Archeologie

Fossielen ouder dan zuurstof op aarde gevonden in Australië

Help mee door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onderzoekers hebben fossielen van bacteriën gevonden die bijna 3,5 miljard jaar oud zijn. Het gaat vermoedelijk om de oudste zichtbare fossielen die ooit zijn ontdekt.

De fossielen, die zijn aangetroffen in de Australische regio Pilbara, stammen uit een tijd dat er nog geen zuurstof was op aarde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De afdrukken van de fossielen zijn gevonden op zandsteen dat zich vormde op het moment dat er interactie was tussen de microben en het sediment, aldus Nora Noffke van de Old Dominion University in Norfolk, Virignia.

Metamorfoses

Wetenschappers hebben nog ouder gesteente gevonden, maar Noffke zei dat die stenen danig waren geërodeerd dat tekenen van leven onmogelijk konden worden getraceerd.

“Ik ben er zeker van dat de structuren waar we mee werken niet kunnen worden gevonden op ouder gesteente,” zei Noffke. “Er zijn stenen die veel ouder zijn, maar die ondergaan metamorfoses. Bovendien overlappen verschillende afdrukken elkaar.”

Zwavel

De oude microben deden zich waarschijnlijk tegoed aan zwavel, zoals vele micro-organismen dat vandaag de dag doen. Op Mars blijft sedimentair gesteente beter bewaard dan op aarde. De Marsrover Curiosity heeft instrumenten aan boord om naar soortgelijke fossielen te zoeken, aldus Noffke.

“Zijn ze ook op Mars te vinden?” vroeg ze zich af. “Wij werken met dezelfde structuur waar de Marsrover ook naar op zoek is. Als we dergelijke sedimentaire structuren op de best bewaard gebleven gesteenten op aarde vinden, zouden ze dan ook op Mars kunnen worden aangetroffen?”

Bron: Usnews.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Yes
Yes
11 jaren geleden

Lijkt me stug. Zuurstof is één van de drie hoofdelementen die samen met ijzer en silicium zo’n 80% van de massa van de aarde uitmaken. Is er dus volgens mij altijd geweest. Zal er waarschijnlijk op Mars ook wel zijn.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

En de aarde was ledig en Gods geest zweefde over de wateren.Goh wat was die God toch een superman he??Vooral omdat voor dat er grote hoeveelheden water was, er al leven is geweest getuige het fossielen verslag.En er was nog niet eens zuurstof, ook nog eens een keer.Ken je zien hoe een fantasieverhaal die bijbel is.Om daar in te geloven?? Komt me zelf opknopen eerder.En door deze ontdekking kunnen wij aannemen, dat dit elders op andere planeten ook is gebeurd, en blijkt dat er miljoenen cq miljarden planeten zijn die leven bevatten.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

[quote name=”Yes”]Lijkt me stug. Zuurstof is één van de drie hoofdelementen die samen met ijzer en silicium zo’n 80% van de massa van de aarde uitmaken. Is er dus volgens mij altijd geweest. Zal er waarschijnlijk op Mars ook wel zijn.[/quote]
Heeft NASA onlangs niet anders aangetoont vraagteken.Als je in een meer van arsenicum toch nog BACTERIEEL LEVEN VINDT vraagteken, en wijkt dit leven niet af van andere soorten van leven.Vraagteken.De wetmatigheden blijken dan toch zeker uiteen te vallen.FEIT.

Yes
Yes
11 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”Yes”]Lijkt me stug. Zuurstof is één van de drie hoofdelementen die samen met ijzer en silicium zo’n 80% van de massa van de aarde uitmaken. Is er dus volgens mij altijd geweest. Zal er waarschijnlijk op Mars ook wel zijn.[/quote]
Heeft NASA onlangs niet anders aangetoont vraagteken.Als je in een meer van arsenicum toch nog BACTERIEEL LEVEN VINDT vraagteken, en wijkt dit leven niet af van andere soorten van leven.Vraagteken.De wetmatigheden blijken dan toch zeker uiteen te vallen.FEIT.[/quote]
Volgens mij kun je niet lezen. Er wordt gesteld dat er leven ouder dan zuurstof is. Lijkt me gezien de samenstelling van de aarde hoogst onwaarschijnlijk. Wat niet wil zeggen dat ik anaeroob lven ontken. Is er vandaag de dag ook nog.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x