Homepagina » Archeologie » 2500 jaar oude Siberische mummie gebruikte cannabis tegen borstkanker
2500 jaar oude Siberische mummie gebruikte cannabis tegen borstkanker

2500 jaar oude Siberische mummie gebruikte cannabis tegen borstkanker

Uit onderzoek is gebleken dat de ‘Altaj-prinses’ borstkanker had, een infectie van de beenderen en dat ze verwondingen had van een val. Archeologen denken dat de vrouw de cannabis die bij de mummie werd gevonden gebruikte tegen de pijn.

Russische onderzoekers vonden in 1993 de mummie van een jonge vrouw in de Altaj-bergen. De ‘Altaj-prinses’ leefde in de vijfde eeuw voor Christus. De wetenschappers maakten een MRI-scan, waaruit bleek dat de mummie leed aan borstkanker en dat ze zelfs uitzaaiingen had. Het zat de jonge vrouw niet mee. Ze had ook nog een botinfectie en vertoonde verwondingen die van een val afkomstig kunnen zijn geweest.

In de grafkamer van de mummie werd een koker met cannabis gevonden. De onderzoekers vermoeden dat de vrouw, die tot de steppenstam de Pazyryk behoorde, het gebruikte als medicijn.

2500 jaar oude Siberische mummie gebruikte cannabis tegen borstkanker

Tatoeage op de arm van de Altaj-prinses (Alexander Tyryshkin)

De vrouw behoorde tot de elite van de stam. Ze droeg fijne kleren uit wol en dure zijde. Bovendien was ze begraven met zes paarden om zich heen. Haar hoofd was kaal geschoren en ze droeg een pruik.

De Pazyryk, die in Zuid-Siberië leefden, hadden Europese trekken en waren nomadische ruiters en herders met een verfijnde cultuur. Hun vreemde tatoeages behoren tot de oudste ter wereld. De Altaj-prinses had onder meer tatoeages van herten en sneeuwluipaarden.

[De Redactie, The Siberian Times]


Vond je deze info waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

29 reacties

 1. hoe is het eigenlijk mogelijk dat een plant verboden kan worden?? wat een wereld waarin wij leven, cannabis( huisgekweekte zonder chemische troep) is bijlange niet gevaarlijk, alcohol daarentegen..
  En diegenen die beweren dat het verslavend is.. heb het jaren gebruikt om te kunnen slapen en ben er van de ene op de andere dag ook mee gestopt zonder enig probleem.

  het is hoog tijd dat de mens niet meer onderdrukt wordt door corrupte systemen die enkel het slechtste met ons voorhebben…

  15 likes
  • De reden dat het verboden is en niet als medicatie wordt erkend komt enkel door het monopolie van de farmaceutische industrie… Men wordt zo ver mogelijk van de natuur verwijderd om iedereen aan de chemicaliën te krijgen. Overal is een pilletje voor en voedsel komt tegenwoordig uit een lab…. Wake up people!

   10 likes
   • Verboden? Ik heb genoeg winkels in de buurt waar ik het voor recreatief gebruik zou kunnen kopen als ik wil.

    Zie deze site: http://www.cannabisbureau.nl/
    Zelfs de overheid produceert en verstrekt op recept.

    Waarom heb jij de behoefte om leugens te verspreiden?

    2 likes
    • days of our lives: omdat ik in belgie woon misschien?? onze nieuwe regering heeft zopas de wetgeving verstrengd, gebruik, bezit en het zelf kweken, ook maar 1 enkele plant zijn opnieuw zware strafbare feiten in ons belgenlandje en wordt even zwaar bestraft als harddrugs…

     3 likes
     • En laat jij je door die beterweters je wietje ontzeggen in België? Ik in ieder geval niet, Mafkezen. Met de hoofdletter M ja!

      Zo, nu eerst er eentje roken, namasté!

      4 likes
   • En de olie industrie, papier, stof, voedsel etc etc etc
    Cannabis kon wel eens dé oplossing zijn voor een duurzame maatschappij.

    5 likes
   • De twijfels liggen op het punt waarop het ´psychose´ opwekkend wordt.

    Dit is natuurlijk wel heel persoonlijk.

    1 likes
 2. Ze wisten het dus toen al dat cannabis goed was om kanker te bestrijden of het te gebruiken als pijn stiller. Als je nu tegen de mensen zegt gebruik of probeer wietolie eens uit.. kijken ze je aan als of je gek bent ,huidige mens is echt van de natuur verwijdert . Ze eten drinken ademen poepen chemicaliën en bedrijven zelfs de liefde met behulp van chemicaliën .zielig

  24 likes
  • Beetje kort door de bocht, deze onfortuinlijke dame is op jonge leeftijd overleden dus wanneer cannabis ingezet is voor kanker bestrijding heeft het in ieder geval niet geholpen…

   3 likes
   • Toen deze dame erg ziek was en haar einde naderde leed zij waarschijnlijk erg onder de pijnen. Een verdovend middel hielp haar hier mee om te gaan. Voor de vrouw en haar naasten was dit een troost, ook omdat men de hoop had dat met de door de verdoving verdwenen pijnen ook de kwaal genezen was. Dit getuigt van empatie en een hoge sociale ontwikkeling.

    3 likes
 3. Stefan en Sahin ben het helemaal met jullie eens en ik ben 60 dus heb de hippie periode meegemaakt toen werd het alleen maar gebruikt als verdoving voor deze rotte rotte wereld ! Als verdoving voor alle ellende ! Maar denk zeker dat het genezende krachten heeft! Als ik ooit ziek wordt ga ik zeker over naar cannabis olie ! Ga zo door jongens verspreid het nieuws ! Alle liefs van pietje

  17 likes
  • Wiet gebruiken als verdoving om de realiteit niet te zien gaat je helaas niet lukken. Je zult dingen hoogstens vanuit een ander perspectief zien. Wiet is geen alcohol!

   1 likes
   • Wel of geen jointje op, ik sta altijd aan de zijlijn en kijk naar die realiteit, die de mijne niet is maar ik zie hem objectief, en gniffel er een beetje om. Ik ben een langdurig bijstandgerechtigde dus tevens in de luxe positie om het vanuit een ander perspectief te zien en het me niet zo aan te trekken. Wat een ballast moet dat zijn om a. dit hele aasgieren circus overeind te houden en b. als je de dupe van die aasgieren bent. het idee dat je er je hele leven heel onnozel aan meegewerkt hebt en hoe ze je belazeren! Met een jointje op even headbangen op Henry Rollins wil dan wel helpen. Betere tijden komen er aan.

    3 likes
    • De idee dat je aan de zijlijn staat is subjectief
     Elke realiteit die je denkt te herkennen is illusionair.
     Denken dat je een realiteit objectief kunt zien is jezelf in de maling nemen.
     Alles is perspectief. In dit geval jouw perspectie.

     Fijn te horen dat je jezelf in een luxe positie voelt zitten.
     Mooi land hè , Nederland!
     Ik denk dat de meeste mensen niet onnozel meewerken maar doelbewust. In de hoop bij te dragen aan de wereld.
     Nederlanders zijn een vrij gevochten volkje. Met een grote waffel en een klein hartje. Zorg voor anderen zit er ingebakken. En de wil om eigen keuzes te maken, of dat nu wiet is of drank of ….
     Ik ben er trots op!

     3 likes
     • @ Padja dat is wel erg subjectief wat je nu zegt. Als je niet gehecht bent aan 3D waarden, je weinig kranten leest en haast geen tv kijkt voel je je automatisch al in een luxe positie zitten. Alle ellende, al dan niet waar of opgeblazen, gaat aan je voorbij. Die 3D realiteit zie ik in mijn idee dus objectief omdat ik er geen deel van uit lijk te maken. Mij raakt het niet, het lijkt een groot maf toneelstuk waar ik overigens niet echt voor- of nadeel van heb. Ik zie het aan en ben er niet in betrokken. Maar jij denkt dat de meeste mensen niet onnozel meewerken aan dit systeem maar doelbewust? Denk je dat ze dit doelbewust in stand houden? Ik denk het niet want als ze wisten dat ze zelf dit kromme systeem in stand houden zouden ze morgen allemaal thuisblijven, vielen de darkies overmorgen van dat voetstuk waar ze zichzelf op gezet hebben en kon de nieuwe wereld die dag erna aanvangen. En ik draag mijn steentje heus wel bij maar dan wel op mijn eigen manier, in mijn eigen tempo, waar ik zelf het meest in geloof en waar ik mij het best bij voel. Prima als je denkt dat ik mezelf in de maling neem, dat denk ik nou van al die carrierejagers in de meest onnodige, onzinnige branches en gebakken lucht sectoren, die in wezen alleen hun bazen maar lopen te spekken en morgen allemaal ineens hun baantje kwijt kunnen zijn, aan torenhoge vaste lasten vastzittend. Over jezelf in de maling nemen gesproken.

      1 likes
     • Hi Faith,
      Natuurlijk is mijn reactie ook hartstikke subjectief. De “ik” die schrijft kan niet anders. We zijn allemaal betrokken. Ook de “ik stond erbij en ik keek ernaar”. Je beent er nu eenmaal. Dus doe je mee, op jouw manier. Ik denk niet dat er zijlijnen zijn. Die bedenken we zelf om het makkelijker/ of beter te verdragen te maken.
      Ook jij bent enorm betrokken, anders zou je niet eens de moeite nemen je boodschap te verkondigen.
      Iedereen doet zijn ding en m.i. Doen de meeste mensen hun best. Helaas zijn er een paar corrupte €&@-€& waar we allemaal last van hebben. Noem je die darkies?
      Tja, en wat is een krom systeem? Er zijn verschillende systemen geprobeerd. M.i. Kan communisme een prachtsysteem zijn. We hebben gezien dat het niet werkt. Dan is ons zgn. Democratische systeem misschien zo gek nog niet. Je moet toch wat. Geen systeem wordt chaos. En ach…carrièrejagers hebben flinke welvaart gebracht. Ook die zijn nodig in het grote geheel. De ene heeft veel ambitie de ander weinig. Veel geld hebben brengt ook enorme verantwoordelijkheid en last met zich mee. Ik zou niet willen ruilen -;)

      0 likes
  • Dat is een mooie ervaring toch pietje dat u de hippie tijd heeft meegemaakt en dat ten midden van die ‘rotte’ wereld. De gevestigde orde hebben de hippies ook van binnenuit kapot gemaakt denk ik want ineens was het weg. Niet dat ik er bij was, helaas, zou het wel meegemaakt willen hebben.
   Ik denk dat het roken van cannabis in combinatie met sigaretten (joint) dan wel weer niet gezond is voor de mens. Ik hoor namelijk veel mensen die jointjes roken die zeggen dat ze er beter op worden. Tja, daar heb ik geen oordeel over maar ik observeer nou niet dat ze boven alle gezondheid uitsteken ofzo.
   Het gebruik van olie lijkt mij een betere manier van inname, maar goed, moet iedereen voor zichzelf weten natuurlijk.

   1 likes
 4. Het wordt tijd dat de mensen cannabis weer erkennen als heilige plant.

  12 likes
 5. Wat een misleidende titel. Uit niets valt af te leiden dat de cannabis specifiek gebruikt werd tegen kanker.
  Heeft in dit geval blijkbaar niets geholpen. Het zat het arme mens inderdaad niet mee. Hopelijk hielp de cannabis wel wel tegen de pijn.

  7 likes
 6. Dat de Cannabisplant de oudste plant op onze aarde is neem ik zeker aan. Als je weet hoe deze plant groeit en hoeveel zonlicht zij nodig heeft is het een wonder dat ze daar groeiden en overleefden. Kan natuurlijk ook zijn dat het klimaat daar 2500 jaar terug veel warmer was dan nu.

  4 likes
 7. Mogelijk dat cannabis werkt tegen kanker, maar de conclusies uit dit ene artikel lijken mij nogal voorbarig.

  4 likes
 8. Tja…zo lust ik er ook wel één.
  je zou ook kunnen concluderen dat een sneeuwluipaard tatoeage helpt tegen borstkanker. Een kaalgeschoren hoofd is goed voor zere botten.
  De cannabis was voor de gezelligheid.

  2 likes
 9. Waarschijnlijk was ze niet kaalgeschoren maar had ze een chemokuur ondergaan. De cannabis lag er als waarschuwing dat je dat vooral NIET moest gebruiken.

  Ofwel; nogal voorbarige conclusies.

  1 likes
 10. Deze mummies zijn dode mensen toch?
  Ik ken iemand die een gezwel probeerde te behandelen met c-olie en het gezwel is gegroeid na twee manden.Tijd voor een operatie dus.
  alternative therapie altijd proberen, en de reguliere nooit negeren.
  je heb twee kader muren nodig voor je levens stroom ja en nee, ying en yang.
  regulier en alternatief.

  0 likes
 11. @ Hoi Padja, de darkies zijn in mijn ogen de schaduwregering van de U.S, met nu dan Obama als poppetje aan een touwtje, die mag de boodschappen de wereld in brengen, die de hele wereld willen overheersen. Is het niet goedschiks dan maar kwaadschiks. Zie ook MH17 en ik verdenk ze trouwens ook van bijbelvervalsing. Het resultaat van hun handelswijze is dit kromme systeem. Er zitten daar een paar dementerende $$$$ mafkezen waar iedereen de dupe van is en die volgens mij allang in een geriatrische inrichting hoorden te zitten. Ik ben idd betrokken maar laat mijn leven niet door die $$$$ mafkezen verzieken, ik doe gewoon niet mee met dat spelletje wat op zich al een kunst is al zeg ik het zelf. En die carrierejagers die flinke welvaart hebben gebracht, zoals o.a. Steve Jobbs zeker en velen velen met hem zijn ook allleen maar zo rijk geworden omdat ze het over de ruggen van miljoenen arme mensen, vooral kinderen, verdiend hebben. Weinig welvaart daar, wel veel doffe ellende. Ja zo kan ik het ook, maar gevierd dat die jongens zijn… Ik kan daar met mijn pet niet bij. Ik ben wel blij dat ik die misdaden niet op mijn geweten heb.

  0 likes
 12. Hi Faith,
  De bijbel zoals we die nu kennen is toch samengesteld voor Amerika bestond…hoe kunnen zij dan verantwoordelijk zijn voor bijbelvervalsing?

  Er zijn slechteriken. Jij noemt hen Darkies ik noem ze €&@&- waarom koppel je ze aan de US.? Zou het niet kunnen dat zij los staan van welk systeem dan ook? En dan hun tentakels wijd om zich heen grijpen?

  China was een gesloten systeem. En had zware armoede. Sinds China het kapitalistische systeem omarmt heeft is het binnen korte tijd een grootmacht geworden. Er is blijkbaar overal waar mensen macht hebben corruptie maar in China zie je toch duidelijk dat de welvaart voor bijna alle mensen enorm is toegenomen. (Ik heb er jarenlang gewoond en heb het gezien. Mensen floreren en zijn happy. Het enige waar ze bang voor zijn is dat China op een dag besluit de deuren weer dicht te gooien)

  Libië is één vd armste landen. Maar de kadhaffi familie is de rijkste zoniet 1vd rijkste families op aarde.
  Idem voor Saddam Hoessein. Zijn dat dan ook Darkies? Ze werden/worden bevochten door de US..is dat dan de Darkies tegen de Darkies?

  0 likes
 13. @faith
  Neem Afrikaanse landen, zo rijk aan grondstoffen. waar mensen sterven van de honger ..niet omdat er geen eten of geld is maar omdat het on de zakken van de machthebbers verdwijnt.
  Die behoren volgens mij niet tot de oude elite.
  Dus er zijn denk ik twee groepen. De oude rijken en de nieuwe rijken.

  Dan zouden wij (in de westerse wereld) te maken hebben met de oude rijken. Wij hebben het aantoonbaar beter getroffen.

  Verder denkend…..ja, de wereld is ongelijk verdeeld. Praktisch gezien kunnen we niet met 7 miljard mensen in een villa wonen. Of 7 miljard privé jets of jachten hebben. Die ruimte is er gewoonweg niet.
  Je kan ook maar kaviaar eten tot je buik vol is.
  Dus op dit moment denk ik dat de machthebbers die hele bevolkingen laten creperen slechter zijn dan de oude elite die tenminste nog welvaart door lieten sijpelen naar het volk.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

nos

NOS zaait paniek over recordtemperatuur poolcirkel. Dit is er echt aan de hand

38 graden in Siberië: hoogste temperatuur ooit ...

cannabis

Israëlisch ziekenhuis onderzoekt effecten cannabis op coronavirus: ‘Zeer effectief’

In het Rambam-ziekenhuis in de Israëlische stad ...