BuitenlandCorona

In België is de meerderheid van de nieuwe ziekenhuispatiënten met corona gevaccineerd

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We hadden de voorbije week 614 nieuwe hospitalisaties. In 55 procent [van de gevallen] ging het om gevaccineerde personen. Dat zei de Belgische coronacommissaris Pedro Facon deze week tijdens een persconferentie van Sciensano, de Belgische evenknie van het RIVM.

Falcon voegde toe dat ruim driekwart van deze coronapatiënten ouder is dan 65 jaar en het overgrote merendeel ouder dan 75 jaar. Er werden vorige week ook 60 gevaccineerden opgenomen op de IC, waarvan 70 procent ouder is dan 65 jaar, zei de coronacommissaris.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Opmerkelijk genoeg zei hij ook: “We kunnen dus concluderen dat de vaccins wel goed werken – het moet onze eerste verdedigingsgordel blijven – maar dat we toch gevaccineerden gaan blijven zien in onze ziekenhuizen.” Hij zei ook dat we met het boostervaccin ‘niet 100 procent beschermd zijn’.

Eerder gaf arts-internist en infectiologe Erika Vlieghe in het tv-programma De Afspraak al stamelend toe dat ongeveer de helft van de ziekenhuispatiënten gevaccineerd is.

Op de vraag wie er op dit moment vooral in het ziekenhuis belandt, antwoordde Vlieghe in eerste instantie: “Dat is een mix van mensen. Voor een groot deel zijn dat helaas mensen die nog niet gevaccineerd zijn.”

Presentator Bart Schols vroeg haar hoeveel procent van de mensen gevaccineerd is. “Dat wisselt een beetje, dat hangt er wat vanaf. Dat wisselt ook tussen de regio’s,” zei Vlieghe, voorzitter van het Belgische OMT.

“Is het een kwart of is het 90 procent?” vroeg Schols. “Nee, dat is eh, dat zal om en bij de, eh, afhankelijk van dat je, of dat het gewoon het ziekenhuis is, of de intensieve zorg, eh, in, binnen het ziekenhuis is dat, kan dat tot fifty-fifty zijn.”

[P-magazine]

4.9 51 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

57 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rudolf
Rudolf
2 jaren geleden

Zie je die nep vaccin werken averechts en wie krijgt de schuld wij ten onrechte ze houden maar niet op de msm nazi propaganda met test en Qrcode maatschappij en een fascistische maatschappij en we zullen terug vechten om ons vrijheid terug te krijgen en we buigen niet en vooral victorie en dat zijn we verplicht tegenover de militaire die zijn gevallen in wereldoorlog 2 vrijheid vrede en vooral geen dictatuur groet uit Rotterdam.

salvar
salvar
2 jaren geleden

even mee l*llen en dan toch de boel weer afzwakken.
zeg maar rustig dat 90% gevaccineerden zijn.
de andere 10% hebben een andere kwaal.

Vanessa
Vanessa
2 jaren geleden

En Ben weyts maar zagen op tv en radio dat het de ongevaccineerde zijn die de ziekenhuizen vullen. Stelletje leugenaars allemaal.

Clown Bassie
Clown Bassie
2 jaren geleden

Dat deze man twijfelde over de opnamegevallen, geeft mij aan dat hij niet zo getraind is in liegen, maar wel bang genoeg is niet de volledige waarheid te vertellen.

Back to top button
57
0
We lezen graag je reactie!x