Het Complot

Zwijgzame Bilderberggroep bijeen

Help door dit met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Alhoewel de Bilderberggroep meestal bijeenkomt in Europa verzamelen de genodigden zich dit verkiezingsjaar van 30 mei tot 3 juni in het Westfield Marriott Hotel in Virginia.

Wat is Bilderberg eigenlijk? Het is een organisatie noch een lobby. Tijdens de Bilderbergconferentie komen zo’n 140 machtige magnaten bijeen, meldt RT.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De enige activiteit van de Bilderberggroep is de jaarlijkse conferentie. Tijdens de bijeekomst worden geen resoluties voorgesteld en wordt nergens over gestemd. Dat hoeft ook niet omdat de aanwezige individuen dusdanig veel macht hebben dat ze vrijwel alles gedaan kunnen krijgen.

Machtsnetwerk

Alhoewel de Bilderberggroep redelijk hoog op de piramide staat is het niet het machtscentrum van de wereldelite. Het is meer een groep binnen een groter, complexer, minder gecentraliseerd, efficiënt wereldwijd machtsnetwerk waarin diverse organisaties, clubs, lobby’s en groepen met dezelfde economische, financiële, sociale en geopolitieke belangen elkaar overlappen.

Belangrijke entiteiten binnen dat netwerk zijn de Council on Foreign Relations in New York, haar zusterorganisatie in Londen het Royal Institute of International Affairs of het Chatham House, RAND Corporation, het Center for Strategic and International Studies, het American Enterprise Institute, het Tavistock Institute in Londen, de Carnegie Endowment en de Trilaterale Commissie die in 1973 werd opgericht door de Rockefellers, Morgans en Rothschilds.

Crème de la crème

Deze zogenoemde denktanks staan in contact met adviesbureaus als Kissinger Associates, de Carlyle Group met als belangrijkste aandeelhouders de familie Bush, Bin Laden en Baker en het Wereld Economisch Forum van Trilaterist Klaus Schwab.

De Bilderberggroep is daarmee onderdeel van een machtig privaat web. Het is dan ook niet verrassend dat vorig jaar de crème de la crème van het bankwezen, de industrie en medialand aanwezig was: Deutsche Bank, HSBC, CitiCorp, de Europese Centrale Bank, de Federal Reserve Bank, Lazard Frères, JPMorgan Chase, Goldman, Barclays, de Wereldbank, Bank of Canada, AXA, Royal Dutch Shell, BP, Fiat, Nestle, Novartis, Coca-Cola, Airbus, Eni, Telecom Italia, ExxonMobil, Alcoa, Marks & Spencer, Die Zeit en The Economist.

Internetgiganten

Naast politici en topmannen uit de financiële en industriële wereld schuiven ook geregeld leden van koningshuizen aan: koningin Beatrix, de koning en koningin van Spanje en de kroonprins van Noorwegen.

Opvallend genoeg zijn ook oprichters en bestuursleden van internetgiganten als Google, Facebook, LinkedIn en Microsoft te gast. Zij besturen de landen, niet de kiezers. Wellicht is het tijd dat wij, de mensen, ons in elk land openlijk beginnen uit te spreken tegen deze gang van zaken.

Nederlandse inbreng

De Bilderberggroep is in 1954 opgericht door onder meer prins Bernhard en is vernoemd naar hotel De Bilderberg in Oosterbeek, waar de eerste bijeenkomst werd gehouden. Bernhard was tot 1975 ook voorzitter van de organisatie. Tegenwoordig is dat de Belgische burggraaf Étienne Davignon.

Naast koningin Beatrix werd de conferentie in het verleden bijgewoond door hoogleraar economie Victor Halberstadt, vicevoorzitter van de Europese Commissie Neelie Kroes, ING-topman Jan Hommen, kroonlid en voorzitter van de Nederlandse Sociaal-Economische Raad Alexander Rinnooy Kan, Nout Wellink, Maxime Verhagen, Jeroen van der Veer van Shell, Hans Wijers van Akzo, Jaap de Hoop Scheffer, Ruud Lubbers, Wim Duisenberg, Ernst Hirsch Ballin, Jan Peter Balkenende, prins Constantijn en kroonprins Willem Alexander.

Bekijk hier een lijst van Bilderbergconferenties

Bekijk hier een lijst van Belgische en Nederlandse deelnemers aan Bilderbergconferenties

Bron: RT.com

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lara Beentjes
Lara Beentjes
12 jaren geleden

Vraagje: wat mij opvalt is dat jullie artikelen meestal wel in makkelijk te begrijpen taal is geschreven. Ik ben daar blij om want zo komt de informatie ook aan bij mensen die niet zo goed uit de voeten kunnen met dure woorden en volzinnen. Is er een reden dat dit artikel zo ingewikkeld geschreven is?

c r
c r
12 jaren geleden

ja veel van gehoord en de video’s gezien .zelfs een lijst van gezien wie er bij zijn .het is zelfs zo gek dat daar schijnt afspraken over oorlog voeren zo een agenda is dat . ja sorry maar het zijn de grootste bandieten die er rond lopen …mijn zoon kwam hier 3 jaar terug mee …wat hun wel niet met ons van plan waren en zo delen wij via face book en zo .dat zij voor oorlog zorgen en zo .

Ron
Ron
12 jaren geleden

Zo zie je maar weer dat het Rothschild Hotel te Haifa, Israel wederom voor de zoveelste keer is gebruikt als neplocatie. Onderwerpen in Virginia zoals ondermeer internetcensuur en minder privacy, minder Amerikaanse dollar, meer “corporate” bezettingen en het invoeren van (internationale) CO2-taxen zullen absoluut hoog op de agenda staan!

Maar ook onderwerpen als de oorlog met Iran met het geld van belastingbetalers, en de verontrusting over het wakker worden van het publiek.

Wie nu nog niet door heeft dat men op hoog tempo bezig is alsnog de NWO er letterlijk en figuurlijk doorheen probeert te rammen, zal het nooit inzien. Zoals IBAN, minder contant geld en oa het in stand houden van de EU koste wat het kost, het verspreiden van leugens door de financiele wereld, zijn de mooiste voorbeelden daarvan.

Wil Nec
Wil Nec
12 jaren geleden

Zelfs onze konigin is daar vandaan van de partij. Niemand die wat daar over van zegt. Als men zijn schulden maar kunnen betalen. Die koningshuis is ook niet pluis hoor. Wij worden allemaal door maling genomen.

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x