BinnenlandCorona

4 SEH-artsen slaken noodkreet: ‘Nieuwe coronamaatregelen zijn volstrekt onwetenschappelijk en ondoelmatig’

Help ons door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vier spoedeisendehulpartsen spreken zich uit tegen het coronabeleid. “Volgende week worden er naar alle waarschijnlijkheid nieuwe ondoelmatige maatregelen opgelegd door dit demissionaire kabinet, terwijl het grootste probleem niet wordt aangepakt, het zorgcapaciteitsprobleem,” schrijven de artsen in een bericht dat op LinkedIn is geplaatst door SEH-arts Anne-Marie van Asten van het Zaans Medisch Centrum.

“Dit kabinet heeft de afgelopen 20 maanden de ondercapaciteit niet willen oplossen. Sterker nog, de huidige coalitie wil de spoedzorg verder uitkleden,” voegen de artsen toe. “We moeten nu maximaal investeren in verpleegkundig personeel en niet in zaken zoals het opleiden van boa’s of ongelimiteerde testlocaties.”

Deze maatregelen zullen échte probleem niet oplossen

Nieuwe maatregelen, zoals lokale lockdowns, mondkapjesplicht, avondklok of uitbreiding van het QR-codesysteem, zijn volgens de SEH-artsen volstrekt onwetenschappelijk, ondoelmatig en zorgen voor een tweedeling in de maatschappij. “Daarbij zullen deze maatregelen het échte probleem, dat van de zorgcapaciteit, niet oplossen.”

“Iedereen die zich heeft willen laten vaccineren, heeft dat kunnen doen. Diegenen die er bewust voor kiezen dit niet te doen, moeten absoluut vrij zijn en vrij blijven in deze beslissing,” benadrukken de artsen. “Er mag en moet geen enkele vorm van dwang of drang zijn. Om nu de ongevaccineerden aan te wijzen als oorzaak voor het falen van ons zorgsysteem is onrechtvaardig en zorgt enkel voor een zeer onwenselijke polarisatie en tweedeling.”

Geeft de kritische professionals ook een podium

De artsen vragen om een gesprek met Rutte, De Jonge, Van Dissel, Gommers en Kuipers voordat nieuwe maatregelen die niet wetenschappelijk onderbouwd of controleerbaar zijn, worden ingevoerd. “Wij vinden dat wij, als vier betrokken SEH-artsen die aan de poort staan van de ziekenhuizen, recht hebben van spreken en onze zorgen mogen uiten,” schrijven ze.

“Wij roepen de media op om ruimte te geven voor het uiten van onze zorgen en voor tegengeluid in bredere zin. Geef de kritische (medisch) professionals ook een podium.”

4.8 183 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
121 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
1 jaar geleden

LS…

De Boa’s zullen de geschiedenis ingaan als de Nazie Stormtroepers. Bij de GGD (Den Haag)is trouwens ook iets heel griezeligs aan de hand. Die laten de mensen gewoon creperen die 112 hebben gebeld !

Eleonora
Eleonora
1 jaar geleden

Ik begrijp deze noodoproep volledig, vrees alleen dat er geen gehoor aan gegeven wordt, omdat het niet past binnen “de agenda” van “de heren in Den Haag”.

S.A.R. Cast
S.A.R. Cast
1 jaar geleden

Nou, onafhankelijk medialand, pak je kans!
Oh, wacht…..

Rick
Rick
1 jaar geleden

Gewoon aanpassen aan het afbraak beleid van het kabinet rutte en co. Is niet anders, wordt niet anders

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

121
0
We lezen graag je reactie!x