Homepagina » Het Complot » Zwijgzame Bilderberggroep bijeen

Zwijgzame Bilderberggroep bijeen

Alhoewel de Bilderberggroep meestal bijeenkomt in Europa verzamelen de genodigden zich dit verkiezingsjaar van 30 mei tot 3 juni in het Westfield Marriott Hotel in Virginia.

Wat is Bilderberg eigenlijk? Het is een organisatie noch een lobby. Tijdens de Bilderbergconferentie komen zo’n 140 machtige magnaten bijeen, meldt RT.

De enige activiteit van de Bilderberggroep is de jaarlijkse conferentie. Tijdens de bijeekomst worden geen resoluties voorgesteld en wordt nergens over gestemd. Dat hoeft ook niet omdat de aanwezige individuen dusdanig veel macht hebben dat ze vrijwel alles gedaan kunnen krijgen.

Machtsnetwerk

Alhoewel de Bilderberggroep redelijk hoog op de piramide staat is het niet het machtscentrum van de wereldelite. Het is meer een groep binnen een groter, complexer, minder gecentraliseerd, efficiënt wereldwijd machtsnetwerk waarin diverse organisaties, clubs, lobby’s en groepen met dezelfde economische, financiële, sociale en geopolitieke belangen elkaar overlappen.

Belangrijke entiteiten binnen dat netwerk zijn de Council on Foreign Relations in New York, haar zusterorganisatie in Londen het Royal Institute of International Affairs of het Chatham House, RAND Corporation, het Center for Strategic and International Studies, het American Enterprise Institute, het Tavistock Institute in Londen, de Carnegie Endowment en de Trilaterale Commissie die in 1973 werd opgericht door de Rockefellers, Morgans en Rothschilds.

Crème de la crème

Deze zogenoemde denktanks staan in contact met adviesbureaus als Kissinger Associates, de Carlyle Group met als belangrijkste aandeelhouders de familie Bush, Bin Laden en Baker en het Wereld Economisch Forum van Trilaterist Klaus Schwab.

De Bilderberggroep is daarmee onderdeel van een machtig privaat web. Het is dan ook niet verrassend dat vorig jaar de crème de la crème van het bankwezen, de industrie en medialand aanwezig was: Deutsche Bank, HSBC, CitiCorp, de Europese Centrale Bank, de Federal Reserve Bank, Lazard Frères, JPMorgan Chase, Goldman, Barclays, de Wereldbank, Bank of Canada, AXA, Royal Dutch Shell, BP, Fiat, Nestle, Novartis, Coca-Cola, Airbus, Eni, Telecom Italia, ExxonMobil, Alcoa, Marks & Spencer, Die Zeit en The Economist.

Internetgiganten

Naast politici en topmannen uit de financiële en industriële wereld schuiven ook geregeld leden van koningshuizen aan: koningin Beatrix, de koning en koningin van Spanje en de kroonprins van Noorwegen.

Opvallend genoeg zijn ook oprichters en bestuursleden van internetgiganten als Google, Facebook, LinkedIn en Microsoft te gast. Zij besturen de landen, niet de kiezers. Wellicht is het tijd dat wij, de mensen, ons in elk land openlijk beginnen uit te spreken tegen deze gang van zaken.

Nederlandse inbreng

De Bilderberggroep is in 1954 opgericht door onder meer prins Bernhard en is vernoemd naar hotel De Bilderberg in Oosterbeek, waar de eerste bijeenkomst werd gehouden. Bernhard was tot 1975 ook voorzitter van de organisatie. Tegenwoordig is dat de Belgische burggraaf Étienne Davignon.

Naast koningin Beatrix werd de conferentie in het verleden bijgewoond door hoogleraar economie Victor Halberstadt, vicevoorzitter van de Europese Commissie Neelie Kroes, ING-topman Jan Hommen, kroonlid en voorzitter van de Nederlandse Sociaal-Economische Raad Alexander Rinnooy Kan, Nout Wellink, Maxime Verhagen, Jeroen van der Veer van Shell, Hans Wijers van Akzo, Jaap de Hoop Scheffer, Ruud Lubbers, Wim Duisenberg, Ernst Hirsch Ballin, Jan Peter Balkenende, prins Constantijn en kroonprins Willem Alexander.

Bekijk hier een lijst van Bilderbergconferenties

Bekijk hier een lijst van Belgische en Nederlandse deelnemers aan Bilderbergconferenties

Bron: RT.com

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. Vraagje: wat mij opvalt is dat jullie artikelen meestal wel in makkelijk te begrijpen taal is geschreven. Ik ben daar blij om want zo komt de informatie ook aan bij mensen die niet zo goed uit de voeten kunnen met dure woorden en volzinnen. Is er een reden dat dit artikel zo ingewikkeld geschreven is?

  0 likes
 2. ja veel van gehoord en de video’s gezien .zelfs een lijst van gezien wie er bij zijn .het is zelfs zo gek dat daar schijnt afspraken over oorlog voeren zo een agenda is dat . ja sorry maar het zijn de grootste bandieten die er rond lopen …mijn zoon kwam hier 3 jaar terug mee …wat hun wel niet met ons van plan waren en zo delen wij via face book en zo .dat zij voor oorlog zorgen en zo .

  0 likes
 3. Zo zie je maar weer dat het Rothschild Hotel te Haifa, Israel wederom voor de zoveelste keer is gebruikt als neplocatie. Onderwerpen in Virginia zoals ondermeer internetcensuur en minder privacy, minder Amerikaanse dollar, meer “corporate” bezettingen en het invoeren van (internationale) CO2-taxen zullen absoluut hoog op de agenda staan!

  Maar ook onderwerpen als de oorlog met Iran met het geld van belastingbetalers, en de verontrusting over het wakker worden van het publiek.

  Wie nu nog niet door heeft dat men op hoog tempo bezig is alsnog de NWO er letterlijk en figuurlijk doorheen probeert te rammen, zal het nooit inzien. Zoals IBAN, minder contant geld en oa het in stand houden van de EU koste wat het kost, het verspreiden van leugens door de financiele wereld, zijn de mooiste voorbeelden daarvan.

  0 likes
 4. Zelfs onze konigin is daar vandaan van de partij. Niemand die wat daar over van zegt. Als men zijn schulden maar kunnen betalen. Die koningshuis is ook niet pluis hoor. Wij worden allemaal door maling genomen.

  0 likes
 5. Het is inderdaad een duister clubje, maar hun macht en invloed moet ook weer niet overschat worden. Het zijn over het algemeen (ex)politici, gepensioneerde industrielen, en(ex) militairen. Zij hebben wel wat in de melk te brokkelen, maar de uiteindelijke macht ligt gelukkig niet meer bij deze lieden. Elk jaar genereren ze wel veel aandacht en hun bijeenkomsten zijn min of meer geheim. Ik zou het veel gevaarlijker vinden als er totaal geen aandacht aan de groep wordt besteed! Nu komt toch veel wat daar besproken wordt in de internetmedia terecht.

  0 likes
 6. Bastards @ Bilderbergers!

  0 likes
 7. een grote pot nat is het in feiten hoeven ze niet eens een onderzoek te doen hoor bewijzen genoeg .

  0 likes
 8. Soms kan ik er erg boos om worden dat hun zo iets kunnen doen met mensen. Mensen bewust de dood in jagen voor nog meer geld die ze toch nooit meer op kunnen maken mijn maag draait om van zulke dingen.Onze Nep Koningin die lekker mee doet en wij maar denken dat zij niks heeft in te brengen. Het word tijd dat de waarheid boven tafel komt over onze ow zo geliefde koningin.

  0 likes
 9. Denk maar aan het nederlandse volkslied… Ben ik van duitse bloed en koning van hispanje…. wtf waar is het nederlandse hierin! Ook al zeggen ze op school dat het zo is ivm geschiedenis les enz… maar allemaal bullshit en brainwashing wat je krijgt door school en de neppe geschiedenis die je wordt aangeleerd !!

  0 likes
 10. Vrijheid Heden Eden

  Toespraak van de Jesuit Bilderberger van Rompuy vondt plaats tijdens de schaduw Bilderberg conferentie gehouden door het VNO-NCW in samenwerking met partners in crime FNV CNV
  http://www.vno-ncw.nl/SiteCollectionDocuments/Statisch/2012_bb_van_rompuy.pdf

  Voor foto’s van onze schaduw Bilderbergers zie uitgebreid foto rapportage op:
  http://www.vno-ncw.nl/activiteiten/bilderbergconferentie/Pages/fotos_bilderbergconferentie_2012.aspx

  0 likes
 11. Ja,zucht..we staan er bij en kijken er naar!Neem EMS,neem fluoride,neem chemtrails,neem plofkippen,neem eten vol gif,neem giftige melk,cola,sappen,neem volgespoten koeien en varkens en hun diep diep treurige levensomstandigheden,neem de giftige vaccins waarmee ze onze kinderen inspuiten,neem de omvangrijke corruptie alom,neem onze moeder aarde die ze dag in dag uit verkrachten,neem de algehele massamoorden in zowat alle ontwikkelingslanden of midden oosten.Moet ik nog even doorgaan? Die vuilakken die Bilderberg zijn doen dit,en wij pikken het!Jaar in jaar uit!We drinken er geen colaatje minder om of eten geen MacDonaldje minder.We blijven Nike schoenen kopen om er bij te horen en als toetje mogen ze onze hersenen ook nog kanker bezorgen dankzij de laatste nieuwe mobieltjes,want zonder dat ding stelt je hele zielige leventje niks voor.Zolang JIJ het niet WIL begrijpen en er voor KIEST om als een schaap naar de slachtbank geleid te worden, BLIJFT DIT! En blijven zij, met succes.

  0 likes
 12. ik zou kunnen beginnen met shell te boycotten.
  je kan een heleboel verzinnen om het tegen te werken maar,wie weten dit van de bilderberggroep?,als je dit tegen iemand zegt dan kijken ze je aan of je gek ben.
  de mensen zijn nog niet helemaal wakker in mijn ogen,ze leven hun leven en voor de rest moet je niet met moeilijke dingen aan komen.
  jammer,ik denk dat de nwo nog steeds in het voordeel zijn.

  0 likes
 13. [quote name=”S0m30n3″]Denk maar aan het nederlandse volkslied… Ben ik van duitse bloed en koning van hispanje…. wtf waar is het nederlandse hierin! Ook al zeggen ze op school dat het zo is ivm geschiedenis les enz… maar allemaal bullshit en brainwashing wat je krijgt door school en de neppe geschiedenis die je wordt aangeleerd !![/quote]
  Ben ik van buitenaardsen bloed , en mijn koning komt niet van deze wereld .punt

  0 likes
 14. Mooi gesproken spirit. hier is dan ook alles mee gezegd. tijd om wakker te worden mensen.

  nameste

  0 likes
 15. Bekijk hier de leden lijst van de committee of 300.

  http://www.pseudoreality.org/committeeof300.html

  0 likes
 16. Beatrix is een van de Bilderbergers. Zij is tevens van House of Nassau deze familie heeft Duits, Nederlands, Luxemburgs maar ook.. Romeins bloed. Als je de Naussau familie tak terugleest dan kom je uit op:

  The Archbishopric of Mainz (Robert) or Electorate of Mainz was an influential ecclesiastic and secular prince-bishopric in the Holy Roman Empire between 780–82 and 1802.

  Dudo-Henry of Laurenburg (ca. 1060 – ca. 1123) was Count of Laurenburg in 1093 and is considered the founder of the House of Nassau. The House of Nassau would become an important aristocratic family in Germany, from which are descended through females the present-day royals of the Netherlands and Luxembourg, while officially belonging to this House.

  Count Dudo was the son of Robert, the Archbishop of Mainz’s..

  0 likes
 17. Ik kan zeggen dat het weldegelijk steeds meer mensen notie hebben van wat de Bilderberggroep is dat dat niet deugd. Een mooie uitspraak is: er wordt op bepaalde momenten ergens in de wereld over jouw toekomst beslissingen genomen, alleen jij bent niet uitgenodigd.

  Ik heb die fotos eens bekeken van Vrijheid Heden Eden #10 en ik was verbaasd bepaalde gezichten daar te zien. Echt zo’n reactie van “hè zij ook daar?!?”

  0 likes
 18. [quote name=”Freespirit”]Ja,zucht..we staan er bij en kijken er naar!Neem EMS,neem fluoride,neem chemtrails,neem plofkippen,neem eten vol gif,neem giftige melk,cola,sappen,neem volgespoten koeien en varkens en hun diep diep treurige levensomstandigheden,neem de giftige vaccins waarmee ze onze kinderen inspuiten,neem de omvangrijke corruptie alom,neem onze moeder aarde die ze dag in dag uit verkrachten,neem de algehele massamoorden in zowat alle ontwikkelingslanden of midden oosten.Moet ik nog even doorgaan? Die vuilakken die Bilderberg zijn doen dit,en wij pikken het!Jaar in jaar uit!We drinken er geen colaatje minder om of eten geen MacDonaldje minder.We blijven Nike schoenen kopen om er bij te horen en als toetje mogen ze onze hersenen ook nog kanker bezorgen dankzij de laatste nieuwe mobieltjes,want zonder dat ding…….[/quote]

  IDD, DANKU!! Wakey Wakey!

  0 likes
 19. [quote name=”S0m30n3″]Denk maar aan het nederlandse volkslied… Ben ik van duitse bloed en koning van hispanje…. wtf waar is het nederlandse hierin! Ook al zeggen ze op school dat het zo is ivm geschiedenis les enz… maar allemaal bullshit en brainwashing wat je krijgt door school en de neppe geschiedenis die je wordt aangeleerd !![/quote]

  Ons volklied is geschreven toen het een spaanse koning had. Dus vandaar. Duitse bloed klopt niet, het is Dietze bloed. Dietze staat voor een regio waar wij deel van uit maakten en niet voor Duits. (dat is een veelgemaakte fout.) onze zgn. redder Willem v Oranje I (en II ook) spraken niet eens Nederlands. Oranje is een gebied in Frankrijk. Ik heb ook idd geen idee waarom ons koningshuis zo geëerd wordt.

  0 likes
 20. Er komen toch wereldwijd overal clubs gelijkgestemden bij elkaar. Waarom is deze club per definitie slecht? Wat hebben ze dan concreet voor slechts gedaan?
  En wat is er mis met 1 europa of 1 wereldregering? Geen grenzen, alle mensen zijn wereldburger. Welvaart gelijkelijk verdelen op wereldschaal. M.i is dat pas vrijheid!.

  Het maakt niet uit waar je geboren bent, de hele wereld is jouw speelterrein.

  0 likes
 21. [quote name=”c r”]ja veel van gehoord en de video’s gezien .zelfs een lijst van gezien wie er bij zijn .het is zelfs zo gek dat daar schijnt afspraken over oorlog voeren zo een agenda is dat . ja sorry maar het zijn de grootste bandieten die er rond lopen …mijn zoon kwam hier 3 jaar terug mee …wat hun wel niet met ons van plan waren en zo delen wij via face book en zo .dat zij voor oorlog zorgen en zo .[/quote]
  hier gaat het om ..het doden van mensen en niet alleen oorlog neem zij vinden een te veel aan mensen hier op de wereld kijk de filmpjes eens goed jongen .

  0 likes
 22. Iedereen weet (intuitie) dat er grote veranderingen gaan aankomen.We zijn allemaal belangrijk en moeten Nu voor onze belangen/rechten opkomen.We gaan het alleen redden als we erover over praten (positief) en misstanden openbaar maken.Mensen bewust maken.Domino effect.
  De Bilderberggroep dient niet onze belangen.Er loopt een kleine groep op onze aarde die iedereen wil controleren.Op dit moment lopen er zogenaamde Leiders (poppen) rond die een verhaaltje opdreunen en de elite beschermt.Dit lukt vrij aardig omdat de meeste mensen slapen.Om uit een wereldcrisis te komen hebben we echte leiders nodig. Leiders die verdelen,die streven naar balans,die luisteren, die geen belangen hebben, die corruptie tegen gaan,die eerlijk en open zijn,die streven naar harmonie.
  Wij kunnen deze mensen naar voren schuiven.De komende maanden zijn enorm belangrijk.Er lopen gelukkig mensen rond die hier uitstekend over kunnen vertellen.
  Luister naar Marcel Messing.
  http://youtu.be/A4qwW_zjdDI

  0 likes
 23. [quote name=”Padja”]Er komen toch wereldwijd overal clubs gelijkgestemden bij elkaar. Waarom is deze club per definitie slecht? Wat hebben ze dan concreet voor slechts gedaan?
  En wat is er mis met 1 europa of 1 wereldregering? Geen grenzen, alle mensen zijn wereldburger. Welvaart gelijkelijk verdelen op wereldschaal. M.i is dat pas vrijheid!.

  Het maakt niet uit waar je geboren bent, de hele wereld is jouw speelterrein.[/quote]

  Je zult een beetje meer moeten informeren naar de groep, want het is slecht!!

  0 likes
 24. Ik zou zeggen stuur dit artikel naar de NOS en vraag ze dringend het uit de zenden(niet dat ze dat gaan doen ofzo maar toch;). Het moet eens afgelopen zijn met bezuinigingen op ons. Bezuinig maar eens op dat Koningshuis wat miljoenen en miljoenen kost. Die Beatrix lacht zich kapot met dit Nederlandse volk wat haar aanbidt.

  0 likes
 25. hey ik dacht de willem 2 geen kinderen kon krijgen of had ? hoe kan dan naar de laatste koning nog daarna een koningin bestaan ? ze hebben haar gewoon gezocht uit een achter bloedlijn en zo tot koningin gemaakt ,en bij haar moeder en haar oma tot je bij willem komt .leg iemand dit eens uit dat ik mischien fout zit …maar zo heb ik het dan weer gehoord …maar mensen met een VOORBEELD functie kunnen toch niets in het geheim doen lijkt mij dit clubje klopt niet en vraag ook niet wat heeft dit clubje dan misdaan want dit is toch wel duidelijk of niet kijk maar eens naar de vidoe’s van Bil Gates die zegt duidelijk er zijn te veel mensen en was VOOR vaccin’s ..maar sommigen vinden waarschijnlijk nog normaal ook die zouden inderdaad als schaap ook nog eens zelf de knop aan zetten tutuut??????? in wat voor wereld leef in nu !!!!!!

  0 likes
 26. ik heb het vermoeden dat er bilderberger’s mee kijken en doen .lees maar hoor en goed

  0 likes
 27. [quote name=”Padja”][quote name=”S0m30n3″]Denk maar aan het nederlandse volkslied… Ben ik van duitse bloed en koning van hispanje…. wtf waar is het nederlandse hierin! Ook al zeggen ze op school dat het zo is ivm geschiedenis les enz… maar allemaal bullshit en brainwashing wat je krijgt door school en de neppe geschiedenis die je wordt aangeleerd !![/quote]

  Ons volklied is geschreven toen het een spaanse koning had. Dus vandaar. Duitse bloed klopt niet, het is Dietze bloed. Dietze staat voor een regio waar wij deel van uit maakten en niet voor Duits. (dat is een veelgemaakte fout.) onze zgn. redder Willem v Oranje I (en II ook) spraken niet eens Nederlands. Oranje is een gebied in Frankrijk. Ik heb ook idd geen idee waarom ons koningshuis zo geëerd wordt.[/quote]

  Ja khoef het ook niet echt te weten… Alles kwa geschiedenis is voor mij een leugen, niets is duidelijk daarover! Beter richten naar de toekomst en het NU! (toch bedankt!!)

  0 likes
 28. Macht…… dat is waar alles om draait, en heb je macht dan heb je alles, maar dit kan nooit lang meer duren, er zijn dingen aan het veranderen, nog even geduld, het bewustzijn wordt steeds groter, en de manipulaties zullen en moeten een keer stoppen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

assen

Gearresteerde boer in Assen: ‘Mensen, word nou eens een keertje wakker!’

Vandaag zijn tientallen boeren gearresteerd in het ...

btw

Kabinet kan btw wel verhogen, maar níet verlagen: ‘Systemen Belastingdienst kunnen dat niet aan’

Afgelopen week verlaagde Duitsland de btw-percentages om ...