Homepagina » Archeologie » Wie heeft deze oude metalen buizen diep in de bergen aangelegd?
Wie heeft deze oude metalen buizen diep in de bergen aangelegd?

Wie heeft deze oude metalen buizen diep in de bergen aangelegd?

Het gaat om één van de grootste mysteries van de Oude Wereld. Op de berg Baigong in de Chinese provincie Qinghai bevindt zich een vreemde piramidevormige constructie vol grotten die symmetrische buizen bevatten.

De buizen liggen diep in het gesteente en lijken uit te komen in een nabijgelegen meer. Zijn ze aangelegd door buitenaardsen?

De website Atlas Obscura meldt het volgende over dit mysterie:

De roestige pijpen, die een doorsnee hebben tot zo’n 40 centimeter, komen van diep uit de berg en leiden naar een zoutwatermeer 80 meter verderop. Veel van de holle buizen hebben dezelfde omvang en lijken met een bepaald doel te zijn geplaatst.

De oude objecten zijn zo diep in de berg aangebracht dat kan worden uitgesloten dat ze zijn gemaakt door moderne mensen. In het onherbergzame gebied worden alleen af en toe nomaden gezien. Tenzij deze nomaden in het geheim zeer bedreven zijn geraakt in metallurgie, zijn deze buizen niet gemaakt door mensen. Sommige experts denken dan ook dat de artefacten zijn achtergelaten door buitenaardse wezens.

Boomwortels

De eerste wetenschappers die het fenomeen hebben onderzocht, concludeerden dat de buizen voor 92 procent uit veelvoorkomende mineralen en metalen en voor 8 procent uit onbekende materialen bestaan.

De meest recente onderzoekers die de buizen hebben bestudeerd, menen dat ze bestaan uit gefossiliseerde afgietsels van boomwortels. Ze denken dat de roestige buizen het resultaat zijn van boomwortels die het proces van pedogenese (bodemvorming) en diagenese (bodem die verandert in gesteente) hebben doorlopen.

De buizen blijken onder meer organisch materiaal en zelfs microscopische groeiringen te bevatten. De wortels zijn na de overstroming van een oud meer meegevoerd met het water, aldus de onderzoekers.

Bron: Atlasobscura.com

Gerelateerd:

 Vind je deze info leuk? Deel het dan met je vrienden op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. Prettig nieuws. Mijn dag is weer opgefleurd.

  0 likes
 2. AAAAAAA waarom gelijk buitenaardsen erbij halen!!!!
  Niet alles wat niet direct verklaarbaar is is door buitenaardsen gedaan. Ga nou niet hier de mening van Ancient Aliens verkopen. Die beginnen daar ook standaard mee. Geef mensen uit de oudheid wat credits. En nee niet over de piramides beginnen… ook daar zijn meer realistische verklaringen voor…zucht…

  0 likes
 3. Interessant, maar ik zie niet echt een basis voor de link met ‘buitenaardsen’.

  0 likes
 4. ”Zijn ze aangelegd door buitenaardsen?”

  Sorry, daar stopte ik met lezen. Wat een inhoudloze en volstrekt overbodige beredenaties weer (die overigens alleen gebaseerd lijken te zijn op een irritant menselijke gewoonte van het te willen benoemen van iets wat je niet begrijpt. Een ander goed voorbeeld: geloof)

  0 likes
 5. En ja hoor als er iets niet begrepen wordt of apart/onbekend is is het natuurlijk weer buitenaards..

  0 likes
 6. Ik heb een mogelijks redelijk controversiële theorie over dit verschijnsel. Het Betreffen leidingen die diep in het gesteenste werden aangebracht dmv ‘gedachten-kracht’. De buizen zijn ingenieus doordat ze in de basis-intentie (bij de creatie ervan) werden geprogrammeerd om het water dat erdoorheen liep niet van zijn vitale kracht te ontnemen door de soms korte en mss langere rechtlijnige structuur waardoor ‘t water doorheen diende te stromen. De organische elementen werden dus in de gedachtenconstructie, voor de manifestatie ervan in 3D, voorzien van deze elementen om enerzijds het water niet in zijn kracht te wijzigen en anderzijds om er meer levenskracht aan toe te voegen, het ahw te ‘vitaliseren’ door de frequenties ervan te verhogen. Het voordeel hiervan, hoe vreemd het ook lijkt, is dat de vitaliserende kracht ervan nooit verdwijnt, maar net toeneemt zolang deze constructie zijn fysieke vorm heeft. Men zou er water doorheen moeten laten vloeien en de effecten ervan vaststellen. Zelfs een kleine schilfer heeft hetzelfde effect. Dat er microscopische ‘groeiringen’ vast te stellen zijn is omdat deze constructie zichzelf gedurig in stand houdt zolang er geen zgn ‘deconstructie-intentie’ aan verordend wordt door de schepper(s) ervan. Het gedraagt zich dus als een levend iets met een verhoogd bewustzijn in de moleculaire structuur ervan. Zo neemt deze buizenconstructie de taak over van het proces dat zich voordoet van water dat in de natuur de verschillende lagen in gesteenten en mineralen doormaakt op zich. Mogelijks is het water zelfs zoet wanneer het door de buizen heen was gegaan of werd er, maar dat is niet duidelijk, net water naar het meer gevoerd.

  Leg een staal van dit materiaal in gedistilleerd water en test het zoals Prof. Masaru Emoto doet/deed om het effect ervan op de ijskristallen te zien. Adh van de structuur kan men vaststellen of ‘t hoogwaardig is of net niet. Water weet het antwoord. 😉

  0 likes
 7. Water die de meer ‘natuurlijke’ routevorm alfegt, zoals tussen spleten van gesteenten in dit geval, zo blijkt, heeft een veel grotere potentie dan water die door rechte structuren wordt heen geleid. Zo zijn meanderende waterlopen vele malen efficiënter en behouden het natuurlijk evenwicht in tegenslelling tot water die een recht op recht weg volgen. Als ik deze wetenschappers was, zou ik het nog op andere zaken testen die andere zaken zouden aan kunnen tonen.

  Zoals ik eerder zegde, controversieel en misschien iets té avangardistisch, maar…niet onmogelijk. 😉

  0 likes
 8. [quote name=”Carpa”]Ik heb een mogelijks redelijk controversiële theorie over dit verschijnsel. Het Betreffen leidingen die diep in het gesteenste werden aangebracht dmv ‘gedachten-kracht’. De buizen zijn ingenieus doordat ze in de basis-intentie (bij de creatie ervan) werden geprogrammeerd om het water dat erdoorheen liep niet van zijn vitale kracht te ontnemen door de soms korte en mss langere rechtlijnige structuur waardoor ‘t water doorheen diende te stromen. De organische elementen werden dus in de gedachtenconstructie, voor de manifestatie ervan in 3D, voorzien van deze elementen om enerzijds het water niet in zijn kracht te wijzigen en anderzijds om er meer levenskracht aan toe te voegen, het ahw te ‘vitaliseren’ door de frequenties ervan te verhogen. Het voordeel hiervan, hoe vreemd het ook lijkt, is dat de vitaliserende kracht ervan nooit verdwijnt, maar net toeneemt zolang deze constructie zijn fysieke vorm heeft. Men zou er water doorheen moeten laten vloeien en de effecten ervan vaststellen. Zelfs een kleine schilfer heeft hetzelfde effect. Dat er microscopische ‘groeiringen’ vast te stellen zijn is omdat deze constructie zichzelf gedurig in stand houdt zolang er geen zgn ‘deconstructie-intentie’ aan verordend wordt door de schepper(s) ervan. Het gedraagt zich dus als een levend iets met een verhoogd bewustzijn in de moleculaire structuur ervan. Zo neemt deze buizenconstructie de taak over van het proces dat zich voordoet van water dat in de natuur de verschillende lagen in gesteenten en mineralen doormaakt op zich. Mogelijks is het water zelfs zoet wanneer het door de buizen heen was gegaan of werd er, maar dat is niet duidelijk, net water naar het meer gevoerd.

  Leg een staal van dit materiaal in gedistilleerd water en test het zoals P;-)[/quote]
  Ja ach fantasie is ook een vak

  0 likes
 9. Beste “Kim”

  Als jij zo scheptisch zijn over buitenaardse, waarom lees jij niburu dan? Zoveel voorkomende onderwerpen zijn onverklaarbaar. Niburu geeft inzicht in wat het “kan” zijn. Niet wat het daadwerkelijk is.

  0 likes
 10. Er is zoveel gebouwd, afgebroken, begonnen en niet afgemaakt (denk ook aan bunkers). Dit is ooit aangelegd en vergeten. In ons eigen land staat niet eens alles in het archief vastgelegd zoals het hoort, vooral van voor de computertijdperk.
  Simpel materiaalonderzoek kan uitwijzen dat het normale pijpen zijn.

  0 likes
 11. Ik zie geen foto’s, wel verhalen maar geen foto’s ervan, zo kan ik ook nog wel een verhaal in elkaar flansen, kom op zeg.

  0 likes
 12. Beetje vreemd,als dit het werk zou zijn van aliens dan zou je zeggen dat ze RVS of iets dergelijks gebruiken voor hun zoutwaterleidingen en niet iets wat roestig is en vergaat.

  0 likes
 13. Sommige experts denken dan ook dat de artefacten zijn achtergelaten door buitenaardse wezens.”

  Neem toch vinger afdrukken? kijken of het menselijke handen het zijn geweest die dit ‘ mysterie ‘ hebben gemaakt.. :))

  0 likes
 14. Zijn die niet gewoon versteende boomwortels?

  0 likes
 15. Waren die ‘buitenaardsen’ wellicht ‘gewoon’ aards ?

  0 likes
 16. Het is toch wel apart dat het volgens vele mensen hier het beslist geen buitenaardsen mogen zijn, want die bestaan natuurlijk niet, maar wel geloven in de vroegere mens die tot geweldige dingen in staat waren, terwijl ze het gereedschap en kracht er niet voor hadden of geloven jullie wel in de magische mens, nee vast niet, wel normaal blijven he.

  0 likes
 17. [quote name=”Gino”]Beste “Kim”

  Als jij zo scheptisch zijn over buitenaardse, waarom lees jij niburu dan? Zoveel voorkomende onderwerpen zijn onverklaarbaar. Niburu geeft inzicht in wat het “kan” zijn. Niet wat het daadwerkelijk is.[/quote]

  Ik dacht dat iedereén hier mocht reageren op Niburu, wel of niet gelovende .Waarom ik Niburu lees (?) nou gewoon om dat dat leuk is. Buiten het buitenaardse (die ik niet vertrouw. en waarvan ik vind dat die te pas en onpas ingezet worden bij onverklaarbare zaken en waarvan ik betwijfel of ze echt van andere planeten komen) lees ik ook mooie leuke andere onderwerpen hier. Heb ik je vraag zo voldoende beantwoordt?

  0 likes
 18. Beste “Gino”

  Ik ben trouwens niet de enige die sceptisch is, zie de eerdere reacties voordat ik de mijne gaf, hoezo spreek je alleen mij dan daarover aan(?), ben toch benieuwd .

  0 likes
 19. lekker boeiend al die discussies van jullie 😛 steek een dikke jonko op met zn 2en en eens zien of jullie het dan nog niet eens worden 😛 😛

  0 likes
 20. Tja die strijd over buitenaardsen, er zijn miljarden duivelen, grote duiven betekend dat, ook wel zeven geesten voor Gods Troon genoemd, ook wel engelen genoemd, want de duivelen zijn Gods engelen echt en komen niet uit de ruimte, maar uit het liefdehart van Allah zelf. De joden en chroistenen noemen de duivelen van Gods vrede ebn liefde het kwaad, omdat duivelen, de engelen dus nooit leven naar de tien geboden en de mens dus aanzetten tot ongeremde zaken in sex en emotie, want de liefde geest van Allah is als een orkaan van lust, wellust en geil dat is absolute vruchtbaarheid, hmm geil ja. Het absoluite kwaad is Mozes en Jezus, die beiden door lijden van onderdanen les geven, die dus de mensheid iets aanleren door hen te pijnigen, dit mag nooit van Allah, alles moet geschieden door liefde en verleiding, daarom wordt de Geest van de almachtige in de bijbel onophoudelijk gelasterd voor de verleider en dat zijn ook echt alle zeven geesten die voor mijn troon zijn, mijn troon is die van de almachtige Allah. Inderdaad verlied Allah/Jehova zijn geest altijd tot overtreden van de tien geboden en om Jezus te vervloeken, omdat die de mensenmoorder van de beginne geweest is, Adam, Mozes en Jezus zijn dezelfden en noemen zich de drie-enige God, waaruit ook letterlijk alle gespletenheid en schizofrenie en alle andere neurosen, depressie enz voortkomen, de ggz kliniek is dan ook niets anders dan het rovershol van Jezus de moordenaar zelf, waar hij zijn prooijen bewaard, ook in de kerk.
  Er zijn dus geen buitenaardsen, ik weet wel hoe wij buizenstelsels hebben gezien of aangelegd, modernere techniek gaat erachter schuil dan dat je zomaar kunt aannemen of zien. Wil best eens meer vertellen over wat je ziet als je buitenaardse waarnemingen doet, want de dimensie verschil is er niet, wel inside Allah en outside Allah waaruit de info bestaat die je in je ziel kunt zien, maar ook in de sky, onderscheid dat eerst en onderzoek dan verder.

  0 likes
 21. Dit kan een oude, natuurlijke en efficiënte, energiecentrale zijn. Ik weet dat het controversieel is wat ik nu ga zeggen, maar de pyramiden bij Caïro kunnen ook geavanceerde energiecentrales zijn geweest. En wij maar denken dat het slechts graftombes waren terwijl er nooit een lichaam in gevonden is. Wat dat betreft denk ik dat wij als mensen niet moeten denken dat we de besten zijn op deze planeet. De trots is weliswaar gepast, maar we moeten wèl beseffen dat er voor de opkomst van de mensheid (naast Neanderthalers die ook onderschat worden) wellicht eerdere beschavingen zijn geweest die misschien wel energiebronnen kenden waar wij mensen nog niet aan toe zijn. Voorbeeld: de oude Grieken dachten dat materie bestond uit water, lucht, aarde en vuur. Wij weten nu (met vele tussenstappen) dat materie bestaat uit protonen, neutronen, electronen, en dat is nog maar het begin: ook die deeltjes bestaan weer uit deeltjes zoals quarks. Onze aarde is 4 miljard jaren oud, en wij komen nog maar net kijken. Of zoals mijn geschiedenislerares (zij ruste in vrede neem ik aan, want ze was toen al oud) heel wijs zei: de mens kwam om 5 voor 12. Wat weten wij van wat daarvoor gebeurde? We moeten niet denken dat we de eersten zijn.

  0 likes
 22. [quote name=”T.R.Hunter”][/quote]
  Ja ach fantasie is ook een vak[/quote]

  Haha, geweldig! Dank voor je reactie! Sta me toe het als volgt te stellen: “Het opstellen van een nieuwe theorie is niet hetzelfde als het slopen van een oude schuur om op die plaats een wolkenkrabber te bouwen. Het lijkt veel meer op het beklimmen van een berg, waarbij we nieuwe en weidse gezichten aanschouwen en waarbij we onverwachte verbindingen ontdekken tussen ons uitgangspunt en zijn rijke omgeving. Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal.” Albert Einstein.

  Het is net fantasie dat ons verder heeft gebracht, niet het stugge vasthouden aan voorgekouwde ‘kennis’. Gebruik je fantasie en sta open voor wonderbaarlijke mogelijkheden want van daaruit verander je niet alleen jezelf, maar ook de wereld!

  Dan sluit ik wederom af met citaten van Albert Einstein: ” Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven: doen alsof niets een wonder is, en doen alsof alles een wonder is. Ik geloof in de laatste manier. Gezond verstand is de collectie vooroordelen die je verzameld hebt voordat je achttien was.”

  Enjoy!

  0 likes
 23. er zit iets vreemds in de lucht maar wij kunnen het niet zien en het is er wel een ruimteschip met de naam GOD er op .
  speciale buizen houd het ziel nog in leven .

  0 likes
 24. [quote name=”Roytje2014″]er zit iets vreemds in de lucht maar wij kunnen het niet zien en het is er wel een ruimteschip met de naam GOD er op .
  speciale buizen houd het ziel nog in leven .[/quote]
  Ga ff buiten spelen ! God does not exist !

  0 likes
 25. [quote name=”T.R.Hunter”][quote name=”Roytje2014″]er zit iets vreemds in de lucht maar wij kunnen het niet zien en het is er wel een ruimteschip met de naam GOD er op .
  speciale buizen houd het ziel nog in leven .[/quote]
  Ga ff buiten spelen ! God does not exist ![/quote]
  Haha! Je hebt gelijk en ook weer niet. ‘God’ is een personificatie van de nog vaak bewust onaangeroerde ‘tools’ ter onzer beschikking. We schrijven alles bijna toe aan wat zich buiten ons (zelf) afspeelt zonder er ons er bewust van te zijn dat het slechts een reflectie is van wat we in essentie zelf verwezenlijken of als collectief bestendigen. Een voor velen nog wel vreemd of zelfs verwerpelijk concept, maar dit verandert geenszins de werkelijkheid daarvan.
  Zo is het niet de geluksbrenger (amulet) die zaken ‘regelt’, maar eerder ons eigenste ‘geloof’ daarin bekrachtigt onbewust de tools die we in ons dragen. We gebruiken het slechts als een catalysator. Zo is dit ook met ‘God’. Alsof een externe machtige entiteit de zooi wel zal regelen, not. Dat doen we namelijk zélf. Maar wat voor de één werkt hoeft niet persé te wereken voor de ander, klopt. Als iemand iets toeschrijft aan een Godheid of er van overtuigd is dat God, in het gebruikelijke concept niet bestaat, dan zullen die ervaringen of percepties overeenkomstig je overtuiging plaatsvinden.
  Als je alles buiten jezelf legt, neem je doorgaans geen échte verantwoordelijkheid op voor je eigen scheppende kracht, door onwil of onwetendheid. Wanneer je zegt dat God niet eens bestaat met de bedoeling om dieper te zoeken naar hoe je eigen creatiemachten en krachten werken, kom je een stap dichter en heb je de keuze of je werkelijk bereid bent verantwoordelijkheid op te nemen voor gebeurtenissen die jij ervaart in je leven.
  Doe je eigen ding en probeer eens wat anders, misschien werkt het op een snelle en positieve wijze en vult het je leven anders in, steeds streven naar beter, niet naar minder.
  Experimenteer.

  0 likes
 26. Long ago, a group of frustrated fishermen with lots and lots of spare time spent their whole lives building a plumbing system to drain that nearby lake. Then they figured they’d just walk right down there with wheelbarrows, scoop up the fish and eat like kings.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

mondkapjes

Mondkapjes helpen niet tegen corona en kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken, zegt voormalige neurochirurg

Een voormalige neurochirurg waarschuwt dat mondkapjes niet ...

gates

Rutte geeft honderden miljoenen aan vaccingroep Bill Gates: ‘Trotse geldschieter’

Tijdens de Global Vaccine Summit is donderdag ...