Binnenland

Zo ziet indoctrinatie op de basisschool eruit. Zoek de propaganda

Help anderen door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op social media gaat momenteel een foto rond van lesmateriaal dat Nederlandse basisschoolleerlingen krijgen voorgeschoteld over de wereldwijde protesten die nu plaatsvinden.

Het gaat om materiaal met de naam Nieuwsbegrip. Hierover schrijven de makers op hun website:

Goed kunnen begrijpend lezen is een belangrijk ingrediënt voor schoolsucces. Daarom is onze missie om kinderen zo goed mogelijk te leren begrijpend lezen. Met Nieuwsbegrip heb je een goed uitgewerkte methode in handen. De teksten gaan over onderwerpen uit het nieuws, waar je leerlingen graag meer over willen weten. Elke week maakt het Nieuwsbegripteam van de CED-Groep nieuwe leeslessen, aansluitend bij de actualiteit. Leerlingen oefenen het actief lezen van teksten en vergroten hun woordenschat.

Hoe leren scholen kinderen begrijpend lezen? Nou, door ze linkse propaganda voor te schotelen.

De tekst:

Mensen gaan de straat op. Ze zijn boos. Want er is veel geweld tegen zwarte mensen. Dat vinden veel mensen niet goed. De protesten begonnen in Amerika. Maar nu zijn er protesten in veel meer landen.

Het begin

Het eerste protest was twee weken geleden. Toen ging George Floyd dood. George was een zwarte Amerikaanse man. Hij ging dood door geweld van een witte agent. Witte agenten doen dat vaker. Veel mensen zijn daar boos over. Ze vinden het erg dat er geweld tegen zwarte mensen is. En niet alleen in Amerika is er veel geweld. Het komt voor in meer landen. Daarom protesteren mensen in veel landen.

Wat is racisme?

Racisme gebeurt veel in Amerika. Sommige witte mensen vinden dat andere mensen minder waard zijn. Bijvoorbeeld door de kleur van hun huid. Deze mensen vinden zichzelf beter. Ze behandelen de zwarte mensen slecht. Dat noem je racisme. Jammer genoeg komt racisme ook in Nederland voor. Maar dat mag niet. Want racisme is hier verboden.

Zwart en wit naast elkaar

De dood van George Floyd was ook racisme. De witte agent gebruikte veel geweld tegen hem. Omdat George zwart was. Zwarte én witte mensen vinden dat erg. Daarom gaan ze protesteren. Zwarte én witte mensen lopen dan naast elkaar. Ook agenten protesteren mee. Ze hopen dat er iets gaat veranderen.

Telegraaf-journalist Wierd Duk:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
1 jaar geleden

Verkeerde informatie.
Manipulatieve informatie.
Maar goed, kennelijk zijn we ons land gedaald tot het niveau waarop we de kinderen vertellen wat ze moeten denken en vinden.
Waarom leren we die kinderen niet om zelf informatie te zoeken, te beoordelen, en zelf een mening te vormen ?
Nou …. waarom ??
Mijnheer Rutte …. weet u waarom ? Wat is uw antwoord ?
Dat zou ik graag aan hem vragen.

baas
baas
1 jaar geleden

“de witte agent gebruikte veel geweld tegen hem omdat george zwart was”
Enig bewijs hiervan?
Allemaal aannames en verdachtmaking, dat George Floyd een beroepscrimineel was en een junkie (fentanyl) hoeven de kindertjes niet te weten zeker.

Sparky
Sparky
1 jaar geleden

Er word niet bijverteld waarom die man was aangehouden, zo te horen was het een bekende crimineel en een niets ontziend figuur. Je ziet alleen maar een deel van het verhaal. Niet dat ik er nou voor ben dat mensen van welke kleur vermoord word door politie etc. Maar als je aangehouden word kan je ook gewoon doen wat de politie zegt in plaats van weg te vluchten.

Anthony
Anthony
1 jaar geleden

ook een junkie en crimineel hoef je niet de nek van fijn te drukken met je knie. geen enkele excuus om het gedrag van de agent goed te praten. Racist of geen racist maakt niet uit. Ook al is de agent geen racist en George een junkie, het praat het niet goed dat de nek zo lang most worden plat gedrukt.

Als je dit niet begrijpt dan heb je voor mij geen enkele gevoel voor je medemens.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

24
0
We lezen graag je reactie!x