Archeologie

VIDEO: Mummie van mysterieuze verloren beschaving gevonden in Siberië

Help mee door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een team archeologen heeft in het noorden van Rusland een goed bewaarde mummie opgegraven die uit de twaalfde of dertiende eeuw stamt. De mummie behoorde naar verluidt toe aan een verloren beschaving.

De archeologen denken dat de resten, die bij de stad Salechard op de noordpoolcirkel zijn gevonden, van een kind of tiener zijn, hoewel de lijkkist nog geopend moet worden. De overblijfselen zijn gewikkeld in zwachtels van berkenbast die koper bevatten. In combinatie met de ijskoude omstandigheden ontstond een graftombe, zo meldt The Siberian Times.

Alexander Goesev zei: “We hebben na overleg met collega’s besloten de vondst als geheel over te brengen naar de stad om verder onderzoek te doen. De ‘cocon’ van berkenbast is 1,3 meter lang en ongeveer 30 centimeter breed. Het hoofd en de schedel verkeren waarschijnlijk in goede staat. We denken dat het een kind is, misschien een tiener. De vondst bevindt zich momenteel in een speciale vriezer in het Shemanovski Museum in Salechard. We zijn van plan op 15 juli terug te keren naar Salechard en zullen gelijk beginnen met het openmaken van de ‘cocon’.”

De lichamen werden bedekt met stukken koper en delen van koperen ketels. In combinatie met de permafrost kon het lichaam op deze manier zo goed worden bewaard.

In 2014 werden ook al mummies gevonden in Siberië (foto). Er werden in totaal 34 ondiepe graven blootgelegd. De archeologen vermoeden dat de nieuwe ontdekking gelinkt kan worden aan deze lichamen en een overblijfsel is van een mysterieuze middeleeuwse beschaving die banden had met Perzië.

[The Siberian Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
6 jaren geleden

Zijn haar ziet er nog mooi uit voor iemand die zo oud is.

ferrimassi
ferrimassi
6 jaren geleden

Geen verassing, de islamitische steppehorden hebben in die periode heel veel culturen vernietigt. Waaronder het laatste rijk der perzen. Ook in China hebben de indo-europeanen hetzelfde lot ondervonden. Men is alleen nog de laatste restjes aan het opdweilen hier in europa. Over duizend jaar vind men hier ook wel blonde mummie’s…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

8
0
We lezen graag je reactie!x