Binnenland

Directeur Stichting ALS plunderde kas voor privédoeleinden

Help mee door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een oud-directeur van Stichting ALS heeft begin dit jaar 92.000 euro uit de kas overgemaakt naar zijn privérekening. Twee leden van de Raad van Toezicht hebben dat gezegd in Elsevier. De directeur, Eric Nolet, is daarna op non-actief gesteld en heeft het bedrag teruggestort.

Op het hoofdkantoor van Stichting ALS in Den Haag werken vijf betaalde krachten, maar verder wordt bijna alles door vrijwilligers gedaan. Daarom zit de stichting in haar maag met de poging tot diefstal van Nolet. De accountant van de stichting ontdekte eind januari dat Nolet bijna een ton naar zijn eigen rekening had overgemaakt. Hij werd binnen drie dagen op non-actief gesteld.

De Raad van Toezicht betreurt de diefstal en is woedend. “We hebben hiervan opgestoken dat we de touwtjes nog strakker in handen moeten houden. Dit was een hard leermoment,” zei voorzitter Marguerite Soeteman-Reijnen. De stichting onderzoekt of er juridische stappen tegen Nolet kunnen worden genomen. Het is niet duidelijk waarom hij de kas plunderde.

Stichting ALS maakte de afgelopen maanden een snelle groei door. In korte tijd werd veel geld opgehaald voor onderzoek naar de spierziekte. Met de ijsemmeractie is in Nederland 1,8 miljoen euro opgehaald.

[Elsevier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
13 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
huisheks
huisheks
7 jaren geleden

We hebben net het artikel kunnen lezen over een basisinkomen voor iedereen.
Als commentaar heb ik aangestipt dat een mentaliteitsverandering nog zal zijn om e.e.a. te kunnen laten werken.
Als dit soort figuren nog steeds hun handen niet thuis kunnen houden en blijven graaien is uiteraard een
project als “geld voor iedereen ” gedoemd ten onder te gaan.
Dit kan alleen werken als mensen zich niet willens en wetens over de rug van de maatschappij willen verrijken. Dit is een klassenmaatschappij, hoe je het ook bekijkt. En dat moet eerst opgelost worden.
Kastensystemen hebben nooit gewerkt en zullen ook nooit werken.

Nico
Nico
7 jaren geleden

Megagaaies. opknopen en wel direct.

Kalki
Kalki
7 jaren geleden

De hebzucht van de mens zit nu 1-maal diep geworteld (Het geval van Stichting ALS). We zien dat in ook zo veel andere gevallen, laatst ook weer bij een rampenbestrijdings Stichting o.a. en worden er zo maar goede doelen vernietigd. Als dit zo door gaat, het saborteren van goede doelen, dan kan dat makkelijk ontaarde in een alomvattende atoomoorlog en vernietiging van de mensheid.

Sychosid
Sychosid
7 jaren geleden

“De stichting onderzoekt of er juridische stappen tegen Nolet kunnen worden genomen.”

Hoezo onderzoeken? Aangifte doen! Dit is je reinste diefstal. Een gewone medewerker was allang gearresteerd en vervolgd.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

13
0
We lezen graag je reactie!x