Binnenland

2 januari: FVD-bijeenkomst & koffiedrinken op Museumplein – ‘Ik denk dat er nog veel meer zijn dan vorig jaar’

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zondag geldt het Museumplein in Amsterdam als ‘veiligheidsrisicogebied’. Iedereen kan er dan preventief worden gefouilleerd. Gisteren werd een voor zondag geplande demonstratie van Samen voor Nederland tegen het coronabeleid verboden. Er gaan oproepen rond om toch te gaan.

De ME gaat zondag zelf ook staken, maar zal paraat zijn. Samen voor Nederland-leider Michel Reijinga zegt de dupe te zijn van de ME-staking. Hij heeft de promotiecampagne stilgezet.

Nog vele koffiedrinkers

Zelf gaat hij zondag koffiedrinken op het Museumplein. “Op persoonlijke titel. Dat is mijn recht als Amsterdammer. Dat is mijn recht als Nederlander. Ik zal en mag daar niet toe oproepen. Ik mag wel de wens uitspreken het gezellig te vinden als er meer komen en we daar verder kunnen kletsen hoe nu verder,” schrijft Reijinga op Facebook. Hij zegt net als vorig jaar nog vele koffiedrinkers te verwachten.

“Wij zijn gewoon het slachtoffer van de discussie die er met de ME loopt,” zei Reijinga tegen NH Nieuws. “Want als je vijf keer vergaderd hebt in goede harmonie en in één keer wordt er zonder overleg de deur dichtgegooid, dan klopt er wederom iets niet.”

“Ik denk dat er nog veel meer koffiedrinkers zijn dan vorig jaar,” aldus Reijinga, die aangifte gaat doen wegens smaad en later.

Ongelofelijk

Forum voor Democratie houdt zondag ook een bijeenkomst op het Museumplein, weet AT5. Het betreft de kick-off van de verkiezingscampagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Onder andere Kamerlid Gideon van Meijeren zal het aanwezige publiek toespreken.

Veel mensen zijn verbolgen over het feit dat het protest officieel is verboden. “Ongelofelijk dat de demonstratie van 2 januari tegen de coronamaatregelen wordt verboden. Demonstreren is een groot goed – en de enige mogelijkheid die voor burgers overblijft als de politiek ze in de steek laat en hun grondrechten schendt,” schrijft rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Dit zei burgemeester Halsema van Amsterdam eerder over demonstreren:

4.8 66 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
121 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mike
Mike
11 maanden geleden

Zeker in een periode waar de overheid zich meer macht toe eigend.vreemde uitspraak:Ze vind het natuurlijk prima al die macht en zal nooit eens zeggen dit gaat te ver!!!!!

Yola
Yola
11 maanden geleden

Moet ik nou wel of niet gaan?
That’s the question.

Anarchy and Peace
Anarchy and Peace
11 maanden geleden

Massaal op komen dagen allemaal!

Deze dag is het kantelpunt, of je zit in het verzet of je collaboreert, zo simpel is het.

Ludger
Ludger
11 maanden geleden

Voorspellinkje; de boel loopt volledig uit de hand met ingehuurde relschoppers en pallets met bouwmateriaal die niet preventief zijn verwijderd zoals andere jaren. En de media doet er op sensatie beluste wijze verslag van. Beetje voorspelbaar..

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

121
0
We lezen graag je reactie!x