Gezondheid

16-jarige Canadese ontdekt antiverouderende werking van houtpulp

Help anderen door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een van oorsprong uit Singapore afkomstige 16-jarige tiener won gisteren de Canadese nationale wetenschapsprijs vanwege haar baanbrekende onderzoek naar de antiverouderende werking van houtpulp.

Janelle Tam mag zich BioGENEius van het jaar noemen omdat ze heeft aangetoond dat cellulose ook werkt als een krachtige antioxidant.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Haar superantioxidant kan op een dag gezondheids- en antiverouderingsproducten helpen verbeteren door meer schadelijke vrije radicalen in het lichaam te neutraliseren,” aldus Bioscience Education Canada in een verklaring.

Nanokristallijne cellulose

Tam deed onderzoek naar kleine deeltjes in houtpulp bekend als nanokristallijne cellulose, wat flexibel, duurzaam en sterker dan staal is. “Het is niet giftig, oplosbaar in water en hernieuwbaar,” zei Tam.

Door nanokristallijne cellulose te verbinden met buckminsterfullerenen of buckyballs, die al in cosmetica en antiverouderingsproducten worden gebruikt, creëerde de tiener een vacuüm dat vrije radicalen opzuigt en neutraliseert.

Superieur

Tam ziet het als een ingrediënt dat kan worden toegevoegd aan bestaande formules. Het meisje dat vijf jaar geleden naar Canada verhuisde liet weten dat nanokristallijne cellulose superieur is aan vitamine C of E omdat het stabieler is en dus langer werkt.

“Dit opent een heel nieuw onderzoeksveld,” voegde Tam toe. “Door onderzoek te doen ontdek je nieuwe dingen en dat is erg spannend.”

Een papierfabriek die in januari in Quebec haar deuren opende dient nu als ’s werelds eerste grootschalige productiefabriek voor nanokristallijne cellulose, niet te verwarren met schadelijke microkristallijne cellulose (E460i), een verdikkings- en vulmiddel dat wordt gemaakt van afval uit de katoenindustrie.

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x