Mens en DierCorona

‘Coronatator’ De Jonge: de prikbus bij scholen, dat is een beeld dat je heel veel gaat zien

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Minister Hugo de Jonge kreeg gisteren tijdens het persmoment de vraag of 18-plussers genoeg gevaccineerd zullen zijn. “Laten we het hopen, en wat we doen is natuurlijk heel erg intensief inzetten op juist het vaccineren van jongeren tot op locatie. Dus de prikbus op locatie van scholen, dat is een beeld dat je heel veel gaat zien, op alle vormen van het onderwijs vanaf het VO.”

“Wat als studenten zich niet willen laten testen of zeggen: ik laat me niet vaccineren? Wat betekent dat dan? Kunnen hogescholen, het hoger onderwijs, daar een onderscheid in maken?” vroeg een journalist.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Nee, in beginsel niet,” zei De Jonge. “Niet zonder dat we daartoe een AMvB (algemene maatregel van bestuur) maken of daartoe de wet wijzigen, omdat onderwijs natuurlijk een essentiële voorziening is. Je kunt niet zonder het onderwijs. Wat we wel tegen alle studenten zeggen, tegen alle jongeren zeggen: de kans dat je straks weer zo normaal mogelijk onderwijs krijgt, gaat aanzienlijk omhoog als je jezelf laat vaccineren.”

Gaat zo’n AMvB er mogelijk nog komen?

Het ANP vroeg De Jonge of hij van plan is om daar een ministeriële regeling voor in te stellen. “Nee, vaccineren is echt je eigen keuze, als je een verstandige keuze wilt maken, moet je het doen. Maar het blijft echt je eigen keuze,” zei hij.

Minister De Jonge zei ook dat een vaccinatieplicht niet bij Nederland past. “Ik zie ook niet zo snel vormen dat we daadwerkelijk in Nederland een vaccinatieplicht gaan invoeren. Discussies in Frankrijk laat ik ook echt graag in Frankrijk en ik denk echt dat we dat in Nederland niet nodig hebben.”

De verslaggever van het ANP zei het idee te hebben dat De Jonge het een beetje boven de markt liet hangen, dat zo’n AMvB er mogelijk nog gaat komen. De zorgminister zei dat we zo’n maatregel ‘niet zomaar eventjes kunnen invoeren’. “Die wil ik ook niet zomaar eventjes invoeren, want eer je die stap zet, dan moeten alle andere mogelijkheden wel echt zijn uitgeput om het onderwijs op een normale manier mogelijk te maken.”

We kunnen zo’n maatregel niet zomaar invoeren, maar het is niet onmogelijk. En er zullen dus overal in het land prikbussen komen te staan bij scholen.

4.7 43 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

152 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Duinsnip
Duinsnip
2 jaren geleden

En daar gaan we weer met Hugo Mengele en Klaus Schwab. We leren het nooit.

https://youtu.be/s2IaFaJrmno

Bibi
Bibi
2 jaren geleden

De CHARLATAN voert het opgedragen programma van de globalisten perfect uit
MEDOGENLOOS en onbewogen
Hij heeft bloed aan zijn handen

Wie of wat stopt deze WAANZIN

Cees
Cees
2 jaren geleden

Hij laat zijn eigen kinderen niet inspuiten…… maar wel de kinderen van anderen verminken. Gadver wat een manipulatie!

Pieter
Pieter
2 jaren geleden

De vaccinatieplicht komt in ieder geval voor sommige groepen in NL er ook en de indirecte plicht is er nu al. Wanneer komen mensen samen met de hooivorken om dit te stoppen?

Back to top button
152
0
We lezen graag je reactie!x