Homepagina » Binnenland » Wél bonus voor managers, maar geen cent extra voor zorgmedewerkers: ‘Schandalig en schaamteloos’
bonus

Wél bonus voor managers, maar geen cent extra voor zorgmedewerkers: ‘Schandalig en schaamteloos’

Verpleegkundigen van het Zaans Medisch Centrum zijn boos over een bonus die uitgekeerd is aan een aantal leidinggevenden zonder daar ruchtbaarheid aan te geven. De verpleegkundigen kregen zelfs niks extra’s, schrijft De Telegraaf. De zogeheten gratificatie is aan managers gegeven ‘die hebben overgewerkt tijdens de coronacrisis’.

Voorzitter Anneke Westerlaken van vakbond CNV noemt de bonus voor de leidinggevenden in de krant ‘onhandig’. “Elke zorginstelling heeft het recht bonussen uit te keren, maar het is niet slim als andere werknemers nog doodmoe in de touwen hangen. Dat kan leiden tot spanningen op de werkvloer.”

De bonus staat overigens los van de 1000 euro extra die minister De Jonge in juni heeft beloofd aan alle zorgmedewerkers, maar die nog altijd niet is uitbetaald.

Schandalig en schaamteloos

PVV-leider Geert Wilders noemt de gang van zaken ‘schandalig en schaamteloos’. “Wél een bonus voor managers, maar geen cent voor de echte zorghelden aan het bed. Juist de hardwerkende zorgmedewerkers aan het bed verdienen een bonus! En waar blijft die 1000 euro, minister Hugo de Jonge?”

In juni sneuvelde in de Tweede Kamer nog een motie waarin SP en PvdA pleitten voor meer waardering voor het zorgpersoneel, inclusief extra salaris. De coalitiepartijen, die in maart nog opriepen om te klappen voor onze zorghelden, stemden tegen.

Premier Rutte is er samen met zijn VVD voor verantwoordelijk geweest dat er in de afgelopen 10 jaar nogal wat klappen zijn uitgedeeld in de zorg.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hein
Hein
1 jaar geleden

De wereld is ziek, we hebben een revolutie nodig.

Tony
Tony
1 jaar geleden

De gratificatie zal wel smeergeld zijn uit de zak van het WHO en Bill Gates.

John
John
1 jaar geleden

Dat zie je niet bij SBS 6 .alleen huilende actrices die heel erg knipperen met hun ogen.

Willem
Willem
1 jaar geleden

Ach ja Wilders roept weer wat alsof het he wat boeit, achter de schermen konkelt hij net zo hard mee en Baudet zie je helemaal nergens meer.
Snap toch al niet waarom er ophef wordt gemaakt, iedereen weet toch ondertussen wel dat iedereen belazerd wordt op alle fronten, echt alle fronten

x

Check Also

afghanistan

Wel Afghanistan spekken met Nederlands geld voor zorg, maar de zorg in eigen land laten stikken: ‘Ziek kabinet’

Het kabinet wil de zorg in Afghanistan ...

rutte

‘Rutte persoonlijk verantwoordelijk voor het snel erdoorheen drukken van de QR-code in Europa’

Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Raymond Knops stuurde ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x