Archeologie

Verloren Stad van Goud gevonden in Honduras?

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het regenwoud van Honduras zijn mogelijk de overblijfselen gevonden van Ciudad Blanca, een legendarische metropool die nog niet ontdekt is.

Archeoloog Steven Elkins en filmmaker Bill Benenson kondigden afgelopen jaar aan dat ze met behulp van radarapparatuur in Mosquitia op mogelijke ruïnes waren gestuit.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Nieuwe afbeeldingen laten structuren zien die op oude ruïnes lijken. De archeologen denken onder meer funderingen van gebouwen, kanalen en wegen te hebben gevonden. De beelden zijn vandaag vertoond tijdens een bijeenkomst in de Mexicaanse badplaats Cancun.

Witte Stad

Ciudad Blanca, of ‘de Witte Stad’, is een legende uit de tijd van de conquistadores, die geloofden dat in het regenwoud van Mosquitia een metropool vol goud verscholen lag. Aan het begin van de zestiende eeuw werd naar de stad gezocht.

In de twintigste eeuw brachten archeologen grafheuvels en andere tekenen van een oude beschaving in Mosquitias in kaart, maar de gouden stad werd nooit gevonden.

Of de archeologen de stad hebben gevonden waar de conquistadores naar op zoek waren is nog onduidelijk, maar uit de radarbeelden kan worden opgemaakt dat ze de resten van een oude beschaving hebben gevonden.

Lidar

“We maken gebruik van lidar om te kijken waar bouwwerken staan,” zei Stephen Leisz van de Colorado State University in een verklaring. “We zijn vooral op zoek naar rechte lijnen en vierkanten. De natuur maakt geen rechte lijnen.”

Lidar is een technologie die de afstand tot een oppervlak of object bepaalt door middel van het gebruik van laserpulsen. De techniek is vergelijkbaar met een radar, die echter radiogolven gebruikt in plaats van licht.

De archeologen willen dit jaar nog afreizen naar het gebied om de mysterieuze structuren in de nieuwe afbeeldingen te gaan onderzoeken.

Bron: Livescience.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kengai
kengai
10 jaren geleden

Hopelijk word het nooit gevonden, want het geeft alleen maar weer verwoesting van het gebied door menselijke hebzucht.

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

[quote name=”kengai”]Hopelijk word het nooit gevonden, want het geeft alleen maar weer verwoesting van het gebied door menselijke hebzucht.[/quote]Nooit de film gezien over de goud roof in fort Nox.de dieven lieten zich invriezen en 100jaar later weer reanimeren en toen was het goud niets meer waard.mooi toch.

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x