Archeologie

2500 jaar oude Siberische mummie gebruikte cannabis tegen borstkanker

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit onderzoek is gebleken dat de ‘Altaj-prinses’ borstkanker had, een infectie van de beenderen en dat ze verwondingen had van een val. Archeologen denken dat de vrouw de cannabis die bij de mummie werd gevonden gebruikte tegen de pijn.

Russische onderzoekers vonden in 1993 de mummie van een jonge vrouw in de Altaj-bergen. De ‘Altaj-prinses’ leefde in de vijfde eeuw voor Christus. De wetenschappers maakten een MRI-scan, waaruit bleek dat de mummie leed aan borstkanker en dat ze zelfs uitzaaiingen had. Het zat de jonge vrouw niet mee. Ze had ook nog een botinfectie en vertoonde verwondingen die van een val afkomstig kunnen zijn geweest.

In de grafkamer van de mummie werd een koker met cannabis gevonden. De onderzoekers vermoeden dat de vrouw, die tot de steppenstam de Pazyryk behoorde, het gebruikte als medicijn.

2500 jaar oude Siberische mummie gebruikte cannabis tegen borstkanker
Tatoeage op de arm van de Altaj-prinses (Alexander Tyryshkin)

De vrouw behoorde tot de elite van de stam. Ze droeg fijne kleren uit wol en dure zijde. Bovendien was ze begraven met zes paarden om zich heen. Haar hoofd was kaal geschoren en ze droeg een pruik.

De Pazyryk, die in Zuid-Siberië leefden, hadden Europese trekken en waren nomadische ruiters en herders met een verfijnde cultuur. Hun vreemde tatoeages behoren tot de oudste ter wereld. De Altaj-prinses had onder meer tatoeages van herten en sneeuwluipaarden.

[De Redactie, The Siberian Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
AnnB
AnnB
7 jaren geleden

Dat de Cannabisplant de oudste plant op onze aarde is neem ik zeker aan. Als je weet hoe deze plant groeit en hoeveel zonlicht zij nodig heeft is het een wonder dat ze daar groeiden en overleefden. Kan natuurlijk ook zijn dat het klimaat daar 2500 jaar terug veel warmer was dan nu.

Sahin
Sahin
7 jaren geleden

Ze wisten het dus toen al dat cannabis goed was om kanker te bestrijden of het te gebruiken als pijn stiller. Als je nu tegen de mensen zegt gebruik of probeer wietolie eens uit.. kijken ze je aan als of je gek bent ,huidige mens is echt van de natuur verwijdert . Ze eten drinken ademen poepen chemicaliën en bedrijven zelfs de liefde met behulp van chemicaliën .zielig

Stefan
Stefan
7 jaren geleden

Het wordt tijd dat de mensen cannabis weer erkennen als heilige plant.

pietje
pietje
7 jaren geleden

Stefan en Sahin ben het helemaal met jullie eens en ik ben 60 dus heb de hippie periode meegemaakt toen werd het alleen maar gebruikt als verdoving voor deze rotte rotte wereld ! Als verdoving voor alle ellende ! Maar denk zeker dat het genezende krachten heeft! Als ik ooit ziek wordt ga ik zeker over naar cannabis olie ! Ga zo door jongens verspreid het nieuws ! Alle liefs van pietje

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

29
0
We lezen graag je reactie!x