Buitenland

Zwarte, homoseksuele man doodt blanke, heteroseksuele journalisten op live tv – media geven het wapen de schuld

Help ons door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Woensdag kwamen een verslaggeefster en een cameraman van de Amerikaanse zender WDBJ om het leven nadat ze onder vuur werden genomen tijdens een live-uitzending in Virginia. Een derde persoon raakte gewond. De dader, Vester Lee Flanagan, een ex-werknemer die beelden van zijn aanslag op sociale media plaatste, beroofde zich daarna van het leven.

Kort na de aanslag ontving de zender ABC News, die de laatste weken vaker door Flanagan benaderd werd, een fax van Bryce Williams – het alias waaronder Flanagan werkte. In de fax schrijft hij dat hij gediscrimineerd en gepest werd omdat hij homoseksueel en zwart was en zegt hij dat hij al langer ‘een menselijk kruidvat’ was. Ook schrijft hij dat de aanslag op een kerk in Charleston één van de triggers was voor zijn daad.

Confederale vlag

Als een blanke, heteroseksuele man een zwarte, homoseksuele man had gedood en beelden van zijn aanslag op internet had geplaatst, zouden de media geen genoeg kunnen krijgen van het verhaal, zo schrijft Ben Shapiro van Breitbart. Ze zouden eindeloos blijven doorratelen over racisme, blanke suprematie en homofobie in de Verenigde Staten. Deray McKesson, de leider van Black Lives Matter, was te voorbarig en dacht dat de schutter blank was. Hij twitterde: “Whiteness will explain away nearly anything.”

In soortgelijke omstandigheden bepaalden de politici en de media eerder al dat de Confederale vlag de schuld moest krijgen van de moord op negen mensen in een zwarte kerk. En afgelopen week probeerden de media de anti-immigratiehouding van Donald Trump te linken aan het drama in Boston waarbij twee gangsters een Latijns-Amerikaanse dakloze man in elkaar hadden geslagen.

Strengere wapenwetgeving

Er zijn zelfs mensen binnen de media die het perverse wereldbeeld van Williams verdedigen, aldus Shapiro. Columnist WonderWomanist van Gawker schreef: “Ik kan begrijpen waarom hij gefrustreerd is, maar hij had zich daarom niet van het leven hoeven te beroven. Ik leef mee met de slachtoffers, ook al waren ze wellicht racistisch.”

Maar de meeste media roepen in navolging van het Witte Huis en Hillary Clinton op tot strengere wapenwetgeving, hoewel Clinton en het Witte Huis tegelijkertijd criminelen willen vrijlaten, de macht van de politie willen inperken en willen voorkomen dat blank en zwart tegen elkaar op worden gezet.

Dit alles zal mensen zoals Bryce Williams niet tegenhouden, stelt Shapiro. Sterker nog: er zullen op deze manier alleen maar meer van dit soort mensen komen. “Alleen door Amerikanen te leren dat ze geen slachtoffers zijn kun je het kwaad bestrijden. De meeste slachtoffers hebben geen kwaad in de zin, maar vrijwel alle kwaadaardige mensen denken dat ze slachtoffers zijn en zien dat als rechtvaardiging voor hun daden.” Ben je het eens met Shapiro? Denk er dan aan dit artikel te delen op Facebook.

[Breitbart]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x