Lezersbrieven

30 november: Wordt Zwitserland onze hoop of onze ondergang?

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

30 november – nu al wereldschokkend nieuws

Op die datum zullen de Zwitsers voor een referendum naar de stembus gaan. Door onduidelijkheid in stemming bij de regering (120 voor, 119 tegen) wordt dit referendum gehouden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Wat is hier zo schokkend aan?

Zwitserland wil repatriëring van hun goud! Dit is o.a. omdat de banken minimaal 20% Fractionele Reserve moeten hebben. De huidige polls geven aan dat een overgrote meerderheid voor repatriëring gaat stemmen.

Zoals misschien al bekend heeft Duitsland ook gevraagd aan de VS voor repatriëring van hun goud. De FED (Federal Reserve System ofwel de Centrale Bank van de VS. Red.) heeft aangegeven tot 2020 de tijd te nemen om de 300 ton terug te ‘geven’. Momenteel is er ongeveer 37 ton teruggestuurd. Dikke vinger naar Duitsland en er zouden hierbij al allerlei alarmbellen af moeten gaan. Als iets in een paar weken of een paar maanden geregeld kan zijn, waarom dan 7-8 jaar erover moeten doen?

Wat zullen de gevolgen van dit referendum zijn?

  • Implosie van het Fractionele bankensysteem?
  • Een nieuwe globale crisis?
  • Omvallen van banken?
  • Het definitief failliet gaan van de VS?
  • Of zelfs WW3?

Het vermoeden gaat dat de VS het goud meerdere keren op papier heeft doorverkocht en het dus niet meer heeft, of niet meer weet tot wie welk goud behoort.

Hoe hard kunnen de Zwitsers het spelen om hun goud terug te krijgen?

Ik ben geen Nostradamus, maar kan wel begrijpen en bedenken wat voor gevolgen dit allemaal zou kunnen hebben. Is dit eindelijk de klap, die het huidige monetaire stelsel laat klappen? Voor mijzelf denk ik dat dat een zegen zou zijn op de lange termijn, maar op korte termijn zijn de gevolgen misschien niet te overzien.

Ondanks de belangrijke implicaties, wordt er niets gemeld in de mainstream media. Waarom niet? Over Nederlands goud wordt überhaupt al niet gesproken. Google is dus weer een grote vriend en kennisbank gebleken.

Maakt mijn bezorgdheid me tot een aluhoedje of conspiracy-gekkie, of is het terecht dat ik bezorgd ben voor mijn kinderen en mijn medemens?

Stefan,
Den Haag

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marijke
Marijke
9 jaren geleden

Dankjewel dat je ons informeert Stefan, er zal toch iets moeten gebeuren, vroeger of later…… misschien kunnen we maar het beste meteen door de zure appel heenbijten ….

Rik
Rik
9 jaren geleden

Als je bijvoorbeeld op telegraaf.nl een commentaar plaatst met het woord “NESARA” erin dan kun je er zeker van zijn dat het niet geplaatst wordt 🙂 .

NESARA is een wet in de US die in 2000 al is getekend en onder andere terug wil gaan naar de gouden standaard. Zie voor meer informatie: http://nesara.nl/

Laten we hopen dat de Zwitsers voorop gaan in het afdwingen van de uitvoering van deze wet 🙂 .

Vvriend
Vvriend
9 jaren geleden

Zou de VS echt zó roekeloos en arrogant geweest zijn dat ze denken dat ze de hele wereld konden bestelen?

Nesara.nl ziet er wel tof uit, maar ik mis een een bibliografie of enigenvorm van verwijzing. Is daarom niet bruikbaar.

An Archist
An Archist
9 jaren geleden

Even een kleine update op de hele situatie:
http://www.zerohedge.com/news/2014-11-16/real-reason-why-germany-halted-its-gold-repatriation-ny-fed

lijkt me een duidelijk verhaal. Alleen als de Duitsers zwichten voor diplomatie spierballentaal, wat kunnen de Zwitsers dan uithalen? Bij Zwitserland gaat het al om het dubbele aan goud (1500 ton tegen +- 850 ton van Duitland).

Daarnaast nog een klein informatief dingetje: inmiddels is de Euro nog maar 1.17 Dollar waard. En terwijl de VS gewoon failliet is, de Dollar nog maar 3 cent van die Dollar waard is. Is de Euro dan zo diep gezonken? Of is het omdat er een overkoepelende munt an zit te komen? Kom er maar in Poetin…..

Back to top button
6
0
We lezen graag je reactie!x