Archeologie

Egyptisch ondergronds labyrint ‘bevat 3000 kamers met hiërogliefen’

Help door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens de Mataha-expeditie in 2008 werd onderzoek verricht naar een verloren ondergronds labyrint in het Egyptische Hawara. Een reusachtige tempel, die is beschreven door klassieke historici als Herodotus en Strabo, zou 3000 kamers vol hiërogliefen en schilderingen bevatten.

Dit legendarische bouwwerk ligt volgens de auteurs al twee millennia verborgen onder het zand. In 2008 maakten Belgische en Egyptische wetenschappers de allereerste bodemscan in het gebied. Deelnemers aan de Mataha-expeditie (Mataha is Arabisch voor labyrint) probeerden het raadsel van het verloren complex voor eens en voor altijd op te lossen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het National Research Institute of Astronomy and Geophysics (NRIAG) in Caïro publiceerde de onderzoeksresultaten van de expeditie in augustus 2008 in het eigen wetenschappelijke tijdschrift. Twee maanden later werd het materiaal in aanwezigheid van de Belgische pers ook gepubliceerd door de Universiteit Gent.

Dr. Zahi Hawass, toenmalig secretaris-generaal van de Hoge Raad voor Antiquiteiten, was fel gekant tegen verspreiding van de onderzoeksresultaten en begon expeditieleden te intimideren. Uiteindelijk hebben de archeologen toch besloten het materiaal online te zetten op Labyrinthofegypt.com.

Egyptisch ondergronds labyrint 'bevat 3000 kamers met hiërogliefen'

De bodemscan onthulde in het gebied rond het labyrint, net ten zuiden van de piramide van Amenemhat III, archeologische sporen. Verspreid over een gebied van enkele hectares zijn grote ondergrondse muren gezien. De muren zijn enkele meters dik en vormen een enorm netwerk van kamers die bijna geheel afgesloten zijn.

De piramide van Amenemhat III is 58 meter hoog en de zijden zijn ongeveer 100 meter lang. Oorspronkelijk was de piramide bedekt met kalksteenplaten. Ten zuiden van de piramide lag de dodentempel die nu grotendeels verwoest is. Het was een enorm complex dat ongeveer 28.000 vierkante meter besloeg.

De tempel is vernoemd door Herodotes en Strabo. Door zijn complexe gangensysteem met talrijke kamers kreeg het de naam ‘labyrint’. Volgens Herodotes was het labyrint van koning Minos gebaseerd op dit bouwwerk. Volgens hem waren er ongeveer 3000 kamers in het complex. Oorspronkelijk was het mysterieuze complex samen met de piramide ommuurd.

Meer informatie: Labyrinthofegypt.com

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
pietje
pietje
9 jaren geleden

Ik denk persoonlijk dat we nog maar het puntje van de ijsberg hebben gezien denk dat er nog zoveeeeeeeel meer is en dat er ook heel veel verborgen gehouden wordt voor ons ! Zeker als ik die naam Zahi Hawass zie vertrouw deze vent voor geen cent ! (het rijmt ook nog ) !

avelone
avelone
9 jaren geleden

Hoe meer er wordt op gegraven hoe meer demonen en negativiteit de wereld in gestuurd wordt.

Joseph
Joseph
9 jaren geleden

Egypte is een moslim land. Welke binding hebben de huidige Egyptenaren nog met hun voorvaderen van de Farao tijden?

Blitzboy
Blitzboy
9 jaren geleden

Demonen bestaan wel
alleen als je als onzin al terug reageert
of negatief doet . dat is een demon .

zie het licht kijk wat voor liefde in je komt .

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x