Gezondheid

Roken: 3 Oorzaken waarom je NIET stopt

Help ons door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Iedereen weet dat roken slecht is voor je. Je kunt longkanker krijgen, ademhalingsproblemen, het ruikt vies voor niet-rokers en het kost je ook nog eens bakken met geld.

Toch stopt per jaar maar een paar procent van de rokers. Meestal met oud en nieuw worden er goede voornemens gemaakt. En een paar weken daarna zijn ze het alweer vergeten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het is nu halverwege Januari 2021… Twee weken na oud en nieuw!

Wilde jij ook stoppen met roken en ben je jouw goede voornemen nu alweer kwijt? Lees dan even verder, want er zijn drie oorzaken waarom je niet stopt met roken.

Je leest dan ook dat er één oplossing is die stoppen met roken makkelijker maakt dan eraan beginnen. En deze makkelijke manier levert voorspelbare resultaten op.

Risico’s voor lief nemen

Ondanks dat je weet dat roken erg slecht is voor je, nemen de meeste verslaafden de risico’s voor lief. Of ze wachten op een beter moment om te stoppen. Maar waarom is nu niet het goede moment?

Roken veroorzaakt wereldwijd veel ziekten die je kunt voorkomen. Sigarettenrook bevat meer dan 4000 verschillende chemicaliën, waarvan nicotine de belangrijkste is. De roesgevoelens die nicotine opwekt, zorgen gedeeltelijk voor het verslavende effect van roken.

En wanneer het nicotineniveau in je lijf te laag wordt, krijg je last van ontwenningsverschijnselen. Maar deze verschijnselen zijn na een paar dagen al verwaarloosbaar.

Waarom kost stoppen met roken op de ouderwetse manier dan tóch veel moeite? Wel… Dit komt, doordat een rookverslaving uit meerdere verslavingen tegelijk bestaat.

Lees verder en ontdek de 3 oorzaken waarom je (tot nu toe) nog niet gestopt bent met roken en wat deze ouderwetste manier is.

Oorzaak 1 – Meerdere verslavingen

Een rookverslaving bestaat in feite uit meerdere verslavingen.

 1. Een fysieke verslaving
  De verslaving aan nicotine, en andere chemische toevoegingen, die tabaksfabrikanten in sigaretten stoppen om mensen verslaafd te krijgen en te houden, is de fysieke verslaving. Er wordt een lichamelijke behoefte gecreëerd. Nicotine geeft een soort roes, je wordt er rustiger van. Althans, in het begin.
  Zodra je echt verslaafd bent is die rust verdwenen, dan komt de fysieke behoefte aan nicotine. Je lichaam schreeuwt er gewoon om en maakt dat je gestrest raakt als je geen sigaretten meer hebt. Pas als je weer een trekje neemt keert de rust terug. Toch wordt die stress nog door iets anders veroorzaakt, namelijk:
 2. Een mentale verslaving
  De handelingen, het hele rookritueel, een sigaret in je handen hebben, de beweging van de sigaret naar je mond brengen, een trekje nemen, de rook inhaleren en langzaam weer uitblazen, de as van je sigaret tikken…
  Dát hele ritueel is vele malen verslavender dan de chemische stoffen in de sigaret!
2 – Geprogrammeerd brein

Als je meer dan twintig sigaretten (of shaggies) per dag rookt ben je de hele dag bezig met allerlei handelingen en rituelen die we ‘roken’ noemen.

Voor de meeste sigaretten heb je een vast moment. Bijvoorbeeld bij de bushalte, na de lunch, bij het telefoneren, in de kroeg, enzovoort. Als je dan ineens geen peuk meer opsteekt, mis je iets. Er valt een leegte en je weet niet meer hoe je die moet vullen.

Stel je rookt twintig sigaretten per dag en elke sigaret doe je tien trekjes over. Bij elk trekje voer je dan jouw rookritueel uit. Dan geeft het je door de chemische stoffen ook nog eens een ontspannen gevoel. Dat is dus 200 keer of meer per dag dat je die handelingen uitvoert!

Geen wonder dat je het lastig vindt om te stoppen, want je hebt je brein volledig geprogrammeerd op het constant najagen van dat ontspannen gevoel wat hoort bij die handelingen.

En daar heb je meteen de kern te pakken waarom de ouderwetse manier niet genoeg is als je wilt stoppen met roken. Je bent een gewoontedier, vastgeroest in een zich jarenlang herhalend dagelijks patroon. Je hebt je brein keihard geprogrammeerd met deze conditionering!

3 – Wilskracht of niet?

Wist je dat het doorbreken van patronen één van de moeilijkste dingen is voor mensen. Ook al weet je dat iets niet goed voor je is, kun je het toch niet laten. Je hebt allerlei steeds terugkerende situaties gekoppeld aan roken.

Je ziet bijvoorbeeld een kopje koffie en denkt: daar hoort een sigaretje bij. Het is die mentale conditionering die je moet zien te doorbreken. Dat kun je doen op wilskracht, maar dat is dan ook meteen de moeilijkste en meest onhandige manier die je je kunt bedenken.

Stoppen met roken op wilskracht kost je bergen energie en het is een gevecht tegen jezelf. Dit komt doordat je onderbewustzijn zegt dat je moet roken. Op onbewust niveau is roken nog steeds aantrekkelijk voor je. Nodig zelfs.

Dus waarom pak je het dan niet aan, daar waar het probleem begint? In je onderbewustzijn?

Stoppen met NUL moeite?

Er is maar één manier om met absoluut NUL moeite te kunnen stoppen met roken. En dat is door je onderbewustzijn opnieuw te programmeren en de link tussen situaties/momenten en het rookritueel te verbreken.

Je maakt daarmee het roken op onbewust niveau ONaantrekkelijk.

Als je dát doet, stop je automatisch met roken. En ineens realiseer je je dat je al een week niet gerookt hebt! En dan een maand!!

Je taalt er niet meer naar. Nooit meer. In feite ben je weer een niet-roker geworden. Het voelt alsof de tijd wat roken betreft, teruggedraaid is naar het moment voordat je ooit je eerste sigaret opstak.

Stoppen met roken lijkt nu misschien nog een harde noot om te kraken, voorals als je denkt dat het je veel wilskracht gaat kosten en dat het moeilijk is om te stoppen en gestopt te bijven.

Bedenk je dan dat je dat soort problemen alleen krijgt als je op de ouderwetste manier probeert te stoppen, zoals:

 • Op wilskracht stoppen
 • Een laserbehandeling tegen het roken doen
 • Nicotinekauwgom en/of -pleisters gaan gebruiken
Stoppen met roken kan heel makkelijk en snel

Het professionele HypnoSmoke Programma helpt jou moeiteloos van je rookverslaving af, omdat het op onbewust niveau het roken onaantrekkelijk maakt voor je. Dit heeft een uiterst voorspelbaar effect dat je inderdaad stopt met roken.

Onder andere de University of Washington School of Medicine heeft onderzoek gedaan naar de methode die ook in HypnoSmoke wordt gebruikt. En wat bleek? Het percentage rokers dat hierna definitief bevrijd is van deze verslaving, ligt boven de 90 procent! (zie hier voor meer bewijs)

Stap in de tijdmachine!

Door het volgen van deze 10-delige cursus vergeet je als het ware te roken. Het zal aanvoelen als een tijdmachine die je terug transporteert naar het moment vóór je eerste sigaret. Hierdoor word je niet langer getriggerd op de momenten dat je eerder ging roken, bijvoorbeeld na het opstaan of bij een kop koffie.

Je verwijdert de verslaving uit je onderbewustzijn en zodoende verdwijnt je drang om te roken volledig en vanzelf. Je hebt dan ook absoluut geen wilskracht nodig om op deze manier te stoppen met roken.

Ervaar het nu zelf en download hier HypnoSmoke, en ervaar hoe ook jij spontaan vergeet te roken. Eindelijk ben je voorgoed verlost van je verslaving. Dát is vrijheid en dat is bevrijdend!

Je zult zien hoe snel je weer fit bent en je jouw gezonde frisse huidskleur terugkrijgt. Je adem is schoner, je huis en je kleding ruiken frisser, je hebt veel minder stress en je houdt ook nog eens een heleboel geld over.

De prijs voor dit professionele programma is € 397,-.

Draai de tijd terug! Investeer nu in jezelf om razendsnel, supergemakkelijk en levenslang van het roken bevrijd te zijn, door weer een NIET-ROKER te worden.

Klik hier voor meer info en downloaden

2.1 14 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Alex
Alex
3 jaren geleden

I Vape. E-cigarette (mod). No tobacco for me! The only substances I add with a 50/50 pg/vg Base is 5mg nicotine shots and eLiquid. It’s great! Got 3 mods and only use one at 50 watts at the moment (it can handle 100 watts) I got a 6.5 ml Tank. No more coughing and you feel a 100% better! No smelly clothes, living rooms, bed rooms, no yellow stains from tobacco smoke, its a great invention! And also cheaper ;o)

Jan van Vliet
Jan van Vliet
3 jaren geleden

Ik ben wel gestopt. Al 10 jaar. Geen dag spijt gehad. Je moet het echt willen….echt. Tussen de oren. Anders werkt geen therapie, geen pleister, geen boek. Niks.

BertRoermond
BertRoermond
3 jaren geleden

waarom hebben ze het in het artikel alleen over Nicotine ? de fabrikanten voegen nog een aantal verslavende stoffen toe aan de tabak. als je alleen van Nicotine moet afkicken dan is het niet zo zwaar. Maar het vuile zit ‘m juist in die andere stofjes, zoals blauwzuur..

Jill
Jill
3 jaren geleden

Oorzaak 4: je mag je mondkapje dat je beschermt tegen een gevaarlijk longvirus afzetten om te roken. En eens het aroma in je mondkap zit, kan je de hele dag nicotine inademen.

Back to top button