Binnenland

Zo reageert Nederland op de benoeming van Remkes als boerenbemiddelaar: ‘Sluwe uitlokking van opstand’

Help door deze info met iedereen op je social media te delen!

Johan Remkes is aangewezen als bemiddelaar die gesprekken tussen boeren en de politiek moet leiden. De Tweede Kamer had een bemiddelaar gevraagd vanwege de ‘heftige reactie’ uit de agrarische sector op de stikstofplannen.

Voorman Bart Kemp van Agractie zei zondag dat de benoeming van Remkes ‘onzin’ is. “Hij geniet geen vertrouwen in de sector,” aldus Kemp. Ook Farmers Defence Force (FDF) is tegen de benoeming van Remkes. “Dit is niet reëel,” zei voorzitter Mark van den Oever. “Ik snap niet wat het doel is van deze exercitie,” voegde vicevoorzitter Jos Ubels toe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Ook de rest van Nederland reageert uiterst kritisch. “Johan Remkes, de burgemeester van Den Haag die excessief geweld liet toepassen tegen coronademonstranten op 21 juni 2020? Tot zover een onafhankelijk bemiddelaar. Wat valt er trouwens te bemiddelen als er toch vastgehouden wordt aan de plannen?” vraagt journalist Annelies Strikkers.

Rode lap op een stier

“Lijkt wel alsof ze boeren nog kwader willen maken,” zegt jurist Sietske Bergsma. “Totaal disrespect voor de boeren dit,” schrijft ondernemer Rutger van den Noort, die erop wijst dat hij een vertrouweling van Rutte is.

“Vermoedelijk werkt Remkes bij de boeren als een rode lap op een stier. Hoe krijgen ze het weer verzonnen,” reageert het Haagse raadslid Ralf Sluijs. Tweede Kamerlid Wybren van Haga spreekt van een ‘sluwe politieke uitlokking van een boerenopstand’.

Mediadirecteur Peter Vlemmix van Ongehoord Nederland merkt op: “Johan Remkes benoemen als bemiddelaar voor boeren is als Hugo de Jonge aanstellen om met ongevaccineerden te onderhandelen.”

Een Ruttiaans scenario

“Remkes is dus de man die leiding gaf aan de commissies die de absurde stikstofnormen vastgelegd hebben, hij is de grondlegger van het kabinet dat dit rücksichtslos wil gaan uitvoeren, en nu de ‘bemiddelaar’ tussen kabinet en boeren. Klinkt wel heel erg als een Ruttiaans scenario,” twittert blogger Jan Gajentaan.

“Mister Deep State himself is het betrouwbaarste wat deze mensen kunnen bedenken? Dan ben je kennelijk echt wanhopig,” zegt Viruswaarheid-jurist Jeroen Pols.

Overigens adviseerde Remkes in 2019 om de maximumsnelheid te verlagen en de boeren uit te kopen. In 2020 zei hij dat hij nog strengere stikstofregels wil.

4.8 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

163 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
eautiful nature
eautiful nature
1 jaar geleden

Boeren blijf op je strepen staan als de sluwe vos je wilt ompraten.

Guus Velraeds
Guus Velraeds
1 jaar geleden

Brand blussen met benzine.

Tanya
Tanya
1 jaar geleden

Hoe krijg je het weer bedacht zeg….! Pffff …Johan Remkes

Danny
Danny
1 jaar geleden

Die politieke BS kan ik stillaan Niet Meer horen, die heeft dat gezegd en die heeft dat pfffff flauwe kul bende politieke zeik we hebben nieuws ja right ✌🏻

Back to top button
163
0
We lezen graag je reactie!x