Homepagina » Binnenland » Zorgverzekeraars mogen miljardenwinst behouden
Zorgverzekeraars mogen miljardenwinst behouden

Zorgverzekeraars mogen miljardenwinst behouden

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers heeft tijdens overleg in de Tweede Kamer gezegd dat ze niet van plan is om de winsten van zorgverzekeraars af te romen, om zo een lagere premie te realiseren.

Gisteren werd bekend dat de zorgverzekeraars 1,4 miljard euro winst hebben gemaakt. Dat is fors meer dan de winst van 600 miljoen euro in 2011.

Vrijwel alle partijen vinden dat de zorgpremie omlaag moet. Een aantal partijen vindt het te vrijblijvend dat Schippers alleen verwacht dat de winst zich zal vertalen in een lagere premie.

Buffers

Volgens Schippers is het een goede zaak dat de zorgverzekeraars winst hebben gemaakt. “Dat betekent dat zij scherper op de prijzen hebben gelet dan de overheid had verwacht,” zei ze.

De verzekeraars bouwen forse reserves op, die volgens de partijen kunnen worden ingezet voor een lagere premie. Schippers wees erop dat verzekeraars met elkaar concurreren en dat een verplichte afroming hen daarin beperkt. Ze voegde toe dat de zorgverzekeraars reserves aanleggen op last van De Nederlandsche Bank (DNB). De buffers zijn bedoeld als ‘bescherming van de premiebetalers als het fout gaat’.

Honderdduizenden betalen zorgpremie niet

Begin dit jaar werd bekend dat bijna 300.000 Nederlanders hun verplichte zorgpremie niet betalen. Zij staan geregistreerd als wanbetaler.

Mensen die langer dan zes maanden geen premie betalen, gelden als wanbetaler. De verzekeraar geeft ze door aan het College van Zorgverzekeringen, die de premie, met 30 procent erbovenop, inhoudt op het salaris of de uitkering.

Bron: Nd.nl

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Annelies schreef:

  Kun je niet gewoon i9n God geloven, Die komt ook van buiten de aarde..Zoveel ingewikkelde theorieen. Kom je met het geloof en blijk ik gek te zijn..

  0 likes
 • Sheyan schreef:

  Wanneer worden we nou eens massaal verschrikkelijk woest?
  Nee, geen zoet new-age van “licht en liefde” nu. We zijn nog steeds mensen in 3d-realiteit en soms is het nodig om echt van je te laten horen.

  0 likes
 • Octane schreef:

  De minister zegt:”Ze voegde toe dat de zorgverzekeraars reserves aanleggen op last van De Nederlandsche Bank (DNB). De buffers zijn bedoeld als ‘bescherming van de premiebetalers als het fout gaat’.
  Waar waren de bankreserves tijdens de ‘geldcrises’? Zodat het land hier geen last van had ??

  0 likes
 • Trix schreef:

  30 % er boven op alsof het dan wel uit kan… dus verzekeringmaatschapijen maken 1,44 MILJARD winst? En wij maar krom liggen om het te betalen? Ik ben er klaar mee. *&*&* maar op met deze maatschapij.

  0 likes
 • san schreef:

  Mensen die langer dan zes maanden geen premie betalen, gelden als wanbetaler. De verzekeraar geeft ze door aan het College van Zorgverzekeringen, die de premie, met 30 procent erbovenop, inhoudt op het salaris of de uitkering.

  Geen wonder met de schandalig hoge premies die willen mensen wel betalen, maar aangezaien de maffiafamilie Rutte ons aan alle kanten kaalplukt is het niet meer op te brengen, en dan 30pct er bovenop als boete? stelletje idioten bij elkaar zijn het! opknopen, kielhalen, radbraken en weg er mee!

  0 likes
 • john schreef:

  Mensen die langer dan zes maanden geen premie betalen, gelden als wanbetaler. De verzekeraar geeft ze door aan het College van Zorgverzekeringen, die de premie, met 30 procent erbovenop, inhoudt op het salaris of de uitkering.

  Wat een Nazi praktijken, ik roep iedereen op om weg te gaan bij die graaiers en zich aan te sluiten bij artabana en tevens je naam te caimen om uit het systeem te stappen.

  0 likes
 • trix schreef:

  @john : ja dat was ik van plan. Maat van mij is ook soeverein alleen hij heeft het er erg moeilijk mee. Dat is niet zo gek natuurlijk. Alles komt nu op hem af. Ik claim mezelf soeverein op het moment dat ik deze maatschapij / regering de oor heb aangenaaid.

  0 likes
 • Paquita schreef:

  [quote name=”john”]Mensen die langer dan zes maanden geen premie betalen, gelden als wanbetaler. De verzekeraar geeft ze door aan het College van Zorgverzekeringen, die de premie, met 30 procent erbovenop, inhoudt op het salaris of de uitkering.

  Wat een Nazi praktijken, ik roep iedereen op om weg te gaan bij die graaiers en zich aan te sluiten bij artabana en tevens je naam te caimen om uit het systeem te stappen.[/quote]
  Wat een abusieve clausule! En ik maar denken dat Spanje (waar ik woon) een ramp is. Waarom doet de Nederlandse regering HIER niets aan? Waar is de commissaris van onderzoek? Ik zou er (collectief?) mee naar een rechter stappen! Groetjes, Paquita.

  0 likes
 • roy schreef:

  Het is al schandalig dat werkloze mensen (die geen uitkering krijgen)door moeten blijven betalen. Dat is mensen onnodig in de schulden steken. EN buiten dat, na 3 keer niet betalen krijg je niks meer vergoed en toch moet je door blijven betalen. Das double profit voor de verzekeraars en 2 keer verlies voor de klanten. Unfair!

  0 likes
 • mb schreef:

  Grootste probleem is dat je heel moeilijk onder de verplichte verzekering uitkomt. Waarschijnlijk ook een belangrijk doel van de regering ism de verzekeraars. Zelfs als je het land verlaat wordt je geacht de verzekering te betalen (afh. van duur ea).

  0 likes
 • Mónica schreef:

  Of wat dacht je van bewust je eigen risico ophogen naar het maximum, mits je er zeker van bent dat je een jaar lang geen zorg nodig zult hebben. Dit wordt direct beloont met een vele malen lagere premie en kunnen de heren zorgverzekeraars dit direct in hun portemonnee voelen.

  Maar beter zou zijn iedereen massaal kappen met deze oplichters.

  0 likes
 • Netty schreef:

  Ik kots van dit soort volk.Plukken plukken en nogmaals plukken,mensen die in de zorg werken hebben dagelijks met bezuinigingen te maken!Minder personeel,liefst hebben ze dat je dag en nacht werkt!En de mensen die in een ziekenhuis,verpleeghuis of woon zorg centrum terecht komen,die lijden hier ook onder.Te weinig personeel om iemand goed en fatsoenlijk te helpen,maar wel volop betalen!Het personeel krijgt de zwarte piet toegespeeld ,helaas!We doen ons best,we kunnen niet harder dan hard werken.Haal die zakken vullers maar uit hun luie stoel,kunnen ze zien hoe het is om mensen goede zorg te geven,zonder het hoog nodige personeel!

  0 likes
 • Don schreef:

  [quote name=”Sheyan”]Wanneer worden we nou eens massaal verschrikkelijk woest?
  Nee, geen zoet new-age van “licht en liefde” nu. We zijn nog steeds mensen in 3d-realiteit en soms is het nodig om echt van je te laten horen.[/quote]
  In een staat van woestheid, haat of boosheid zijn is niet licht&liefde. Maar wat je misschien vergeet is dat in dit geval zelfverdediging, het idee om er wat aan te doen, niet toegeven aan systemen die de mens(en natuur) schaad en creatie van nieuwe positive systemen allemaal vormen van licht&liefde zijn. Liefde is niet new age of zwak het is de grootste kracht die er is.

  0 likes
 • Jer schreef:

  Noemen ze ons wanbetalers? Kijk wat ze zelf doen. Ons bestelen.

  0 likes
 • Eden schreef:

  [quote name=”mb”]Zelfs als je het land verlaat wordt je geacht de verzekering te betalen (afh. van duur ea).[/quote]
  Ik heb een jaar in Duitsland gewerkt en heb niemand gehoord toen ik een jaar lang niet in Nederland verzekerd was met welke zorgverzekering dan ook. Dit was 4 jaar geleden. Misschien is dat nu veranderd.

  0 likes
 • blanky schreef:

  Echt ongelooflijk dit, er word ook gewoon doodleuk gezegd “dat verzekeraars met elkaar concurreren en dat een verplichte afroming hen daarin beperkt.”
  Dat zelfs zoiets als zorg een commerciele business is geworden is echt beneden alle peil.

  0 likes
 • S0M30N3 schreef:

  fucking freezing hell, toevallig!

  khad week geleden mijn openstaande verzekering betaald en om bepaalde redenen kon ik het niet eerder betalen.

  maja gaat om 2 maanden dat stond nog open ofzo.. gecheckt en idd was dat zo, waardoor ik net genoeg geld had om te betalen.. degene aan de telefoon zegt nog doodleuk (in MAART) dat ik APRIL ook nog moet betalen, terwijl ik die nog niet heb gekregen.. inmiddels is mijn openstaande bedrag dus betaald en gister weer 2 acceptgiro’s gekregen, morgen die stinkerds weer bellen en moet het WEER rechtzetten pffff..

  als dat niet genoeg is, komt de politie ook nog om de hoek kijken en wilt mij verhoren voor iets (waarvan ik nix vanaf weet)..

  1 ding ‘WTF’ en kga me niet druk maken, ook al willen ze me bang maken met een gevangenis straf (fuck it)..

  verzekering vindt ik fucking onnodig, vorig jaar dekte m’n verzekering de kroon niet… moest volle pond betalen, terwijl ik van te voren niet wist dat ik al over mijn budget ben en m’n leuke super tandarts geeft mij ook geen informatie ofzo WACK..

  0 likes
 • Ras schreef:

  waarom is je zorgverzekering verplicht geworden? Niet voor onze gezondheid maar voor die corrupte zorgverzekeringen om ons de komende tijd lekker uit te buiten. Nederland slaap lekker verder.

  0 likes
 • Knn schreef:

  Maak je niet druk, de minister heeft al gezegd dat volgend jaar de premies naar beneden moeten.

  0 likes
 • Trudy schreef:

  Deze malaise, hebben we te danken aan de politiek, en wel van diegene die de politiek hebben verlaten om er meer voor het gezin te zijn, zoals André Rouvoet : politiek allemaal marinetten, Rouvoet heeft plaats genomen als voorzitter van deze maffiabende:http://nl.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A9_Rouvoet
  Hoe worden wij beduveld, zie deze uitzending van RAMBAM en zie hoe lobbyisten bepalen WAT er op de politieke agenda verschijnt!!!!
  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1336386
  We worden uitgemolken waar we bij staan, tijd voor actie!

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Mogelijk dat onderlinge zorgverzekeringsmaatschappijen wat minder graaien. Sommige zorgverzekeringsmaatschappijen zijn wat minder op zoveel mogelijk winst uit.

  0 likes
 • pietje schreef:

  Het wordt ook nog openbaar gemaakt ook en wij slikken het allemaal…….we worden voor gek gezet omdat ze weten dat wij toch niets doen…..we zijn schapen ! Persoonlijk moet ik hiervan kotsen maar wat moet ik in mijn eentje doen ??? Maar 1 ding de aanstaande kroning geeft de mensen spelen en brood dan zijn ze tevree !!!!!!!!!!! Wat zijn we tevree 7 miljoen van onze ruggen af om die twee imbicielen een leuk dagje te geven ja jongens het gaat te ver voor mij en snap niet dat niet het hele nederlandse volk het ziet zijn ze nou potverdorie allemaal blind of gewoon laf ?

  0 likes
 • Kapitein Biff schreef:

  Kapitein Biff wíl biet eebs verzekerd zijn, hij regelt zijn eigen gezondheid wel!!
  KIELHALEN dus die Schippers en al die politici in dienst van de gevestigde orde. Hiervoor heb ik geen enkle begrip en geen mooie liefdevolle woorden.
  Het is mooi geweest, ik radicaliseer:

  KEIHARD kielhalen!!!

  0 likes
 • Equinox schreef:

  Drie maal raden in welke raad van commissarissen Edith Schippers gaat deelnemen nadat ze uitgeregeerd is.

  Iedereen weet kent deze praktijken al jaren maar iets doen deed men niet.

  Nu zijn de kinderen volwassen en mogen ze het anno 2013 wel gaan oplossen??? Naar mijn mening had het nooit zover mogen komen!!!!!!!!!!!!!!

  0 likes
 • Lacsap schreef:

  “Mensen die langer dan zes maanden geen premie betalen, gelden als wanbetaler. De verzekeraar geeft ze door aan het College van Zorgverzekeringen, die de premie, met 30 procent erbovenop, inhoudt op het salaris of de uitkering.”

  Zorgtoeslag wordt dan ook door CVZ ingehouden. Bij de inname of beslag wordt geen rekening gehouden met de beslag vrije voet bij loonbeslag (max loonbeslag + CVZ er bovenop) en dan leef je dus beneden de grens. Snap niet waarom er een beslagvrije voet bestaat maar dat een CVZ dan toch daar overheen kan gaan..

  0 likes
 • Lil schreef:

  [quote name=”S0M30N3″]fucking freezing hell, toevallig!

  khad week geleden mijn openstaande verzekering betaald en om bepaalde redenen kon ik het niet eerder betalen.

  maja gaat om 2 maanden dat stond nog open ofzo.. gecheckt en idd was dat zo, waardoor ik net genoeg geld had om te betalen.. degene aan de telefoon zegt nog doodleuk (in MAART) dat ik APRIL ook nog moet betalen, terwijl ik die nog niet heb gekregen.. inmiddels is mijn openstaande bedrag dus betaald en gister weer 2 acceptgiro’s gekregen, morgen die stinkerds weer bellen en moet het WEER rechtzetten pffff..

  als dat niet genoeg is, komt de politie ook nog om de hoek kijken en wilt mij verhoren voor iets (waarvan ik nix vanaf weet)..

  1 ding ‘WTF’ en kga me niet druk maken, ook al willen ze me bang maken met een gevangenis straf (fuck it)..

  verzekering vindt ik fucking onnodig, vorig jaar dekte m’n verzekering de kroon niet… moest volle pond betalen, terwijl ik van te voren niet wist dat ik al over mijn budget ben en m’n leuke super tandarts geeft mij ook geen informatie ofzo WACK..[/quote]
  Leuk dat je de politie benoemd..want wij zíjn namenlijk (wat veel mensen niet weten )op weg naar een POLITIE STAAT!!

  0 likes
 • Lil schreef:

  Wanneer alles draait om GELD, is alle Menselijkheid, Begrip, en Mededogen, zéér ver te zoeken!

  In Lak’ech

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  Wat een ramp, verzekeraars hebben 1,1 miljard winst gemaakt. laten we de cijfertjes erbij pakken. het aantal inwoners in Nederland is de 16 miljoen al gepasseerd, maar laten we het op exact 16 miljoen houden. Wanneer we dan de winst delen door het aantal inwoners(immers zorgverzekeringswet veroplicht verzekeraars iedereen af te dekken) dan is de winst per inwoner over een heel jaar EUR 87,50, dat is dus een winst per maand per verzekerde van 7,29 Euro! Dit is een bedrag, waarvan nog steeds reserves moeten worden opgebouwd, daar de zorverzekering nog niet zolang bestaat in deze vorm. En het directe risco indien er inderdaad iets gebeurd dus niet kan worden afgedekt. Maar de winst is dus minder dan 7 % van de premie. Welke ondernemer kan een bedrijf laten draaien op 7% winst(winst voor opbouwen reserves dus niet uiteindelijke winst na afdracht reserves). Onze links socialistisch ingestelde mens kijkt naar totale bedragen maar niet naar de percentages. Maar wat kan je ook verwachten van een slag mensen dat pas gelukkig is als iedereen deelt in armoede.

  Het mooie is nog de premie men gebruitk ook de volledige premie om te klagen, terwijl je meer dan EUR 34.000 moet verdienen, voordat je geen toeslag(lees andermans verdiende geld terugkrijgt), dus men klaagt onterecht over de hoogte van de winst terwijl die uitermate laag is in percentage en zelfs gevaarlijk laag, en klaagt daarna over een premie die men niet eens betaald. Nee je zal meer dan EUR 34.000 verdienen, je betaald niet alleen het volle pond aan premie, maar over je salaris wordt nog eens een lekkere 130 Euro ingehouden als aanvulling op die premie. Mensen zijn gelijk, behalve als je voor jezelf zorgt, dan ben je voor de wet spontaan ongelijk, wat te bewijzen valt met het feit dat de een meer betaald dan de ander. En solidariteit is het niet, want dat is namelijk uit vrije wil. OPgelegde solidariteit is niets anders dan diktorschap!

  0 likes
 • Linda schreef:

  [quote name=”Sheyan”]Wanneer worden we nou eens massaal verschrikkelijk woest?
  Nee, geen zoet new-age van “licht en liefde” nu. We zijn nog steeds mensen in 3d-realiteit en soms is het nodig om echt van je te laten horen.[/quote]
  Je hebt gelijk wat mij betreft. Als je alleen maar suikerhartjes kouwt krijg je rotte tanden en een slechte adem.
  Marcel Messing schrijft er over: Gerechtvaardigde verontwaardiging: http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M3&s=M122&ss=P2055&l=NL

  0 likes
 • Marcel E schreef:

  Ze geven Edith een miljoentje onder de tafel door en dan praten ze nergens meer over…

  0 likes
 • Wasbeertjuh schreef:

  [quote name=”Linda”][quote name=”Sheyan”]Wanneer worden we nou eens massaal verschrikkelijk woest?
  Nee, geen zoet new-age van “licht en liefde” nu. We zijn nog steeds mensen in 3d-realiteit en soms is het nodig om echt van je te laten horen.[/quote]
  Je hebt gelijk wat mij betreft. Als je alleen maar suikerhartjes kouwt krijg je rotte tanden en een slechte adem.
  Marcel Messing schrijft er over: Gerechtvaardigde verontwaardiging: http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M3&s=M122&ss=P2055&l=NL%5B/quote%5D
  Vraagje: waarom halen jullie steeds je info af van BEDENKELIJK sites?

  0 likes
 • 1969 schreef:

  En wij maar betalen. Ik hoop dat ze er zelf ziek van worden

  0 likes
 • najef schreef:

  We moeten een stichting starten voor de belangen van de belasting betaler. Juristen, accountants, technisi. die in hun vrije tijd bezig zijn met controlles. Als er genoeg vrijwilligers zijn en genoeg leden krijgen we de macht terug. Functioneerd dan ook tegen de huidige lobbyisten.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  Ik vind het eerlijk gezegd een storm in een glas water.

  Zoals Brandenburg al voorgerekend heeft is de winst per verzekerde zeer schappelijk.

  Verder moet er worden opgemerkt dat bijvoorbeeld CZ de premies dit jaar al heeft verlaagd. Maar ja, dan moet je je echt even verdiepen in de verschillende aanbieders en dat is natuurlijk lastiger dan zomaar ongefundeerd brullen en klagen op internet.

  Verder vind ik het een goed systeem dat wanneer je je zorgverzekering niet betaalt dat het wordt ingehouden van je inkomen. Iedereen is er bij gebaat verzekerd te zijn. Je moet er niet aan denken dat je 6 maanden geen premie betaalt, dus niet meer verzekerd bent en vervolgens wordt aangereden op straat en 2 maanden in het ziekenhuis ligt en nog 6 maanden moet revalideren. Want dan heb je een rekening die in de tonnen loopt, en dan zit je pas echt in de problemen.

  0 likes
 • Cathy schreef:

  En dan uberhaut in de zorg weer maar eens …Wat een schande is dit en het werkpersoneel krijgen een appel en een ei .Het is gewoon uitschot bovenste plank .

  0 likes
 • freeman schreef:

  Tijd voor een volksopstand: wie maakt met mij een website zodat we heel nederland eens gaan mobiliseren om tegen deze totaal uit de hand aan het lopen toestand gaan ageren.

  Waar zijn de demostraties waar zijn de rellen….verdulleme wordt wakker…HOLLAND

  0 likes
 • Zwaardsrijder John schreef:

  @trix
  Waar heeft je maat het moeilijk mee dan?
  De combi..
  Soeverein zijn,en OPPT toepassen!!
  Dat lijkt mij voldoende om hier vanaf te zijn,en dan gewoon een doorlopende reisverzekering afsluiten!

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  En maar wat reclame maken, dat het allemaal te regelen valt, als je in de problemen komt, om je zorgpremie te betalen.Natuurlijk regelt uw zorgverzekeraar dit met u door een betalingsregeling.En de hoge piefers??ZE DENKEN ER NIET AAN, OOK MAAR ÉÉN CENT IN TE LEVEREN DE GRAAIERS.Blijf door gaan met verdrukken en onderdrukken en er zal een verdrukking komen, die er nog nooit is geweest, en er ook nooit weer komen zal.EN daarna??IS HET BEEST LOS.DE BEVOLKING ZAL DE RIJKE STINKERDS VERTRAPPEN!!!De Tijd komt de tijd komt watch the world!!De Maya,s voorspelden een nieuwe tijd, en die gaat er komen, maar eerst moet het oude worden geruimd!!!!!

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Wasbeertjuh”][quote name=”Linda”][quote name=”Sheyan”]Wanneer worden we nou eens massaal verschrikkelijk woest?
  Nee, geen zoet new-age van “licht en liefde” nu. We zijn nog steeds mensen in 3d-realiteit en soms is het nodig om echt van je te laten horen.[/quote]
  Je hebt gelijk wat mij betreft. Als je alleen maar suikerhartjes kouwt krijg je rotte tanden en een slechte adem.
  Marcel Messing schrijft er over: Gerechtvaardigde verontwaardiging: http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M3&s=M122&ss=P2055&l=NL%5B/quote%5D
  Vraagje: waarom halen jullie steeds je info af van BEDENKELIJK sites?[/quote]
  Omdat die vertellen wat ze willen horen. De waarheid is te hard.

  0 likes
 • najef schreef:

  Behalve de winst betalen we nog te veel.

  Hoeveel zou je kunnen besparen als je 1 staats verzekering hebt? Geen tig directeurenmanagers, dat is allemaal overheadkosten die je dan niet hebt.

  En ook geen winst oogmerk.

  0 likes
 • najef schreef:

  Waarom bieden ziekenhuizen geen Polis? Groot ziekenhuis die 80% zelf doet kan erg goedkope polis geven. En je hebt de zekerheid dat je dicht bij huis zit.

  Ook zal dat goed zijn voor de kwaliteit en prijs. direct zonder weer een tussenpartij die wins plukt

  0 likes
 • S0M30N3 schreef:

  [quote name=”Kapitein Biff”]Kapitein Biff wíl biet eebs verzekerd zijn, hij regelt zijn eigen gezondheid wel!!
  KIELHALEN dus die Schippers en al die politici in dienst van de gevestigde orde. Hiervoor heb ik geen enkle begrip en geen mooie liefdevolle woorden.
  Het is mooi geweest, ik radicaliseer:

  KEIHARD kielhalen!!![/quote]

  Kapitein BIF is back.. Sluit helemaal bij je aan ‘Kielhalen’ en @ LIL politiestaat is idd hard onderweg. In amerika kunnen mensen al opgepakt worden zonder te weten waarom en dat komt hier ook steeds dichterbij..

  Nu maar verzekering mensen bellen, vorige werkgever en dan op pad naar de stad, juridische loket en de trip naar de politiebureau HAAAAAA zo geen zin in, maar moet van me laten horen…

  Andere nog fijne dag gewenst!

  0 likes
 • Doppie schreef:

  [quote name=”blanky”]Echt ongelooflijk dit, er word ook gewoon doodleuk gezegd “dat verzekeraars met elkaar concurreren en dat een verplichte afroming hen daarin beperkt.”
  Dat zelfs zoiets als zorg een commerciele business is geworden is echt beneden alle peil.[/quote]
  Wist je dat nog niet? Alle Nutsbedrijven geprivatiseerd, NS, ziekenfondsen veranderd in zorgverzekeraars. En we zijn er nog niet. Als we teruggaan in de tijd en alles eens onder de loep nemen, kun je zien wat er in de DENKTANK allemaal beslist is. Er is flink gelobbyd door diverse figuren en de politici spinnen er ook garen bij. Wij zijn verkocht en verraden. Maar wij doen er ook eigenlijk niet toe bij mensen die zichzelf dienen i.p.v. het land/volk.

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  Hoe je ook naar de wereld ziet, de climax is nu eenmaal een gebeurtenis die zonder pardon staat te gebeuren,alvorens je het overnieuw kunt doen, maar dan op zijn ALLERBEST IN VREDE.Door het geld te volgen, kom je op vreemde wegen uit.Nu de wegen bekend zijn, zullen deze steeds meer worden afgesloten voor de rijke stinkerd.Met hun belasingparadijzen.En ik denk maar zo: Wie veel geld heeft, heeft FIJN genoeg, ook veel ZORGEN. hiep hiep hoera!!

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  Nog eentje dan, Het zijn rijke stinkerds, ARM VAN GEEST!!

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”freeman”]Tijd voor een volksopstand: wie maakt met mij een website zodat we heel nederland eens gaan mobiliseren om tegen deze totaal uit de hand aan het lopen toestand gaan ageren.

  Waar zijn de demostraties waar zijn de rellen….verdulleme wordt wakker…HOLLAND[/quote]
  Kijk. Dit vind ik nu een typerende reactie voor deze site.
  Moord en brand schreeuwen, en vervolgens uit je luie stoel roepen: wie maakt er een site en waar zijn de demonstraties?

  Waarom maak JIJ geen site als je het zo slecht vindt allemaal en waarom organiseer JIJ niet een demonstratie op de dam?

  Maar dan moet je zelf in actie komen, vanuit je luie stoel dingen op internet roepen kan iedereen.

  0 likes
 • Roger Lousberg schreef:

  [quote name=”Trudy”]Deze malaise, hebben we te danken aan de politiek, en wel van diegene die de politiek hebben verlaten om er meer voor het gezin te zijn, zoals André Rouvoet : politiek allemaal marinetten, Rouvoet heeft plaats genomen als voorzitter van deze maffiabende:http://nl.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A9_Rouvoet
  Hoe worden wij beduveld, zie deze uitzending van RAMBAM en zie hoe lobbyisten bepalen WAT er op de politieke agenda verschijnt!!!!
  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1336386
  We worden uitgemolken waar we bij staan, tijd voor actie![/quote]
  JA inderdaad! De gehel mensheid wordt uitgemolken door een elite kaste die helaas al begint vanaf HBO niveau…. SSSSSTTTT!!!

  0 likes
 • Roger Lousberg schreef:

  [quote name=”najef”]We moeten een stichting starten voor de belangen van de belasting betaler. Juristen, accountants, technisi. die in hun vrije tijd bezig zijn met controlles. Als er genoeg vrijwilligers zijn en genoeg leden krijgen we de macht terug. Functioneerd dan ook tegen de huidige lobbyisten.[/quote]
  Je kunt ook gewoon Soeverein Mens worden 😀

  0 likes
 • Roger Lousberg schreef:

  [quote name=”Zwaardsrijder John”]@trix
  Waar heeft je maat het moeilijk mee dan?
  De combi..
  Soeverein zijn,en OPPT toepassen!!
  Dat lijkt mij voldoende om hier vanaf te zijn,en dan gewoon een doorlopende reisverzekering afsluiten![/quote]

  Feitelijk is de gehele mensheid op aarde al Soeverein verklaard via de OPPT, toch?

  0 likes
 • Roger Lousberg schreef:

  [quote name=”najef”]Waarom bieden ziekenhuizen geen Polis? Groot ziekenhuis die 80% zelf doet kan erg goedkope polis geven. En je hebt de zekerheid dat je dicht bij huis zit.

  Ook zal dat goed zijn voor de kwaliteit en prijs. direct zonder weer een tussenpartij die wins plukt[/quote]
  Hulde voor deze opmerking;

  Ik bemerk dat bij bijna ALLE vrij standaard benodigdheden in het leven, er systemen zijn gekomen van “tussen schakels” en je raad al WELKE mensen op die volstrekt totaal onbelangrijke graai positietjes zitten ssst!

  Het systeem is geheel uitgehold van constructies om geld af te troggelen en overbodig bedragen doende om de prijs omhoog te drijvende opdat men zelf in werkelijkheid geen werk hoeft te verzetten!

  DEZE MENS MOETEN WIJ KWIJT OP MOEDER AARDE, OF NAAR EEN STRAF EILAND LEKKER SAMEN DE BOEL VOOR HENZELF VERNEUZELEN 😀

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”Wesley”][quote name=”freeman”]Tijd voor een volksopstand: wie maakt met mij een website zodat we heel nederland eens gaan mobiliseren om tegen deze totaal uit de hand aan het lopen toestand gaan ageren.

  Waar zijn de demostraties waar zijn de rellen….verdulleme wordt wakker…HOLLAND[/quote]
  Kijk. Dit vind ik nu een typerende reactie voor deze site.
  Moord en brand schreeuwen, en vervolgens uit je luie stoel roepen: wie maakt er een site en waar zijn de demonstraties?

  Waarom maak JIJ geen site als je het zo slecht vindt allemaal en waarom organiseer JIJ niet een demonstratie op de dam?

  Maar dan moet je zelf in actie komen, vanuit je luie stoel dingen op internet roepen kan iedereen.[/quote]
  Wesley je kunt je ook zelf de volgende vraag stellen wat met dat zinnetje bedoeld wordt, in de schrijver zijn ogen.WAAR Blijven de demonstratie,s???Waar zijn de rellen in dit holland wat alles pikt????De schrijver had dit namelijk allang verwacht te zien!!!!Ik begreep het gelijk zo.

  0 likes
 • Hunting Wolf schreef:

  [quote name=”Roger Lousberg”][quote name=”Zwaardsrijder John”]@trix
  Waar heeft je maat het moeilijk mee dan?
  De combi..
  Soeverein zijn,en OPPT toepassen!!
  Dat lijkt mij voldoende om hier vanaf te zijn,en dan gewoon een doorlopende reisverzekering afsluiten![/quote]

  Feitelijk is de gehele mensheid op aarde al Soeverein verklaard via de OPPT, toch?[/quote]
  NEE DUS!!!Zou u Niburu mailen over wat je allemaal moet doen om je souverein te laten verklaren??Je moet er wat voor doen namelijk, te veel om zo ff te vertellen.Dus ik adviseer, win advies in bij het NiburuTeam.

  0 likes
 • Trudy schreef:

  @Brandenburg Hoe bewonderenswaardig dat u telt vanuit het oogpunt van de zorgverzekeraars, helaas is de waarheid te vinden in de lege portemonnee van de nederlandse burger! Mensen die hun medicijnen niet kunnen verkrijgen omdat er eerst 350€uro ingeleverd moet worden!

  0 likes
 • days of our lives schreef:

  [quote name=”Wesley”]Ik vind het eerlijk gezegd een storm in een glas water.

  Zoals Brandenburg al voorgerekend heeft is de winst per verzekerde zeer schappelijk.

  Verder moet er worden opgemerkt dat bijvoorbeeld CZ de premies dit jaar al heeft verlaagd. Maar ja, dan moet je je echt even verdiepen in de verschillende aanbieders en dat is natuurlijk lastiger dan zomaar ongefundeerd brullen en klagen op internet.

  Verder vind ik het een goed systeem dat wanneer je je zorgverzekering niet betaalt dat het wordt ingehouden van je inkomen. Iedereen is er bij gebaat verzekerd te zijn. Je moet er niet aan denken dat je 6 maanden geen premie betaalt, dus niet meer verzekerd bent en vervolgens wordt aangereden op straat en 2 maanden in het ziekenhuis ligt en nog 6 maanden moet revalideren. Want dan heb je een rekening die in de tonnen loopt, en dan zit je pas echt in de problemen.[/quote]

  Wat betreft premie-ontrouw, helemaal mee eens. Maar ik heb wel moeite met het feit dat de zorg een markt is. Wat stelt een markt voor als er een niet-vrijblijvende deelname aan vast zit? Ik stel me bij een markt voor dat je kunt kiezen om een product te kopen, of niet. Bij de zorg is dat laatste strafbaar. Om die reden vind ik dat winsten terug moeten vloeien naar de staatskas, want de overheid verplicht ons tot verzekeren, nu worden er flinke winsten gemaakt en daar ziet de maatschappij niets van terug.

  0 likes
 • Dennis schreef:

  [quote name=”Wesley”]
  Kijk. Dit vind ik nu een typerende reactie voor deze site.[/quote]

  En dat vind ik nou typisch weer een reactie van Wesley.

  Wat doe je hier dan nog?
  Als je alles en iedereen op deze site ongefundeerd vind, waarom ga je dan niet ergens anders heen, je komt hier zelf vrijwillig de site bezoeken.

  Hou je ervan om jezelf te kwellen?
  Ga lekker naar stichting skepsis ofzo.

  0 likes
 • def schreef:

  hello ! sorry for the peoples who don t understand english! I got a great idea for sopn to make it very populaire, we must make a petition to get the 1000 euros that mark rutte promised to everybody with a work ! if he can t then he must go the f…off!that should be nice for sopn than we can take every thing back from the capitalisme mouvement zorg, rails etc…

  0 likes
 • roos schreef:

  weet nog dat er gewoon zieken fonds was ,ineens kregen slimme jongens een idee ,daar valt veel geld te verdienen en richten de zorg verzekering op met gevolg 116 milj winst ,,begrijp niet dat de regering dit allemaal toe laat ,maar die zullen er ook wel dik aan verdienen,als je leest hoe de verzorgsters gekort worden ,en de ouderen in zrg instelling dure maaltijden ,geen koekje bij de koffie enz ,,het is een schande ,,vind het in 1 woord schorum ,,maar wat je doet ,wat je ontmoet ,,hoop dat ze hun trkken thuis krijgen ,,,

  0 likes
 • Linda schreef:

  [quote name=”Wesley”][quote name=”Wasbeertjuh”][quote name=”Linda”][quote name=”Sheyan”]Wanneer worden we nou eens massaal verschrikkelijk woest?
  Nee, geen zoet new-age van “licht en liefde” nu. We zijn nog steeds mensen in 3d-realiteit en soms is het nodig om echt van je te laten horen.[/quote]
  Je hebt gelijk wat mij betreft. Als je alleen maar suikerhartjes kouwt krijg je rotte tanden en een slechte adem.
  Marcel Messing schrijft er over: Gerechtvaardigde verontwaardiging: http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M3&s=M122&ss=P2055&l=NL%5B/quote%5D
  Vraagje: waarom halen jullie steeds je info af van BEDENKELIJK sites?[/quote]
  Omdat die vertellen wat ze willen horen. De waarheid is te hard.[/quote]
  Ga daar dan maar eens lezen hoe soft de info daar is. Het is duidelijk dat jullie daar niets van weten.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”days of our lives”][quote name=”Wesley”]Ik vind het eerlijk gezegd een storm in een glas water.

  Zoals Brandenburg al voorgerekend heeft is de winst per verzekerde zeer schappelijk.

  Verder moet er worden opgemerkt dat bijvoorbeeld CZ de premies dit jaar al heeft verlaagd. Maar ja, dan moet je je echt even verdiepen in de verschillende aanbieders en dat is natuurlijk lastiger dan zomaar ongefundeerd brullen en klagen op internet.

  Verder vind ik het een goed systeem dat wanneer je je zorgverzekering niet betaalt dat het wordt ingehouden van je inkomen. Iedereen is er bij gebaat verzekerd te zijn. Je moet er niet aan denken dat je 6 maanden geen premie betaalt, dus niet meer verzekerd bent en vervolgens wordt aangereden op straat en 2 maanden in het ziekenhuis ligt en nog 6 maanden moet revalideren. Want dan heb je een rekening die in de tonnen loopt, en dan zit je pas echt in de problemen.[/quote]

  Wat betreft premie-ontrouw, helemaal mee eens. Maar ik heb wel moeite met het feit dat de zorg een markt is. Wat stelt een markt voor als er een niet-vrijblijvende deelname aan vast zit? Ik stel me bij een markt voor dat je kunt kiezen om een product te kopen, of niet. Bij de zorg is dat laatste strafbaar. Om die reden vind ik dat winsten terug moeten vloeien naar de staatskas, want de overheid verplicht ons tot verzekeren, nu worden er flinke winsten gemaakt en daar ziet de maatschappij niets van terug.[/quote]Daar heb je gelijk in, maar dat is een fundamenteel ander probleem.

  Namelijk wel of geen marktwerking in de zorg?

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”Wesley”][quote name=”freeman”]Tijd voor een volksopstand: wie maakt met mij een website zodat we heel nederland eens gaan mobiliseren om tegen deze totaal uit de hand aan het lopen toestand gaan ageren.

  Waar zijn de demostraties waar zijn de rellen….verdulleme wordt wakker…HOLLAND[/quote]
  Kijk. Dit vind ik nu een typerende reactie voor deze site.
  Moord en brand schreeuwen, en vervolgens uit je luie stoel roepen: wie maakt er een site en waar zijn de demonstraties?

  Waarom maak JIJ geen site als je het zo slecht vindt allemaal en waarom organiseer JIJ niet een demonstratie op de dam?

  Maar dan moet je zelf in actie komen, vanuit je luie stoel dingen op internet roepen kan iedereen.[/quote]
  Wesley je kunt je ook zelf de volgende vraag stellen wat met dat zinnetje bedoeld wordt, in de schrijver zijn ogen.WAAR Blijven de demonstratie,s???Waar zijn de rellen in dit holland wat alles pikt????De schrijver had dit namelijk allang verwacht te zien!!!!Ik begreep het gelijk zo.[/quote]
  Zo begreep ik het ook. maar aangezien die demonstraties er NIET zijn is er maar 1 mogelijke conclusie: zijn verwachting strookt niet met de realiteit.

  Dus zou hij, als hij het echt allemaal zo erg vindt, zelf actie moeten ondernemen.

  Maar wat doet hij? Lekker in zijn luie stoel hangen en verongelijkt klagen op internet.

  0 likes
 • Rick schreef:

  Ik denk dat er een baantje in het verschiet ligt bij de zorgverzekeraars….zodat ze vast de bonus kan veiligstellen.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Dennis”][quote name=”Wesley”]
  Kijk. Dit vind ik nu een typerende reactie voor deze site.[/quote]

  En dat vind ik nou typisch weer een reactie van Wesley.

  Wat doe je hier dan nog?
  Als je alles en iedereen op deze site ongefundeerd vind, waarom ga je dan niet ergens anders heen, je komt hier zelf vrijwillig de site bezoeken.

  Hou je ervan om jezelf te kwellen?
  Ga lekker naar stichting skepsis ofzo.[/quote]
  Begrijp je wel wat ik schrijf?

  Wat bereik je met klagen?

  Als mijn vloer vies is, dan kan ik vanuit mijn luie stoel kwaad roepen: waar blijft de stofzuiger? Of ik pak een stofzuiger en zuig mijn vloer.

  Als ik kwaad roep en lekker blijf zitten gebeurd er niks. als ik de stofzuiger pak en zelf actie onderneem wordt mijn vloer schoon en is mijn probleem opgelost.

  Wat hij doet is kwaad roepen en verder geen poot uitsteken. Het probleem wordt dus ook niet opgelost.

  0 likes
 • Linda schreef:

  [quote name=”Wesley”][quote name=”Dennis”][quote name=”Wesley”]
  Kijk. Dit vind ik nu een typerende reactie voor deze site.[/quote]

  En dat vind ik nou typisch weer een reactie van Wesley.

  Wat doe je hier dan nog?
  Als je alles en iedereen op deze site ongefundeerd vind, waarom ga je dan niet ergens anders heen, je komt hier zelf vrijwillig de site bezoeken.

  Hou je ervan om jezelf te kwellen?
  Ga lekker naar stichting skepsis ofzo.[/quote]
  Begrijp je wel wat ik schrijf?

  Wat bereik je met klagen?

  Als mijn vloer vies is, dan kan ik vanuit mijn luie stoel kwaad roepen: waar blijft de stofzuiger? Of ik pak een stofzuiger en zuig mijn vloer.

  Als ik kwaad roep en lekker blijf zitten gebeurd er niks. als ik de stofzuiger pak en zelf actie onderneem wordt mijn vloer schoon en is mijn probleem opgelost.

  Wat hij doet is kwaad roepen en verder geen poot uitsteken. Het probleem wordt dus ook niet opgelost.[/quote]
  Door jou dus ook niet.

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  [quote name=”najef”]Waarom bieden ziekenhuizen geen Polis? Groot ziekenhuis die 80% zelf doet kan erg goedkope polis geven. En je hebt de zekerheid dat je dicht bij huis zit.

  Ook zal dat goed zijn voor de kwaliteit en prijs. direct zonder weer een tussenpartij die wins plukt[/quote]
  Misschien juist omdat juist de zorgaanbieders de oorzaak zijn van uiteindelijk hoge premies, of is dat te moeilijk te begrijpen, er is bijna geen enkel staatsziekenhuis te vinden dat minder dan het budget verbruikt, ze bouwen allemaal schulden op. Privaat vind men hier eng, echter de private ziekenhuizen in Nederland krijgen minder geld, bieden een betere service, dezelfde zorg en hebben minder nazorgdagen nodig dus uiteindelijk meer gemak voor de klant. Maar kijk vooral naar de veroorzakers van hoge ziektekostenpremies, inplaats van hen die de premie in opdracht van de overheid innen. Immers een zorgverzekering is verplicht en per definitie dus geen privaat product, en vran vrije markt kan al helemaal geen sprake zijn als het eerste belangrijkste onderdeel niet aanwezig is, namelijk vrijewillige instemming met en contract!

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  [quote name=”S0M30N3″][quote name=”Kapitein Biff”]Kapitein Biff wíl biet eebs verzekerd zijn, hij regelt zijn eigen gezondheid wel!!
  KIELHALEN dus die Schippers en al die politici in dienst van de gevestigde orde. Hiervoor heb ik geen enkle begrip en geen mooie liefdevolle woorden.
  Het is mooi geweest, ik radicaliseer:

  KEIHARD kielhalen!!![/quote]

  Kapitein BIF is back.. Sluit helemaal bij je aan ‘Kielhalen’ en @ LIL politiestaat is idd hard onderweg. In amerika kunnen mensen al opgepakt worden zonder te weten waarom en dat komt hier ook steeds dichterbij..

  Nu maar verzekering mensen bellen, vorige werkgever en dan op pad naar de stad, juridische loket en de trip naar de politiebureau HAAAAAA zo geen zin in, maar moet van me laten horen…

  Andere nog fijne dag gewenst![/quote]
  Amerika staat dan egenwoordig ook onderleiding van een echte sociaal democraat. Je kan de naam van het beestje elke zoveel jaar veranderen, ze zijn links en socialist(communist) tot op het bot, wat direct inhoudt dat persoonlijke vrijheid een doorn in het oog is. Iedereen moet luisteren naar de almachtige staat(spartij), individualiteit en vrijheid zijn slecht, het gelijkheidsprincipe, alwaar niemand beter mag zijn dan de ander(behalve als je lid bent van en in de leiding zit van de partij), alwaar succes en onafhankelijkheid bestraft dient t worden.

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  [quote name=”Doppie”][quote name=”blanky”]Echt ongelooflijk dit, er word ook gewoon doodleuk gezegd “dat verzekeraars met elkaar concurreren en dat een verplichte afroming hen daarin beperkt.”
  Dat zelfs zoiets als zorg een commerciele business is geworden is echt beneden alle peil.[/quote]
  Wist je dat nog niet? Alle Nutsbedrijven geprivatiseerd, NS, ziekenfondsen veranderd in zorgverzekeraars. En we zijn er nog niet. Als we teruggaan in de tijd en alles eens onder de loep nemen, kun je zien wat er in de DENKTANK allemaal beslist is. Er is flink gelobbyd door diverse figuren en de politici spinnen er ook garen bij. Wij zijn verkocht en verraden. Maar wij doen er ook eigenlijk niet toe bij mensen die zichzelf dienen i.p.v. het land/volk.[/quote]
  NUts bedrijven zijn geprivatiseerd, de prijs is concurerend, echter de belasting geheven door de overheid bedraagt 65% van de nota!! De NS is geprivatiseerd, echter de overheid is in bezit van 100% van de aandelen(dus wie is de eigenaar?). Zorgwet is over een verplichte zorgverzekering, alwaar de overheid de dekking bepaalt, de vergoedingen bepaalt, het eigen risico bepaalt, en als klap op de vuurpijl, de meeste bedragen bepaalt die zorgaanbieders moeten vragen voor behandelingen.

  Ik woon nu in Brazilie en lach mezelf suf, hier is niets verplicht, je kan een verzekering nemen(geen verzekering dan heb je zorg IEDEREEN, op kosten van de belastingbetaler, echter de voorzieningen zijn daar dan ook naar, je betaald meer en ontvangt meer, wel zo eerlijk lijkt mij.), dat is vrije keus, waar je je laat behandelen is vrijekeus. Er is concurrentie doordat de prijzen vrij zijn. Het simpel navraag doen naar de diverse prijzen kan veel geld besparen en bij een verzekering is dat toch het eigen deel dat betaald wordt dat lager wordt.

  Alles wat de overheid regelt is fraude gevoelig en sterft in bureaucratie, voor de linksmens maakt dat niet uit zoalng de staat maar kan bepalen.

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  [quote name=”Hunting Wolf”]Nog eentje dan, Het zijn rijke stinkerds, ARM VAN GEEST!![/quote]
  Nog eentje power to the people, of ‘het moet eerlijker’ of weg met de een procent of ik is klein en zij zijn groot, dat is niet eerlijk ohhhh nee. Die laatste is voor de oudere onder ons, dat was een tekenfilmserie over zwak vogeltje dat maar niet voor zichzelf kon opkomen en altijd de schuld gaf aan het feit dat hij klein was.

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  [quote name=”Wesley”][quote name=”freeman”]Tijd voor een volksopstand: wie maakt met mij een website zodat we heel nederland eens gaan mobiliseren om tegen deze totaal uit de hand aan het lopen toestand gaan ageren.

  Waar zijn de demostraties waar zijn de rellen….verdulleme wordt wakker…HOLLAND[/quote]
  Kijk. Dit vind ik nu een typerende reactie voor deze site.
  Moord en brand schreeuwen, en vervolgens uit je luie stoel roepen: wie maakt er een site en waar zijn de demonstraties?

  Waarom maak JIJ geen site als je het zo slecht vindt allemaal en waarom organiseer JIJ niet een demonstratie op de dam?

  Maar dan moet je zelf in actie komen, vanuit je luie stoel dingen op internet roepen kan iedereen.[/quote]
  Jammer dat je hier maar 1 plusje voor kan geven dit is de opmerking van de dag, die is wel honderd plusjes waard!

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  [quote name=”Roger Lousberg”][quote name=”Trudy”]Deze malaise, hebben we te danken aan de politiek, en wel van diegene die de politiek hebben verlaten om er meer voor het gezin te zijn, zoals André Rouvoet : politiek allemaal marinetten, Rouvoet heeft plaats genomen als voorzitter van deze maffiabende:http://nl.wikipedia.org/wiki/Andr%C3%A9_Rouvoet
  Hoe worden wij beduveld, zie deze uitzending van RAMBAM en zie hoe lobbyisten bepalen WAT er op de politieke agenda verschijnt!!!!
  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1336386
  We worden uitgemolken waar we bij staan, tijd voor actie![/quote]
  JA inderdaad! De gehel mensheid wordt uitgemolken door een elite kaste die helaas al begint vanaf HBO niveau…. SSSSSTTTT!!![/quote]
  Dit is een heel foute reactie, immers zeker aan de linkse kant, kom je meer figuren in de politiek tegen met olo dan met een HBO opleiding, die tegenwoordig al niet zo veel meer voorstelt.

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  [quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”Wesley”][quote name=”freeman”]Tijd voor een volksopstand: wie maakt met mij een website zodat we heel nederland eens gaan mobiliseren om tegen deze totaal uit de hand aan het lopen toestand gaan ageren.

  Waar zijn de demostraties waar zijn de rellen….verdulleme wordt wakker…HOLLAND[/quote]
  Kijk. Dit vind ik nu een typerende reactie voor deze site.
  Moord en brand schreeuwen, en vervolgens uit je luie stoel roepen: wie maakt er een site en waar zijn de demonstraties?

  Waarom maak JIJ geen site als je het zo slecht vindt allemaal en waarom organiseer JIJ niet een demonstratie op de dam?

  Maar dan moet je zelf in actie komen, vanuit je luie stoel dingen op internet roepen kan iedereen.[/quote]
  Wesley je kunt je ook zelf de volgende vraag stellen wat met dat zinnetje bedoeld wordt, in de schrijver zijn ogen.WAAR Blijven de demonstratie,s???Waar zijn de rellen in dit holland wat alles pikt????De schrijver had dit namelijk allang verwacht te zien!!!!Ik begreep het gelijk zo.[/quote]
  Ik begrijp het zo “waar blijvewn die anderen die eindelijk iets gaan doen” maar dat is toch bijna het zelfde. Blijft de vraag, als je het veracht en het komt niet, waarom uit je die verwachte onvrede die schijnbaar dan ook bij jou moet hangen(waarom verwacht je het anders)niet actief, andere omschrijving exact dezelfde uitkomst. Waarom wachten op anderen?? Je kan niet recht lullen wat krom is.

  0 likes
 • Maikel van den Heuve schreef:

  Tja demonstreren??

  Uhm… misschien gewoon werken ofzo?
  Geld verdienen, zodat je je zooi kunt betalen!

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  [quote name=”Trudy”]@Brandenburg Hoe bewonderenswaardig dat u telt vanuit het oogpunt van de zorgverzekeraars, helaas is de waarheid te vinden in de lege portemonnee van de nederlandse burger! Mensen die hun medicijnen niet kunnen verkrijgen omdat er eerst 350€uro ingeleverd moet worden![/quote]
  Indien u zich druk maakt om de portemonee van de burger dan zult u in het vervolg moeten stemmen op partijen die minder overheid willen, minder regels, minder uitgaven veroorzaken en zich minder met de burgers bemoeien, maar enkel faciliteren. Dan houdt een iederen niet tientallen euro per maand over maar honderden. Stop met subsidies, stop met DUURzaamheid (het is aantoonbaar enkel duur en heeft geen voordeel) stop met afdragen aan de EUSSR, stop met de HRA maar ook met de overdrachtsbelasting en eigenwoning forfait(waarom zou je belasting moeten betalen als je een huis hebt gekocht en geen huur hoeft te betalen), stop met allerlij zaken waar de belastingbetaler opdraait voor de kosten, zoals inburgeringskosten (simpele regels werken beter, geen Nederlands geen geld. Geen cursus geen permanente verblijfsvergunning, en alles zelf betalen, jij wilt immers een aktieve bijdrage leven aan de Nederlandse samenleving), geen sponsoring van NGO[s meer, de burger kan veel beter zelf beslissen wat hij of zij wil steunen en wat niet, puur hiermee zijn tientallen miljarden te besparen. Met zulke beslissingen houdt iedereen echt geld over. Dan hoef je ook niet te huilen over de premie inners voor de overheid! Want het is de overheid die alles voor het zegen heeft in de zorgwet en niet de verzekeraar. Dat is niet de kant van de verzekeraar kiezen, dat is het accepteren van de werkelijkheid en de zorgwet zoals hij is opgesteld!

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  [quote name=”days of our lives”][quote name=”Wesley”]Ik vind het eerlijk gezegd een storm in een glas water.

  Zoals Brandenburg al voorgerekend heeft is de winst per verzekerde zeer schappelijk.

  Verder moet er worden opgemerkt dat bijvoorbeeld CZ de premies dit jaar al heeft verlaagd. Maar ja, dan moet je je echt even verdiepen in de verschillende aanbieders en dat is natuurlijk lastiger dan zomaar ongefundeerd brullen en klagen op internet.

  Verder vind ik het een goed systeem dat wanneer je je zorgverzekering niet betaalt dat het wordt ingehouden van je inkomen. Iedereen is er bij gebaat verzekerd te zijn. Je moet er niet aan denken dat je 6 maanden geen premie betaalt, dus niet meer verzekerd bent en vervolgens wordt aangereden op straat en 2 maanden in het ziekenhuis ligt en nog 6 maanden moet revalideren. Want dan heb je een rekening die in de tonnen loopt, en dan zit je pas echt in de problemen.[/quote]

  Wat betreft premie-ontrouw, helemaal mee eens. Maar ik heb wel moeite met het feit dat de zorg een markt is. Wat stelt een markt voor als er een niet-vrijblijvende deelname aan vast zit? Ik stel me bij een markt voor dat je kunt kiezen om een product te kopen, of niet. Bij de zorg is dat laatste strafbaar. Om die reden vind ik dat winsten terug moeten vloeien naar de staatskas, want de overheid verplicht ons tot verzekeren, nu worden er flinke winsten gemaakt en daar ziet de maatschappij niets van terug.[/quote]
  Indien alle winste terugvloeien naar de overheid, dan kan men niet mer spreken over privatiseren, de gedachte is namelijk gaat het fout, dan wijzen we naar de zorgverzekeraars, gaat het goed, dan heeft de overheid het goed gedaan met de wetten waarin zij alles bepaalt. Om te zien hoe het bijvoorbeeld heel duidelijk werkt, hoeft u maar naar de NS te kijken, de overheid is 100% eigenaar van alle aandelen. En dus volledig in controle, echter we noemen het privatiseren maar het is gewoon overheid!

  0 likes
 • T R Hunter schreef:

  Het blijkt nu wel weer dat ze dus de boel in feite oplichten. En overal maar roepen de zorg word duurder, nee de zorg word dus niet duurder het geld word ingepikt door de verzekeraars zelf.

  0 likes
 • bezorgd schreef:

  @Trudy: meid ik ben het helemaal met je eens! Ik blijf maar uitstelllen en uitstellen om mijn astma medicatie te gaan halen en probeer met 1 pufje per dag te doen i.p.v. met de 3 pufjes die ik eigenlijk zou moeten hebben, zodat ik langer ermee kan doen; dan maar wat minder lucht en wat benauwder, mar ik moet toch ook eten. Verder moet ik dringend naar de tandarts maar ook dat stel ik uit. Ik denk niet dat Ruttten & Co hun tandartsbezoekjes uitstellen of hun medicijnen zo minimaal mogelijk te gebruiken zodat zij brood kunnen eten.
  Vandaag had ik er ook zo’n moeite mee dat Rutten ons, het gewone klootjesvolk, na het bereiken van het sociaal akkoord toesprak dat wij nu ECHT maar eens vertrouwen moeten gaan krijgen in “de” economie en onze centjes eens moeten gaan uitgeven zodat de zaak weer gaat lopen. Geachte heer Rutten, ik zou dolgraag weer eens een dag willen leven zonder geldzorgen en me niet hoeven af te vragen hoe ik nou weer de eindjes aan elkaar moet knopen. Om geld te kunnen besteden dien je het wel te hebben en zolang deze mafiapraktijken Nederland blijven terroriseren zal er geen herstel optreden. Maar ja, wie luister er naar de gewone mens en wat maakt het uit als we ons niet meer mens voelen? Ik weet niet meer wat te doen want erover nadenken frustreert alleen maar nog meer en wat kan ik doen? Stemmen op de “juiste” partij, die als het erop aankomt totaal geen invloed heeft; ik doe het niet meer. Waar is het gevoel van politici gebleven: zij zijn toch ook mens? Ik blijf hopen dat er ooit verandering komt, maar op welke manier weet ik echt niet.

  0 likes
 • bezorgd schreef:

  @ Maikel: m.b.t jouw opmerking: ik werk heel hard en heb toch veel moeite de eindjes aan elkaar e knopen.En nee: ik rook niet, drink niet, ga niet uit, zit nergens bij, ben met alles wat overbodig is (buiten de basis zoals eten, drinken, huur betalen, zorgpremie betalen, etc.) al gestopt, ik ga nooit op vakantie, kortom doe al het mens mogelijke om te betalen en dan nog lukt het gewoon niet meer! Ik vind het ronduit schandalig om zo’n botte “ga maar eens werken zodat je het kunt betalen ” opmerking te plaatsen, dus denk eens een beetje na in het vervolg.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Linda”][quote name=”Wesley”][quote name=”Dennis”][quote name=”Wesley”]
  Kijk. Dit vind ik nu een typerende reactie voor deze site.[/quote]

  En dat vind ik nou typisch weer een reactie van Wesley.

  Wat doe je hier dan nog?
  Als je alles en iedereen op deze site ongefundeerd vind, waarom ga je dan niet ergens anders heen, je komt hier zelf vrijwillig de site bezoeken.

  Hou je ervan om jezelf te kwellen?
  Ga lekker naar stichting skepsis ofzo.[/quote]
  Begrijp je wel wat ik schrijf?

  Wat bereik je met klagen?

  Als mijn vloer vies is, dan kan ik vanuit mijn luie stoel kwaad roepen: waar blijft de stofzuiger? Of ik pak een stofzuiger en zuig mijn vloer.

  Als ik kwaad roep en lekker blijf zitten gebeurd er niks. als ik de stofzuiger pak en zelf actie onderneem wordt mijn vloer schoon en is mijn probleem opgelost.

  Wat hij doet is kwaad roepen en verder geen poot uitsteken. Het probleem wordt dus ook niet opgelost.[/quote]
  Door jou dus ook niet.[/quote]
  Ik heb ook geen probleem. Ik vind het prima.

  0 likes
 • jeroen swart schreef:

  ik ben zelfstandig en ben niet van plan nog een euro te betalen aan een stelletje creminelen die mijn medemens nog langer kaal plukt.
  ik betaal geen omzetbelasting meer en geen zorgtoeslag.
  zolang ze ons besodemieteren doe ik niet met met dit spelletje mee.

  moeten meer mensen doen, wij hebben de macht in dit spelletje,en niet hun.

  0 likes
 • Linda schreef:

  [quote name=”jeroen swart”]ik ben zelfstandig en ben niet van plan nog een euro te betalen aan een stelletje creminelen die mijn medemens nog langer kaal plukt.
  ik betaal geen omzetbelasting meer en geen zorgtoeslag.
  zolang ze ons besodemieteren doe ik niet met met dit spelletje mee.

  moeten meer mensen doen, wij hebben de macht in dit spelletje,en niet hun.[/quote]
  So! Da’s nog eens moedig, Jeroen. Ik zou graag met je meedoen maar ik zit in de bijstand. Dus ik ben al genoodzaakt te leven van gemeenschapsgelden en vind dat ik daarmee mijn rechten verspeel. Tenzij iemand me goed-beargumenteerde handvaten geeft om mee te doen. Dank je wel.

  0 likes
 • erik schreef:

  Ik sluit mee aan bij Jeroen Swart.
  Het hele systeem dus OOK de zorg is niks meer dan een b.v. Het gaat niet om zorg het gaat om geld verdienen. De zorgverzekering en verzekeraars hebben maar 1 doel. Zoveel mogelijk in het laatje.
  En de politiek wordt bepaald door het geld……. Elke politieke partij is een speelbal. Er kunnen ander spelregels worden verzonnen. Maar het spel blijft het zelfde. Wat wij nodig hebben is een nieuwspel. Waar wij zelf weer de regels bepalen. Er zijn mogelijkheden genoeg om het te veranderen. Maar het begint met stoppen dit spel nog langer mee te spelen en je eigen koers te gaan bepalen… Iemand al nagedacht om zelf een zorgverzekering te gaan op zetten? Een verzekering zonder enig vorm winst maken.?
  WIJ ZIJN DE BAAS VAN DE OVERHEID NIET ANDERS OM

  0 likes
 • erik schreef:

  En liefe medemens laten we nou eens stoppen te denken dat de overheid regelt. Nee de overheid is niks meer dan het verlengstuk van de groote
  b.v. Die ergens op wallstreet speelt met de centjes van iedereen. Niks politiek. POLITIEK zijn de lopers op dit schakspel. Wij zijn pionnen. De instanties zijn de torens de paarden zijn justitie en belastingdienst.
  Dan hebben we nog Maxima en Willem. En de spelers zijn de heren Zwart Geld en Blood Mony.
  Waarschijnlijk als de pionnen gaan ganzeborden dat het schakspel uit is.

  0 likes
 • juan sanchez schreef:

  [quote name=”Wesley”][quote name=”Linda”][quote name=”Wesley”][quote name=”Dennis”][quote name=”Wesley”]
  Kijk. Dit vind ik nu een typerende reactie voor deze site.[/quote]

  En dat vind ik nou typisch weer een reactie van Wesley.

  Wat doe je hier dan nog?
  Als je alles en iedereen op deze site ongefundeerd vind, waarom ga je dan niet ergens anders heen, je komt hier zelf vrijwillig de site bezoeken.

  Hou je ervan om jezelf te kwellen?
  Ga lekker naar stichting skepsis ofzo.[/quote]
  Begrijp je wel wat ik schrijf?

  Wat bereik je met klagen?

  Als mijn vloer vies is, dan kan ik vanuit mijn luie stoel kwaad roepen: waar blijft de stofzuiger? Of ik pak een stofzuiger en zuig mijn vloer.

  Als ik kwaad roep en lekker blijf zitten gebeurd er niks. als ik de stofzuiger pak en zelf actie onderneem wordt mijn vloer schoon en is mijn probleem opgelost.

  Wat hij doet is kwaad roepen en verder geen poot uitsteken. Het probleem wordt dus ook niet opgelost.[/quote]
  Door jou dus ook niet.[/quote]
  Ik heb ook geen probleem. Ik vind het prima.[/quote]

  als je het zo stelt klopt het maar de realiteit is dat je betaald om je huis schoon te houden en als dan de werkster niet komt? dan is stoppen met betalen tog niet heel raar?
  alleen zo werkt het dus niet je miet betalen en krijgt daar steeds minder voor terug

  0 likes
 • days of our lives schreef:

  [quote name=”Wesley”][quote name=”days of our lives”][quote name=”Wesley”]

  Je moet er niet aan denken dat je 6 maanden geen premie betaalt, dus niet meer verzekerd bent en vervolgens wordt aangereden op straat en 2 maanden in het ziekenhuis ligt en nog 6 maanden moet revalideren. Want dan heb je een rekening die in de tonnen loopt, en dan zit je pas echt in de problemen.[/quote]

  Wat betreft premie-ontrouw, helemaal mee eens. Maar ik heb wel moeite met het feit dat de zorg een markt is. Wat stelt een markt voor als er een niet-vrijblijvende deelname aan vast zit? Ik stel me bij een markt voor dat je kunt kiezen om een product te kopen, of niet. Bij de zorg is dat laatste strafbaar. Om die reden vind ik dat winsten terug moeten vloeien naar de staatskas, want de overheid verplicht ons tot verzekeren, nu worden er flinke winsten gemaakt en daar ziet de maatschappij niets van terug.[/quote]Daar heb je gelijk in, maar dat is een fundamenteel ander probleem.

  Namelijk wel of geen marktwerking in de zorg?[/quote]

  De marktwerking is ingevoerd met het argument dat wachtlijsten verminderen en dat zorg betaalbaar wordt en/of blijft. De rest, namelijk datgene wat jij verwoordt, zat ook in het pakket, maar is niet in de argumentatie van bewindslieden naar voren gebracht. Dat heb ik te respecteren, al was en ben ik het er niet mee eens.

  Marktwerking was prima geweest als bij daadwerkelijk goedkoper en kwalitatief betere zorg de winsten teruggingen naar de verplichte premie-afdragers. Dat mis ik in het verhaal. Maar inderdaad, de mensen kozen voor de partijen die het invoerden en dit is dus automatisch de wens van de meerderheid. Dan moet men nu niet moeilijk doen.

  Ik heb overigens slechts een basisverzekering en die kost mij 85 euro met collectiviteitskorting. Ik ben dus zeker niet ontevreden.

  0 likes
 • Patricia schreef:

  De waarheid is veel te lang om te verzenden toch ????? Dus houd het maar kort. Word nog veel erger.l

  0 likes
 • Patricia schreef:

  Dit is nog maar 1,4 miljard, er worden miljarden aan ons verdiend. Als al dat geld eens bij de mensen terecht kwam, was er geen armoede in de wereld. Waarom moeten er mensen honger lijden terwijl er een overschot is. Er worden ladingen vol eten weg gegooid. Er hoefd niemand armoede te lijden.Licht aan het beleid. Ze willen toch 1 wereld macht. Laten ze dan ook zorgen dat er niemand armoede heefd.Liever dat op de eerste plaats want dat is niet nodig, laten ze daar eerst voor zorgen.This nu graaien wat je kan, hoe meer hoe beter.En dan op zondag naar de kerk. Hoe scheinheilig.Zie regering.

  0 likes
 • Trudy schreef:

  @Brandenburg Denkt U nou heus dat de politiek het hier in Nederland het voor het zeggen heeft! U kunt geen grotere fout maken.. het zijn allemaal marionetten van HM Beatrix en van Brussel! Denkt U nou dat zij niet weten dat de burger er niet meer uitkomt met zijn €uro’s, daar zijn elk jaar weer de Bilderberg vergaderingen voor hoe Brussel weer nieuwe en strengere richtlijnen op gaat stellen alwaar NL zich aan moet houden! Weet U nog mr. Brandenburg, Een verenigd Europa waar NL TEGEN stemde, maar toch zijn gang naar Brussel maakte! Wil NL het redden dan moet eerst die monacrchie met zijn duizenden bedrijven en moederbedrijven opzouten, alles terug nationaliseren en de burger het gevoel geven dat er weer naar hem geluisterd word! Wat in IJsland kan, kan hier ook!

  0 likes
 • erik schreef:

  Liefe medemens.
  Omdat Nederland net als heeeel veel andere landen niks meer is dan een b.v. En handeld uit winst oogmerk. Heeft Nederland net als vele andere landen hun soeverijniteit verloren weggegeven. Uit gekocht.
  Wat je bv zou kunnen doen. Is je eigen soeverijniteit terug claimen. Met deze manier stap je uit dit spel. En krijg je zelf een aantal spelregels in je hand.
  Verder kunnen we blijven praten over de overheid. Maar der is geen overheid er wordt niks geregeld. Tuurlijk beetje hulp hier beetje hulp daar. Regeltje sus regeltje zo. Zo wordt de bevolking weer ff getempert
  Dit spel is over.
  Verwacht niet dat er wat gebeurt als je zelf niet in actie komt en gaat claimen wat van jou is… DAT IS VRIJHEID. terug naar de universele rechten.
  Zelf een andere wereld neer zetten is stoppen om met Rutte & Co nog verder in zee te gaan.
  Als ze de macht over het volk kwijt zijn. Kunnen wij op staan. Geen machtverschuiving maar een bewustzijnsrevolutie.
  Think love. Feel love. Be love.

  0 likes
 • M. Brandenburg schreef:

  [quote name=”Trudy”]@Brandenburg Denkt U nou heus dat de politiek het hier in Nederland het voor het zeggen heeft! U kunt geen grotere fout maken.. het zijn allemaal marionetten van HM Beatrix en van Brussel! Denkt U nou dat zij niet weten dat de burger er niet meer uitkomt met zijn €uro’s, daar zijn elk jaar weer de Bilderberg vergaderingen voor hoe Brussel weer nieuwe en strengere richtlijnen op gaat stellen alwaar NL zich aan moet houden! Weet U nog mr. Brandenburg, Een verenigd Europa waar NL TEGEN stemde, maar toch zijn gang naar Brussel maakte! Wil NL het redden dan moet eerst die monacrchie met zijn duizenden bedrijven en moederbedrijven opzouten, alles terug nationaliseren en de burger het gevoel geven dat er weer naar hem geluisterd word! Wat in IJsland kan, kan hier ook![/quote]
  TYrudy ik dat u eerst maar eens die zrgwet moet gaan lezen, daar is namelijk heel duidelijk dat er niest in het voordeel van verzekeraars mogelijk is. Nee bedrijven hebben het voor het zeggen in Nederland, dat is waarom Nederland nooit een vrije markt hebben gekend, en nooit het kapitalisme echt aan het werk hebben mogen zien. U verward corporatisme met macht bij de bedrijven!

  0 likes
 • Trudy schreef:

  [quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”Trudy”]@Brandenburg Denkt U nou heus dat de politiek het hier in Nederland het voor het zeggen heeft! U kunt geen grotere fout maken.. het zijn allemaal marionetten van HM Beatrix en van Brussel! Denkt U nou dat zij niet weten dat de burger er niet meer uitkomt met zijn €uro’s, daar zijn elk jaar weer de Bilderberg vergaderingen voor hoe Brussel weer nieuwe en strengere richtlijnen op gaat stellen alwaar NL zich aan moet houden! Weet U nog mr. Brandenburg, Een verenigd Europa waar NL TEGEN stemde, maar toch zijn gang naar Brussel maakte! Wil NL het redden dan moet eerst die monacrchie met zijn duizenden bedrijven en moederbedrijven opzouten, alles terug nationaliseren en de burger het gevoel geven dat er weer naar hem geluisterd word! Wat in IJsland kan, kan hier ook![/quote]
  TYrudy ik dat u eerst maar eens die zrgwet moet gaan lezen, daar is namelijk heel duidelijk dat er niest in het voordeel van verzekeraars mogelijk is. Nee bedrijven hebben het voor het zeggen in Nederland, dat is waarom Nederland nooit een vrije markt hebben gekend, en nooit het kapitalisme echt aan het werk hebben mogen zien. U verward corporatisme met macht bij de bedrijven![/quote]
  U kunt met geen enkeltige wijde maat staaf ontkennen de invloed de koninklijke vinger van Beatrix in de economische nederlandse prut.. zij bepaald wanneer wij zakken tot dieptepunt, zij bepaald wanneer wij weer stijgen uit de economische beerput wat ons als koninklijke s(hit) tige wijsheid word voor gehouden..
  Word Wakker en probeer voor jezelf te denken….

  0 likes
 • Trudy schreef:

  [quote name=”M. Brandenburg”][quote name=”Trudy”]@Brandenburg Denkt U nou heus dat de politiek het hier in Nederland het voor het zeggen heeft! U kunt geen grotere fout maken.. het zijn allemaal marionetten van HM Beatrix en van Brussel! Denkt U nou dat zij niet weten dat de burger er niet meer uitkomt met zijn €uro’s, daar zijn elk jaar weer de Bilderberg vergaderingen voor hoe Brussel weer nieuwe en strengere richtlijnen op gaat stellen alwaar NL zich aan moet houden! Weet U nog mr. Brandenburg, Een verenigd Europa waar NL TEGEN stemde, maar toch zijn gang naar Brussel maakte! Wil NL het redden dan moet eerst die monacrchie met zijn duizenden bedrijven en moederbedrijven opzouten, alles terug nationaliseren en de burger het gevoel geven dat er weer naar hem geluisterd word! Wat in IJsland kan, kan hier ook![/quote]
  TYrudy ik dat u eerst maar eens die zrgwet moet gaan lezen, daar is namelijk heel duidelijk dat er niest in het voordeel van verzekeraars mogelijk is. Nee bedrijven hebben het voor het zeggen in Nederland, dat is waarom Nederland nooit een vrije markt hebben gekend, en nooit het kapitalisme echt aan het werk hebben mogen zien. U verward corporatisme met macht bij de bedrijven![/quote]
  Het lijkt mij anders heel duidelijk waar de macht ligt, NIET IN DE PORTEMONNEE VAN DE BURGER, WANT DIE IS LEEG…. einde verhaal kom op met oplossingen, kom op met verlossing van de dwang, maar kom niet met berekeningen om dan te vermelden, het is de wet. F#ck de wet die zijn gemaakt om veranderd te worden, we leven nu in andere tijden, de tijden waarin menselijkheid voorrang dient krijgt! Power To The People.. het ligt voor het oprapen..

  0 likes
 • hader schreef:

  Het is toch godsgeklaagd dat 300.000 mensen hun premie niet betalen en dat de verzorgverzekeraars toch winst weten te maken. Hoezo betalen we teveel?

  0 likes
 • days of our lives schreef:

  [quote name=”hader”]Het is toch godsgeklaagd dat 300.000 mensen hun premie niet betalen en dat de verzorgverzekeraars toch winst weten te maken. Hoezo betalen we teveel?[/quote]

  300-350 miljoen inkomstenderving, wat door de andere premiebetalers wordt opgevangen. Met ca. 8 miljoen premieverplichtenden is dat 40-50 euro op jaarbasis en kun je daarmee het eigen risico schrappen (aangezien één derde zorgkosten maakt en een groot deel dan nog niet eens de top van het eigen risico bereikt).

  Ik sta niet achter dit systeem, maar dat is voor mij geen reden om me er aan te onttrekken. Die mensen die dat wel doen, benadelen de rest. Dat zou je ook best kunnen zeggen tegen de premie-ontwijkers.

  0 likes
 • Rolling Stone schreef:

  Days of our lives zei o.a.:

  ‘ Ik heb overigens slechts een basisverzekerin g en die kost mij 85 euro met collectiviteits korting. Ik ben dus zeker niet ontevreden ‘

  Is het niet geweldig dat jij tevreden bent ? Zolang er mensen zijn die dit systeem ook nog eens omarmen, zoals jij nu doet, veranderd er nooit iets. En zal de armoe en inperking van de vrijheid nog meer toenemen. Maar dat zal jou een ‘zorg’ zijn ?

  0 likes
 • x

  Check Also

  Ben je te dik of te zwaar? Dan zul je verrast zijn wat de echte oorzaak is!

  Om gezond te vermageren is in de ...

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  bill clinton

  Bill Clinton bezocht pedo-eiland ‘met 2 jonge meisjes’. Waarom is dit geen voorpaginanieuws?

  Rechtbankdocumenten suggereren dat de Amerikaanse oud-president Bill ...

  >