Homepagina » Gezondheid » Verlaagt fluoride dan toch het IQ?
Verlaagt fluoride dan toch het IQ?

Verlaagt fluoride dan toch het IQ?

Fluoride in het drinkwater in sommige delen van de Amerikaanse staat Maine kan leiden tot een afname van het IQ. Inwoners van de plaats Dedham drinken alleen water uit privé-bronnen. Uit onderzoek blijkt dat de bronnen in 10 verschillende gemeenschappen een gevaarlijk hoge concentratie fluoride bevatten.

In sommige gevallen bevatten de bronnen met dan twee keer de aanvaardbare dagelijkse inname die is opgesteld door de Amerikaanse milieubeschermingsdienst EPA. In 2012 concludeerden Harvard-onderzoekers na een analyse van diverse internationale studies dat blootstelling aan een hoge concentratie fluoride leidt tot een afname van het gemiddelde IQ van kinderen met zeven punten.

“Onze resultaten wijzen erop dat de blootstelling aan fluoride een schadelijk effect heeft op de ontwikkeling van het kinderbrein,” aldus de onderzoekers van Harvard naar aanleiding van hun onderzoek naar de invloed van fluoride op de hersenen. De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Health Perspectives.

“De kinderen die in gebieden met hoge concentraties fluoride woonden, hadden een veel lager IQ dan zij die in een omgeving woonden waar de concentraties fluoride laag waren,” schreven hoofdonderzoekster Anna Choi en haar collega’s.

Experts waarschuwen dat inwoners van Maine te veel fluoride binnenkrijgen. “De hoge concentraties die in China werden ontdekt, vinden we ook terug in sommige privé-bronnen in Maine,” vertelde toxicoloog Andrew Smith aan Scientific American.

Fluoride is volgens de EPA een ‘chemische stof die bewezen neurotoxisch is’. Fluoride (fluorkiezelzuur) wordt in de Verenigde Staten aan het drinkwater toegevoegd om tandbederf te verminderen. In Nederland zit het onder meer in tandpasta.

Na het bestuderen van toxicologische gegevens over fluoride, concludeerde de Amerikaanse National Research Council (NRC) in 2006: “Het is duidelijk dat fluoride in staat is om hersenfuncties te verstoren.”

Het zich ontwikkelende brein is veel kwetsbaarder dan een volwassen brein en kan als gevolg van blootstelling aan fluoride blijvend beschadigd raken, aldus het team van Choi. De onderzoekers waarschuwden dat fluoride de placenta gemakkelijk kan passeren. Nieuw-Zeelandse onderzoekers concludeerden op hun beurt dat fluoride het IQ niet verlaagt.

[MailOnline]


Vond je dit artikel goed? Deel het dan met iedereen op Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. In Nederland zou het ook nog in het water zitten, zij het in lagere hoeveelheden. Of het natuurlijk is of chemisch is mij onbekend.

  1 likes
  • Het komt van nature voor in de grond, dus ook in drinkwater. In kleine hoeveelheden is het ook een essentiële bouwstof voor het menselijk lichaam. Je moet je realiseren dat alles wat op aarde voorkomt een natuurproduct is, ontstaan door chemische reacties. Dat staat los van het gegeven of iets gezond of ongezond voor je is.

   7 likes
   • niet mee eens.
    de werking van alle stoffen die in de natuur voorkomen zijn in planten , mineralen, etc. etc. gebonden.
    De farmaceutische industrie haalt geneeskrachtige middelen uit planten, planten die vervolgens niet meer gebruikt mogen worden door plaatselijke bewoners!
    de plantaardige geneeskrachtige middelen worden in de fabriek in hun chemische samenstelling nagebootst en zijn dan per defenitie niet meer geneeskrachtig maar dodend. omdat chemische stoffen nu een maal dood zijn. Net zoals een geschreven woord ook dood is. Geneeskrachtige stoffen , vitaminen moet je in zijn geheel tot je nemen met de plant waarin ze zitten, want dan werkt het optimaal. Fluoride die van nature in grondwater zit zal beslist anders werken dan de fluoride die in de chemische fabriek is gemaakt.

    2 likes
    • “Net zoals een geschreven woord ook dood is.”

     Dat geldt zeker voor de waarde van jouw betoog.

     Dat je begrip van natuurlijke processen en chemie beperkt is, vind ik helemaal geen probleem. De stelligheid die je gebruikt om je onwetendheid te benadrukken, vind ik wel zorgelijk.

     Het gaat hier om drinkwater, met residuen van stoffen die van nature in de grond voorkomen en niet over de medicinale toepassing van stoffen.

     5 likes
     • En wat met de residuen van ‘de pil’, die massaal ‘van nature’ in de grond/het drinkwater voorkomen ? Is de grond überhaupt nog natuurlijk ?

      0 likes
    • Wat is het verschil tussen een natuurlijk fluoride ion of een chemisch fluoride ion? Er bestaat op dat niveau geen verschil (behalve misschien isotopen) tussen deeltjes.
     Het natuurlijke fluoride ion is ook volgens chemische processen ontstaan… de natuur bestáát uit chemische processen.

     5 likes
  • Waarom zou er een verschil zijn tussen “natuurlijk” en “chemisch”? De natuur maakt ook stoffen aan (waaronder zeer giftige) door gebruik te maken van haar eigen natuurwetten, o.a. die van de scheikunde. Chemie is geen kwaadaardige, menselijke uitvinding, het is een realiteit waar de natuur zelf ook niet omheen kan. Stoffen bestaan namelijk omdat ze ooit gemaakt of gesynthetiseerd zijn. Zodoende is alles synthetisch want dat kan niet anders. Overigens komt alles uit de natuur en is alles dus natuurlijk of chemisch, het is allebei hetzelfde. Tenzij je bedoelt dat mensen niet tot de natuur behoren waardoor alles wat de mens maakt “onnatuurlijk” zou zijn. Vanuit materialistisch oogpunt is er geen verschil tussen de werking van vitamine C uit een sinaasappel en die uit de fabriek: de moleculen zijn identiek en daarom is het in beide gevallen vitamine C. Het is niet zo, voor zover we weten, dat er aan de moleculen van vitamine C uit de fabriek iets zou kleven waardoor ze “onnatuurlijk” zouden zijn.

   De angst die mensen hebben aangeleerd voor kwik bijvoorbeeld maakt dat er mensen zijn die denken hier iets tegen te moet doen maar er bestaat een natuurlijke kwikcyclus die al eeuwenlang gaande is. Door vulkaanuitbarstingen worden gigantische hoeveelheden kwik (en ook fluoriden) gemobiliseerd. Deze komen in het water terecht en worden dan door vissen geconsumeerd en vervolgens door mensen. Er bestaan bacteriën voor wie kwik een gewoon onderdeel van het metabolisme is. Bevolkingsgroepen die veel vette vis eten krijgen dus veel kwikderivaten naar binnen en zijn doorgaans veel gezonder en gelukkiger dan andere bevolkingsgroepen.

   Zo bestaat er in India een gebied waar de achtergrondstraling vele malen hoger is, van nature, dan elders en juist in dat gebied komt minder kanker voor.

   Diverse bevolkingsgroepen in Zuid-Amerika gebruiken al eeuwenlang tabak en bij hen komen niet de gebruikelijke aandoeningen voor die men in “ontwikkelde” westerse landen wel aantreft.

   Blijkbaar hangt gezondheid of ziekte dus niet alleen maar af van stoffen of voedingsmiddelen die we al dan niet naar binnen krijgen. Als je 100 mensen met het influenzavirus besmet, dan wordt slechts 15-20% daadwerkelijk ziek.

   1 likes
 2. Als fluoride een gif is dat mensen lethargisch maakt dan is het toch duidelijk dat fluor effect heeft op de hersenen en dit ook kan leiden tot een verminderde intelligentie. Begrijp overigens niet dat er nog mensen zijn die dit goedje in hun mond stoppen waar het makkelijk door de slijmvliezen opgenomen kan worden. Misschien is het ene mens gevoeliger voor fluoride dan het andere, maar gezond is het vast en zeker niet en kunnen tanden, kiezen en tandvlees daardoor ongezond, pijnlijk en gevoelig worden. Evenzo een probleem zijn amalgaam -kwik- vullingen in kiezen, welke idioot zoiets heeft bedacht moet daar zeer zieke gedachten bij hebben gehad, een weldenkend mens met voldoende kennis in huis weet dat dergelijke stoffen absoluut niet in de mond thuishoren, net als fluoride en net als zoveel andere ziekmakende chemische stoffen.

  7 likes
  • Fluoride, zorgt er voor dat we in deze tijd waarin we het zelfbewustzijn ontwikkelen, de IK-KRACHT die we daarvoor nodig hebben sterk wordt gehinderd.
   IK-KRACHT hebben we nodig voor de verder ontwikkeling van hoger bewustzijn, daarvoor moeten we eerst een sterk zelfbewustzijn ontwikkelen!
   Dat er fluoride in de tandpasta zit is welbewust tegen de zelfbewustzijnsontwikkeling gericht.
   Even zo geldt dit verhaal voor de jodium in het keukenzout. . Het heeft een ont-ikkende werking om het zo maar eens te zeggen. Verslavende middelen hebben precies de zelfde werking. Ze ontkrachten de ik-werking.! Ontwikkeling van intelligentie wordt daar door belemmerd . Zombie achtige mensen verkrijg je daar mee. Mensen die geen vragen meer stellen en zo makkelijk in dienst gesteld worden van hen die belang hebben bij een maatschappij die niet meer kritisch is. Want om kritisch te zijn heb je ZELFBEWUSTZIJN hard nodig.

   7 likes
 3. Toegevoegde fluoride is gewoon slecht punt. Dit is al meerdere keren aangezwengeld en gestaafd met diverse “onafhankelijke ” tests en onderzoeken. Wij krijgen van dit goedje gewoon teveel naar binnen.
  Ook in Engeland vindt de overheid dat de bevolking minder naar binnen moet krijgen.
  Alles waar teveel voor staat is slecht punt.

  4 likes
  • In Nederland wordt geen fluoride toegevoegd aan water! Wat er in ons drinkwater zit, is gewoon wat er in ons grondwater zit. Het zijn marginale hoeveelheden.

   Er zijn een aantal landen waar het wel wordt toegevoegd aan water, maar dat is echt een ver van je bedshow. Ook in die landen worden geen problemen met het kraanwater ervaren. Dit is zeker voor Nederlandse begrippen een totaal nutteloos onderwerp.

   6 likes
 4. Alles is giftig, het gaat meer om de hoeveelheid en concentratie dan om de stof zelf.

  8 likes
 5. Ik geloof ook niet in een dom-makende tandpasta. Ik vind het eerder komisch, als het zo makkelijk was! Maar een combinatie van- zou mogelijk kunnen zijn. Ik wijt de domheid die nu heerst aan de media, dat die ons vertellen wat goed voor ons is en wat te geloven. Komt bij, uit de lucht nog wat extra dom-makende rotzooi gesproeit wordt, wat dom-makende rotzooi in ons eten en drinken en ja, tel daarbij op de tandpasta. Ik verbaas me iedere dag weer hoe die domme massa zich door zo’n Pechtold laat bedonderen. Allen voorgeprogrammeerde trutten en dudes.

  3 likes
 6. Het compenseert ons gedrag door de Frequentie van het tijdperk Vissen. De Vrijmetselarij is daar goed op in gegaan en maakte grote DJ met ook de bekende Hakuuu nummers voor mensen die niet meer stil konden staan of zitten. Ook drugs hoorde bij dit deel van tijd.

  Ik geloof geheel niet in IQ verlagend tandpasta.

  2 likes
 7. Ik begrijp de vraag boven dit artikel niet….

  2 likes
 8. Diverse onderzoekers stellen vast dat allerlei factoren zoals de huidige informatie-overvloed, berichtgeving, computerspellen, voedsel, omgeving, medicatie en onderwijs lijken bij te dragen aan het ontstaan van een dommere mensheid in de 21ste eeuw. In de VS spreekt men van “dumbing down” (“verdommen”).

  Eind 20ste eeuw waren er al heel wat mensen die de negatieve effecten bekritiseerden van zowel het onderwijssysteem, als van de overmatige consumptie van geraffineerd voedsel. John Taylor Gatto schreef er een boek over: “Dumbing Us Down: The Hidden curriculum of compulsory schooling”.

  Een ander boek over dit onderwerp: “The Deliberate Dumbing Down of America” – Charlotte Thomson Iserbyt. In dit boek laat zij zien hoe de overheid doelgericht en stelselmatig bezig is om een domme, volgzame en afhankelijke bevolking te creëren (een voorbereiding op de NWO).

  Mark Bauerlein, professor aan de Emory University, combineert de resultaten van allerlei onderzoeken in zijn boek: “The Dumbest Generation: How the Digital Age Stupefies Young Americans and Jeopardizes Our Future” (Tarcher/Penguin, 2008). Op een zekere dag merkte hij op dat bijna alle studenten op de campus ofwel een mobieltje aan hun oor hadden of naar een scherm zaten te turen. Er werd niet met elkaar gepraat.

  Een pittig detail is misschien de volgende uitspraak van John Dewey, die wordt gezien als de vader van het Amerikaanse onderwijssysteem. Hij was overigens een groot bewonderaar van het onderwijssysteem van Stalin. In 1947 stelde Dewey zijn NWO-agenda voor als volgt: “… het opzetten van een echte wereldorde waarin nationale autoriteit ondergeschikt is aan wereldautoriteit …” Dewey ontwierp het systeem van Progressive Education, bedoeld om kinderen, die nog heel bevattelijk zijn voor allerlei indrukken, voor te bereiden en dusdanig te programmeren dat ze collectivisme accepteren. De groepsgeest wordt als veel belangrijker gezien dan de individuele geest en het leven van een individu heeft voor de staat weinig nut of waarde zonder bijdrage aan het door de staat gewenste en geprogrammeerde collectivisme:

  “Indien we de mechanismen en motivaties achter de groepsgeest begrijpen, dan wordt het nu mogelijk om de massa te controleren en te sturen, overeenkomstig onze wil zonder dat ze het in de gaten hebben.” — Edward Bernays, neef en student van Sigmund Freud

  “De bewuste en intelligente manipulatie van de georganiseerde gewoonten en meningen van de massa vormt een belangrijk element in democratische samenlevingen. Zij die dit onzichtbare mechanisme in een samenleving weten te manipuleren, vormen een onzichtbare regering die de echte macht over een land in handen hebben.” — Edward Bernays, Propaganda (1928)

  “We noemden het geen propaganda meer, omdat dat woord in de handen van de Duitsers alsmaar meer met bedrog en corruptie werd geassocieerd.” — George Creel

  “We worden gestuurd, onze meningen worden gemanipuleerd, onze smaak wordt gevormd, onze ideeën gesuggereerd en dit alles gebeurt grotendeels door mensen van wie we nog nooit hebben gehoord. Dat is een logisch gevolg van de wijze waarop onze ‘democratische’ samenleving wordt georganiseerd.” — Edward Bernays, Propaganda (1928)

  1 likes
 9. Fluoride is puur vergif !!!!!!

  Het ie een afval product van aluminium , het verkalkt de pijnappelklier , het is een bestandsdeel van rattengif , het werd in het drinkwater gedaan van de gevangenen in de 2 e wereldoorlog , als een kind een tube tandpasta opeet gaat het dood , het is net zo giftig als lood en Arcecicum ,

  Het werd uit het drinkwater gehaald in Nederland in 1930 !

  Het maakt de tanden brok en breken eerder af .

  De fluoride Deception op you tube , of google naar fluoride vergif of poison .

  Kruitvat heeft fluoride vrije tandpasta Ultradent .

  http://www.voedingisgezondheid.nl/Tanden_sub_fluor.html

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

geheugen

Hoe Hack Je Jouw Brein voor een SUPERGEHEUGEN?

Zou een sterker vermogen om dingen beter ...

Gênante vertoning: Kijk hoe deze tv-presentator de vloer aanveegt met de hysterische klimaattiener Greta Thunberg

Jij bent geen morele leider. Ik zal je vertellen wat je wel bent. Professor sloopt klimaatactivist Greta Thunberg in deze open brief

Een professor van de DePaul University in ...