BuitenlandCorona

Zwitsers kanton: persoon overleden na coronavaccin van Pfizer

Help door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eén van de eerste Zwitsers die is gevaccineerd tegen Covid-19 is gestorven, zo heeft het Zwitserse kanton Luzern laten weten. Het kanton zei er niet bij of het sterfgeval is gerelateerd aan het coronavaccin.

“We zijn hiervan op de hoogte,” zei een woordvoerder, die toevoegde dat inmiddels ook de Zwitserse geneesmiddelenautoriteit Swissmedic op de hoogte is gebracht.

Volgens plaatselijke media gaat het om een oude man die in een verzorgingshuis woonde en die over het algemeen fysiek gezond was. Hij was dement en kon niet tegen griepprikken. Hij werd op kerstavond ingeënt zonder raadpleging van zijn huisarts. De man overleed 5 dagen later, nadat hij vanaf 26 december over pijnen had geklaagd en zijn bloeddruk was afgenomen, aldus lokale media.

In Luzern zijn de eerste Zwitserse coronavaccins toegediend. Sinds afgelopen week krijgen voornamelijk ouderen en kwetsbaren het vaccin van Pfizer en BioNTech. Afgelopen woensdag werd de eerste inwoner tegen Covid-19 ingeënt. Een 90-jarige vrouw die in een verpleeghuis in Luzern woont, beet het spits af.

Leger

Het Alpenland heeft 107.000 doses ontvangen en verwacht volgend jaar 250.000 doses per maand te krijgen. Het Zwitserse leger helpt bij de distributie van het vaccin.

Persbureau Reuters kon Swissmedic en Pfizer niet bereiken voor commentaar. Het vaccin van Pfizer en BioNTech is op dit moment het enige goedgekeurde vaccin in Zwitserland. Diverse mensen kregen na de prikken van Pfizer en Moderna een allergische reactie.

[Reuters]

4.9 31 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
doornbos
doornbos
2 jaren geleden

Triest. Nou ja, het spul werkt waarvoor het wordt verzonnen. Met of zonder dit voorbeeld.

Akkafietje
Akkafietje
2 jaren geleden

Hoe haal je’t in je hoofd om een 90 jarige te gaan inenten met dit spul, Moord

hans
hans
2 jaren geleden

we beginnen nu wel op een rouw site te lijken. triest treurig maar we mogen en moeten onze ogen er niet voor sluiten,maar wel proberen om met onze reacties niet in herhaling te vallen, hoe moeilijk dat ook is ,want scherpte en alertheid zijn juist nu belangrijk

rop
rop
2 jaren geleden

Hier kan men niet van overlijden spreken, dat is een te Net woord , vermoord past er beter Bij.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

64
0
We lezen graag je reactie!x