Homepagina » Buitenland » Sterkste meisje ter wereld keert terug van bezoek aan Syrië. Dit is haar verhaal
Sterkste meisje ter wereld keert terug van bezoek aan Syrië. Dit is haar verhaal

Sterkste meisje ter wereld keert terug van bezoek aan Syrië. Dit is haar verhaal

De 17-jarige Mariana Naumova, die in de fitnesszaal bijna 150 kg weet te drukken en ook wel het sterkste meisje ter wereld wordt genoemd, is onlangs teruggekeerd van een bezoek aan het door oorlog verscheurde Syrië.

Naumova was naar eigen zeggen vooral onder de indruk van de standvastigheid van het Syrische volk.

Terwijl overheidstroepen, gesteund door hun Russische en Iraanse bondgenoten, steden heroveren op terroristen, repareren burgeragentschappen beschadigde infrastructuur en helpen ze mensen om hun leven weer op de rails te krijgen.

‘De terroristen zijn eruit gegooid’
Sterkste meisje ter wereld keert terug van bezoek aan Syrië. Dit is haar verhaal

Naumova in Aleppo (Facebook)

“Ik ben in Homs en Aleppo geweest en heb daar sportscholen en scholen voor de kinderen van gevallen Syrische militairen bezocht,” vertelde Naumova aan persbureau Sputnik.

“Wat me verbaasde was dat de overheid een maand na de bevrijding van Aleppo al steun verleende aan lokale kinderen en atleten,” vervolgde ze.

“Ik werd rondgeleid door een trainer die riep: De terroristen zijn eruit gegooid en nu hebben mijn kinderen alles wat ze nodig hebben – sap, melk, fruit; ze worden kampioenen!” zei ze.

Enige kans

Naumova merkte op dat ze tijdens haar trip veel mensen met verschillende achtergronden heeft ontmoet, die er allemaal van overtuigd zijn dat de Syrische overheid de enige kans biedt op vrede en stabiliteit in Syrië.

“Ik heb de grootmoefti en de patriarch van Syrië gesproken, maar ik heb ook communisten en nationalisten ontmoet,” zei ze.

Sterkste meisje ter wereld keert terug van bezoek aan Syrië. Dit is haar verhaal

Bij de grootmoefti van Syrië (Facebook)

“Ze zeggen allemaal dat in de door terroristen gecontroleerde gebieden dood en verderf wordt gezaaid en dat er vrede is op plekken waar Assad aan de macht is,” ging ze verder.

Ouders

Naumova sprak ook met Asma Assad, de vrouw van president Bashar Assad.

“Wat me het meest raakte was dat ze zei dat zij en haar man het volk zullen blijven steunen en hun land niet zullen verlaten,” sprak ze.

“Asma bezoekt de families van gevallen soldaten en de leerlingen van de school voor kinderen van gesneuvelde militairen zien Bashar en Asma als hun ouders,” aldus Naumova.

“Ze bezoeken dergelijke scholen vaak om te zien hoe het met de kinderen gaat die daar les krijgen,” zei ze.

‘Rusi, Rusi, Poetin!’
Sterkste meisje ter wereld keert terug van bezoek aan Syrië. Dit is haar verhaal

Met Asma Assad (Mariana Naumova)

Volgens haar zijn de Syriërs maar wat blij dat Rusland heeft ingegrepen in het militaire conflict.

“Bij elke controlepost die wordt bemand door regeringstroepen, Iraniërs of leden van Hezbollah beginnen mensen te glimlachen, te zwaaien en ‘Rusi, Rusi, Poetin!’ te roepen als ze erachter komen dat je Russisch bent,” zei ze.

“Toen ik een markt bezocht en de lokale bewoners beseften dat ik uit Rusland kwam, kreeg ik allemaal cadeautjes,” zei Naumova. “De mensen zijn blij dat Rusland Syrië steunt.”

Mariana Naumova zette in 2013 als 13-jarig meisje een uitzonderlijk wereldrecord op haar naam. Tijdens de Arnold Classic drukte ze maar liefst 105 kg.

[Sputniknews]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • justin schreef:

  Ik hoop dat Amerika en dan bedoel ik natuurlijk Trump en diegenen die samen met hem dit bedacht en gedaan hebben gruwelijk op hun bek gaan en subiet afgezet worden.Tijd voor die interim President en de herstelde Repuliek en Nesara en daaropvolgend Gesara.

  13 likes
  • mario schreef:

   Tijd voor die interim President ???
   welke dan?
   ze zijn allemaal geschoffeld daar in de vs daar valt niets van te verwachten.
   het enigste wat helpt is dat de eu niet meer achter de vs staan maar dat is een illusie.
   zolang figuren zoals Koenders zonder na te denken de regering van syrie de schuld geeft van een gisgas aanval weet je wel hoe laat het is.

   21 likes
  • Arwijn schreef:

   Trump bungelt op het morele randje met zijn acties.
   Een werkelijke omarming van de Neocon agenda zal niet geaccepteerd worden door Trump’s achterban.
   Het enige wat hem nu nog kan redden is als hij het roer omgooit halverwege en de gelande troepen in Syrië gebruikt om Assad en Putin te helpen ISIS te verwijderen, terwijl deze nog in de waan hangen dat Trump nu “hun man” is geworden. Als hij dat doet, dan kan hij alsnog ervoor zorgen dat Assad (zoals oorspronkelijk gepland) aftreedt om ruimte te maken voor een nieuwe regering -en zo kan Trump dus alsnog die laatst gemaakte belofte nakomen- zonder dat hij daarbij daadwerkelijk de duurzame vrede die is ontstaan in Syrië kapot maakt waardoor het alsnog in chaos verzinkt, net als bij Libië was gebeurt.

   Beste Trump: Het is nooit te laat om fouten te herstellen voor revolutie tegen Globalisme, je achterban zal je vergeven, maar alleen als je je niet overgeeft aan de Neocon agenda!

   8 likes
 • nadia schreef:

  En nu vraag ik me af waarom zou een meisje (kind) van 17 een oorlogs gebied moeten bezoeken ? Wat een publiciteits stunt….

  8 likes
 • Derek schreef:

  Dat is een mooi verhaal maar helaas met een zwart randje. Jammer dat er zoveel mensen sneuvelen voor niks!

  13 likes
 • Rick schreef:

  Ik wil wel even benadrukken dat dit verhaal komt van Sputniknews, en geschreven is in een HÈÈL erg propagandistische stijl !

  Laten we nu niet doen of alle berichtgeving anders dan die van de gevestigde media meteen ook de waarheid is. Dit bericht riekt naar oorlogspropaganda. Dat meisje is er duidelijk voor ingehuurd.

  ”Iedereen zwaait en glimlacht”

  Jaa,…..vast….

  2 likes
 • Ton Nuiten schreef:

  Het is goed dat Mariana Nauvoma haar erhaal heeft verteld: vrede daar waar de tegeringstroepen van Assad het voor het zeggen hebben enchaos en ellende daar waar de terroristen (IS, al-Nusrah) het voor het zeggen hebben. Een heel ander beeld dan wat ons hier wordt voorgehouden. Nochtans moeten we het vrome gezwets van Bert Koenders (min. v. Buza) aanhoren dat Assad met de raketaanvallen op een Syrische luchtmachtbasis in opdracht van Donald Trump. een “ferme waarschuwing” heeft gekregen. En als we het “nieuws” van het NOS Journaal, EenVandaag, Nieuwsuur volgen, is de nieuwsredactie ervan het er mee eens.

  Het is nu al jaren geleden (ergens in de jaren ’70 meen ik) dat er op een donderdagavond enkele leuke sketches op de TV te zien waren. Nu ben ik reeds lang vergeten, waar die precies over gingen, behalve de uitspraak van een van de komieken die aan een van die sketches meedeed. Het ging over de TV-zenders. De betreffende komiek zei toen iets (wat uiteraard niet anders dan als een grap was bedoeld), waarmee hij de NOS op de hak nam: “NOS: Nederlands OplichterSoojtje” Het verband waarin deze als grap bedoelde uitspraak werd gedaan kan ik me niet meer herinneren. Maar nu we de alternatieve media zoals ninefornews hebben en dus de waarheid over o.a. de NOS weten met hun leugenachtige nepnieuws over Syrië, moet de betreffende acteur van weleer vermoedelijk een ondoordacht doch helder moment hebben gehad toen hij die woorden zei: “NOS: Nederlands OplichterSoojtje.” Ja inderdaad, achteraf blijkt dat we maar al te vaak zijn belazerd door de NOS (en het overige van de mainsteeam media.)

  1 likes
 • x

  Check Also

  russen

  ‘Ruslandkenner’ waarschuwt dat de Russen komen: ‘Ze zijn duivels slim’

  Poetin probeert de Nederlandse politiek te beïnvloeden, ...

  pentagon

  Pentagon doet in Kazachstan onderzoek naar bioterrorisme (ook corona)

  Wetenschappers van het Pentagon doen in Kazachstan ...

  >