Binnenland

Pfizer maakt in Op1 ongegeneerd reclame voor derde prik: ‘Schaamteloos dieptepunt!’

Help ons door deze info met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vrijdag mocht Pfizer in Op1 ongegeneerd reclame maken voor een derde coronaprik. Marc Kaptein, medisch directeur bij Pfizer, zei in de talkshow: “Als je echt optimaal beschermd wil zijn, heb je die derde prik nodig. Je ontlast daar de zorg mee en je beschermt de ongevaccineerden.”

Die derde prik gaat er overigens hoe dan ook komen, ongeacht of mensen hem willen. “Die doses die wellicht gebruikt gaan worden voor die derde prik, dat contract is al getekend met de Europese Unie. Het wordt ook geleverd,” zei Kaptein.

De publieke omroep is weer een treetje verder afgedaald in the rabbit hole

Er is veel kritiek op de gang van zaken. “Bizar dat de verkoper van de prik reclame kan maken op tv,” schrijft gezondheidswetenschapper Yvonne Simons.

“Pfizer-directeur Nederland mag in talkshow Op1 reclame maken voor zijn eigen product. En nog steeds zijn er Nederlanders die blind op de ‘onafhankelijkheid en objectiviteit’ van de NPO vertrouwen,” zegt journalist Annelies Strikkers.

Columnist Marianne Zwagerman voegt toe: “Yep, een Ster-blok was beter geweest. Mijn prik werkt maar kort dus koop meer prikken. De publieke omroep is weer een treetje verder afgedaald in the rabbit hole.”

Wij van Pfizer adviseren Pfizer

Journalist Lucien Hordijk reageert: “Zoveelste journalistieke toneelstukje bij Op1. Pfizer-baas uitnodigen en dan heel ‘kritisch’ suggereren of hij geen commercieel belang heeft bij die derde prik. Als je dat echt een issue vindt, dan nodig je hem toch niet uit?”

“De Pfizer-directeur krijgt bij Op1 de kans om de ultieme ‘wij van wc-eend’ met een derde prik te pullen. Wat een redactionele armoe,” aldus oud-wielrenner en journalist John den Braber.

“Wij van Pfizer adviseren Pfizer,” twittert auteur en spreker Hans van Tellingen. Programmamaker Flavio Pasquino haalt uit: “Schaamteloos dieptepunt bij Op1!”

4.7 83 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
117 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
1 jaar geleden

Pfizer, voor als U het eerste het hoekje om wil. Succes renneuuuh.

Avax
Avax
1 jaar geleden

Tja ze hebben de regeringen helemaal liggen, die hebben die contracten getekend en hebben daar garanties voor gegeven dat ze dat doen daarom leggen die de druk zo hoog bij de burgers om dat in te spuiten.De contracten durven de regeringen niet te openbaren, want dan komt echt de stront bovendrijven. Dat zijn garanties waarschijnlijk met enorme onderpanden zoals bv.haven Rotterdam of de pensioenpot van Nederland.Dan zijn de rapen gaar voor Rutte en consorten. Dit zou zelfs in combinatie kunnen zijn filmpjes of ander afpersingsmateriaal van de regeringsleiders hebben bij hun inweidings ceromonien in de ClauSSwaab orde etc.En zo hebben ze ieder land en regeringsleiders in de tang wereldwijd.

Steve Schaisse
Steve Schaisse
1 jaar geleden

Rutger neem jij je 3de prik maar, kan je 1dezer dagen weer een afspraak voor haartransplantatie maken…
Eet gewoon groente en fruit, visolie of levertraan (omega 3) en je zult een gezond mens zijn !
Ben je verkouden ? Dan drink je hondsdraf-thee of je gebruik een neusdouche.
De gevaccineerden zijn dat allemaal vergeten of ze willen dat niet weten ?
De natuur is het gezonde medicijnenkastje !!!
En niet pfizer…. met hun verkopers….

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

en het maar blijven verdommen om zijn ex collega M. Yeadon uit te nodigen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

117
0
We lezen graag je reactie!x