Universum

Speculatie over mysterieus object op foto van Marsrover

Help door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op één van de foto’s die de verkenner Curiosity maakte van het Marsoppervlak verscheen een mysterieuze vlek aan de horizon.

Er werd druk gespeculeerd over wat het zou kunnen zijn, te meer omdat de vlek twee uur later weer verdwenen was.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Op één van de foto’s die de Curiosity maakte vanaf de rode planeet is iets aan de horizon te zien, meldt de Los Angeles Times. Op de foto’s die de onbemande Marsrover twee uur later stuurde was het weer verdwenen.

Stofduivel

Eén theorie luidt dat de Curiosity op de één of andere manier een foto heeft gemaakt van het vaartuig dat de verkenner door de atmosfeer van Mars loodste en even verderop neerstortte.

Het vastleggen van een dergelijk tafereel zou wel heel erg toevallig zijn, aldus een ingenieur tegenover de krant. Anderen spreken van stof op de lens of een stofduivel die in de verte is te zien. De stofdoppen zitten nog op de camera’s en worden er eerdaags afgehaald.

Marsfoto Curiosity

Vliegende kraan

Een foto met de titel ‘plaats delict’ laat zien dat de landing van het robotwagentje Curiosity nogal wat sporen heeft nagelaten op de rode planeet. Een sonde die om Mars draait heeft een foto gemaakt waarop de parachute, het hitteschild en de vliegende kraan die het karretje op de planeet zette, zijn te zien.

Zou de vliegende kraan de vlek kunnen verklaren? De crashlanding van de kraan vond op ongeveer een kilometer van het wagentje plaats. Het gevaarte werd na de landing weggemanoeuvreerd om niet in het onderzoeksgebied terecht gekomen. De zwartgeblakerde grond toont waar de kraan is neergekomen.

Bron: Yahoo.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lex
lex
11 jaren geleden

Waar is die foto dan?

Whatshenneping
Whatshenneping
11 jaren geleden

al die miljoenen en dan met zon BS fototje op de proppe komen…. schande!

what a waist!!!

Marzz
Marzz
11 jaren geleden

Nah,gewoon stof/rommel op de lens van de camera ivm opspattend gesteente van de remboosters jonguh!!

John
John
11 jaren geleden

Ben benieuwd hoe de foto’s er deze keer uitzien die de nasa ons wil voorschotelen, bewezen is dat mars helemaal niet rood is maar gewoon dezelfde kleuren heeft als de aarde, zelfs een blauwe lucht, de rode kleur is er blijkbaar gewoon in gefilterd, het lef moet je maar hebben zeg…
Ook zien de foto’s er altijd uit alsof ze met een 1.2 megapixel cameraatje van de hema zijn genomen, als het project al miljarden heeft gekost, LAAT ONS DAN EINDELIJK EENS DUIDELIJKE FOTO’S ZIEN EN GEEN GEFAKETE CRAP, dit moest ik even kwijt…. 😉

Back to top button
47
0
We lezen graag je reactie!x