 maand geleden

Ik hoop dat vele artsen hun ogen open doen en via de helpende alternatieven patiënten gaan behandelen, in plaats van mee te doen aan dit experiment.
Helaas hoor ik tot nu weinig geluid uit de hoek van de artsen. Hulde voor wie wel zijn/haar mond durft te openen.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Boeiend,
Ap Osterhaus is geen arts.
Marion Koopmans is geen arts.

Lies
Lies
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Vee virologen

Nina
Nina
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

dierenartsen!!!!!

Jenne Sr.
Jenne Sr.
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Als Arts ben je iets anders dus, als een mens, een Arts is een persoon die zich heeft bezig gehouden met de Artsenij-kunde, voor de rest impliceerd dit niets !

Dubito
Dubito
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

En dus ook geen artseneed afgelegd. Dat hoeven veeartsen niet.

Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Geen van de leden van het omt heeft de medische kennis die om een eed vraagt.
Geen van hen heeft de eed afgelegd

Petrus
Petrus
1 maand geleden

Het lijkt mij verschrikkelijk om als wakkere huisarts te moeten opboksen tegen je eigen overkoepelende organisatie:hetNHG.

Franny
Franny
1 maand geleden

Het is gewoon misdadig waar veel artsen aan meewerken, ze zijn daar om de mensen te helpen en niet te doden.
Heb je de carona overleeft, krijg je een vaccinatie die wel de dood veroorzaakt.
iedere Arts en verpleegkundigen zouden het moeten weigeren.
mensen zijn geen proefdieren.
op een dag worden al deze mensen ter verantwoording geroepen worden.
Hoe kan zo iemand nog rustig slapen?

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Franny
1 maand geleden

Tsja maar dat ter verantwoording worden geroepen daar heb ik een beetje argwaan en een hard hoofd in. De laatste jaren zie ik alleen maar dat ze overal mee wegkomen en hoe groter de bende die ze achter laten des te mooier het volgende baantje wat erin het verschiet zit.

Pietie
Pietie
1 maand geleden

Wat een kanjer van een vrouw ben jij. Wij staan 100% achter je. Daar zouden andere huisartsen een voorbeeld aan moeten nemen. Waarom blijven die zo achter? Waar zijn ze bang voor? Ze hebben een eed getekend en kunnen als blijkt dat vaccinatie op deze manier doodslag is voor de rechter gesleept worden. En dat zal ook gebeuren. Als ze denken dat ze gevrijwaard worden door met deze vaccinatie hoax mee te doen, dan vergissen ze zich. Iedereen is nu slachtoffer aan het worden van deze volkomen absurde situatie. Doe dus mee en sta op.

Marie1
Marie1
Reactie op  Pietie
1 maand geleden

Punt van aandacht is wel dat iemand die deze mening verkondigt, geen huisarts meer kan zijn. Als ik mij niet vergis heeft deze vrouw haar ambt ook opgegeven.

Monica
Monica
Reactie op  Marie1
1 maand geleden

Als alle artsen nu eens uit hun vertrouwde bubbel zouden stappen en ze worden allemaal uit hun ambt gezet, dan zijn we toch snel klaar met het hele probleem?

Margo
Margo
Reactie op  Pietie
1 maand geleden

Top…… van dissel en kuipers zijn geen artsen

x

Check Also

vaccinatie

Massa-vaccinatiecentrum sluit deuren nadat slechts 58 mensen komen opdagen

Veruit de meeste leraren uit de Franse ...

lijkschouwer

Lijkschouwer: meeste coronadoden mogelijk niet aan corona bezweken

Er is geen wetenschappelijke basis voor de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

84
0
We lezen graag je reactie!x