Homepagina » Buitenland » ’17 seconden’: Niemand gelooft Turkse versie van verhaal over neergeschoten Russisch gevechtsvliegtuig
'17 seconden': Niemand gelooft Turkse versie van verhaal over neergeschoten Russisch gevechtsvliegtuig

’17 seconden’: Niemand gelooft Turkse versie van verhaal over neergeschoten Russisch gevechtsvliegtuig

De officiële verklaring van de Turkse overheid voor het neerschieten van een Russisch gevechtsvliegtuig is dat het toestel het Turkse luchtruim had geschonden. Velen zetten nu al vraagtekens bij de tijdlijn van de gebeurtenissen zoals die door Ankara is geschetst.

Na het neerstorten van de Russische bommenwerper langs de Turks-Syrische grens, deelde de Turkse ambassadeur per brief aan de VN-Veiligheidsraad de visie van zijn regering op het incident.

“Vanochtend (24 november) naderden twee Soe-24 straaljagers, waarvan de nationaliteit onbekend was, het Turkse luchtruim in de regio Yayladagi/Hatay. De vliegtuigen werden gedurende een periode van vijf minuten 10 keer gewaarschuwd om koers te zetten naar het zuiden,” zo valt te lezen in de brief, waar WikiLeaks de hand op heeft weten te leggen.

Erg langzaam

Volgens de ambassadeur vlogen beide gevechtstoestellen 17 seconden door het Turkse luchtruim en wel op een hoogte van 19.000 voet. De vliegtuigen zouden respectievelijk 1,8 kilometer en 2,1 kilometer binnen het Turkse luchtruim hebben gevlogen.

Op de sociale media sloegen mensen aan het rekenen en kwamen ze al snel tot de conclusie dat de cijfers niet kloppen. Op basis van de gevlogen afstand en de tijd die zou zijn doorgebracht in het Turkse luchtruim, is vastgesteld dat de vliegtuigen een snelheid moeten hebben gehad van zo’n 400 kilometer per uur. Dat is erg langzaam voor een Soe-24, een vliegtuig met een topsnelheid van 1550 kilometer per uur.

Medeplichtigen van terroristen

Uit videobeelden die zijn vrijgegeven door het Russische ministerie van Defensie blijkt bovendien dat de Soe-24 nooit in het Turkse luchtruim is geweest en dat het vliegtuig werd aangevallen op het moment dat het boven Syrië vloog.

De bommenwerper werd op dinsdagochtend neergehaald door twee Turkse F-16’s. Eén van de piloten is gedood door Syrische rebellen. De Russische president Vladimir Poetin zei dat het toestel is neergehaald ‘door medeplichtigen van terroristen’.

[Sputniknews]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Muzaffer
Muzaffer
5 jaren geleden

Die 17 seconden kloppen wel. Nadat Syrië paar jaar geleden een turkse F4 recoinnance vliegtuig neerhaalde, heeft Turkije de rules of engagement aangepast. En de afstand tot de grens 5 km bepaald. Maw binnen die zone van 5 km betekent scherpstellen en waarschuwen. De grens over betekent neerschieten. Dus nu klopt het wel. Onvolledige informatie die leken. Hahaha

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Muzaffer
4 jaren geleden

LS…

Die Muzaffer ! Nu lacht hij nog maar Turkije gaat de ultieme hoofdprijs betalen voor hun laffe daden. De Israëli zijn Turkije al uitgevlucht en de Amerikanen hebben al hun personeel naar huis gehaald.

x

Check Also

van wolferen

Karel van Wolferen legt in 6 minuten uit waarom Trump weg moest

Ook YouTube heeft de Amerikaanse president Trump ...

rutte

‘Rutte kan geen premier meer zijn. Hij moet aftreden en berecht worden’

Premier Rutte heeft toegegeven dat hij geprobeerd ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

2
0
We lezen graag je reactie!x