Homepagina » Gezondheid » 11-jarige leerling ontmaskert ‘gezonde en lekkere’ schoollunches (video)
11-jarige leerling ontmaskert gezonde en lekkere schoollunches

11-jarige leerling ontmaskert ‘gezonde en lekkere’ schoollunches (video)

De 11-jarige Zachary Maxwell heeft de aandacht getrokken met zijn documentaire ‘Yuck: A 4th Grader’s Documentary About School Lunch’.

Toen hij in groep zes zat filmde Zachary tientallen lunches die op een openbare school in New York City werden geserveerd.

Tijdens zijn onderzoek vergeleek de jonge filmmaker de plaatjes van de gerechten op het menu met de videobeelden die hij met een verborgen camera had gemaakt. “Ze deden het voorkomen alsof de lunches uit de duurste restaurants afkomstig waren, maar het geserveerde eten was niet veel soeps,” zei Zachary.

Zijn documentaire is al vertoond tijdens verschillende filmfestivals en zal op 21 juni aanstaande ook te zien zijn op het Manhattan Film Festival.

Nadat zijn film op een aantal plaatsen was vertoond werd de school van Zachary bezocht door onderwijsfunctionarissen die zeiden dat de school ‘de leerlingen gezonde en lekkere maaltijden serveert die weinig vet, zout en calorieën bevatten’. Ze voegden toe dat leerlingen die gezondere keuzes willen maken ook gebruik kunnen maken van een saladebar.

Tijdens het filmen was Zachary vaak bang dat hij in de problemen zou komen of geschorst zou worden. Hij is blij dat hij de documentaire toch heeft afgemaakt.

Bron: Abcnews.com

Gerelateerd:

 Vond je dit waardevol? Deel het dan met je kennissen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

6 reacties

 1. Na de ene valkuil ligt de volgende alweer klaar. Alsof weinig vet en weinig zout gezond zijn. Het is echt onbegrijpelijk dat vet zo wordt gedemoniseerd. En dat b.v. zonnebloemolie altijd als gezond vet wordt gepresenteerd is werkelijk tenenkrommend. Van verzadigd dierlijk vet, roomboter, etc. krijg je geen verstopte aderen. Verstopte aderen krijg je juist van al die plastic boters gemaakte van industriële plantaardige oliën. Wist je b.v. dat halvarine en margarine in werkelijkheid grijs is en kunstmatig wordt gekleurd tot boterkleur? Ook zout wordt onterecht gedemoniseerd. En als ik het heb over zout dan bedoel ik natuurlijk compleet zout zoals Keltisch zeezout, niet het geraffineerde industriële afvalproduct dat keukenzout wordt genoemd. Keltisch zeezout is gezond omdat er een breed scala aan stoffen in zitten.

  Misleiding is overal, maar met voeding is het werkelijk stuitend. Onze eigen voedingscentrum prijst een dieet aan dat volledig ingaat tegen het natuurlijke voedsel dat onze voorouders aten. En dan vinden we het allemaal zo vreemd dat zoveel mensen om ons heen kanker krijgen.

  1 likes
 2. [quote name=”Moondust”]Na de ene valkuil ligt de volgende alweer klaar. Alsof weinig vet en weinig zout gezond zijn. Het is echt onbegrijpelijk dat vet zo wordt gedemoniseerd. En dat b.v. zonnebloemolie altijd als gezond vet wordt gepresenteerd is werkelijk tenenkrommend. Van verzadigd dierlijk vet, roomboter, etc. krijg je geen verstopte aderen. Verstopte aderen krijg je juist van al die plastic boters gemaakte van industriële plantaardige oliën. Wist je b.v. dat halvarine en margarine in werkelijkheid grijs is en kunstmatig wordt gekleurd tot boterkleur? Ook zout wordt onterecht gedemoniseerd. En als ik het heb over zout dan bedoel ik natuurlijk compleet zout zoals Keltisch zeezout, niet het geraffineerde industriële afvalproduct dat keukenzout wordt genoemd. Keltisch zeezout is gezond omdat er een breed scala aan stoffen in zitten.

  Misleiding is overal, maar met voeding is het werkelijk stuitend. Onze eigen voedingscentrum prijst een dieet aan dat volledig ingaat tegen het natuurlijke voedsel dat onze voorouders aten. En dan vinden we het allemaal zo vreemd dat zoveel mensen om ons heen kanker krijgen.[/quote]

  Himalayazout en koudgeperste kokosolie zijn ook heel goed. Uiteraard in normale hoeveelheden.

  1 likes
 3. Kengai, het is waar dat die kinderen rotzooi krijgen nu, maar zelfs als men daar wat aan gaat doen bestaat er nog het probleem van wat de westerse wereld interpreteert als gezond voedsel. Dan kom je al snel uit bij wat het voedingscentrum propageert en ik kan je vertellen dat dat helemaal niet gezond is, getuige het almaar stijgende aantal kankergevallen (= fysieke degeneratie van het ras). Gezond voedsel is hetzelfde voedsel als wat onze voorouders aten en op basis waarvan onze genen zich hebben gevormd al die miljoenen jaren. Google eens op Weston A. Price als je interesse hebt. Deze tandheelkundige heeft de wereld over gereisd en de relatie tussen voedsel en gezondheid in beeld gebracht op basis van wat hij aantrof. Zijn levenswerk is het boek Voedsel en Fysieke Degeneratie. De voedselrichtlijnen die uit zijn studie naar voren zijn gekomen lijken in niets op die van het voedingscentrum. En dat is shockerend, want niemand kan de bevindingen van Weston Price weerleggen en toch heeft bijna niemand van de beste man ooit gehoord. Zijn studie en de conclusies staan al een eeuw overeind. Ook medici, diëtisten zijn na-praters van het voedingscentrum. Het is in dit informatietijdperk werkelijk van de zotten dat we op deze wijze worden misleid. Werp een blik in de supermarkt en elk weldenkend mens kan verzinnen dat al dat bewerkte kunstmatige voedsel leidt tot problemen. Het probleem daarbij is dat deze degeneratie erg langzaam gaat. Maar het is inmiddels 5 voor 12. Ik volg al 3 maanden het dieet van Price (ook wel WAPF genoemd) en ben er zeer door opgeknapt, maar het is iets van de lange adem. Een in vele jaren opgebouwd voedingsstoffentekort maak je niet zo ff goed. Er is een mooi Nederlandse forum waar WAPF-geinteresseerden informatie kunnen opdoen. Zie http://www.westonprice.nl. Doe er je voordeel mee…..voordat het te laat is.

  1 likes
 4. Het probleem lijkt me vooral te zitten in het feit dat de mens door gebrek aan tijd e.d.
  vooral gericht is op een korte tijdspanne en daarmee niet de gevolgen op langer termijn en gemeten in/over decennia’s kan overzien.Als je er niet meteen ziek of misselijk van word en het is goedgekeurd ,is het toch goed , roept men.Argumenten zoals : Niet zeuren , maakt toch niet uit , kan toch geen kwaad.Denk je nou echt dat ze mensen ziek of zelfs dood willen hebben?… Nou!?Het is gewoon misleiding want de concentraties waarin het gemeten word gaat over de toegestane hoeveelheid en dat gaat per portie en wordt bij de tweede al overschreden en dat dagelijks verdeeld maal de jaren.Dat geeft dus wel gevolgen op den duur en is ook zichtbaar in ziektebeelden lijkt me.De algehele kwaliteit van voeding uit supermarkten e.d. gaat omlaag en men eet alleen nog maar calorieën bommen.Suikers , zouten e.d.Veel van de natuurlijke mineralen worden door chemische toevoegingen aangetast.Mensen worden steeds dikker omdat het signaal om te stoppen met eten in de hersenen chemisch verstoord raakt, dat naast het gebruik van harde vetten en slechte bind-middelen en andere addetieven.Men heeft een chronisch tekort aan belangrijke mineralen en vitaminen waarvan sommige B vitaminen erg belangrijk zijn voor het evenwicht en kwaliteit van het bloed e.d.Gevolg veel ouderdoms ziekten o.a. hartkwalen maar ook volwassenen en jeugd-diabetici zelfs psychische gevolgen en dat kan voorkomen worden lijkt me.Daar ligt een taak van de overheid die een beleid lijkt te voeren welke op een verdachte samenwerking lijkt in de richting van het winstbejag van bepaalde firma’s en maatschappelijke sectors,zou men er verstrengelde belangen in kunnen hebben??? Mvg.Jasper

  1 likes
 5. Mooi verwoord Jasper. Ik zie eigenlijk alleen heil in bewustwording. Ik ben me er in de loop van de tijd steeds meer bewust van geworden dat onze voeding niet deugde. Dat ging is stappen verspreid over jaren. Gezien de polairiteit van biologisch voedsel vermoed ik dat de bewustwording er wel is, maar het gaat heeeeel traag. Van de overheid verwacht ik niets. Die zitten daar omdat ze een afspiegeling zijn van de bevolking. Bewustere bevolking -> bewustere politiek. Ik trek mijn eigen oplan, wellicht inspireer ik af en toe nog eens iemand, maar voor de rest is het……..bidden en hopen dat het goedkomt.

  1 likes
 6. Moondust, al die rotzooi die de kinderen daar op hun plastic bordje krijgen is wel gewoon troep, gefrituurde rommel of gebakken.
  Het probleem is ook niet om een enkele keer wat dierlijk vet tot je te nemen, maar gewoon de grote hoeveelheden die men nu naar binnen werkt, het is nu het hoofdvoedsel geworden met alle gezondheids problemen vandien en dan praat ik nog niet eens over hoe onterecht het is om zoveel levens te offeren voor zoiets onzinnigs.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

president

President El Salvador onthult: Meeste wereldleiders gebruiken hydroxychloroquine tegen corona

Wereldleiders krijgen het advies om hydroxychloroquine te ...

hoogleraar

Hoogleraar: ‘Dit is waarom je coronaboetes niet moet betalen’

Hoogleraar Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen ...