Mens en Dier

Rutte spekt EU met 30 miljard euro, maar laat eigen mensen STIKKEN: ‘Hij draait ons een rad voor ogen’

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanaf 2028 stuurt Brussel het kabinet zo’n 30 jaar lang een coronarekening van ongeveer een miljard euro per jaar, schrijft De Telegraaf. Vanavond gaat de Tweede Kamer met Rutte in debat over dit fonds. Zo mag de premier zich onder meer verantwoorden voor de toenemende invloed van de Europese Commissie die het fonds met zich meebrengt en de afspraken die er zijn gemaakt over de voorwaarden.

Tien jaar geleden zei Rutte nog dat het van de gekke is dat we meer geld aan Europa zouden moeten geven. “Wij zijn de gekke Henkie van Europa nu. Wij geven meer geld dan de meeste andere Europese landen. Daar kan de helft af.” In de afgelopen 10 jaar heeft Rutte steeds meer van ons geld weggegeven aan de EU. We zijn als het ware de pinautomaat van Brussel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png


Rutte gaat in de Kamer verdedigen waarom hij het voor Nederland een goede deal vindt om 30 miljard euro weg te geven aan geldverkwistende Europeanen, terwijl dit niet mag van zijn eigen regeerakkoord, merkt ondernemer Rutger van den Noort op.

Europarlementariër Rob Roos (FvD) schrijft: “De Tweede Kamer kan het EU-herstelfonds met groot gemak blokkeren! Dit wordt het moment van de waarheid, waarbij de parlementsleden laten zien dat zij zonder last en ruggespraak de beste keuze maken voor de Nederlandse belastingbetaler.”

Een rad voor ogen

Volgens J.S. Rosmolen draait Rutte ons een rad voor ogen. “Zoals eerder werd gevreesd, gaat Nederland betalen voor de hulp aan zuidelijke landen die de Brusselse begrotingsregels al jaren negeren.”

“Nederland gaat bijna 30 jaar lang een miljard euro extra betalen aan de EU, die daarmee andere landen sponsort. Onderwijl kan ons eigen zorgpersoneel fluiten naar een loonsverhoging en krijgen onze burgers huurverhogingen en minder hypotheekrenteaftrek,” twittert Percolator.

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dun jos
Dun jos
3 jaren geleden

Wat doet die EU eigenlijk voor Nederland, behalve ons zuur verdiende belastinggeld uit te geven.

Hein
Hein
3 jaren geleden

In het verleden ging het toch heel anders met regeringslui die er een zooitje van maakte…….

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
3 jaren geleden

Rutte heeft met volks belasting geld zijn plekje in de EU gekocht. Hij speelt de brave jongen voor de EU. Voor hem is het volk een GROTE nul !!

Walter
Walter
3 jaren geleden

Deze man heeft zijn geloofwaardigheid al jaren geleden verloren. Ik snap niet dat men hier nog op stemt.

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x