Homepagina » Buitenland » Videobeelden bewijzen ‘dat Russisch gevechtsvliegtuig nooit door Turks luchtruim heeft gevlogen’
Videobeelden bewijzen 'dat Russisch gevechtsvliegtuig nooit door Turks luchtruim heeft gevlogen'

Videobeelden bewijzen ‘dat Russisch gevechtsvliegtuig nooit door Turks luchtruim heeft gevlogen’

De Turkse autoriteiten beweren dat het Russische gevechtsvliegtuig dat gisteren werd neergehaald, door het Turkse luchtruim heeft gevlogen. Het Russische ministerie van Defensie heeft een video vrijgegeven waaruit blijkt dat het vliegtuig het Syrische luchtruim nooit heeft verlaten.

Uit een gelekte brief die de Turkse ambassadeur aan de VN-Veiligheidsraad schreef, blijkt dat de Russische bommenwerper volgens het Turkse leger 17 seconden in het Turkse luchtruim is geweest.

Eén piloot nog in leven

De vlieggegevens die zijn vrijgegeven door het Russische ministerie van Defensie laten zien dat het gevechtsvliegtuig nooit boven Turkije heeft gevlogen. Een anonieme Amerikaanse ambtenaar zei tegen persbureau Reuters dat het toestel boven Syrië werd neergehaald.

Turkije haalde gisteren bij de Turks-Syrische grens een Russisch toestel neer dat aan de strijd in Syrië deelnam. Eén van de twee piloten van het vliegtuig is nog in leven. Hij is opgepikt door het Syrische leger. De andere piloot is dood.

Dolkstoot

De Russische premier Medvedev zei dat het neerhalen van een Russisch gevechtsvliegtuig gevolgen kan hebben voor een aantal belangrijke samenwerkingsprojecten met Turkije. Mogelijk doelt hij op de uitbreiding van de capaciteit van een gaspijpleiding die via Turkije naar Europa loopt.

President Poetin ziet het neerhalen van het vliegtuig als een ‘dolkstoot in de rug. Het vliegtuig vloog boven Syrië en vormde voor niemand een bedreiging.’

[Sputniknews]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Muzaffer
Muzaffer
5 jaren geleden

Volgens de amerikanen is er wel gewaarschuwd en heeft het russisch vliegtuig wel boven turkije gevlogen. Dat ie dan net boven Syrië is neergeschoten maakt niet meer uit. Raket is al onderweg. Media is nu ineens pro rusland omdat het Turkije betreft. Hypocrisie ten top.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
Reactie op  Muzaffer
5 jaren geleden

LS…

Verstandige mensen kiezen voor Rusland juist nu het om een totaal onbetrouwbaar en onberekenbaar Turkije gaat dat binnenkort ophoud te bestaan…

Typhoon
Typhoon
5 jaren geleden

Ja hoor de russen hebben de black Box niet kunnen analyseren omdat het beschadigd is !?
Hmm je eigen box niet kunnen aflezen, maar wel van alles beweren! Of willen ze de data juist niet openbaren….

Slangenzaad gelooft slangenzaad toch, waarom bewijzen….

x

Check Also

biden

‘Biden is een onwettige president en iedereen weet het’

Als we de media moeten geloven, kreeg ...

pfizer

Voormalig vicepresident Pfizer trekt aan alarmbel: ‘Ze willen jou en je familie doden’

De overheid liegt over de coronavarianten en ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

3
0
We lezen graag je reactie!x