Binnenland

Zorgverzekeraars mogen miljardenwinst behouden

Help ons door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Minister van Volksgezondheid Edith Schippers heeft tijdens overleg in de Tweede Kamer gezegd dat ze niet van plan is om de winsten van zorgverzekeraars af te romen, om zo een lagere premie te realiseren.

Gisteren werd bekend dat de zorgverzekeraars 1,4 miljard euro winst hebben gemaakt. Dat is fors meer dan de winst van 600 miljoen euro in 2011.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Vrijwel alle partijen vinden dat de zorgpremie omlaag moet. Een aantal partijen vindt het te vrijblijvend dat Schippers alleen verwacht dat de winst zich zal vertalen in een lagere premie.

Buffers

Volgens Schippers is het een goede zaak dat de zorgverzekeraars winst hebben gemaakt. “Dat betekent dat zij scherper op de prijzen hebben gelet dan de overheid had verwacht,” zei ze.

De verzekeraars bouwen forse reserves op, die volgens de partijen kunnen worden ingezet voor een lagere premie. Schippers wees erop dat verzekeraars met elkaar concurreren en dat een verplichte afroming hen daarin beperkt. Ze voegde toe dat de zorgverzekeraars reserves aanleggen op last van De Nederlandsche Bank (DNB). De buffers zijn bedoeld als ‘bescherming van de premiebetalers als het fout gaat’.

Honderdduizenden betalen zorgpremie niet

Begin dit jaar werd bekend dat bijna 300.000 Nederlanders hun verplichte zorgpremie niet betalen. Zij staan geregistreerd als wanbetaler.

Mensen die langer dan zes maanden geen premie betalen, gelden als wanbetaler. De verzekeraar geeft ze door aan het College van Zorgverzekeringen, die de premie, met 30 procent erbovenop, inhoudt op het salaris of de uitkering.

Bron: Nd.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

93 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annelies
Annelies
11 jaren geleden

Kun je niet gewoon i9n God geloven, Die komt ook van buiten de aarde..Zoveel ingewikkelde theorieen. Kom je met het geloof en blijk ik gek te zijn..

Sheyan
Sheyan
11 jaren geleden

Wanneer worden we nou eens massaal verschrikkelijk woest?
Nee, geen zoet new-age van “licht en liefde” nu. We zijn nog steeds mensen in 3d-realiteit en soms is het nodig om echt van je te laten horen.

Octane
Octane
11 jaren geleden

De minister zegt:”Ze voegde toe dat de zorgverzekeraars reserves aanleggen op last van De Nederlandsche Bank (DNB). De buffers zijn bedoeld als ‘bescherming van de premiebetalers als het fout gaat’.
Waar waren de bankreserves tijdens de ‘geldcrises’? Zodat het land hier geen last van had ??

Trix
Trix
11 jaren geleden

30 % er boven op alsof het dan wel uit kan… dus verzekeringmaatschapijen maken 1,44 MILJARD winst? En wij maar krom liggen om het te betalen? Ik ben er klaar mee. *&*&* maar op met deze maatschapij.

Back to top button
93
0
We lezen graag je reactie!x