Archeologie

Reuzen in Zuid-Afrika (video)

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Professor Francis Thackeray toont de Zuid-Afrikaanse onderzoeker Michael Tellinger een deel van het bovenbeen met het heupgewricht van een reus die ruim 3,5 meter lang moet zijn geweest.

Het bot wordt sinds de jaren zestig bewaard in de kluizen van de Universiteit van de Witwatersrand in Johannesburg.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ruim 50 jaar geleden werd het bot in Namibië gevonden door mijnwerkers. Het uiterst zeldzame bot laat zien dat meer dan 40.000 jaar geleden reuzen in Zuid-Afrika leefden.

Tellinger deelt deze video als onderdeel van zijn onderzoek naar de oorsprong van de mens, verdwenen beschavingen in Zuid-Afrika en vreemde anomalieën die hij tijdens deze reis ontdekt.

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eden
Eden
10 jaren geleden

Dit stuk bot is gevonden in Namibië, maar dat is maar details 😉

Radjedef
Radjedef
10 jaren geleden

Het stuk bot is niet gedateerd. Daarom kun je niet uit deze film afleiden dat er meer dan 40.000 jaar geleden reuzen rondliepen in Zuid-Afrika. Dr. Telliger vertelt dat hij vermoed dat het bot minder dan 100.000 jaar oud is daar het een homo Sapien is. Hij verspreekt zich door 10.000 jaar te zeggen, echter verbeterd zich later.

Walter
Walter
10 jaren geleden

Heel eerlijk gezegd vind ik het een beetje raar dat deze professor in 1e instantie allerlei vragen stelt, waardoor ik de indruk krijg dat hij het bot voor het eerst ziet en een ruwe inschatting wil maken. Maar vervolgens loopt deze man in alle kasten te kijken en zoekt hij meetapparatuur, wat bij mij weer de indruk wekt dat hij daar werkt. En dat plaatje matcht niet helemaal in mijn ogen. Waarom zou je zoveel extra nadruk op het wow effect willen leggen?

Dat wordt versterkt door het “bijna niet meer geloofwaardige overdrijven van de vrouw die erbij zat, die aangaf dat dit soort mens 3-4 keer zo groot was.

De dokter in kwestie begint zijn ‘presentatie’ ook met de genetische mogelijkheid waarbij een gen hiervoor verantwoordelijk is en benoemd dit gen ook. Dat geeft wel een geloofwaardige indruk en ook de openheid naar dat het gewoon 1 iemand geweest kan zijn die die genetische afwijking had. Ook de grondsoort waarin dit bot gevonden is en wat hij hierover aangeeft komt geloofwaardig over en is het onderzoeken waard. En als er meer botten zouden zijn, zoals de professor aan gaf, dan is het maar hopen dat ze meer stukken bot terugvinden.

Het is alleen wel weer jammer dat die vrouw zichzelf zo opdrong en begint over folklore verhalen van vroeger. Het matcht niet met de 40.000 jaar die genoemd wordt in het artikel. Onze beschaving kent ongeveer 6000 jaar bronnen van een beschaving, waarbij mensen met elkaar samen ging leven en zichzelf sociaal gingen ontwikkelen. De bijbel spreekt ook over reuzen, dat wekt ook direct de interesse bij dit artikel.

remko
remko
10 jaren geleden

Waarom op basis van enkel een botfragment er vanuitgaan dat het een reus zou zijn? Misschien gaat het hier wel over een trollenbot, zeer kort en enorm stevig! Bestaan er nog andere fragmenten als enkel dit deel? Wel wat weinig eerlijk gezegd en misschien bestaat er maar een enkel exemplaar… Moeten we dan over reuzen spreken ipv over REUS? ja het spreekt enorm tot de verbeelding deze vondst, ik wil er graag meer van zien…

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x