Mens en DierCorona

Jort Kelder erkent: wappies hebben gelijk gekregen over coronawet

Help ons door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vorig jaar oktober is de afspraak gemaakt dat de coronawet tijdelijk zou zijn. In het oorspronkelijke voorstel stond: niet langer dan zes maanden. Daarna zouden we onze vrijheden weer terugkrijgen.

Hoogleraar Wim Voermans van de Universiteit Leiden zei in het tv-programma Op1 dat hij zich zorgen maakt over het feit dat die wet nu toch weer verlengd gaat worden. De wet is bovendien gekoppeld aan een andere wet over de testbewijzen.

“We worden er gewoon ingerotzooid,” reageerde presentator Jort Kelder. Hij gaf de ‘wappies’ gelijk: “Al die wappies en ook serieuze mensen op het Museumplein en Malieveld zeiden: ‘Let maar op, het gaat allemaal blijven bestaan en het is niet tijdelijk. Ze houden het gewoon in stand’. We staan echt met terugwerkende kracht voor gek.”

Pistool tegen de borst

Voermans was het ermee eens dat de wappies toen gelijk hadden, maar voegde toe dat het parlement het wetsvoorstel wel zodanig heeft laten aanpassen dat zij iets te zeggen had.

“Maar waar het mij om gaat: als het gaat om ingrijpende beperkingen van vrijheden, dan moet je dat doen in een ordentelijk proces waarbij het parlement daar echt op een normale manier over meepraat. En niet met het pistool tegen de borst zoals het afgelopen jaar drie keer is gebeurd,” aldus Voermans.

4.9 66 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
133 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pipojipo
Pipojipo
1 jaar geleden

Ik zou je vriendje Rutte dan maar eens flink aan de tand voelen i.p.v zijn……..

Martin
Martin
1 jaar geleden

Dus steeds meer mensen gaan het erkennen, duurde wel erg lang. 1-0 voor de z.g. wappies.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Voor zover ik weet heeft het parlement helemaal niets te zeggen over de verlenging want deze wordt genomen middels een koninklijk besluit welke niet door het parlement kan worden getoetst om reden dat dit niet in de wet staat genoemd in tegenstelling tot de ministeriële regelingen in deze wet waar het parlement wel wat over te zeggen heeft (door stemming) mits er genoeg opstaan dat tot zover niet is gebeurd.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Jort Kelder wordt wakker! Niet te geloven. Natuurlijk komen wij nooit meer van deze ellende af. Dat is ook helemaal niet de bedoeling. Wij hebben het afgelopen jaar een zogenaamd lesje in gehoorzaamheid gekregen. Het merendeel van de Nederlandse bevolking IS ook heel gehoorzaam. En daar gaat het nu juist mis. Er had allang veel meer verzet moeten zijn. Nu horen wij weer dat er waarschijnlijk volgende week code zwart wordt afgekondigd. Oei, oei, oei! Dat zal ongetwijfeld komen door alle mensen, die ziek geworden zijn van die coronaprik. Maar dat zeggen ze er wijselijk niet bij. Dat kunnen wij zelf natuurlijk wel bedenken. Die zogenaamde versoepelingen worden natuurlijk, vanwege de “noodtoestand”, zo weer ingetrokken. En ondertussen staan die domme mensen in de rij voor die prik om zo hun “vrijheid” af te dwingen. Schapen!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

133
0
We lezen graag je reactie!x