Homepagina » Buitenland » Zwarte, homoseksuele man doodt blanke, heteroseksuele journalisten op live tv – media geven het wapen de schuld
Zwarte, homoseksuele man doodt blanke, heteroseksuele journalisten op live tv - media geven het wapen de schuld

Zwarte, homoseksuele man doodt blanke, heteroseksuele journalisten op live tv – media geven het wapen de schuld

Woensdag kwamen een verslaggeefster en een cameraman van de Amerikaanse zender WDBJ om het leven nadat ze onder vuur werden genomen tijdens een live-uitzending in Virginia. Een derde persoon raakte gewond. De dader, Vester Lee Flanagan, een ex-werknemer die beelden van zijn aanslag op sociale media plaatste, beroofde zich daarna van het leven.

Kort na de aanslag ontving de zender ABC News, die de laatste weken vaker door Flanagan benaderd werd, een fax van Bryce Williams – het alias waaronder Flanagan werkte. In de fax schrijft hij dat hij gediscrimineerd en gepest werd omdat hij homoseksueel en zwart was en zegt hij dat hij al langer ‘een menselijk kruidvat’ was. Ook schrijft hij dat de aanslag op een kerk in Charleston één van de triggers was voor zijn daad.

Confederale vlag

Als een blanke, heteroseksuele man een zwarte, homoseksuele man had gedood en beelden van zijn aanslag op internet had geplaatst, zouden de media geen genoeg kunnen krijgen van het verhaal, zo schrijft Ben Shapiro van Breitbart. Ze zouden eindeloos blijven doorratelen over racisme, blanke suprematie en homofobie in de Verenigde Staten. Deray McKesson, de leider van Black Lives Matter, was te voorbarig en dacht dat de schutter blank was. Hij twitterde: “Whiteness will explain away nearly anything.”

In soortgelijke omstandigheden bepaalden de politici en de media eerder al dat de Confederale vlag de schuld moest krijgen van de moord op negen mensen in een zwarte kerk. En afgelopen week probeerden de media de anti-immigratiehouding van Donald Trump te linken aan het drama in Boston waarbij twee gangsters een Latijns-Amerikaanse dakloze man in elkaar hadden geslagen.

Strengere wapenwetgeving

Er zijn zelfs mensen binnen de media die het perverse wereldbeeld van Williams verdedigen, aldus Shapiro. Columnist WonderWomanist van Gawker schreef: “Ik kan begrijpen waarom hij gefrustreerd is, maar hij had zich daarom niet van het leven hoeven te beroven. Ik leef mee met de slachtoffers, ook al waren ze wellicht racistisch.”

Maar de meeste media roepen in navolging van het Witte Huis en Hillary Clinton op tot strengere wapenwetgeving, hoewel Clinton en het Witte Huis tegelijkertijd criminelen willen vrijlaten, de macht van de politie willen inperken en willen voorkomen dat blank en zwart tegen elkaar op worden gezet.

Dit alles zal mensen zoals Bryce Williams niet tegenhouden, stelt Shapiro. Sterker nog: er zullen op deze manier alleen maar meer van dit soort mensen komen. “Alleen door Amerikanen te leren dat ze geen slachtoffers zijn kun je het kwaad bestrijden. De meeste slachtoffers hebben geen kwaad in de zin, maar vrijwel alle kwaadaardige mensen denken dat ze slachtoffers zijn en zien dat als rechtvaardiging voor hun daden.” Ben je het eens met Shapiro? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[Breitbart]


Vond je dit waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Ze is vermoord! Geschokte reacties na dood bestsellerschrijfster die 'corruptie binnen vaccinatie-industrie ontmaskerde'

Ze is vermoord! Geschokte reacties na dood bestsellerschrijfster die ‘corruptie binnen vaccinatie-industrie ontmaskerde’

Bestsellerschrijfster Jennifer Jaynes, die onder meer schreef ...

NXIVM-klokkenluider doet onthullingen over kindersmokkel, satanisme en Clintons. Beerput rond bizarre cult gaat steeds verder open

Niemand wil nog doneren aan de Clinton Foundation. Wat is de reden?

Er komen steeds minder donaties binnen bij ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
  • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
  • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 12 december
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.