Homepagina » Het Complot » “Geen twijfel dat westerse geheime diensten achter moord op Russische oppositieleider Nemtsov zaten”
"Geen twijfel dat westerse geheime diensten achter moord op Russische oppositieleider Nemtsov zaten"

“Geen twijfel dat westerse geheime diensten achter moord op Russische oppositieleider Nemtsov zaten”

In Moskou gonst het van de complottheorieën over de moord op de Russische oppositieleider Boris Nemtsov. Zondag gingen in de stad tienduizenden mensen de straat op voor een herdenkingsmars voor de oud-vicepremier.

“Er is geen twijfel dat de moord op Nemtsov is georganiseerd door de westerse geheime diensten,” zei de Tsjetsjeense waarnemend president Ramzan Kadyrov op zijn Instagram-pagina.

Eric Kraus, directeur van Nikitsky Capital in Moskou, schreef op Facebook: “Misschien WAS de CIA erbij betrokken. Ze hebben veel ergere dingen gedaan. Misschien was het een groep Russische nationalisten of waren het wanhopige fascisten uit Kiev die er niet in zijn geslaagd om nog een vliegtuig te raken. Ik heb geen bewijs, we kunnen alleen maar gissen. Wel is duidelijk dat Poetin er absoluut niets mee te maken heeft.”

Professor Mark Galeotti van de New York-universiteit merkt op dat politieke moorden in Rusland zelden worden opgelost, zelfs als de dader wordt gevonden. Journalisten Paul Khlebnikov, Anna Politkovskaya en Vladislav Listyev werden in de afgelopen 20 jaar vermoord, maar de zaken zijn nooit opgelost.

Volgens sommigen zijn er duistere krachten actief die niet ontmaskerd of beheerst kunnen worden. Het openbare leven is een theater en mensen krijgen nooit te zien hoe het er backstage aan toe gaat, zo is de gedachte.

Er is geen videomateriaal van de schietpartij beschikbaar omdat de camera’s in het gebied niet werkten, zo meldde de krant Kommersant maandag op basis van gesprekken met ambtenaren van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De moordaanslag komt op een gevoelig moment. De VS en de Europese Unie zijn met Rusland in een conflict beland over het oosten van Oekraïne. De VS en de EU hebben afgelopen jaar economische sancties opgelegd en beschuldigen Rusland van betrokkenheid bij de opstand van de separatisten in Oekraïne, een beschuldiging die Poetin ontkent.

[Bloomberg]


Vond je dit artikel waardevol? Deel het dan met je vrienden op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Poetin weet als hij dit zou flikken dat iedereen naar hem zou wijzen en wie heeft er baatbij dat men naar Popetin wijst? Juist ja,,, plus iedereen weet dat hij een KGB agent is geweest die zou een vijand wel beter op geruimt hebben dan zo op een achtelijke manier.

  26 likes
  • Inderdaad, russen zijn over het algemeen goede schakers. En dit lijkt me geen handige zet. Doet mij een beetje denken aan Assad die zogenaamd chemische wapens gebruikt op de dag dat de VN inspecties komt verrichten. Nato is zijn proxy oorlog op 2 fronten aan het verliezen, zal me niet verbazen als er nog gekkere dingen gaan gebeuren.

   10 likes
   • Ligt er aan hoe je het bekijkt, kan ook juist wel een handige zet zijn. Hij was al heel snel met het roepen dat het een opgezet plan was om de situatie in het land te destabiliseren. Hij heeft de steun van zn volk nodig en op deze manier krijgt hij deze.. Zorg dat Nemtsov (de lastpak) opgeruimd wordt en geef die vervelende V.S. of het westen de schuld (Twee vliegen in één klap).. Zo dom is het niet..

    Maar ja, het kan alle kanten op. Op het moment is er nog geen bewijs en mocht Rusland er wel achter zitten, zal dat bewijs er ook nooit komen..

    15 likes
    • Wie weet.. Al denk ik niet dat dit sympathie opwekt bij de gemiddelde rus. Iemand als putin heeft wel betere methoden om met zijn tegenstanders af te rekenen dunkt me. Een “zelfmoord” of “ongeluk”. Ook zijn ze bij de fsb niet vies van gif gebruiken of polonium (http://en.wikipedia.org/wiki/Poisoning_of_Alexander_Litvinenko)

     De timing en methode die gebruikt zijn passen niet echt in het plaatje zegt mijn gevoel. Maar wie weet.. Zoveel propaganda uit iedere hoek.

     1 likes
  • Misschien denkt hij nog wel een stapje verder dan dat en weet hij dat mensen net zoals jij zullen zeggen dat Putin het niet geweest kan zijn anders had die het wel slimmer aangepakt.

   10 likes
   • Inderdaad Rachid, Poetin denkt maar aan 1 ding: hoe verstevig ik mijn macht en hoe ruim ik mijn tegenstanders uit de weg. Als KGB-er zorgt hij er wel grondig voor dat er geen bewijs te vinden is en al helemaal niets dat aan hem gelinkt kan worden. Een goede taktiek is verder verwarring zaaien over de toedracvht en de complotdenkers doen zelf de rest…
    Haal je alle speculaties en vooroordelen weg, dan blijft er maar 1 feit over: de blangrijkste tegenstander van Poetin ligt nu onder de zoden

    12 likes
    • Putin zal er vast niet wakker van liggen. Maar waarom zo publiek wanneer alle ogen op hem gericht zijn? Ik geloof dat als de fsb dit doet ze ook wel een dader op voorraad die ze ervoor op kunnen laten draaien. Die laten echt geen ruimte voor dit soort speculatie. Ze kunnen mensen aan een “natuurlijke” dood laten sterven.. een kogel is achterhaald voor dit soort organisaties. Ik zou niet zo snel conclusies trekken. Als er iemand tegenwoordig zijn teen stoot is het putins schuld. De man is geen heilige maar ook niet de boeman die men in de media neerzet.

     1 likes
  • ha u weet het toch en zo stuntelig is de KGB nu bepaald ook niet hé.

   2 likes
 2. a new very interesting US Book:
  The Globalization of War: America’s “Long War” against Humanity
  https://store.globalresearch.ca/store/the-globalization-of-war-americas-long-war-against-humanity/

  I think it is a must read book!

  3 likes
 3. Het in ongelovelijk dat Duitslands elite niet net als de Duitse burgers, hun lesje hebben geleerd, en steeds opnieuw de verkeerde zijde van het noodlot kiezen, het is toch voor alle mensen wel duidelijk op deze wereld waar het kwaad huist !

  1 likes
 4. Okee… een van Kadyrov’s mensen heeft dus bekend. Het moet nog blijken (als dat ooit zal gebeuren) wat daarvan waar is. Maar waarom staat dat nieuws nog niet op de voorpagina?
  Wat er gebeurt is het volgende:
  – Putin en zijn kliek willen van Nemtsov af.
  – Een mensenleven is niets waard in Rusland maar je kunt niet zomaar iemand als Nemtsov omleggen zonder de verdenking op je te laden.
  – Er wordt een knakker gevonden die denkt dat hij zijn geloof een dienst bewijst door Nemtsov te vermoorden.
  – De knakker bekent, krijgt een gevangenisstraf, komt vervroegd vrij, ontvangt een vorstelijke beloning, en denkt in het paradijs te komen.
  – Het probleem Nemtsov is uit de weg geruimd en ondertussen wijzen Putin en Kadyrov de schuldigen aan in het Westen. En heel de Ninefornewscommunity gelooft het ook nog.

  Nemtsov was een van de laatsten die nog zijn mond durfde open te doen tegen Putin en wordt vervolgens op deze site afgeserveerd als pion van het westen.

  1 likes
 5. Als je de grootste touwtjes in handen hebt wereldwijd dan kun je ook je gemakkelijk je straat schoonvegen, en zo nodig onder het tapijt waar niemand het meer vind of erachter kan komen.

  De wereld vergeet het na verloop van tijd en draait gewoon door.

  0 likes
 6. Ha, die Kadyrov van Tsjetsjenië, dat is een betrouwbare bron !
  Nee eerlijk, ik zou eerder verwachten dat het Kadyrov zelf was die opdracht heeft gegeven tot deze moord.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

europarlementariër

Europarlementariër Sophie in ‘t Veld flink op haar nummer gezet: ‘Ik ben het een beetje beu, dat toontje’

Tweede Kamerleden en Europarlementariërs debatteerden maandagmiddag over ...

covi-pass

Binnenkort ook in Nederland: de COVI-PASS, jouw immuniteitspaspoort

Een Britse cyberfirma gaat met een aantal ...