Homepagina » Mens en Dier » Vooraanstaande Duitse viroloog erg sceptisch over coronavaccin: dit kan er gebeuren
coronavaccin
Foto: Frank Burkhardt CC BY 2.5

Vooraanstaande Duitse viroloog erg sceptisch over coronavaccin: dit kan er gebeuren

De vooraanstaande Duitse viroloog Hendrik Streeck is erg sceptisch over het coronavaccin, meldt nieuwsportaal T-Online. Op de vraag waarom hij zo sceptisch is, antwoordde Streeck – directeur van het instituut voor virologie van het Universitair Ziekenhuis van Bonn – dat niemand met zekerheid kan zeggen wanneer het vaccin tegen Covid-19 beschikbaar zal zijn. Zelf acht hij het onwaarschijnlijk dat er in de nabije toekomst een coronavaccin zal komen.

Het vaccinonderzoek van diverse farmaceuten bevindt zich momenteel in de derde en laatste fase. Streeck zei tegen T-Online: “Mogelijk werkt het vaccin prima, maar het is ook goed mogelijk dat geen enkel vaccin werkt.”

De Duitse viroloog is ook sceptisch omdat het in het verleden vaker fout ging. Professor Streeck verwees naar een vaccin tegen RSV in 1961. Toen de ontwikkelaar het vaccin testte op kinderen was er geen vuiltje aan de lucht. Later bleek dat het vaccin de ziekte erger kon maken. “Als gevolg van het vaccinonderzoek in 1961 stierven twee kinderen die eerder het vaccin hadden gekregen. Dit fenomeen deed zich ook voor bij dengue en andere ziekteverwekkers,” zei hij.

Ego belangrijker dan resultaat

Hij noemde nog een voorbeeld: een vaccin van AstraZeneca kan ervoor zorgen dat de ontvanger het virus doorgeeft. Nederland heeft 300 miljoen potentiële coronavaccins gekocht van AstraZeneca. Volgens Streeck is het nog veel te vroeg om te zeggen wanneer er een vaccin beschikbaar is en of het effectief zal zijn. “We weten het gewoon niet.”

Hij zei ook dat sommige onderzoekers die betrokken zijn bij de vaccintests hun ego belangrijker vinden dan het boeken van goede resultaten. Het is ieder voor zich, terwijl we juist zouden moeten samenwerken, aldus de viroloog.

[T-Online]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
William
William
1 jaar geleden

Hoe kan je nu een vaccin maken voor iets waar ze niet eens op kunnen testen ????

Stay Positive
Stay Positive
1 jaar geleden

En nog staan ze in de rij straks. Mensen zijn zo bezeten door angsten. Ze zien de realiteit totaal niet.

berry
berry
1 jaar geleden

Het kan werken maar ook niet? Zou ik zelf gezegd kunnen hebben, en ik weet er helemaal niets van. Niet echt een eye opener.

GEEN Schaap
GEEN Schaap
1 jaar geleden

Op de corona kaart van Nederland hebben ze de grafieken van besmet en overleden maar verwijderd. Misschien hebben ze in de gaten dat we ze allang niet meer geloven.

x

Check Also

huisarts

Huisarts: meerderheid patiënten die ik de afgelopen 5 weken moest insturen naar ziekenhuis is volledig gevaccineerd

Journalist Brenda Stoter Boscolo suggereert in een ...

oversterfte

Er is iets vreemds aan de hand met de oversterfte: ‘Vaccins?’

Vorige week zijn bijna 900 mensen meer ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

27
0
We lezen graag je reactie!x