Homepagina » Gezondheid » Verlaagt fluoride dan toch het IQ?
Verlaagt fluoride dan toch het IQ?

Verlaagt fluoride dan toch het IQ?

Fluoride in het drinkwater in sommige delen van de Amerikaanse staat Maine kan leiden tot een afname van het IQ. Inwoners van de plaats Dedham drinken alleen water uit privé-bronnen. Uit onderzoek blijkt dat de bronnen in 10 verschillende gemeenschappen een gevaarlijk hoge concentratie fluoride bevatten.

In sommige gevallen bevatten de bronnen met dan twee keer de aanvaardbare dagelijkse inname die is opgesteld door de Amerikaanse milieubeschermingsdienst EPA. In 2012 concludeerden Harvard-onderzoekers na een analyse van diverse internationale studies dat blootstelling aan een hoge concentratie fluoride leidt tot een afname van het gemiddelde IQ van kinderen met zeven punten.

“Onze resultaten wijzen erop dat de blootstelling aan fluoride een schadelijk effect heeft op de ontwikkeling van het kinderbrein,” aldus de onderzoekers van Harvard naar aanleiding van hun onderzoek naar de invloed van fluoride op de hersenen. De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Health Perspectives.

“De kinderen die in gebieden met hoge concentraties fluoride woonden, hadden een veel lager IQ dan zij die in een omgeving woonden waar de concentraties fluoride laag waren,” schreven hoofdonderzoekster Anna Choi en haar collega’s.

Experts waarschuwen dat inwoners van Maine te veel fluoride binnenkrijgen. “De hoge concentraties die in China werden ontdekt, vinden we ook terug in sommige privé-bronnen in Maine,” vertelde toxicoloog Andrew Smith aan Scientific American.

Fluoride is volgens de EPA een ‘chemische stof die bewezen neurotoxisch is’. Fluoride (fluorkiezelzuur) wordt in de Verenigde Staten aan het drinkwater toegevoegd om tandbederf te verminderen. In Nederland zit het onder meer in tandpasta.

Na het bestuderen van toxicologische gegevens over fluoride, concludeerde de Amerikaanse National Research Council (NRC) in 2006: “Het is duidelijk dat fluoride in staat is om hersenfuncties te verstoren.”

Het zich ontwikkelende brein is veel kwetsbaarder dan een volwassen brein en kan als gevolg van blootstelling aan fluoride blijvend beschadigd raken, aldus het team van Choi. De onderzoekers waarschuwden dat fluoride de placenta gemakkelijk kan passeren. Nieuw-Zeelandse onderzoekers concludeerden op hun beurt dat fluoride het IQ niet verlaagt.

[MailOnline]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Boddhi
Boddhi
7 jaren geleden

Harvard Study: Fluoride Lowers Children’s Intelligence By 7 IQ Points
http://boddhiportal.blogspot.nl/2014/02/harvard-study-fluoride-lowers-childrens.html

enkidoe
enkidoe
7 jaren geleden

In Nederland zou het ook nog in het water zitten, zij het in lagere hoeveelheden. Of het natuurlijk is of chemisch is mij onbekend.

Pascal
Pascal
7 jaren geleden

Het compenseert ons gedrag door de Frequentie van het tijdperk Vissen. De Vrijmetselarij is daar goed op in gegaan en maakte grote DJ met ook de bekende Hakuuu nummers voor mensen die niet meer stil konden staan of zitten. Ook drugs hoorde bij dit deel van tijd.

Ik geloof geheel niet in IQ verlagend tandpasta.

pleiadian
pleiadian
7 jaren geleden

Alles is giftig, het gaat meer om de hoeveelheid en concentratie dan om de stof zelf.

x

Check Also

mondkapjes

Neuroloog waarschuwt tegen mondkapjes: ‘Brein raakt blijvend beschadigd’

De Duitse neuroloog Margareta Griesz-Brisson waarschuwt voor ...

geheugen

Hoe Hack Je Jouw Brein voor een SUPERGEHEUGEN?

Zou een sterker vermogen om dingen beter ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x