Homepagina » UFO » 326 waarnemingen van onbekende objecten gemeld in 2012
326 waarnemingen van onbekende objecten gemeld in 2012

326 waarnemingen van onbekende objecten gemeld in 2012

Het Belgisch UFO-meldpunt heeft het afgelopen jaar 326 waarnemingen binnengekregen, 40 meer dan het jaar ervoor.

Dat is vernomen bij de organisatie die meldingen van vreemde verschijnselen in het luchtruim verzamelt en op zoek gaat naar mogelijke verklaringen.

Het jaar van het UFO-meldpunt in België loopt van augustus tot juli. In de periode 2011-2012 waren er 310 meldingen. In dezelfde periode 2010-2011 waren dat er 271. Sinds de start van het meldpunt in 2007 zijn er inmiddels ruim 1100 meldingen gedaan.

Onscherp

Vrijwel alle meldingen komen van particulieren, maar ook van onder andere het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI).

Van de onderzochte meldingen is ongeveer 90 procent logisch te verklaren. In de meeste gevallen bleek het te gaan om lampionnen, meteoren of kometen. Een aantal meldingen is niet te verklaren. Het foto- en videomateriaal blijkt vaak onscherp.

“De stijging is enerzijds te verklaren door het fenomeen van de Thaise wensballonnen, al kregen we de afgelopen feestdagen geen enkele melding, allicht door de waarschuwingen in de media,” lichtte coördinator van het meldpunt Frederick Delaere toe. “Anderzijds hebben mensen minder vrees om te melden, al kampen we met het probleem dat er bij meldingen te veel informatie ontbreekt, zoals een datum of exacte plaats. Daarom gaan we het meldingsformulier uitbreiden naar zeven stappen, niet om mensen af te schrikken, maar om meer informatie te verzamelen.”

Onderbouwde verklaring

Ieder jaar komen er ook enkele grappen binnen, maar die vallen er al snel tussenuit omdat mensen niet antwoorden op vragen of omdat het verschijnsel niet overeenkomt met de omgeving.

Het doel van het Belgisch UFO-meldpunt is niet het onomstootbare bewijs leveren dat buitenaards leven bestaat, maar vreemde luchtverschijnselen een onderbouwde verklaring te geven.

Bron: Belga.be

Gerelateerd:

 Vond je deze info interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Ga vlug naar onze shop en profiteer nog tot en met 8 juli van 15% korting! KLIK HIER!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

10 reacties

 1. Ik zou graag een link zien naar die Belgische database, via “bron:Belga.be” vind ik niets. Verder heeft Niburu wel een tabblad UFO-database waar je meldingen kunt uploaden; ook hier ontbreekt de mogelijkheid om de database te bekijken. In het kader van disclosure lijkt het me goed om zeker die database open te stellen.
  Practice what you preach!

  0 likes
 2. @ antonio: Ik denk dat deze link je naar het bewuste Belgisch meldpunt brengt http://www.ufomeldpunt.be/

  0 likes
 3. [quote name=”Marc”]@ antonio: Ik denk dat deze link je naar het bewuste Belgisch meldpunt brengt http://www.ufomeldpunt.be/%5B/quote%5D

  klopt, bedankt Marc!

  http://www.ufomeldpunt.nl/ doet het ook, ik had het zelf kunnen bedenken. Misschien kan er een link geplaatst worden op deze site?

  0 likes
 4. [quote name=”antonio”]Ik zou graag een link zien naar die Belgische database, via “bron:Belga.be” vind ik niets. Verder heeft Niburu wel een tabblad UFO-database waar je meldingen kunt uploaden; ook hier ontbreekt de mogelijkheid om de database te bekijken. In het kader van disclosure lijkt het me goed om zeker die database open te stellen.
  Practice what you preach![/quote]
  Oke deels eens maar ten eerste heeft u kennelijk een lui karakter want om achter het meldpunt adres te komen kun je zelf ook zoeken.Een meldpunt is niet verplicht openheid van zaken te doen aan jan pietje de burger.Bovendien niet iedereen zit te wachten om zwever te worden genoemd, als je de gegevens op straat gooit.Maar bovenal is juist dit meldpunt met de stand van zaken naar buiten gekomen middels een artikel wat Niburu als bron heeft gebruikt.En een slimmerik denkt ook nog eens aan het woord Privacy!!En door juist geen gegevens publiek te maken, en af te wachten of er nog andere op elkaar gelijkende berichten binnen komen, ben je de slimste!!Allemaal dingetjes die je mooi vergeten bent, maar wel alvast een stekelige opmerking richting Niburu doet.

  0 likes
 5. [quote name=”antonio”]Ik zou graag een link zien naar die Belgische database, via “bron:Belga.be” vind ik niets. Verder heeft Niburu wel een tabblad UFO-database waar je meldingen kunt uploaden; ook hier ontbreekt de mogelijkheid om de database te bekijken. In het kader van disclosure lijkt het me goed om zeker die database open te stellen.
  Practice what you preach![/quote]
  Beter lezen vooral deze zin Het doel van het Belgisch UFO-meldpunt is NIET het onomstootbare bewijs leveren dat buitenaards leven bestaat, maar vreemde luchtverschijnselen een onderbouwde verklaring te geven.Dus wat heb je nu geschreeuwd vraagteken, NONSENS!!!

  0 likes
 6. Tot nu toe blijft het ufo raadseltjes met een ullusonistis gezicht Een onbetrouwbaarheid..van echt of onecht ik zelf heb weleens ook verschijnsels gezien van lichten en objechten in de atmosfeer..hoe meer men gaat geloven hoe meer ufo,s er worden gemeld..het zijn gewoonweg de gedachtenbeelden van mensen die zich creeeren en manifesteren in de atmosfeer
  net als een ullusionist die beelden scheppen die zeer echt lijken..de ullusie van het zien…LIJKT ZEER ECHT en toch niet echt… vandaar dat er ook een wel of niet.. echt of onecht ..gezichtsbeelden gevormd worden het zijn beelden bewegende beelden van de ullusie kracht…beelden geschept door het denken ..tussen het denken en het zien heerst ook grote onzekerheden en onbetrouwbaarheid.. GEWOONWEG de ullusie ontmantelen de ullusie van het zien..in het grote NIETS..

  0 likes
 7. Helemaal mee eens! Het verschil tussen (onechte) fantastische projecties en ware ontmoetingen met onbekende voertuigen van buitenaardse intelligenties. Even een tegenvraag aan u, zou U zich zomaar bekend maken aan het gepeupel van deze planeet? De kans dat u afgeslacht word of het contact in de kiem gesmoord is meer dan reëel!

  [ufo raadseltjes met een ullusonistis gezicht Een onbetrouwbaarheid..van echt of onecht ik zelf heb weleens ook verschijnsels gezien van lichten en objechten in de atmosfeer..hoe meer men gaat geloven hoe meer ufo,s er worden gemeld..het zijn gewoonweg de gedachtenbeelden van mensen die zich creeeren en manifesteren in de atmosfeer
  net als een ullusionist die beelden sen onbetrouwbaarheid.. GEWOONWEG de ullusie ontmantelen de ullusie van het zien..in het grote NIETS..[/quote]

  0 likes
 8. [quote name=”Hunting Wolf”][quote name=”antonio”]Oke deels eens maar ten eerste heeft u kennelijk een lui karakter want om achter het meldpunt adres te komen kun je zelf ook zoeken.Een meldpunt is niet verplicht openheid van zaken te doen aan jan pietje de burger.Bovendien niet iedereen zit te wachten om zwever te worden genoemd, als je de gegevens op straat gooit.Maar bovenal is juist dit meldpunt met de stand van zaken naar buiten gekomen middels een artikel wat Niburu als bron heeft gebruikt.En een slimmerik denkt ook nog eens aan het woord Privacy!!En door juist geen gegevens publiek te maken, en af te wachten of er nog andere op elkaar gelijkende berichten binnen komen, ben je de slimste!!Allemaal dingetjes die je mooi vergeten bent, maar wel alvast een stekelige opmerking richting Niburu doet.[/quote]
  Beste Hunting Wolf, dat van dat luie karakter klopt deels, ik geloof dat het gemak of de ICT de mens moet dienen. Als ik zoek op UFO meldpunt krijg ik zo’n drie dingen te zien: http://www.ufomeldpunt.nlhttp://www.ufowijzer.nlhttps://www.ninefornews.nl Met mijn verzoek om “de database open te stellen” bedoel ik natuurlijk niet om de naam en/of emailadres van de melder te openbaren. Wel om de meldingen voor iedereen zichtbaar te maken, ik geloof dat alleen transparantie en ondersteuning ons hierbij helpt. Misschien worden meldingen hier wel doorgegeven aan een van de andere websites, dat is ook niet erg maar meld het dan. Per land een database waar iedereen kan melden en kan zien wat er gemeld is (uiteraard met behoud van anonimiteit) lijkt me iedereen ten goede te komen.
  Ik zou het ook enorm toejuichen als er een app ontwikkeld wordt waarmee je een waarneming vanaf je smartphone met GPSgegevens en richting kunt uploaden. Uit kruispeilingen kvan meerdere waarnemers kun je dan vrij makkelijk gegevens als snelheid en bewegingsrichting afleiden.

  0 likes
 9. Er zijn ook heel veel mensen die een wit bewegend stipje zien als het donker is en er dan niet bij na (willen) denken dat het een satelliet is…

  0 likes
 10. [quote name=”jolanda”]Helemaal mee eens! Het verschil tussen (onechte) fantastische projecties en ware ontmoetingen met onbekende voertuigen van buitenaardse intelligenties. Even een tegenvraag aan u, zou U zich zomaar bekend maken aan het gepeupel van deze planeet? De kans dat u afgeslacht word of het contact in de kiem gesmoord is meer dan reëel!

  [/quote][/quote]

  Aangezien zij zich blijkbaar al door de ruimte kunnen bewegen op een manier die wij niet kunnen zou je toch eerder denkend dat zij technisch veel verder zijn dan wij. Dus ja…zij zouden gewoon contact maken zonder ook maar 1 greintje angst. Ook hun wapens zouden namelijk veel meer geavanceerd zijn dan de onze en ons in een oogwenk kunnen uitroeien mochten ze worden aangevallen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

ollongren

Ollongren gaat er eigenhandig voor zorgen dat je geen huis kunt krijgen

Een wetsvoorstel van minister Ollongren van Binnenlandse ...

mh17-proces

‘MH17-proces laat zien: Nederlandse justitie is totaal corrupt’

Op vrijdag 3 juli zei Hendrik Steenhuis, ...