Spiritueel

Het onderzoek naar ayahuasca, slingerplant van de ziel

Help door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kun je met behulp van geestverruimende middelen als ayahuasca inzichten verschaffen over de aard van jezelf, het universum en het al?

Psychonauten, maar ook steeds meer wetenschappers denken van wel. Een psychonaut, de zeevaarder van de ziel, is iemand die op ontdekkingsreis gaat in het universum van de geest; een mentale reiziger.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een psychonaut is iemand die door middel van sjamanistische en moderne methoden op gezette tijden het waakbewustzijn transcendeert. Tot deze methoden behoren meditatie, ritmische muziek, ademhalingsoefeningen, mantra, tantra, lucide dromen en inname van entheogene ofwel psychedelische planten en paddenstoelen. Volgens Jonathan Ott is de term ‘psychonaut’ bedacht door de Duitse schrijver Ernst Jünger.

DMT

Ayahuasca is een magische drank uit het Amazonegebied. Traditioneel worden de Banisteriopsis caapi liaan en de bladeren van Psychotria viridis (of de Diplopterys cabrerana) gebruikt om deze drank te maken. Nu men vast heeft kunnen stellen wat de werkzame stoffen van deze ingrediënten zijn gebruiken sommige mensen planten uit andere werelddelen om vergelijkbare kruidenmengsels te maken.

Het belangrijkste werkzame bestanddeel van ayahuasca is een lichaamseigen stof die DMT (dimethyltryptamine) wordt genoemd. DMT heeft een sterke invloed op het bewustzijn. Het wordt door velen als ‘spiritueel’ omschreven en uit zich met name in het zien van gedetailleerde, zeer heldere en kleurrijke beelden. Inheemse volkeren zeggen dat ze tijdens de circa vier uur durende trance communiceren met de geestelijke wereld, terwijl psychologen DMT rekenen tot de hallucinogenen of psychedelica: ‘middelen die de geest zichtbaar maken’.

Ervaring

In Nederland kan men een ervaring met ayahuasca opdoen in de Santo Daime kerk. Ook zijn er steeds meer centra die op therapeutische basis met ayahuasca werken. Het gratis e-boek De Gewijde Reis is hier te downloaden.

Wetenschappers willen eerlijke informatie over de werking van ayahuasca en aanverwante middelen verkrijgen. Internationaal gezien is daartoe het platform MAPS (Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies) opgericht en in Nederland is er de Stichting OPEN (Onderzoek naar de Psychedelische Ervaring Nederland).

De documentaire Shamanism – Other Worlds – Ayahuasca geeft een goed en interessant beeld van ayahuasca:

Lees verder: Visionair.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rvanderheiden
rvanderheiden
11 jaren geleden

Dan ook nog eens te bedenken dat het brouwsel uit 2 totaal verschillende planten , die ieder op zich geen effect geven. alleen door deze 2 te combineren(koken) is er effect. Een andere plant komt niet in aanmerking . deze planten hebben ze gevonden in de jungle tussen 30.000 andere planten. Zonder kennis die we vandaag kennen. Op zich ook iets om over na te denken hoe komen ze aan de informatie…..?

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x