BinnenlandCorona

Politicus gecensureerd na kritiek op De Jonge en coronavaccin: ‘Dit is onacceptabel’

Help mee door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Coronaminister Hugo de Jonge raakte deze week in opspraak nadat hij had gezegd dat mensen die een vaccinatie nemen tegen het coronavirus mogelijk extra voordelen krijgen ten opzichte van mensen die het vaccin weigeren. Later sprak hij van een ‘misverstand’ en zei hij dat bepaalde coronaregels niet langer gelden voor mensen zonder vaccinatie. Hij voegde daar gelijk aan toe dat het wel zo kan zijn dat groepen die eerder gevaccineerd zijn, zich niet aan bepaalde coronaregels hoeven te houden.

Politici reageerden kritisch op de opmerkingen van De Jonge. Zo citeerde Europarlementariër Rob Roos (FvD) op LinkedIn uit een Briefje van Jan: “Total control. Óf we laten ons inenten met een vaccin waarvan de bijwerkingen op langere termijn volstrekt onbekend zijn en mogen ‘goedgekeurd door de Nederlandse Staat’ restaurants in, evenementen bezoeken en met de familie kerst vieren. Óf we zijn tweederangs burgers die weigeren zich te laten chanteren en die daarvoor door de Nederlandse Staat gestraft worden’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Zijn bericht werd verwijderd door LinkedIn. Dat zou te maken hebben met ‘bullying and harassment’. “Het is kwalijk gesteld met de vrijheid van expressie op social media,” reageert Roos. “Ook na een bezwaar tegen het verwijderen besloot LinkedIn om de post niet terug te zetten.”

De Europarlementariër zegt dat hij vragen zal blijven stellen over het gedrag van Big Tech en hun invloed op de publieke opinie, ‘want dit is onacceptabel’.

Denktank

In september werd bekend dat het kabinet ‘actief gaat optreden tegen desinformatie op social media over het coronavaccin’. De Jonge schreef in een brief aan de Kamer dat een speciale denktank ‘onwaarheden over het vaccin op social media gaat bestrijden’.

Begin deze week liet farmareus Pfizer weten dat het coronavaccin in ‘ruim 90 procent van de gevallen effectief is’. Het vaccin wordt ontwikkeld in samenwerking met het Duitse biotechbedrijf BioNTech.

Aan het onderzoek van Pfizer doen bijna 44.000 mensen mee en ongeveer 39.000 van hen hebben inmiddels twee doses van het vaccin ontvangen. Nadat 94 mensen Covid-19 hadden ontwikkeld, is gekeken of die mensen het vaccin ontvingen of een placebo. Uit die analyse concludeert Pfizer dat het vaccin 90 procent effectief is.

De 90 procent effectiviteit is nog niet eens bewezen

Jurist Hans Zijlstra reageert: “Dus bij 0,2 procent van alle deelnemers is de tussenstand 90 procent en Pfizer voorspelt nu dat dit voor de overige 99,8 procent ook zo is met als resultaat dat de EU groot inkoopt. De CEO heeft na de mededeling een groot gedeelte van zijn aandelen verkocht, wat hem 5 miljoen dollar opleverde.”

Zijlstra verdiepte zich in de documentatie van Pfizer en ontdekte dat de farmaceut nog moet onderzoeken of het vaccin überhaupt bescherming biedt tegen Covid, maar ook nog of het bescherming biedt tegen een zware besmetting.

“De 90 procent effectiviteit is nog niet eens bewezen en wordt zelfs nog onderzocht,” zegt hij. “Dan bent u geïnformeerd als u de injectie gaat halen.”

Marc Kaptein, medisch directeur van de Nederlandse tak van Pfizer, zei donderdagavond bij televisieprogramma Op1 dat het vaccin mensen slechts één jaar beschermt tegen het coronavirus. Hij zei ook dat Pfizer ‘veel geld gaat verdienen aan het coronavaccin’.

4.8 45 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

123 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
3 jaren geleden

Gezien de onmisbare functie van het hele kabinet stel ik voor dat de gehele 2e kamer als eerste dit gif laat inspuiten.

Bri
Bri
3 jaren geleden

Walgelijk, Nederland stond bekend om zijn vrijheid en nu dit….ze gaan voor ’total control’ als ze de kans krijgen..

Alice
Alice
3 jaren geleden

‘Coronaminister Hugo de Jonge’, noem hem liever gewoon schoolmeester. Onbegrijpelijk dat iemand zonder enige medische kennis zomaar minister van Volksgezondheid kan en mag worden.

Sietske
Sietske
3 jaren geleden

Ik vertrouw het hele k a binet niet meer. Bah . Wat een onmenselijk gedrag.

Back to top button
123
0
We lezen graag je reactie!x