Mens en Dier

‘Zo zet je een pathologische leugenaar op zijn plek’

Help door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!

Dinsdag en woensdag debatteerde de Tweede Kamer over het rapport van de parlementaire enquêtecommissie over de aardbevingsramp in Groningen.

SP-Kamerlid Sandra Beckerman sprak premier Rutte toe: “De minister-president keek deze mensen in 2017 aan. Hij beloofde dit snel en goed op te lossen. En in 2023 is het nog niet opgelost. En nu moeten we opnieuw geloven dat het onder zijn leiding opgelost gaat worden? Ik zou het u uit de grond van mijn hart willen vragen: waarom neemt u uw verantwoordelijkheid niet! Waarom stapt u niet op?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Om drie redenen, zei Beckerman.

Eén: om het verleden. Wat betekent het als je zo’n ramp kunt aanrichten en niemand meer verantwoordelijkheid neemt? Dat je hiermee weg kunt komen? Hoe moeten we vertrouwen in de overheid als zelfs dit mag? Zo’n diepe ellende zonder enige consequenties?”

Twee: om de toekomst van Groningen. Niet omdat daarmee de problemen automatisch zijn opgelost, maar omdat de premier een oplossing in de weg staat. Omdat je een probleem niet kunt oplossen met de denkwijze die hij veroorzaakt heeft.”

Drie: om de toekomst van ons allen. Er is een overheid gecreëerd die niet alleen deze crises laat ontstaan, maar die ze ook niet meer kan en wil oplossen. Het toeslagenschandaal en Groningen zijn zo vergelijkbaar. Eindeloze lijsten met beloftes en in de praktijk komt er keer op keer niets van terecht. Het is niet meer de vraag óf er een volgende ramp komt, maar alleen nog wie nu aan de beurt komen. Ja, dit zit dieper dan de afgelopen jaren, dieper dan de kabinetten-Rutte. Het totale gebrek aan erkenning dat je het met maatregelen alleen niet redt, maar toe moet naar een totaal andere politieke cultuur.”

Huiveringwekkend sterk

De speech van Beckerman maakt veel los. “Boem. Chapeau. Diep respect. Wat een power. De SP is de parel op de strontkroon van het parlement. Luister de gehele 20 minuten, huiveringwekkend sterk. De arrogantie van macht en kapitaal is zo langzamerhand fascistisch te noemen,” reageert theatermaker George van Houts.

Journalist Ton F. van Dijk zegt: “Eén van de beste parlementaire optredens van deze eeuw. Recht uit het hart, ieder woord op z’n plaats, geen vals sentiment en de vraag aan Rutte om op te stappen niet uit effectbejag, maar omdat er maar één conclusie past.”

Eentje om in te lijsten

“Indrukwekkende speech. Groots!” vindt ook financieel expert Ab Flipse.

“Godsamme. Ik zeg het nog een keer: godsamme!” twittert neuroloog Jan Bonte. “Zo zet je een pathologische leugenaar op zijn plek. Eentje om in te lijsten, te bewaren voor het nageslacht en op te nemen in de geschiedenisboeken.”

4.8 232 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

131 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Coert
Coert
10 maanden geleden

Als je geloof in dit toneelstuk ben je nog steeds niet wakker.

Ron
Ron
10 maanden geleden

Tja en is die weg!!!!

Angie
Angie
10 maanden geleden

Het zal geen enkele blijvende indruk maken. Rutte blijft op z’n plekje, met z’n trawanten, totdat de hele globalistische agenda is uitgevoerd.

edwin
edwin
10 maanden geleden

Ze had haar mond moeten open trekken over de pandemie wet, of zijn we dat alweer vergeten, vies, daar stemden zij toch ook voor.

Back to top button
131
0
We lezen graag je reactie!x