UFO

326 waarnemingen van onbekende objecten gemeld in 2012

Help mee door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Belgisch UFO-meldpunt heeft het afgelopen jaar 326 waarnemingen binnengekregen, 40 meer dan het jaar ervoor.

Dat is vernomen bij de organisatie die meldingen van vreemde verschijnselen in het luchtruim verzamelt en op zoek gaat naar mogelijke verklaringen.

Het jaar van het UFO-meldpunt in België loopt van augustus tot juli. In de periode 2011-2012 waren er 310 meldingen. In dezelfde periode 2010-2011 waren dat er 271. Sinds de start van het meldpunt in 2007 zijn er inmiddels ruim 1100 meldingen gedaan.

Onscherp

Vrijwel alle meldingen komen van particulieren, maar ook van onder andere het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI).

Van de onderzochte meldingen is ongeveer 90 procent logisch te verklaren. In de meeste gevallen bleek het te gaan om lampionnen, meteoren of kometen. Een aantal meldingen is niet te verklaren. Het foto- en videomateriaal blijkt vaak onscherp.

“De stijging is enerzijds te verklaren door het fenomeen van de Thaise wensballonnen, al kregen we de afgelopen feestdagen geen enkele melding, allicht door de waarschuwingen in de media,” lichtte coördinator van het meldpunt Frederick Delaere toe. “Anderzijds hebben mensen minder vrees om te melden, al kampen we met het probleem dat er bij meldingen te veel informatie ontbreekt, zoals een datum of exacte plaats. Daarom gaan we het meldingsformulier uitbreiden naar zeven stappen, niet om mensen af te schrikken, maar om meer informatie te verzamelen.”

Onderbouwde verklaring

Ieder jaar komen er ook enkele grappen binnen, maar die vallen er al snel tussenuit omdat mensen niet antwoorden op vragen of omdat het verschijnsel niet overeenkomt met de omgeving.

Het doel van het Belgisch UFO-meldpunt is niet het onomstootbare bewijs leveren dat buitenaards leven bestaat, maar vreemde luchtverschijnselen een onderbouwde verklaring te geven.

Bron: Belga.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
antonio
antonio
9 jaren geleden

Ik zou graag een link zien naar die Belgische database, via “bron:Belga.be” vind ik niets. Verder heeft Niburu wel een tabblad UFO-database waar je meldingen kunt uploaden; ook hier ontbreekt de mogelijkheid om de database te bekijken. In het kader van disclosure lijkt het me goed om zeker die database open te stellen.
Practice what you preach!

Marc
Marc
9 jaren geleden

@ antonio: Ik denk dat deze link je naar het bewuste Belgisch meldpunt brengt http://www.ufomeldpunt.be/

antonio
antonio
9 jaren geleden

[quote name=”Marc”]@ antonio: Ik denk dat deze link je naar het bewuste Belgisch meldpunt brengt http://www.ufomeldpunt.be/%5B/quote%5D

klopt, bedankt Marc!

http://www.ufomeldpunt.nl/ doet het ook, ik had het zelf kunnen bedenken. Misschien kan er een link geplaatst worden op deze site?

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

[quote name=”antonio”]Ik zou graag een link zien naar die Belgische database, via “bron:Belga.be” vind ik niets. Verder heeft Niburu wel een tabblad UFO-database waar je meldingen kunt uploaden; ook hier ontbreekt de mogelijkheid om de database te bekijken. In het kader van disclosure lijkt het me goed om zeker die database open te stellen.
Practice what you preach![/quote]
Oke deels eens maar ten eerste heeft u kennelijk een lui karakter want om achter het meldpunt adres te komen kun je zelf ook zoeken.Een meldpunt is niet verplicht openheid van zaken te doen aan jan pietje de burger.Bovendien niet iedereen zit te wachten om zwever te worden genoemd, als je de gegevens op straat gooit.Maar bovenal is juist dit meldpunt met de stand van zaken naar buiten gekomen middels een artikel wat Niburu als bron heeft gebruikt.En een slimmerik denkt ook nog eens aan het woord Privacy!!En door juist geen gegevens publiek te maken, en af te wachten of er nog andere op elkaar gelijkende berichten binnen komen, ben je de slimste!!Allemaal dingetjes die je mooi vergeten bent, maar wel alvast een stekelige opmerking richting Niburu doet.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

10
0
We lezen graag je reactie!x