Binnenland

Wél bonus voor managers, maar geen cent extra voor zorgmedewerkers: ‘Schandalig en schaamteloos’

Help door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Verpleegkundigen van het Zaans Medisch Centrum zijn boos over een bonus die uitgekeerd is aan een aantal leidinggevenden zonder daar ruchtbaarheid aan te geven. De verpleegkundigen kregen zelfs niks extra’s, schrijft De Telegraaf. De zogeheten gratificatie is aan managers gegeven ‘die hebben overgewerkt tijdens de coronacrisis’.

Voorzitter Anneke Westerlaken van vakbond CNV noemt de bonus voor de leidinggevenden in de krant ‘onhandig’. “Elke zorginstelling heeft het recht bonussen uit te keren, maar het is niet slim als andere werknemers nog doodmoe in de touwen hangen. Dat kan leiden tot spanningen op de werkvloer.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/banner4.png

De bonus staat overigens los van de 1000 euro extra die minister De Jonge in juni heeft beloofd aan alle zorgmedewerkers, maar die nog altijd niet is uitbetaald.

Schandalig en schaamteloos

PVV-leider Geert Wilders noemt de gang van zaken ‘schandalig en schaamteloos’. “Wél een bonus voor managers, maar geen cent voor de echte zorghelden aan het bed. Juist de hardwerkende zorgmedewerkers aan het bed verdienen een bonus! En waar blijft die 1000 euro, minister Hugo de Jonge?”

In juni sneuvelde in de Tweede Kamer nog een motie waarin SP en PvdA pleitten voor meer waardering voor het zorgpersoneel, inclusief extra salaris. De coalitiepartijen, die in maart nog opriepen om te klappen voor onze zorghelden, stemden tegen.

Premier Rutte is er samen met zijn VVD voor verantwoordelijk geweest dat er in de afgelopen 10 jaar nogal wat klappen zijn uitgedeeld in de zorg.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hein
Hein
3 jaren geleden

De wereld is ziek, we hebben een revolutie nodig.

Tony
Tony
3 jaren geleden

De gratificatie zal wel smeergeld zijn uit de zak van het WHO en Bill Gates.

John
John
3 jaren geleden

Dat zie je niet bij SBS 6 .alleen huilende actrices die heel erg knipperen met hun ogen.

Willem
Willem
3 jaren geleden

Ach ja Wilders roept weer wat alsof het he wat boeit, achter de schermen konkelt hij net zo hard mee en Baudet zie je helemaal nergens meer.
Snap toch al niet waarom er ophef wordt gemaakt, iedereen weet toch ondertussen wel dat iedereen belazerd wordt op alle fronten, echt alle fronten

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x