Homepagina » Gezondheid » Feiten en fabels over botontkalking
Feiten en fabels over botontkalking

Feiten en fabels over botontkalking

Er zijn markten waar bedrijven het gedrag en de wensen van de consument bepalen. Ze creëren kunstmatige behoeftes en sturen zo de vraag. Eenvoudiger gezegd: ze verzinnen het probleem om de oplossing te kunnen verkopen.

De Amerikaanse activist Ralph Nader zei ooit: “In elke bedrijfstak halen verkopers onmiddellijk alles uit de kast als ze kunnen profiteren van eigenschappen van de mens die het makkelijkst uit te buiten zijn. We weten allemaal welke eigenschappen dat zijn. Het is een fluitje van een cent om iemands gevoel van angst uit te buiten.”

Farmaceutische bedrijven zijn hierin ware meesters, bijvoorbeeld wanneer het gaat om vrouwen na de menopauze. Door op subtiele wijze de goededoelenorganisaties met informatie en reclame te doordrenken, is Big Pharma erin geslaagd elke vrouw van boven de 45 ervan te overtuigen dat met de komst van haar middelbare leeftijd en het einde van haar onvruchtbaarheid, het verval van haar botten onvermijdelijk is ingezet.

Als u de menopauze haar gang laat gaan zonder medisch in te grijpen, dan staan u jaren van aftakeling te wachten waarin u rondstrompelt als een gebochelde oude vrouw, met als klap op de vuurpijl een levensgevaarlijke heupfractuur.

Veel vrouwen denken dat het normaal is om na je vijftigste osteoporose of botontkalking te krijgen. Klopt dat wel? Volgens de Britse Osteoporose Stichting loopt de helft van alle mannen en één op de vijf mannen boven de 50 op zeker moment een botbreuk op door zwakke, poreuze botten. Volgens de Amerikaanse Osteoporose Stichting hebben ruim 40 miljoen mensen op dit moment botontkalking of een hogere kans daarop.

In Nederland waren er in 2007 ruim 15.000 mannelijke en 133.000 vrouwelijke osteoporosepatiënten bij de huisarts bekend. Het werkelijke aantal ligt veel hoger want veel mensen merken pas dat ze botontkalking hebben als ze met een botbreuk in het ziekenhuis liggen.

Het probleem wordt enorm opgeblazen. Dat komt vooral omdat definities steeds veranderen en de moderne technologieën de nodige beperkingen hebben. Ook de geneesmiddelenindustrie heeft een flinke vinger in de pap. Die richt zich met name op moeilijk te behandelen ziektes, die in bedwang worden gehouden (maar nooit genezen) door levenslang medicijngebruik. Bij osteoporose gaat het dan vooral om bisfosfonaten en hormonen.

Grote farmaceuten hebben een geslaagde pr-campagne op poten gezet die vrouwen van middelbare leeftijd moet laten geloven dat hun botten na de menopauze vanzelf in elkaar zakken en dat die aftakeling alleen gestopt kan worden door de juiste preventieve pillen te slikken. Ze krijgen daarbij hulp van de door hen gefinancierde steunfondsen, zoals de Britse Osteoporose Stichting, die voorlichting geven aan het publiek.

Ook bekendheden verbinden zich aan de geneesmiddelenindustrie, zoals de Amerikaanse actrice Sally Field. In 2006 was zij het boegbeeld van Boniva, een osteoporosemiddel van farmaceut Roche.

Uit allerlei wetenschappelijke studies blijkt dat botontkalking niet bij het normale verouderingsproces hoort, maar een ziekte is die wordt veroorzaakt door onze moderne leefstijl. Ook is het een fabel dat je er je hele leven aan vastzit. Osteoporose is niet zozeer een ziekte op zich, maar het gevolg van wanhopige pogingen van het lichaam om zichzelf te herstellen en een nieuw evenwicht te vinden, aldus de Amerikaanse voedingsdeskundige en expert op het gebied van botgezondheid dr. Susan Brown.

De pr-campagne van de medicijnmakers is volgens haar gebaseerd op zes onjuiste aannames:

  • We horen niet zoveel bot te verliezen als we ouder worden
  • De helft van alle vrouwen loopt een ernstige botbreuk op
  • Als je ouder wordt, krijg je zwakke botten
  • Een lage botmassa leidt tot zwakke botten
  • Osteoporose ontstaat door te weinig oestrogeen en calcium
  • Verloren botweefsel komt nooit meer terug
[Medisch Dossier]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Erik
Erik
6 jaren geleden

Mooi artikel. Wat ik nog mis is dat Vitamine K2 een belangrijke factor is. Die vitamine K2 zorgt ervoor dat de afzetting in de aderen afneemt en als het ware in de botten wordt gebracht. Het Japanse gerecht “natto” zit vol hiermee, mede de reden dat Japanners weinig tot geen hart- en vaatziekten kennen. Hierdoor zijn de medicijnen die Big Pharma graag kwijt willen niet nodig en kan op de duur hun mediakanaal ofwel de patiëntenvereniging worden opgedoekt.

Peter
Peter
6 jaren geleden

Ik heb 40 jaar 1,5 tot 2 liter cola per dag gedronken. 4 jaar geleden kreeg ik na een val waarbij ik een ruggenwervel brak te horen dat ik terminale osteoporose en spierdystrofie had. Mijn verslaving aan cola “want dat was het” heb ik inmiddels overwonnen en van terminaal is inmiddels geen spraken meer. Ik drink nu alleen nog maar water en mijdt zoveel als mogelijk alles waar suiker in zit. Koffie heb ik nooit lekker gevonden en dus alleen maar water en af en toe een kopje biologische thee zonder suiker. Pas nog een experiment gedaan waarbij ik een halve liter cola heb gedronken maar waarbij mijn lichaam meteen aangaf, dit is niet lekker. Ik kreeg zware hoofdpijn en krampen in mijn spieren. Verder gebruik ik de bloemen van de teunisbloem om mijn botten te verstevigen, die bloemen kun je net als de bloemen van de Oost-Indische kers gewoon eten. Heerlijk als salade met wat verse ruwe champignons (wat een super groente is) en wat kruiden naar believen.

arnold
arnold
Reactie op  Peter
6 jaren geleden

wat ook handig is voor afwisseling van het water fruit persen en dan water er bij dan heb je een soort ranja doe het met sinasapels en citroenen best lekker fris

realitycheck
realitycheck
6 jaren geleden

Een magnesiumsupplement of gewoon magnesiumchloride, doet wonderen in deze en nog veel meer ook!

Edwin
Edwin
Reactie op  realitycheck
6 jaren geleden

Of magnesium olie (wat overigens prima zelf te maken is)

Pascal
Pascal
6 jaren geleden

Ik mis niets en ik zie dit ook als een groot fabel.

De algehele farma is een basis fabel en ook uit die basis komen vele verhalen waaronder ook deze.

Rini
Rini
Reactie op  Pascal
6 jaren geleden

En weer die Pascal,die weer eens probeerd roet in het eten te gooien!
Ik weet niet meer waar het een tijdje geleden over ging,maar herinder wel je naam.
Pascal als je alles zo goed weet,wat doe je dan op deze site als alls zo een kwats is of faabeltjes zijn?
Hier praten mensen die het zelf ervaren,wat wil je nog meer man,wat voor een bewijs wil je nu nog meer krijgen dan van mensen die er erg baad bij hebben,ongelovige Tomas.
Heb het toen ook al gezegt,dat jij mischien zoeen iemand bent die desinformatie op het Internet gooien,als dat waar is,bespaar je de moeiten want wij zijn wakker kerel(of vrouw).
En ja als het echt waar is,dan sodemieter AUB op van deze site en laat ons(wel) gelovige mensen met rust,en dit geld voor al deze schooiers die dit soort laffe streken uit halen(THNX)

Pascal
Pascal
Reactie op  Rini
6 jaren geleden

Beste Rini, je leeft in de besjes en druifjes genees illusie.

Je gaat hier in op de grote Farma ILLUSIE!!

Tijdperken hebben een FREQUENTIE die wel heel nadelig kan zijn maar ook heel voordelig kan zijn. Het legt er dus maar aan of de goden ons langer of korter willen laten leven en dat we door die Frequenties meer of minder ziektes gaan krijgen.

Het heeft enkel en dan maar enkel met de FREQUENTIE te maken waarin we leven.

We komen net uit het tijdperk VISSEN en ga eens zien hoe dat tijdperk eruit zag. Het is een langzame spiraal die zich aan het einde steeds meer versnelt waardoor ADHD en vele andere narigheid ontstaat. Nu we in het nieuwe tijdperk leven zeggen ze dat ADHD niet meer bestaat. Helaas zeggen ze niet waarom het niet meer bestaat. Ik wil wel ff duidelijk maken dat ADHD een van de vele is. Het gaat dus wat die Frequentie uitwerking is op ons lichaam.

Het is dus de Frequentie die het hem doet en niet zalfjes pilletjes of fruit of andere onzin. Ga zien dat we nu in het Tijdperk Waterman leven en dat alles om je heen veel groener is wat ook een uitwerking heeft op jou en mijn lichaam. Kom uit die negatieve gemanipuleerde illusie wereld.

rob
rob
6 jaren geleden

leugens zijn nu eenmaal de verkoop , als de angst de mens niet meer zo beheerst word ook de leugen
beperkt ,hoe meer inzicht voor de [on] wetende mens ,hoe minder macht voor de verkopers van leugens.
in alle bedrijfstakken heers de leugen , het is zelfs zo dat deze zelf ook door angst word beheerst door dat het uit elkaar dreigt te vallen, als de verkoop van hun producten niet op peil blijven is angst en de leugen een middel die drijft op list en bedrog om hun bedrijf staande te houden.. een visuele cirkel zowel voor het bedrijf als de burger ,waarin de burger mede schuldig is aan het in stand houden van elk bedrijf die gebaseerd is op leugens en angst door hun product te kopen..

densie
densie
6 jaren geleden

VERZURING doet ontkalken, en de oorzaken kunnen heel divers zijn!

Woppaaa
Woppaaa
Reactie op  densie
6 jaren geleden

Ja… je heb helemaal gelijk. Maatschappelijke verzuring ook trouwens. Sinds de aftakeling van Nederland is begonnen door het opengooien van de grenzen heb ik en vele anderen het aardig op de heupen gekregen. En is Nederland sindsdien hopeloos verloren. De zal me verder aan mijn reet roesten, wat van dit kloteland nog overblijft, zal niet veel meer zijn dan het wilde westen en ze bekijken het maar.
Ik heb ooit dit kloteland gediend. Verplicht nog wel. En sindsdien nooit weer aan de bak geweest door lichamelijke klachten. En wat kan je? Juist! Barsten maar…

redice
redice
6 jaren geleden

en goji-bessen? of chlorella en spirulina? ben deze nu aan het nemen om het effect te ondervinden maar ben nog niet overtuigd na twee maanden van die groene pilletjes..
voor de rest denk ik dat je met groenten en fruit te eten weinig kan misdoen.junkfood en andere vetlapperijen daarentegen…

x

Check Also

Dit farmaceutische bedrijf hield asbest in babypoeder decennialang geheim. De gevolgen liegen er niet om

Dit farmaceutische bedrijf hield asbest in babypoeder decennialang geheim. De gevolgen liegen er niet om

Het Amerikaanse medische bedrijf Johnson & Johnson ...

Dure medicijnen tegen zeldzame ziekten werken vaak niet. Zo erg is het gesteld

Dure medicijnen tegen zeldzame ziekten werken vaak niet. Zo erg is het gesteld

De vaak dure medicijnen voor zeldzame ziekten werken ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

12
0
We lezen graag je reactie!x