Archeologie

Legendarische Witte Stad ontdekt in regenwoud Honduras

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Archeologen hebben in het noordoosten van Honduras overblijfselen van steden, aarden wallen en een piramide gevonden, zo schrijft National Geographic. Eén van de meest spectaculaire vondsten was het hoofd van een beeld dat een mythisch wezen – half mens, half jaguar – voorstelt.

De vindplaats is zo goed als onaangetast, aldus archeoloog Christopher Fisher van de Universiteit van Colorado. De artefacten zijn gedateerd op 1000 tot 1400 na Christus. In tegenstelling tot de in de regio thuishorende Maya’s is over deze cultuur zo goed als niets bekend. De archeologen hebben er zelfs geen naam voor.

De legende van de ‘Witte Stad’ of de ‘Stad van de Apengod’ wordt in de omgeving al eeuwen doorverteld. Eerste concrete aanwijzingen voor de site kregen de wetenschappers in 2012 door luchtfoto’s. Na de expeditie gaan ze er vanuit dat ze niet één stad, maar de resten van een complete verloren gegane beschaving hebben gevonden.

Om plunderingen te voorkomen willen de archeologen de locatie van de stad niet prijsgeven. De stad ligt in een afgelegen en onbewoond gebied. Al lang doen geruchten de ronde dat er een verloren stad in dat gebied ligt.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pascal
Pascal
8 jaren geleden

Moet het niet zijn, Herontdekt?

Bij de superelite, de 33ste graad van de Vrijmetselarij is dit oude koek en gooien hun het nu in de media net als zoveel herontdekte zaken. We mogen wat meer weten van die 33ste graad superelite.

gerrit
gerrit
8 jaren geleden

al die beschavingen zijn allemaal ten onder gegaan omdat ze voor materiaal kozen en materiaal aanbeden .
en ja de zon is ook materie. en gaat niet om plundering ze willen alle satanisme beeldjes en goud zelf houden en miss wat nieuwe ideetjes opdoen voor nwo HIJ DIE KENNIS BEZIT CONTROLEERD DE SHEEPLE …… en je moet er toch niet aan denken dat mensen beeldjes zien van vliegtuigen (zoals eerder gevonden)

http://www.abovetopsecret.com/forum/thread944899/pg1

ff copy paste weet niet hoe ik een goed functionerende link moet posten 😛

brainstormforum
brainstormforum
8 jaren geleden

Om plunderingen te voorkomen of om nieuwsgierige mensen weg te houden?
En moeten ze eerst de dingen die niet in de geschiedenis passen weg halen?

Sé Paratist
Sé Paratist
8 jaren geleden

“Eén van de meest spectaculaire vondsten was het hoofd van een beeld dat een mythisch wezen – half mens, half jaguar – voorstelt.”

Hopen dat opa Bush niet langs komt om dat relikwie te jatten als troffee voor Scull & Bones…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x