Homepagina » Archeologie » VIDEO: Mummie van mysterieuze verloren beschaving gevonden in Siberië
VIDEO: Mummie van mysterieuze verloren beschaving gevonden in Siberië

VIDEO: Mummie van mysterieuze verloren beschaving gevonden in Siberië

Een team archeologen heeft in het noorden van Rusland een goed bewaarde mummie opgegraven die uit de twaalfde of dertiende eeuw stamt. De mummie behoorde naar verluidt toe aan een verloren beschaving.

De archeologen denken dat de resten, die bij de stad Salechard op de noordpoolcirkel zijn gevonden, van een kind of tiener zijn, hoewel de lijkkist nog geopend moet worden. De overblijfselen zijn gewikkeld in zwachtels van berkenbast die koper bevatten. In combinatie met de ijskoude omstandigheden ontstond een graftombe, zo meldt The Siberian Times.

Alexander Goesev zei: “We hebben na overleg met collega’s besloten de vondst als geheel over te brengen naar de stad om verder onderzoek te doen. De ‘cocon’ van berkenbast is 1,3 meter lang en ongeveer 30 centimeter breed. Het hoofd en de schedel verkeren waarschijnlijk in goede staat. We denken dat het een kind is, misschien een tiener. De vondst bevindt zich momenteel in een speciale vriezer in het Shemanovski Museum in Salechard. We zijn van plan op 15 juli terug te keren naar Salechard en zullen gelijk beginnen met het openmaken van de ‘cocon’.”

De lichamen werden bedekt met stukken koper en delen van koperen ketels. In combinatie met de permafrost kon het lichaam op deze manier zo goed worden bewaard.

In 2014 werden ook al mummies gevonden in Siberië (foto). Er werden in totaal 34 ondiepe graven blootgelegd. De archeologen vermoeden dat de nieuwe ontdekking gelinkt kan worden aan deze lichamen en een overblijfsel is van een mysterieuze middeleeuwse beschaving die banden had met Perzië.

[The Siberian Times]


Vind je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Geen verassing, de islamitische steppehorden hebben in die periode heel veel culturen vernietigt. Waaronder het laatste rijk der perzen. Ook in China hebben de indo-europeanen hetzelfde lot ondervonden. Men is alleen nog de laatste restjes aan het opdweilen hier in europa. Over duizend jaar vind men hier ook wel blonde mummie’s…

  6 likes
  • “Geen verassing, de islamitische steppehorden hebben in die periode heel veel culturen vernietigt.”

   Wat dan weer WEL een verrassing is, een PVV-archeoloog op een alternatieve nieuwssite!

   10 likes
   • Pvv? Goed man, lekkere pavlov reactie.. Kan iemand ook kritisch naar bepaalde dingen zijn zonder direct het etiket pvv opgeplakt te krijgen? Dit is gewoon gedocumenteerde geschiedenis hoor. Bedoel simpelweg dat culturen eroderen dmv islam en etnische groepen geassimileerd/verwijderd worden. Kan je dat weerleggen of ben je alleen maar pc puntjes aan het scoren?

    3 likes
   • Links liberalisme/sociaal marxisme maakt meer kapot dan je lief is.

    1 likes
  • Waar is je vertrouwen?
   Ik begrijp je ’emotie’ maar denk aan Karel Martel bijvoorbeeld.Of de slag bij Wenen.
   Het gaat ze niet lukken ook al hebben wij hier zo’n divers gemaakt volk wat voor een groot deel al verkocht/om is.
   In de toekomst zal men deze tijd gaan bestempelen als de tijd van de standvastigen en de getrouwen.De tijd van de tweede geboorte van europa.
   Er zal een hoop ellende aan voorafgaan maar alles komt goed!

   Grts

   1 likes
 2. Zijn haar ziet er nog mooi uit voor iemand die zo oud is.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

politiek leider

Politiek leider: ‘Dit geheime genootschap bepaalde dat Rusland de vijand is’

Vladimir Zjirinovski is de leider van de ...

ollongren

Ollongren: Rusland stookt in Nederland over corona. Zo reageert Twitter

Er is sprake van ‘voortdurende (online) Russische ...